Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

FCI 52 - OGAR POLSKI PSY Klasa Championów 2350 Ch.PL. PUZON z Południowej Kniei

FCI 52 - OGAR POLSKI SUKI Klasa Szczeniąt 2351 IRGA Olfactus

FCI 52 - OGAR POLSKI SUKI Klasa Pośrednia 2352 BOGDANKA ROTTI Poszły w Las
BArdzo zestresowana (Leśna lub Bogdanka, zresztą obie były przestraszone - takie miałam wrażenie ;) ) tak bardzo, że aż smutno było patrzeć :shake: Akurat tutaj, Bogdanka

FCI 52 - OGAR POLSKI SUKI Klasa Otwarta 2354 Mł.Ch.PL. ŻYWIA z Gończaków

FCI 52 - OGAR POLSKI SUKI Klasa Otwarta 2353 LEŚNA z Matecznika Ogara

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Kumpelka, dzięki za reporterskie fotki (tak troszkę jakbym tam była ;) ).

Myślę, że Bogdanka rozpoczęła sezon i być może stąd ten stress, zresztą ona hasa sobie w lesie w głuszy i tam jest szczęśliwa z tego co wiem, a nie w świetle jupiterów :razz:
Puz: a gdzie Ty kochana? Tak ładnie wygladałaś na ringu tylko...czemu nic nie piszesz?

Posted

musia napisał(a):
A nie zaplątał sie wam gdzieś OPUS na sąsiednim ringu?

Przykro mi Musiu ale nie :oops: chociaż też żałuję :-( Na przyszłosć fotki będą sprawiedliwsze ;) , obiecuję :cool3:
Musiu, a widziałaś mnie w akcji jak zbieram Kumpla z Waszego ringu - wyglądało to chyba nie ładnie :oops: Nawet nie wiem co to był za pies, do którego Kumpel podleciał i ze stresu nie wiem czy przeprosiłam :oops: ale...zresztą, nowe doświadczenie i większa uwaga na przyszłość :cool3:

Posted

bea100 napisał(a):
Kumpelka, dzięki za reporterskie fotki (tak troszkę jakbym tam była ;) ).

Myślę, że Bogdanka rozpoczęła sezon i być może stąd ten stress, zresztą ona hasa sobie w lesie w głuszy i tam jest szczęśliwa z tego co wiem, a nie w świetle jupiterów :razz:

Bea - to było widać, że Bogdanka była zagubiona :-( a suczką jest bardzo ładną chociaż Kumpla to chciała podgryźć, taka porządna pannica ;)

Posted

KUMPELka napisał(a):
...chociaż Kumpla to chciała podgryźć, taka porządna pannica ;)

Hehehehe, jasne że porządna :razz:

Przyszło nam zaproszenie do N.Dworu.
Jest zgłoszonych 10 ogarków ale na stronie są tylko ich numery, (będzie Harmonia w juniorach i Hultaj, i Irga i Błoga i Bogdanka, zobaczymy w weteranach Barda...:p czy ktos wie jakie jeszcze będą ogary? )
Mmbbaj: czy zgłosiliście/będziecie z Bajanem?

Posted

Może sobie rozpiszemy to co wiemy:

PSY
Klasa szczeniąt (1) JAŹWIEC Olfactus
Klasa młodzieży (1) HULTAJ z Południowej Kniei
Klasa otwarta (1) RÓG Nadburzańskie Granie
Klasa honorowa (1) ??
SUKI
Klasa szczeniąt (1) IRGA Olfactus
Klasa młodzieży (1) HARMONIA z Południowej Kniei
Klasa pośrednia (3) ??
BOGDANKA ROTTI Poszły w Las
GAWĘDA Olfactus
Klasa użytkowa (1) ??

Ja co prawda nie dostałam potwierdzeń, ale mam nadzieję, że zostały przyjete. Jak wiecie te ?? to dopiszcie :p

Posted

Ja zgłosiłam Barda do honorowej więc to chyba o mnie chodzi. Myślałam że będzie któraś z dziewczyn po nim ale niestety nie udało się .
Tak przy okazji sama nie wiem co z tego będzie bo Bard ma odgryziony kawałek ucha, a na dodatek ułamał sobie jednykę kichając na schodach :-)
Nie wiem jak do tych " ułomności" ustosunkuje się sędzia. W dużym stopniu uzależniam od tego nasz udział w innych wystawach w tym w światówce. Tzn. Ja pewnie i tak pojadę ale najwyżej bez psa ...

Posted

Ania W napisał(a):
Tak przy okazji sama nie wiem co z tego będzie bo Bard ma odgryziony kawałek ucha, a na dodatek ułamał sobie jednykę kichając na schodach :-)
Ja pewnie i tak pojadę ale najwyżej bez psa ...

