elinka Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='Dogo07']Może nie powinnam się wtrącać ponieważ nie mogę nic pomóc. Ale dlaczego te maluchy od dużej suni nie trafiły na dt tylko te wszystkie małe czarne ?[/QUOTE] Dogo07 - bo one już nie są takie ładne i nie ma pewności czy DT nie będzie musiał stać się DS? [quote name='Holly1']Dziwi mnie trochę że nie można mu jej odebrać.Czy on ma jej książeczke gdzie widnieją jego dane? Czy płaci podatek roczny za psa ? czy pies jest zaczipowany tzn. zameldowany w jakimś konkretnym miejscu, kurcze nie dba gość o tego psa a nie chce oddać, może by można było go postraszyć konsekwencjami...? sama już nie wiem.Aż boje się pomyśleć że te maluchy w takim zimnym, albo znajdą się jakieś dzieciary i je zabiorą Bóg wie gdzie... Nie da rady ich wyciągnąć wcześniej dziewczyny?[/QUOTE] Holli1 ma rację! Proponuję tak: jedno z szczeniąt Jasnej (córkę) przyślijcie do mnie na DT, a mamę z synkiem zabierzcie do Pani Prezes na hotelik. Tylko takie widzę rozwiązanie dla tych psów. Porta już mnie nie potrzebuje, Coli ma bardzo dużo ogłoszeń. Ja na razie nie pracuję, jednym maluchem mogę się zająć. Trochę przeraża mnie, że szczeniak aż taki młody, ale Cioteczki, jeśli pomożecie damy radę. Na okres zimy piesek może schronić się u mnie. I też zamiast płacić za hotelik uzbierane pieniądze przydadzą się na szczepienia małej. To moja propozycja. :p Quote
Holly1 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Super Elinka! ja się groszem napewno dorzucę. Quote
Asior Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='Holly1']Dziwi mnie trochę że nie można mu jej odebrać.Czy on ma jej książeczke gdzie widnieją jego dane? Czy płaci podatek roczny za psa ? czy pies jest zaczipowany tzn. zameldowany w jakimś konkretnym miejscu, kurcze nie dba gość o tego psa a nie chce oddać, może by można było go postraszyć konsekwencjami...? sama już nie wiem.Aż boje się pomyśleć że te maluchy w takim zimnym, albo znajdą się jakieś dzieciary i je zabiorą Bóg wie gdzie... Nie da rady ich wyciągnąć wcześniej dziewczyny?[/QUOTE] niestety TOZ musi stosować się do przepisów.... Nie wolno im zabrać psa ot tak... Jeśli nie istnieje ku temu powód ( czyli: znęcanie się, zagłodzenie itp.).. Prawo nie zabrania mieć bezdomnemu psa.. Nie ma też obowiązku opłacać podatku za psa (przynajmniej w krakowie).. szczepienia , owszem, wścieklizna obowiązkowa, ale za to psa odebrać nie można, można jedynie przywalić karę.... Quote
Holly1 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Czy dla dobra psów TOZ nie może zamknąć na chwile oczu,zaniedbać tej sprawy na chwilę.Na dogo na pewno znajdą się osoby które pojadą po te psiaki. Zaczyna mnie to denerwować.Suka na łańcuchu.Okoliczne kundle zapewne jeżdżą po niej jak po szmacie kiedy ma cieczke.Osrane przepisy!!! Quote
Asior Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 holly Tobie się wydaje, ze to takie proste?? Przecież mogli by ich za dupę złapać że bezprawnie odebrali psa!!!!! Quote
PapryczkaChili Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='Asior']holly Tobie się wydaje, ze to takie proste?? Przecież mogli by ich za dupę złapać że bezprawnie odebrali psa!!!!![/QUOTE] nie chcę siać fermentu, ale tak naprawdę kto jest jego właścicielem? bo w sumie mamy jakieś domysły, najpierw było, że kto inny, teraz, że kto inny... jest zimno, za zimno dla takiego psiaka i zwł. szczeniaków, istnieje ryzyko zagrożenia dla nich zycia. od matki na razie lepiej ich nie oddzielać - więc może taka argumentacja byłaby jakimś wytłumaczeniem? rozumiem, że są przepisy, ale w sumie racja jest po 'naszej' stronie. Quote
Holly1 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Z tego co przeczytłam wcześniej to ktoś tam przyjeżdża raz na dwa tyg. chyba że żle przeczytałam...Szczerze Asior to ja bym najzwyczajniej w świecie tego psa ukradła! Niestety jestem setki kilometrów od was i nie moge. Quote
Holly1 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Albo zaprać sukę na sterylke i potem powiedzieć że uciekła,Przecierz bezdomny do sądu nie pójdzie Quote
Asior Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 no ja też nie pojadę i nie "ukradne" i misieek też nie i pewnie nikt o zdrowych zmysłach..... Misieek przekazała Frotce takie info.... najlepiej niech Angela wejdzie i napisze jak to jest z tym bezdomnym, bo zaraz będzie, ze TOZ zły bo nie chce psa wziąć.. A ja napisałam przecież wyraźnie, ze na miejscu się wszystko okaże!!!!!!!!!!! Quote
malawaszka Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 a z tego co ja wiem to missieek nie mówiła o żadnym bezdomnym, tylko że suka jest czyjaś ale nie wiadomo czyja - info o bezdomnym podała Asior, przyjeżdżanie co dwa tygodnie odnosiło się do tamtej drugiej rodzinki czarnych - ludzie czytajcie dokładnie a nie potem pretensje są.... Quote
