Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z dzieci Azyi - Szumlas nie żyje, Szafarz wyemigrował do Francji, Sułtan krył, Salomon wykastrowany , Sułek nie żyje.

A odnośnie Szafrana znalazłam takie zdjęcie - byliśmy wtedy młodzi, sporo młodsi - nie wiem tylko dlaczego tylne nogi ustawiłam mu wyżej :mad::

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Sabina1 napisał(a):
Dlaczego taka WIELKA CISZA ? Przepraszam z góry, jesli cos nie tak. Chcialam rozjaśnic zdjęcia, żeby lepiej było widać mordke. Nie jestem jeszcze bardzo wprawna w obrabianiu zdjęć, ale myslałam, ze i tak posypia sie pochwały urody Szafrana, a tu nic. A moze wszyscy zaniemówili z zachwytu ?:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

OOOO przepraszam a mój, skromny bo skromny ale jednak zachwyt :mad: :angryy:
Szafranek jest piękny - zresztą jak większość ogarków :eviltong:

Posted

[quote name='Hania']Z dzieci Azyi - Szumlas nie żyje, Szafarz wyemigrował do Francji, Sułtan krył, Salomon wykastrowany , Sułek nie żyje.

A odnośnie Szafrana znalazłam takie zdjęcie - byliśmy wtedy młodzi, sporo młodsi - nie wiem tylko dlaczego tylne nogi ustawiłam mu wyżej :mad::

Haniu, chodzi Ci o ukształtowanie terenu :oops: (miał stać obrócony o 180 stopni ) czy może tylnie łapki są jakoś żle ustawione :roll:
Według mnie stoi pięknie ale ja się nie znam zupełnie :shake:

Posted

[quote name='Hania']Z dzieci Azyi - Szumlas nie żyje, Szafarz wyemigrował do Francji, Sułtan krył, Salomon wykastrowany , Sułek nie żyje.

Dziękuję Haniu za ogarze info (Cest la'vie...:-( ).

A na tej fotce doskonale widać jaki to był/JEST wspaniały ogar:multi:
i to nic, że ustawiony z górki i pod ,,złym kątem" ( a swoją drogą Haniu, fajnie to Ci wyszło :lol: ). Myślę, że na tej focie Szafran nie miał więcej niż 5-6 mc ( już go tu widać: masywny ,,paker" na mocnych łapach i krótki i pięknej nasyconej cynamonowej maści...mmm..uwielbiam takie właśnie ogarze chłopaki :loveu: )

Posted

KUMPELka napisał(a):
Haniu, chodzi Ci o ukształtowanie terenu :oops: (miał stać obrócony o 180 stopni ) czy może tylnie łapki są jakoś żle ustawione :roll:
Według mnie stoi pięknie ale ja się nie znam zupełnie :shake:

Odwrócony - tył zawsze powinno stawiać się niżej jak jest nierówny teren.

Posted

Hania napisał(a):
Odwrócony - tył zawsze powinno stawiać się niżej jak jest nierówny teren.

Dziękuję, miałam nadzieję, że tak odpowiesz bo z Kumplem dopiero się przygotowujemy do pierwszej wystawy i podpatrujemy od mistrzów ile się da :p

Posted

KUMPELka napisał(a):
... z Kumplem dopiero się przygotowujemy do pierwszej wystawy...

A kiedy będzie ten wielki dzień? :p

Ja dowiedziałam się od Puz, że wybiera się w kwietniu na wiosenną O.Legionowo i że ZOBACZĘ swoje ogóreczki :loveu: i Bohuna i Bogdankę (NARESZCIE :multi: ). Będzie tam też Błoga więc spotka się trójka rodzeństwa...!!!
(hej Bajanku? hej Bławatku? Będziecie?)

Posted

bea100 napisał(a):
A kiedy będzie ten wielki dzień? :p

Ja dowiedziałam się od Puz, że wybiera się w kwietniu na wiosenną O.Legionowo i że ZOBACZĘ swoje ogóreczki :loveu: i Bohuna i Bogdankę (NARESZCIE :multi: ). Będzie tam też Błoga więc spotka się trójka rodzeństwa...!!!
(hej Bajanku? hej Bławatku? Będziecie?)

Czy O.Legionowo to to samo co N.Dwór Maz.? I czy w sali czy na powietrzu?:roll: Szczerze mówiąc jeszcze nie planowaliśmy kiedy i gdzie, ale tak blisko moglibyśmy pojechać i bez planowania...Nie wiem tylko czy jeszcze można zgłaszać czy może już po terminie? :cool3:

Posted

mmbbaj napisał(a):
Czy O.Legionowo to to samo co N.Dwór Maz.? I czy w sali czy na powietrzu?:roll: Szczerze mówiąc jeszcze nie planowaliśmy kiedy i gdzie, ale tak blisko moglibyśmy pojechać i bez planowania...Nie wiem tylko czy jeszcze można zgłaszać czy może już po terminie? :cool3:

To samo. Raczej w hali - chyba, ze pogoda będzie super. Zgłoszenia do 13 marca. My chyba też będziemy :multi:

Posted

hej potwoierdzam zgłszenie Bohuna I Bogdanki choc zastanawiam sie nad Puzikiem :) zalezy jaki bedzie duzy samochod, jesli rafał bedzie mogl wziasc transportera od taty bedziemy liczna grupa

Posted

Kochani, na stronie klubowej są już wyniki z Gdańska, ucieszyłam się bardzo że tak pięknie poszło :multi: (wielkie BRAWA i GRATULACJE dla naszych topikowych super ogarków oraz ich wspaniałych hodowców oraz ich dumnych właścicieli !!!!! :multi: )

Kumpelka, Ty nie bądż taka tajemnicza ;)

• 2 weeks later...
Posted

bea100 napisał(a):
Chyba wszyscy siedzą zafascynowani i ogladają spotkanie ogarów nad morzem :lol:

A siedzą, siedzą i tylko mogą powiedzieć: "w życiu mi się nie wiedzie, bom i młodszy się urodził i białkę mam puklatą......."( nie moge sobie przypomnieć z czego to było).....i jeszcze bidną Sabinę1 popiołem dziś posypali......

