Beata_Dorobczyńska Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 choc iskierka , a moze jednak .... Quote
joannal Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Diana, jak juz wcześniej pisałam dla Dianki musi zaświecic słonko mocno i gorąco, i ktoś tak samo Ją gorąco i mocno pokocha. Człowieku byle szybciej znajdź się. Quote
joannal Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Dianci trzeba pomóc szukac domku, sama bidna nic nie wskóra :-(. Quote
azzie5 Posted November 20, 2006 Author Posted November 20, 2006 po całym dniu wyprowadzania psów ze schroniska na spacery biorę na koniec właśnie Dianę, bo jest tak niekłopotliwa, że praktycznie prawie w ogóle nie trzeba pilnować. Chodzi bez smyczy, czasem po krzakach, ale w większości pilnuje się przy nodze, jakby ją ktoś tego uczył.;) Bardzo chciałabym, żeby w końcu ktoś ją docenił i pokochał, ona w pełni na to zasługuje. Dzisiaj padał drobny deszczyk, powoli się ściemniało, a my szłyśmy sobie przez las powolnym kroczkiem. Ona jest naprawdę bardzo wdzięczna za każdy podarowany jej spacer, naprawdę nie potrzeba jej wiele.:-( Quote
Beata_Dorobczyńska Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Ona wogole jest cud sunia, nie dosc, ze pieknie chodzi na spacer to jeszcze bardzo grzecznie jezdzi samochodem. Biedna Dianka :( Quote
Aga_Mazury Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Dianeczko Ty już dawno powinnaś być w swoim domku.... Quote
azzie5 Posted November 29, 2006 Author Posted November 29, 2006 dzisiaj Dianę odwiedziły ciocie asiamm i Paulina:) Dianka czuje się dobrze, jest bardzo mądra i kochana - jak zawsze. I jak zawsze bez domuu...:shake: Quote
asiamm Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 Wyprowadziłyśmy Dianę na spacer. Sunia bardzo ładnie chodzi na smyczy i jest grzeczniutka. Quote
azzie5 Posted November 29, 2006 Author Posted November 29, 2006 ha ha, to Diana szczęściara miała dzisiaj dwa spacery:lol: Quote
pati Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 jeszzce nikt od zbytku spacerkow nie umarl :lol: kochana skacz na 1 stronke szukaj domku Quote
pidzej Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 i grubaaaśna, ale nie mogłam się powstrzymać i dałam jej kilka ciastek:oops: oj, będzie jej najwyżej cieplej w zimę... Quote
asiamm Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 Dzisiaj też Diana załapała się na spacerek z nami :) i na psie ciasteczka Quote
Ania-Sonia Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 Cudownie, ze Dianka załapuje się na tyle spacerków. Serce rośnie jak się patrzy na ten piękny uśmiech! Quote
azzie5 Posted December 2, 2006 Author Posted December 2, 2006 Diana kochana :loveu: dostałam pierwszego od kilku miesięcy maila w sprawie adopcji Diany, ale do bloku na 4 piętro bez windy niestety odpada.... Szukamy najchętniej ogródka z budą Quote
pati Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 a dlaczego odpada? nie moze chodzic po schodach? dzieki dziewczyny za spacerki to duzo znaczy dla tych psow ja niestety nie moge chodzic do schroniska jestem za slaba psychicznie Quote
azzie5 Posted December 3, 2006 Author Posted December 3, 2006 nie tylko w samych schodach tkwi sęk, choć to też przeszkoda bo Diana ma słabą kondycję i łapki - to raczej nie są warunki dla niej, chyba że ktoś będzie mógł szczególnie poświęcać jej uwagę i czas. Do tego dochodziły inne wymagania, którym suni przebywającej stale na zewnątrz bardzo trudno byłoby sprostać. ale skoro jeden mail już był to może będą i następne... Quote
pati Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 ja nie wiem ja tam wole zeby psy siedzialy w domach jakos nie moge sie pzrekonac do bud na dworze :roll: ale pewnie sa i takie ktore musza w budce zamieszkac Dianka skaczemy Quote
azzie5 Posted December 4, 2006 Author Posted December 4, 2006 rozumiem co masz na myśli, ale w budach nie ma tak naprawdę nic złego. Nie mówię też, że Diana nadaje się tylko i wyłącznie do budy, bo każda propozycja oferowanego domu to indywidualny przypadek z różnymi - istotnymi szczegółami. Uznałam jednak zdecydowanie, że propozycja 4 piętra w bloku oraz pozostałe wymagania stawiane Dianie byłyby w tym przypadku trudne do zaakceptowania przez sunię, napisałam o moich niemałych wątpliwościach pani, która zastanawiała się nad adopcją i ona też przyznała mi rację. co można więcej mieć... - mam nadzieję, że z czasem tych maili będzie wiecej i znajdzie się ktoś, u kogo Diana będzie miała dobry dom, ale by to nastąpiło, trzeba ogłosić ją bardziej i lepiej niż teraz. Skupmy się na ogłoszeniach i szukaniu domku. Quote
asiamm Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Myślę, że po tylu latach w schronisku Diana czułaby się w bloku jak w klatce. Dla niej chyba jednak lepszy byłby dom z ogrodem. I oczywiście kochającym właścicielem. Quote
Recommended Posts