gonia66 Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 sonikowa napisał(a):No wlasnie nie wiem... 1000 km - samochód pali powiedzmy 6, 7 litrów na 100, litr kosztuje 3,8 zł. To ile to? 380 zł- heheh:loveu: Quote
LILUtosi Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 A ja lecę na upragniony urlop do Tunezji w czwartek z Warszawy, wiec w środę już będę w trasie. Czekajcie, czekajcie. 1000km =10x100km= 7litów x 10 =70litrów 70litrów x 3,8+ 266 ????? Czy ja coś źle licze? Quote
gonia66 Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 irenaka napisał(a):Jak dorzucisz jeszcze pw zgotowane między nami w kolorze czerwonym, to będziesz miała obraz sytuacji:evil_lol:. Hania taka nieśmiała, że na pytania nie odpowiadała i już mamy alarm;) Ale dobrze, że ktoś czuwa!! Ja juz sobie wyobrazalam od razu Wasze PW i nawet nie pisalam, bo czulam z daleka, ze jest gorąco- heheh...i dlatego dekliaktnie apytalam kolejny raz za Majqa...czy są dwa DT????ale jajca....tu to juz się zaden oszust nie przewinie z takimi detektywami-BRAWO!!!!!!!!!!!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
sonikowa Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 No dobra, nie przeskoczymy tej logistyki. Najwazniejszy jest argument, ze hania vel alek :loveu: nie bedzie u domu do czwartku.. To bardzo wazne, by w ten pierwszy moment byla przy psie. Uwazam, ze trzeba go oddac do hotelu do powiedzmy piatku i w weekend zorganizowac transport. A wy co myslicie? Quote
Biafra Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 sonikowa napisał(a):No wlasnie nie wiem... 1000 km - samochód pali powiedzmy 6, 7 litrów na 100, litr kosztuje 3,8 zł. To ile to? :roflt: Pati :loveu:, ja Cię uwielbiam :lol: To się nazywa humanista z krwi i kości Ps. 3,8x7=26,60 na 100km, czyli na 1000km 266 zł Gonia66 Cię wyręczyła...tylko jej auto pali chyba 10 litrów na 100 :roll: Quote
Magnesiatko Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 sonikowa napisał(a):No wlasnie nie wiem... 1000 km - samochód pali powiedzmy 6, 7 litrów na 100, litr kosztuje 3,8 zł. To ile to? Ruda Śląska - Kraków - Opole - Ruda Śląska, ok 390 km. Liczę, że wyjdzie ok 150 PLN. Wiadomo korki itp. Przy czym, jak decyduję się na zawiezienie psiaka umawiam się w ten sposób, że przed trasą tankuję do pełna i po trasie również :) Czarno na białym ile wyszło :) Na tej trasie trzeba niestety dodać opłaty za A4 w stronę Krakowa i w drodze do Opola (przed Krakowem, 2 punkty opłat, czyli 26 PLN -> 4x6,50). Ja jestem z Rudy Śląskiej, do Krakowa muszę podjechać i wrócić do Rudy :oops: Dlatego deklaruję się, że przewiozę, jeżeli nie znajdziecie nikogo innego, by trasa wyszła taniej :oops: Quote
Ewa i flatki Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 W ten weekend będzie wyjątkowo tłoczno na drogach, bo to Wszystkich Świętych wypada - pamiętajcie o tym drogie Sherlocki :cool3: Quote
sonikowa Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Ewa i flatki napisał(a):W ten weekend będzie wyjątkowo tłoczno na drogach, bo to Wszystkich Świętych wypada - pamiętajcie o tym drogie Sherlocki :cool3: Cholera, fakt... Lepiej się nie ruszac.. To może hotel do poniedziałku? Quote
alek5464 Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 masz racje. Mylse ze to rozsadne rozwiazanie, ja tez wolalabym byc na uroczystym przywitaniu gagatka;) Quote