Posted

No to ja napiszę, że zrobiłam plan wystawowy (póki co do lipca) i będę z Harmonią-juniorkiem na: krajowej w Legionowie (8-9.04), międz. w Łodzi (06.05), kraj. w Radomiu (21.05), kraj. w Płocku (04.06), kraj. w Lublinie (11.06) oraz w Wwie na międzynarodówce (08-09.07), to na razie tyle zgłoszeń poczyniłam/raczej blisko domu bo zdrowie babcine nadal nie to oj nie to ( a potem...się zobaczy co dalej :cool3: )

Kto i gdzie się wybiera? Spotkamy się? Napiszcie :p

No i kochani moi! Z prawdziwą przyjemnością donoszę, że nasz Grajek Olfactus otrzymał status reproduktora :multi:

Posted

Mońka własnie wcięła cały pojemniczek maści nagietkowej (który ukradła cichaczem ze stołu nie wiedziec kiedy i jak i dlaczego...:-o ).
To pyszne danko było na glicerynie....mam nadzieje, że jej nie zaszkodzi...:eviltong:

Posted

KUMPELka napisał(a):
Ciiiii - ;) Jak pojedziemy to dopiero damy znać, że bylilśmy :cool3:

No teraz to już chyba nie tajemnica. Czekamy na was z nierpliwością. Mam nadzieję na spotkanie kumpelka, choć zakęcona pewnie będę nieziemsko. Szczególnie przy tym sędzim.

Ale ja i tak wczesniej czy później na ogarki zajrzę.

Posted

No i się wydało :p
Tak, jedziemy tylko...troszkę się obawiam :cool1:
Są u nas 2 psy z którymi Kumpel wprost się nie cierpi, to Malamut i amstaf - akurat w piątek będą też jedne i drugie :cool1: Mam nadzieję, że nie uprzedził się do rasy i będzie dobrze :placz:
Tak wogóle czy Wasze psy mimo socjalizacji tolerują każdego psa :roll:

Posted

KUMPELka napisał(a):
No i się wydało :p
Tak, jedziemy tylko...troszkę się obawiam :cool1:
Są u nas 2 psy z którymi Kumpel wprost się nie cierpi, to Malamut i amstaf - akurat w piątek będą też jedne i drugie :cool1: Mam nadzieję, że nie uprzedził się do rasy i będzie dobrze :placz:

Magda, nie martw się na zapas :calus: Może ringi są daleko od siebie i nawet ich nie spotkacie! Jeśli chodzi o malamuty to jest to taka ich cecha, że są niestety zaczepne do innych samców :p Aż pokusiłam się i przeczytałam o nich bo w moim bloku mieszka taki i jest bardzo agresywny! A co do uprzedzeń...myślę, że bez względu na rasę samiec z samcem nie musi się koniecznie polubić, choć oczywiście nie muszą się od razu brać za łby

KUMPELka napisał(a):
Tak wogóle czy Wasze psy mimo socjalizacji tolerują każdego psa :roll:

Bajan nie lubi się z tym malamutem! Ale zaczął malamut. Na sam widok Bajana (tak samo zresztą jak i innych psów) rzucał się z groznym charkotem, a Bajan patrzył ze zdziwieniem i nie reagował, aż w końcu nie zdzierżył i odpowiedział tak samo! Oczywiście oba były na smyczach i generalnie unikam tych spotkań jak ognia:p Ale nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby Bajan zareagował wrogością na sam widok jakiegoś psa

A za wasz debiut trzymam oczywiście :kciuki::kciuki:, z całych sił :multi::lol:

Posted

mmbbaj napisał(a):
...A za wasz debiut trzymam oczywiście :kciuki::kciuki:, z całych sił :multi::lol:

Gosiu - dziękuję za słowa wsparcia :buzi:
A kciuki napewno się przydadzą :cool1:

Posted

Kumpelko! To będziemy miały okazję się spotkać. :multi:
Ja wybieram się na wystawę z Jaśminem. Niech się szczeniak przyzwyczaja do psich zgormadzeń :razz:

Posted

Aneek napisał(a):
Kumpelko! To będziemy miały okazję się spotkać. :multi:
Ja wybieram się na wystawę z Jaśminem. Niech się szczeniak przyzwyczaja do psich zgormadzeń :razz:

Wiem, wiem - będziemy czekać z niecierpliwością :multi: a po wystawie trzeba się ugadać na spacerek :cool3:

• 2 weeks later...
Posted

UWAGA!
WAŻNE!!!!
Kochani na tutejszych psach w potrzebie jest temat ,,Żanetka-ogar polski??" ( z dnia 23.02.06), są też fotki, młoda spolegliwa i nieszczęśliwa sunia w typie OP przebywa w schronisku w Węgrowie, trzeba koniecznie jej pomóc....Puz uważam, że powinna się znależć na stronie o adopcjach, jak myślisz?

No i cały czas w Wwie i okolicach (lasy w okolicach Piaseczna) od 4 tyg szukamy ogarki/rocznej ROTY Z Rodu Udry (nr tatuażu;005M)