ela40 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Mona tak bardzo mi przykro z powodu Sabci.Ja tez to juz przerabialam jak odszedl moj piesek jest to cos strasznego. Dlugo nie moglam dojsc do siebie spadlo to wtedy jak grom z nieba. Jedynym wtedy pocieszeniem bylo ze juz nie cierpi ze jest jej juz dobrze. do dzos pamietam mojego pieska nigdy o nim nie zapomne. Bedzie dobrze Mona czas leczy rany. Zobaczymy sie jak wroce. Pozdrawiam Cie i usciski Quote
togaa Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Mona! domyślam sie że Ci bardzo, bardzo ciężko ale napisz co u Bianeczki ? Quote
Monika z Katowic Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Z rozmów telefonicznych z Moną wiem, że sunieczka jeździ swoim wózeczkiem i trochę się denerwuje, i szybko jej się nudzi ta jazda :) Najchętniej leżałaby na kanapie i jadła ta nasza BIANECZKA. Rozmawiałyśmy też o postępach w leczeniu - ale to Mona napisze, bo tego wszystkiego nie spamiętałam. :) Quote
_Mona Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 [FONT=Tahoma]Witam u Bianki wszystko dobrze, tak jak pisała Monika - Bianka ćwiczy dziennie na wózeczku, chodź jak za długo jeździ to ucieka z wózkiem do leżanki i chce , abym ją odpieła bo jest już zmęczona. Postępy robi duże sama już się podnosi i kilka sekund stoi samodzielnie. Narazie na zastrzyki nie chodzimy bo ortopeda zalecił przerwe 30 dni. Teraz będziemy robić mielografie i lek wet zdecyduje czy nadal będzie brała zastrzyki? Tak więc w domu ćwiczymy z Bianką stawanie i podnoszenie. A Bianka sama jeździ na wozeczku dodatkowo. Jest zdrowa , radosna i ma duży apetyt. Sami zobaczcie na zdj postępy Bianki jak stoi samodzielnie[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] Quote
__Lara Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Jak ślicznie :D cudnie stoi, do tego pięknie wygląda :D _Mona, to Twoja zasługa! :D Quote
_Mona Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Postaram się zrobić zdj Biance jak jeździ na wózeczku i wrzuce. Bianka poczyniła ogromne postępy, obserwuje jak sama walczy i zaczyna wstawać samodzielnie... P.S. Dziękuję Wam Wszystkim za słowa otuchy i wsparcia po stracie Mojej Ukochanej Saby... Quote
__Lara Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Właśnie fajnie byłoby ją zobaczyć na wózeczku ;) Quote
togaa Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 I boczki zaokrąglone.. Super pannica wygląda....:lol: Quote
psiama Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Mona, Sabcia jest z Toba, jest w Twoim sercu. Zawsze tam będzie ! Dziekujemy za poswięcenie dla Bianeczki. Wygląda swietnie. Zaokragliła się. Dla niej wózek to cos obcego, musi upłynąc sporo czasu zanim zwierz zaakcpetuje coś takiego. Mam nadzieję, że w międzyczasie nie bedzie jej już wózio potrzebny :). Trzymam za Was niezmiennie. Do Siego w Nowym :) Quote
Brysio Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 ojej jak ona pięknie wygląda;) Mona jak tam finanse? starcza na wszystko? pamiętaj, ze u mnie jest jeszcze około 300 zł;) Quote
_Mona Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Brysio narazie mam jeszcze te pieniążki od Ciebie, tak więc Bianka jest zabezpieczona finansowo. Zrobię rozliczenie i umieszczę na wątku. Narazie nic mi nie przesyłaj. W styczniu będę robiła mielografię u ortopedy. Będzie wiadomo czy ponownie zacznie brać zastrzyki.? Napewno kolejne zabiegi fizykoterapii też zostaną zalecone. Quote
_Mona Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Zrobię zdj Biance na wózeczku i też dorzucę na wątek. Bianka ma się dobrze, ładnie wygląda i zrobiła duże postępy. Ma napewno duże szanse,że będzie samodzielnie chodzić. Martwie się tylko co ze zwieraczami? Quote
Brysio Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 co tam u Bianeczki? czekamy na zdjecia;) Quote
_Mona Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 U Bianki wszystko dobrze , zdrowa , radosna , już sama powoli się podnosi. Brysio podładuje baterie w aparacie i jutro wrzucę nowe fotki Bianki. Po niedzieli umówie się na kolejne zabiegi fizykoterapii i wizytę do ortopedy, będzie miała robioną mielografie. Wtedy lek ortopeda zdecyduje czy bedzie brała nadal zastrzyki na unerwienie? Tak pozatym to ćwiczymy w domu wstawanie i Bianka ćwiczy sama na wózeczku. Oczywiscie rozliczenie zrobie i wrzuce na watek. Quote
jusstyna85 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/177341-PORAA-ONY-po-wypadku-z-powykrAE-canAE-A-apAE-NIE-MA-PIENIAE-DZY-BY-GO-URATOWAAE?p=13859675#post13859675 Zajrzyjcie prosze,psiak najprawdopodobniej po wypadku, ma niedowład,lub paraliż tylnych łapek... Quote
_Mona Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 [FONT=Tahoma]Brysio wstawiam całe rozliczenie Bianki od 27.10.09 do 11.01.10[/FONT] [FONT=Tahoma]wizyty u weta 276 zł[/FONT] [FONT=Tahoma]szelki 57,70[/FONT] [FONT=Tahoma]wózek reh 531[/FONT] [FONT=Tahoma]nivalin i milgamma 325,48[/FONT] [FONT=Tahoma]sr higien 195,56[/FONT] [FONT=Tahoma]karma 253[/FONT] [FONT=Tahoma]zastrzyki 618[/FONT] [FONT=Tahoma]paliwo od 27.10 do 11.12 wyniosło 220 zł[/FONT] [FONT=Tahoma]8 zabiegów fizykoterapii 240 zł [/FONT] [FONT=Tahoma]Razem koszty: 2 716, 74 zł [/FONT] [FONT=Tahoma] Otrzymałam 5 przelewów na łaczną kwotę 2590 zł + 60 zł od Monika z Katowic = 2650zł[/FONT] [FONT=Tahoma]Na dzien 11.01.10 rachunek Bianki: minus 66, 74 zł[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] Quote
_Mona Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Jak obiecałam wrzucam zdj Bianki jak ćwiczy na wózeczku... Quote
_Mona Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Bianka zrobiła duże postepy , zaczyna powoli sama wstawać , podnosi się, jednak jeszcze sama nie potrafi chodzić... Jak już pisałam wybieramy się na kolejne zabiegi fizykoterapii i na wizytę do ortopedy celem zrobienia mielografii. Quote
Monika z Katowic Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 BIANECZKA kochana!!! To zdjęcie powinno nosić tytuł: "Stoję sobie i jem"... Quote
_Mona Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Od dziś zostały wznowione zabiegi fizykoterapii. Bianka miała pole magnetyczne, solux, lasery i doszły jej ultradźwieki. Na dniach jade z nią na mielografie do ortopedy. Pozatym wszystko u Bianki dobrze. Quote
Rudzia-Bianca Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Jak cudownie zobaczyć ją stojąca :) Bianeczko trzymaj się dzielnie :) Quote
fona Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 _Mona napisał(a):Od dziś zostały wznowione zabiegi fizykoterapii. Bianka miała pole magnetyczne, solux, lasery i doszły jej ultradźwieki. Na dniach jade z nią na mielografie do ortopedy. Pozatym wszystko u Bianki dobrze. Mona, potrzebne sa pieniądze? Quote
Recommended Posts