sonikowa Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Biafra napisał(a)::roflt: Pati :loveu:, ja Cię uwielbiam :lol: To się nazywa humanista z krwi i kości To teraz wyobraź sobie mnie przy rachunkach naszych kaukazów. Krew, pot i łzy normalnie... Quote
gonia66 Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Ewa i flatki napisał(a):W ten weekend będzie wyjątkowo tłoczno na drogach, bo to Wszystkich Świętych wypada - pamiętajcie o tym drogie Sherlocki :cool3: Masz calkowita racje Ewo...zapomnialysmy o tym chyba...a to wazne- tym bardziej ze pewnie wiekszosc z was chce byc na grobach bliskich...a moze byc ciezko z dojazdem...:razz:ale w piątek- to chyba moznaby probowac... Quote
gonia66 Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Biafra napisał(a)::roflt: Pati :loveu:, ja Cię uwielbiam :lol: To się nazywa humanista z krwi i kości Ps. 3,8x7=26,60 na 100km, czyli na 1000km 266 zł Gonia66 Cię wyręczyła...tylko jej auto pali chyba 10 litrów na 100 :roll: HAhahah...ja źle przeczytałam..ze pali 10 litrow na 100...a taka dobra z matmy bylam :oops::oops::oops:a tu i matma i czytanie ze zrozumieniem sie klania..no niezle ze mną:razz:Dobrze, ze tu mamy "czuwających"...:eviltong::eviltong::eviltong::loveu: Quote
alek5464 Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 tylko jak do poniedzialku to juz 60 ja wiecej nie dam rady jak 130 razem:placz: Quote
sonikowa Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 alek5464 napisał(a):tylko jak do poniedzialku to juz 60 ja wiecej nie dam rady jak 130 razem:placz: Nie, nie, nie, ty sie w ogóle do hotelu nie dokładaj. Znajdziemy pieniądze. Dorzuciłaś się do transportu i bierzesz bydlaka -- to już i tak WIELKA RZECZ :-) W ogóle nie biorą pod uwagę tego, że za hotel miałabys płacić. Liczmy 6 dni w hotelu (sroda - pon) - 6 x 15 = 90 zl Ha, i to udalo mi się policzyć :multi: Benzyna prawie 300 plus opłaty na autosatrdzie 30 zł czyli 330 zł dla zaokrąglenia i z uwagi na możliwe korki 330 zł + 90 zł = 420 zł jesli damy psa do hotelu brakuje nam jeszcze 120 zl. Quote
LILUtosi Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Cioteczki, ja mogę tylko jutro, i w najgorszym wypadku wtorek. Musicie podjąć męską decyzję. Później dopiero po 5 listopada. Auto pali w dieslu. Quote
sonikowa Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 LILUtosi napisał(a):Cioteczki, ja mogę tylko jutro, i w najgorszym wypadku wtorek. Musicie podjąć męską decyzję. Później dopiero po 5 listopada. Auto pali w dieslu. Wteyd kiedy ty możesz, to Magnesiatko i Hania nie mogą... Chyba będziemy szukać innego rozwiązania, ale daj nam jeszcze kilka godzin ;-) Quote
Biafra Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 Kurcze, przynajmniej dwa dni przed i dwa dni po Wszystkich Świętych ludzie będą jeździć wzdłuż, wszerz i w poprzek kraju :roll: Jak nie przez trzy. Wyjadą wszystkie zawalidrogi+niedzielni kierowcy + Ci co dawno nie widzieli rodziny ...:drinking: Może ktoś się jeszcze dołoży, żeby nie jechać w największy kocioł. To spora trasa, biorąc pod uwagę zwężenia i remonty na A4, korki i niecierpliwego , obcego psa :cool1: Dbajmy o nasz dogo transport, bo może nam się jeszcze przydać ;) Jak nam ducha wyzionie bo z 14 godzin jazdy zrobi się 24 to będzie nieciekawie. Po psa trzeba jeszcze podjechać w okolice Myślenic czyli Sonikowa do rachunków musi dokleić z Krakowa 40 km załadunek i do Krakowa 40 i dopiero dalej . Quote
sonikowa Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Biafra napisał(a):Po psa trzeba jeszcze podjechać w okolice Myślenic czyli Sonikowa do rachunków musi dokleić z Krakowa 40 km załadunek i do Krakowa 40 i dopiero dalej . Dokleiłam, dokleiłam. Bo policzyłam 1000 km a nie 850 ;-) Czyli co - opcja hotelikowa? Porozsyłajcie jeszcze prośby o wspacrie -- ze stówkę jezcze potrzebujemy, żeby go przehotelowac kilka dni .. Quote
J_ulia Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Witam, jestem nowa na forum i jestem pod wrażeniem szybkości i sprawności z jaką w takich dramatycznych sytułacjach wszystko jest organizowane:crazyeye: pozostaje mi tylko czytać , działać i uczyć się, :pżeby mojemu podopiecznemu tak pomóc. Bardzo się ciesze , że psinka pojedzie do domku, to daje mi nadziej ,że może i mnie się uda. Jesteście niesamowici:diabloti: A za psinkę trzymam oczywiście kciuki! Quote
Asior Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 majqa napisał(a):ŁOOO MATKO...ROZMAWIAŁAM Z HANIĄ I ONA TO ÓW ALEK. UFF... Potrafisz mi Hanuś podnieść ciśnienie, oj potrafisz...:mad: :evil_lol: ehhehe a ja tu kombinowałam jak po Twoim pw zagadać do Alek i ją wziąć pod to co się susia, zeby sprawdzić czy to nie jakiś pseudo :evil_lol: gonia66 napisał(a):Ale najlepszy był "chwyt taktyczny".."HANIU...ZADZWOŃ DO MNIE"....myślalm ze sie posikam jak przecztalam teraz:lol::lol::lol::lol::lol::lol:Majqa..przy Tobie Scherlock Holmes to pikuś...:loveu::loveu::loveu::loveu: noioooo Majeczka już po pierwszym wpisie Hani do mnie napisała, ze ma pewne podejrzenia i ze jeśli to Hania to zadzwoni do niej :) dobrze, ze my tu mamy naszą Majqę :) Ewa i flatki napisał(a):W ten weekend będzie wyjątkowo tłoczno na drogach, bo to Wszystkich Świętych wypada - pamiętajcie o tym drogie Sherlocki :cool3: ooo dobrze gadasz!!!! :razz: nikt na to nie wpadł ;) sonikowa napisał(a): Liczmy 6 dni w hotelu (sroda - pon) - 6 x 15 = 90 zl Ha, i to udalo mi się policzyć :multi: miszczunio :loveu::razz::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
majqa Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Hanuś, odbierz maila, puściłam Ci info na mail podany przez Ciebie na dogo. Quote
alek5464 Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 acha jeszcze jedno jezeli ktos przyjedzie do mnie to nocleg w razie potrzeby zapewniam, kolacyjke i sniadanko z dobra kawusia tez.:lol: Quote
LILUtosi Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 A ja już na kawę z Fioneczką się umówiłam. Dziewczyny 1000 kilometrów to dużo na jedną osobę biorąc pod uwagę że nie znamy psa. Jak przyjdzie co do czego to przemyślcie transport łączony. Quote
gonia66 Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 alek5464 napisał(a):acha jeszcze jedno jezeli ktos przyjedzie do mnie to nocleg w razie potrzeby zapewniam, kolacyjke i sniadanko z dobra kawusia tez.:lol: TO chyba ja wpadnę..mam tylko ze 40 km a co:eviltong:tata gratka nieczesto sie zdarza Quote
gonia66 Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 majqa napisał(a):Hanuś, odbierz maila, puściłam Ci info na mail podany przez Ciebie na dogo. Czyzby kolenjy chwt taktyczny????:p:p:p:razz: Quote
Recommended Posts