Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wozeczek dla Bianki musi być bardzo precyzyjnie dobrany, jeśli chodzi o wymiary i wykonanie. od prawidłowego wyboru zależy czy rehabilitacja się powiedzie tak jak na to liczymy. Mamy dwie alternatywne firmy, we Wrocławiu i w ŁODZI. Wszelkie możliwe informacje zostały zebrane, i małe konsultacje z firmami dały jakiś obraz na podstawie którego wybierzemy odpowiedni wózeczek. Tu precyzja ma znaczenie, bo to nie będzie inwalidzki wózeczek ale rehabilitacyjny wiec wymiary dopasowane do naszej Bianki musza być idealne , przeprowadzone według instrukcji producenta,tak by wózeczek podpierał ja w odpowiednim miejscu i aktywizował nóżeczki . W obu firmach przyznano że ma taka rehabilitacja wielkie znaczenie i rokuje nadzieję na poprawę. Podesłalam mailem do opiekunki Bianki fotografie , rysunkowe instrukcje i formularz zamówieniowy , łódzki i namiar internetowy na wrocławskie zdjęcia i instrukcje, aby pani Halinka jako osoba kompetentna porównała i wybrała ten lepszy. Różnica w cenie jest ok. 100 ,-pln, różnica w czasie realizacji zamówienia ok 4 , 5 dni. To niewiele ale w porównaniu najważniejsze jest wykonanie. a tym samym skuteczność. Możemy zacząć zbieranie na wózeczek, niezależnie od tego czy zapłata będzie z góry wraz z zamówieniem (WROCŁAW) czy zaliczka 100 ,- pln (Łódż) w poniedziałek bedę rozmawiać z wykonawcą bezpośrednim, by dowiedzieć się jakie są możliwości przyśpieszenia terminu. Cieszymy się że wszyscy popieracie zakup tej pomocy suni, tymbardziej że pieczołowicie przechowana może służyć też innym pieskom po nieszczęśliwych wypadkach, kiedy już Bianka będzi chodzić o własnych siłach.

Posted

A ja dziś wymiziałam Bianeczkę osobiście :) słodzizna niesamowita :) Nawet szczekała jak jej się cosik nie podobało hiihiih.
Mona będe to powtarzać i powtarzać czpki z głów.....

Posted

Kisiaraf napisał(a):
A ja dziś wymiziałam Bianeczkę osobiście :) słodzizna niesamowita :) Nawet szczekała jak jej się cosik nie podobało hiihiih.
Mona będe to powtarzać i powtarzać czpki z głów.....

:D :D :D urocza bestyjka :D

Posted

Mona
jakie są rokowania na to zeby Bianka mogła kontrolowac potrzeby fizjologiczne? czy jest jakas minimalna poprawa? co mówi lekarz? aha i jeszcze chciałam zapytac ile mniej więcej zabigów rehabilitacyjnych będzie potrzebowała. Musimy wiedziec na czym stoimy z pieniązkami i ile jeszcze będzie ich potrzebnych;) Przepraszam, ze tak ciągle truje o tych pieniązkach ale wiadomo bez nich ani rusz... będziemy kombinowac ;)

Posted

dzis Iza z naszego Gliwickiego schronu przelała 200 zł na naszą maluszkę;) Bardzo dziękujemy!!! kochana jest;) pomoże też zrobic allegro cegiełkowe jak założy konto;) DZIękujemy IZA;)

Posted

kurcze jest mały problem, poniewaz pare osób dzo dzis mi nie wpłaciło pieniązków na Biankę, mam nadzieję, ze nic nie przeoczyłam, wysłałam juz dyplomy i nie wiem co zrobic, jak myslicie napisac do nich? co powiedziec?

Posted

[quote name='Monika z Katowic']Oczywiście, że napisać do nich! Co powiedzieć? Może: "ponieważ działam dla dobra sparaliżowanej BIANECZKI i każdy grosz liczy się ogromnie - najserdeczniej proszę o obiecaną wplatę"... Czy coś w tym stylu...

Bardzo dobrze napisane! ;)

Posted

Buziaki dla Bianeczki po przerwie :) Ciotki - tak trzymac !!!

Oczywiście, że upomnieć się o pieniążki za cegiełki. To nie loteria uliczna, trzeba dotrzymywac słowa na allegro. tam sa narzedzia regulujace takie problemy. Nie korzystałam jeszcze

Posted

Napisać, Brysio, napisać!
Bez krępacji!

Oczywiście, że napisać do nich! Co powiedzieć? Może: "ponieważ działam dla dobra sparaliżowanej BIANECZKI i każdy grosz liczy się ogromnie - najserdeczniej proszę o obiecaną wplatę"... Czy coś w tym stylu...
Monika ładnie to ujęła...

Posted

ok napisałam;) mam nadzieję, ze nie będzie problemów, byc może częsc osób nie dała nicku z allegro i wpisałam je jakoś inaczej na liście, to tez ujełam aby ludzie nie czuli się obrazeni jesli to był mój bład;)

Mona jak tam stan konta Bianki u Ciebie/?

Posted

Dziś wpłaciłam zaliczkę 100 zł na wózek rehabilitacyjny do tego pana z Łodzi. Pani Halinka dośle mu wymiary.
Brysio rozpiszę rozliczenie i jutro wrzucę na wątek. Narazie Bianka ma chorą wątrobę i pani rehabilitantka wstrzymała zabiegi fizykoterapii, Bianka ma teraz tylko ćwiczyć. To czekamy na wykonanie wózeczka!! Pani rehabilitantka ocenia ,że Bianka ma szansę chodzić, a wózek jej w tym pomoże. Narazie Bianka wykraczała na zabiegach. Dzięki zastrzykom jakie bierze dziennie jest szansa ,że zwieracze będą spełniały swoje funkcje.

Posted

_Mona napisał(a):
Dziś wpłaciłam zaliczkę 100 zł na wózek rehabilitacyjny do tego pana z Łodzi. Pani Halinka dośle mu wymiary.
Brysio rozpiszę rozliczenie i jutro wrzucę na wątek. Narazie Bianka ma chorą wątrobę i pani rehabilitantka wstrzymała zabiegi fizykoterapii, Bianka ma teraz tylko ćwiczyć. To czekamy na wykonanie wózeczka!! Pani rehabilitantka ocenia ,że Bianka ma szansę chodzić, a wózek jej w tym pomoże. Narazie Bianka wykraczała na zabiegach. Dzięki zastrzykom jakie bierze dziennie jest szansa ,że zwieracze będą spełniały swoje funkcje.

Ale super wiesci...bardzo sie ciesze...tylko jeszcze ta watroba..niech juz sie zregeneruje i dojdzie do siebie..Bianeczka da rade:)

Posted

Wczoraj zrobiłam rozliczenie na brudno i wyszło mi ,że +153 zł ma Bianka swoich pieniążków z tych 700 zł oraz 60 zł od Monika z Katowic.
Moniko pytałaś? narazie do 11.12 mam L4 i nadal będę zajmowała sie Bianką.
Brysio pani rehabilitantka nie określiła ile jeszcze zabiegów Bianka mieć musi? narazie ze względu na chorą wątrobę wstrzymała zabiegi fizykoterapii, ma tylko ćwiczyc tzn chodzić na wiązadłach dopóki wózek nie przyjdzie. Bianka miała 18- ście zabiegów narazie do 20.11