Ja chyba też pojadę. jedynki jeszcze mam, uszy też, to co stoi na przeszkodzie ?:lol:

Posted

Ania W napisał(a):

A kto był taki głodny, że nadgryzł Bardowi kawałek ucha :mad: Co on taki pechowy - ułamać sobie zęba kichając :cool1:
Muszę uczulić Kumpla, żeby nie kichał na schodach :evil_lol:
Ale po prawdzie to współczuję :-(

Posted

Sabina1 napisał(a):
Ja chyba też pojadę. jedynki jeszcze mam, uszy też, to co stoi na przeszkodzie ?:lol:

Sabinko, Twoje żarty jak zwykle powodują u mnie ból brzucha ze śmiechu :evil_lol: Tylko nie kichaj na schodach (poręcze !!)

Posted

KUMPELka napisał(a):
Tylko nie kichaj na schodach (poręcze !!)

Musiałabym wogóle bardzo uważać, zeby mnie konkurencja z rotweilerem nie pomyliła :bigcool: :bigcool:

Posted

Sabina1 napisał(a):

Jak myślisz o Nowym Dworze to możemy się umówić i zgarnę Cie po drodze jak będe po Rożków jechać :p.

Posted

Bard kicha jak czuje dym z papierosów a ludzie często palą na klatkach schodowych...Wracaliśy ze spaceru i tak kichnął, że uderzył mordą w schody i jedynka poszła...
Ucho odrgyzł pies spacerujący luzem po ulicy. Bard był wtedy za ogrodzeniem, na ogródku. Coś tam sobie powiedzieli potem Bard się odwrócił a tamten wsadził mordę między szatchetami i ...kawał ucha został odgryziony. Próbowano przyszyć, ale nic z tego.
Prawdziwy z niego weteran, żeby nie powiedzieć kombatant :-)

Posted

Ania W napisał(a):
...
Prawdziwy z niego weteran, żeby nie powiedzieć kombatant :-)

Naprawdę, powinien dostać jakiś medal za rany na polu ;)
A z papierochami - walczę z jednym sąsiadem bo razem z Kumplem kichamy :mad: i jak się wkurzę to zgłoszę skargę do spółdzielni :angryy:

Posted

mmbbaj napisał(a):
Nie, nas nie będzie

:-(

W pośredniej/otwartej będzie jeszcze Błoga Poszły w las (nie wiem dokładnie bo umawiałam się z Jolą na otwartą ale ona jest ostatnio nieżle zakręcona i nie pamięta jak zgłosiła? :eviltong: )
Szkoda, że nie zadano sobie trudu i na stronie wystawy wpisano tylko te numerki :shake:

:lol:
Sabina1: a Ty z tymi uszami i zębami w komplecie to startujesz w jakiej klasie, bo Hania zbiera info o stawce? W użytkowej?

Posted

bea100 napisał(a):
:-(
:lol:
Sabina1: a Ty z tymi uszami i zębami w komplecie to startujesz w jakiej klasie, bo Hania zbiera info o stawce? W użytkowej?

Dziewczyny, zawsze mogę na Was liczyć żeby się dobrze pośmiać :lol:

Posted

PSY
Klasa szczeniąt (1) JAŹWIEC Olfactus
Klasa młodzieży (1) HULTAJ z Południowej Kniei
Klasa otwarta (1) RÓG Nadburzańskie Granie
Klasa honorowa (1) BARD z Kiciborza
SUKI
Klasa szczeniąt (1) IRGA Olfactus
Klasa młodzieży (1) HARMONIA z Południowej Kniei
Klasa pośrednia (3) BŁOGA ROTTI Poszły w Las
BOGDANKA ROTTI Poszły w Las
GAWĘDA Olfactus
Klasa użytkowa (1) ??

Nio i jeżeli Sabina 1 w użytkowej to mamy komplet :eviltong:

Posted

Oczywiście, klasa użytkowa to ja . tylko, chyba muszę jakies próby w dziczej zagrodzie dorobić. Czy ja zdąże do wystawy? moze dałoby się zaliczyc zaocznie na malowanym kabanie jak w"Sami swoi' ?
ps. Po jakich rodzicach jest Gawęda?

Posted

Harmoszka mi wczoraj pokazała wyrażnie co myśli o wystawianiu się :eviltong: , ponieważ wcześniejsze jej protesty na mnie nie robiły wrażenia i nie skutkowały więc po prostu zeżarła (porządną :-( ) ringówkę (złośliwie posiekała ją w drobny mak:shake: )

Posted

A myśmy dzisiaj chwilę ćwiczyli wystawianie z Jażwcem i gończą Reszką przy okzaji sprawqdzania czy las się już nadaje do nauki tropienia.
Robiłam też fotki. Przyjechałam do domu, oglądam, i co widzę :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Hultajowi jak szybko biegnie wyrastają dodatkowe nogi :-o:-o. Cwaniak jeden

Posted

[quote name='Hania'] Hultajowi jak szybko biegnie wyrastają dodatkowe nogi :-o:-o. Cwaniak jeden

No właśnie :diabloti: - wydało się :angryy: i jak my mięliśmy Was dogonić w Katowicach :evil_lol:
Haniu, zdjęcie rewelacyjne :multi: