azzie5 Posted December 20, 2006 Author Posted December 20, 2006 wysłałam Wam film, mam nadzieję że dojdzie. Quote
pidzej Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 a czemu Dianę przeniesiono do innego boksu? Ona jest super. Za ciacho odda życie ;) Quote
azzie5 Posted December 20, 2006 Author Posted December 20, 2006 najpierw Diana przebywała w zwykłym boksie standardowej wielkości, mieszkała tam przez te wszystkie lata z Karo, który po 11 latach schroniska został adoptowany, a teraz przebywa już za TM. Potem nadarzyła się okazja do przeniesiania jej do największego w schronisku wybiegu, boksu 'gruszkowego', Diana przebywała tam jakiś czas z Dożkiem, ale zobaczyłam że nie ma tam dla niej odpowiednio dużej budy, więc na czas budowy nowej budy Diana została przeniesiona do obecnego boksu, również bardzo przestronnego. Do gruszek już jednak nie wróciła, gdyż tamten boks zajęła ostatecznie w tym czasie inna sunia. Jeszcze proszę o cierpliwość w oczekiwaniu na zdjęcia. Quote
Niewiasta_21 Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Boża,Ojcze spraw aby wszystkie te biedne pieski znalazły odpowiedzialny dom. Przeciez one nie sa niczemu winne,czemu taka istota jak człowiek ma decydowac o ich losie? Diana,pokazuj sie,kto da domek pięknej suni? Kto pokaze jej jak naprawde powinno wygladac psie zycie? Quote
pidzej Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 hop Dianuś... kolejne święta w schronisku, ale może już niedługo....? Quote
azzie5 Posted December 23, 2006 Author Posted December 23, 2006 byłam u Diany, jest wesoła i kwitnąca tak jak zawsze. Dzisiaj w schronisku tak smutno... Quote
Ania-Sonia Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 azzie, niestety filmik do mnie nie dotarł! Kochanej, zawsze uśmiechniętej Diance życzę, żeby to były jej ostatnie Święta w tym miejscu... Quote
Aga_Mazury Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 do mnie filmik dotarł i trochę ukoił...że psy nawet w schronach mają chwile, że jest im dobrze.... dziękuję azzie Quote
azzie5 Posted December 23, 2006 Author Posted December 23, 2006 Ania, przepraszam że nie dotarł, choć film był krótki, to widocznie miał za dużo MB żeby przejść do Twojej skrzynki, przy następnej wizycie nakręcę jeszcze krótszy film i prześlę Ci ponownie. Spokojnych świąt, Diano... Quote
azzie5 Posted December 23, 2006 Author Posted December 23, 2006 napisałam Dianie nową aukcję http://www.allegro.pl/item152689156_nazywam_sie_diana_zatrzymaj_sie_na_chwile_i_wejdz.html Quote
Aga_Mazury Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 azzie Tobie i Twoim podopiecznym Wesołych i Spokojnych Świąt :tree1: Quote
azzie5 Posted December 24, 2006 Author Posted December 24, 2006 i Wam wszystkim również wesołych świąt! :) ostatniej nocy było w pobliżu schroniska sporo wystrzałów petard, Diana bardzo się przestraszyła i uciekła ze swego boksu. Noc spędziła pod drzwiami najbliższego budynku (w schronisku). Miała sporo szczęścia, że nic sobie nie zrobiła. Teraz jest więc czasowo rozdzielona z Figaro, dla własnego dobra przebywa obecnie sama w małym, ale bardzo szczelnym, bezpiecznym boksie. Do Figaro wróci za kilka dni, po nowym roku, jak już nikt nie będzie strzelał. Quote
asiamm Posted December 24, 2006 Posted December 24, 2006 Niestety, czas świąt, zwłaszcza Sylwester to ciężki okres dla zwierząt. I kolejne zgubione i poranione psy... Ludzie się bawią a zwierzęta szaleją ze strachu. Quote
Aga_Mazury Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 przypominamy Diankę......Światu....... Quote
Ania-Sonia Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Czy Dianka wróciła już do swojego boksu? Dianko, Ty musisz w tym roku iść na swoje!!!!! Quote
azzie5 Posted January 4, 2007 Author Posted January 4, 2007 jak byłam w poniedziałek to Diana jeszcze była osobno w małym boksie, zajrzę jutro. Quote
wanda szostek Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Dziewięcioletni pies , to trudna już adopcja, ale przecież nie niemożliwa, potrzebne tylko działanie Quote
azzie5 Posted January 5, 2007 Author Posted January 5, 2007 od pewnego już czasu koresponduję z pewną panią z okolic Wrocławia. Pani chce przyjąć Dianę na bardzo długi okres na dom tymczasowy, a jeśli nikt inny po roku-dwóch się dla Diany nie znajdzie, to sunia tam najpewniej zostanie. Pani mieszka w bloku na 4 piętrze z windą bez innych zwierząt. Cały czas jest ktoś w domu, więc nigdy nie będzie sama. Sunia będzie 5 razy dziennie wychodzić na długie spacery, dużo czasu spędzać na zewnątrz. Nie przeraża jej ani to, że Diana jest gruba, że może brudzić w domu i ma przyzwyczajenia psa podwórzowego. Jeszcze muszę to ostatecznie przemyśleć, ale uważam, że są to bardzo dobre warunki, naprawdę bardzo trudno byłoby w przypadku Diany o znalezienie lepszych. Napiszcie proszę swoje zdanie. Quote
Niewiasta_21 Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Trzeba myslec o tym ze to moze byc dla Diany jedyna szansa na dom. Jesli ta pani jest tak pozytywnie nastawiona to jestem za tym,zeby Diana pojechała. Quote
Recommended Posts