missieek Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 poprosilam osobe z gminy aby wybadala sytuacje jasnej suki jesli do jutra nie da mi znac to zadzwonie jutro sie przypomniec bardzo prosze o zrobienie szczeniakom duzej ilosci ogloszen moim zdaniem dobrym pomyslem byloby aby ktos tam podjechal zabezpieczyl bude - sloma, koc na wejscie i jeszcze poki szczeniaki sie nie rozchodza zostawic je na tym miejscu najlepiej aby znalazly sie DS lub DT jak tylko maluchy beda jadly same - trzeba sprawdzic, moze juz jedza jesli nic sie dla nich nie znajdzie a zaczna sie rozlazic, bedzie masa sniegu, to dopiero zabrac do hotelu pamietajmy ze w hotelu tez jest masa psow, moga zlapac cos zakaznego a to juz jest duze zagrozenie dla zycia [SIZE=3][B][COLOR=Red]najwazniejsze - oglaszac maluchy!![/COLOR][/B][/SIZE] one najpilniejsze co z suka sie ustali, bede sie starac aby byla do adopcji, aby tam nie zostala Quote
Asior Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 malawaszka, nie podałam ja, bo wygląda jak bym sobie to wymyśliła, tylko takie info mi przekazała Frotka, ze ma info od Misieek... Quote
malawaszka Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='Asior']malawaszka, nie podałam ja, bo wygląda jak bym sobie to wymyśliła, tylko takie info mi przekazała Frotka, ze ma info od Misieek...[/QUOTE] ojejku nie będziemy się kłócić - musiało zajść nieporozumienie i już ;) Quote
zerduszko Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='Asior']niestety TOZ musi stosować się do przepisów.... Nie wolno im zabrać psa ot tak... Jeśli nie istnieje ku temu powód ( czyli: znęcanie się, zagłodzenie itp.).. Prawo nie zabrania mieć bezdomnemu psa.. Nie ma też obowiązku opłacać podatku za psa (przynajmniej w krakowie).. szczepienia , owszem, wścieklizna obowiązkowa, ale za to psa odebrać nie można, można jedynie przywalić karę....[/QUOTE] Jesli pies nie ma książeczki, chipa, to jak on udowodni, ze to jego pies?? Quote
Onaa Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [B]Kto jest najbliżej tej suni dużej ? Kto może jej ocieplić bude, może coś do jedzenia zawieźć, bo przecież ona małe karmi.[/B] Rozumiem, że sunia jest w okolicach Olkusza, a nie Krakowa. Quote
missieek Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 suczke jasna mozna bez problemu zabrac dlatego prosze o oglaszanie calej trojki!! Quote
Asior Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 [quote name='missieek']suczke jasna mozna bez problemu zabrac dlatego prosze o oglaszanie calej trojki!![/QUOTE] Angela, czyli jak przyjadą w poniedziałek to bez problemu będzie można ją wziąć?? Quote
missieek Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 tak mozna ja wziasc tylko gdzie? nie lepiej je jeszcze tam troche zostawic do czasu az szczeniaki sie nie rozlaza? i intensywnie oglaszac prosilam aby wyscielili bude sloma, moze posluchaja Quote
malawaszka Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 tylko czy wiadomo że one się jeszcze nie rozłażą? Quote
zerduszko Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Ogłaszać je razem? O suce pewnie nic nie można powiedzieć. Na kogo namiary? Quote
malawaszka Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Suczka spokojna, obawia się ludzi, ale nie gryzie - tyle :roll: Quote
majqa Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [quote name='Asior']Angela, czyli jak przyjadą w poniedziałek to bez problemu będzie można ją wziąć??[/QUOTE] [B] Asiu[/B], był ktoś u suni/ po sunię? Co ze szczeniakami? Na czym stoi ich sytuacja? Quote
Asior Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 nic na razie nie wiem..... jutro będe próbowała łapać Frotkę Quote
majqa Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [quote name='Asior']nic na razie nie wiem..... jutro będe próbowała łapać Frotkę[/QUOTE] Oby coś się udało ruszyć w ich sprawie. Od czw. zapowiadane jest znaczne ochłodzenie. Quote
Soema Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Dziewczyny wklejałam już prośbę, ale wklejam jeszcze raz... Klaudus szuka DT dla szczeniaków z meliny, już długo.. wczoraj napisała [quote name='Klaudus__'][I]Chłopcy nadal czekają i są śliczni! Wieczorem będą nowe zdjęcia! Błagam... Pomóżcie ! Nie pozwólcie ich oddać na smalec :placz: Jak Michał był tam wczoraj zrobić zdjęcia to ta kobieta się wygadała,że bardzo polubiła chłopców i trudno by Jej było oddać Ich na smalec... :placz::placz::placz: [/I][/QUOTE] [url]http://www.dogomania.pl/forum/f1166/dt-pilnie-potrzebny-jak-nie-reszte-zycia-spedza-w-melinie-pszczyna-148414/[/url] reszta rodzeństwa została utopiona w umywalce... Ja nie dam rady teraz pomóc, nie wiem jak Denis by się zachowywał:shake: Pomóżcie szukać.. Zobaczcie na filmikach jaka mamusia kochana:placz: Quote
Recommended Posts