Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 548
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wczoraj w schronisku miałyśmy nasze psio-ludzkie spotkanie. My z Dianą rozumiemy się bez słów, samym porozumieniem oczu. Sunia uwielbia wychodzenie na spacery, uwielbia wszystkich ludzi. W jej życiu musi być jeszcze miejsce na szczęśliwe zakończenie.

Posted

azzie5 napisał(a):
czeka, czeka. A kto czeka i jest wytrwały, ten musi w końcu osiągnąć cel swego czekania.

Bardzo trudno jest czekać dwa tygodnie, a co dopiero tyle lat. :-(

Posted

Jest zapytanie o Dianę z ogłoszenia.

Przeczytałam o Dianie i cały czas o niej myślę. Szukam przyjaciółki dla mojej suni Kani (też ma 10 lat), która straciła wierną towarzyszkę zabaw. Mieszkały razem w budzie, bez uwięzi, przez 7 lat. Teraz na podwórku pozostała sama Kania, a znalazło by się miejsce dla Diany. Mieszkamy na mazurskiej wsi, w domku ogrodzonym z trzech stron oraz z wolną przestrzenią na pola i łąki. Czy Diana może mieszkać w budzie oczywiście bez uwięzi? Nie zależy nam na pilnowaniu domu. Brama od strony wewnętrznej wiejskiej uliczki jest stale otwarta i na posesję wchodzi kto chce. Kania jest bardzo przyjacielska w stosunku do ludzi i piesków.

Buda jest dobrze ocieplona, ma podwójne ściany a pomiędzy nimi jest wełna mineralna.

azzie, co o tym myślisz? Czy suczki by się dogadały? Czy uda się z transportem jeżeli doszło by to do skutku? Drążyć sprawę dalej?
Może uśmiechnęło by się do niej szczęście, a przecież w budzie mieszka cały czas w schronisku.

Posted

Byłyśmy dziś z córką w odwiedzinach u Diany. Wyszłyśmy z nią i jej kolegą z boksu na spacer do lasu. Było bardzo miło. Diana bardzo grzecznie szła i rzeczywiście wszystko rozumiała. Kolega zresztą też rozumiał, chociaż trochę ciągnął.
Chciałam podpisać umowę adopcyjną:multi: , ale pani powiedziała, że dopiero przy odbiorze podpisujemy. No to musimy zaczekać.:roll:
Psinka jest bardzo sympatyczna, taka pełna energii i wesoła, a :evil_lol: kuferek ma jak niedźwiadek.

Posted

Miki napisał(a):
Chciałam podpisać umowę adopcyjną:multi: , ale pani powiedziała, że dopiero przy odbiorze podpisujemy. No to musimy zaczekać.:roll:

Czy ja dobrze rozumiem???? Miki, czy Ty chcesz dać Dianie dom?

Posted

Tak :fadein: , ale hura! będę mogła zawołać dopiero, kiedy Diana będzie z nami w domu, a to ma być po długim weekendzie, bo wyjeżdżamy i dla Diany mogłoby być to zbyt duże przeżycie - jak na początek, oczywiście.

Posted

Mika, pani Zosiu! :lol:
Cóż ja mogę jeszcze więcej powiedzieć, kiedy wiesz dokładnie co ja myślę. To spełnienie naszych bardzo głębokich marzeń. Słowa to poprostu za mało. Czekamy bardzo niecierpliwie.

Dzięki Miki, tej zwykłej - niezwykłej osobie możemy szczęśliwie zakończyć szukanie domu dla Diany - czy uwierzycie?
Wando, Aniu-Soniu, Beata, paros, Aga, Asia, pidzej, wszyscy, wszyscy - bardzo dziękuję Wam za wszystko, co zrobiliście dla Diany, za wspieranie psychiczne, ona i ja nigdy Wam tego nie zapomnimy. A teraz - jeszcze tylko ok tydzień i...................:multi: