Hania Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Z dzieci Azyi - Szumlas nie żyje, Szafarz wyemigrował do Francji, Sułtan krył, Salomon wykastrowany , Sułek nie żyje. A odnośnie Szafrana znalazłam takie zdjęcie - byliśmy wtedy młodzi, sporo młodsi - nie wiem tylko dlaczego tylne nogi ustawiłam mu wyżej :mad:: Quote
KUMPELka Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 Sabina1 napisał(a):Dlaczego taka WIELKA CISZA ? Przepraszam z góry, jesli cos nie tak. Chcialam rozjaśnic zdjęcia, żeby lepiej było widać mordke. Nie jestem jeszcze bardzo wprawna w obrabianiu zdjęć, ale myslałam, ze i tak posypia sie pochwały urody Szafrana, a tu nic. A moze wszyscy zaniemówili z zachwytu ?:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: OOOO przepraszam a mój, skromny bo skromny ale jednak zachwyt :mad: :angryy: Szafranek jest piękny - zresztą jak większość ogarków :eviltong: Quote
KUMPELka Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 [quote name='Hania']Z dzieci Azyi - Szumlas nie żyje, Szafarz wyemigrował do Francji, Sułtan krył, Salomon wykastrowany , Sułek nie żyje. A odnośnie Szafrana znalazłam takie zdjęcie - byliśmy wtedy młodzi, sporo młodsi - nie wiem tylko dlaczego tylne nogi ustawiłam mu wyżej :mad:: Haniu, chodzi Ci o ukształtowanie terenu :oops: (miał stać obrócony o 180 stopni ) czy może tylnie łapki są jakoś żle ustawione :roll: Według mnie stoi pięknie ale ja się nie znam zupełnie :shake: Quote
bea100 Posted February 17, 2006 Author Posted February 17, 2006 [quote name='Hania']Z dzieci Azyi - Szumlas nie żyje, Szafarz wyemigrował do Francji, Sułtan krył, Salomon wykastrowany , Sułek nie żyje. A odnośnie Szafrana znalazłam takie zdjęcie - byliśmy wtedy młodzi, sporo młodsi - nie wiem tylko dlaczego tylne nogi ustawiłam mu wyżej :mad:: Dziękuję Haniu za ogarze info (Cest la'vie...:-( ). A na tej fotce doskonale widać jaki to był/JEST wspaniały ogar:multi: i to nic, że ustawiony z górki i pod ,,złym kątem" ( a swoją drogą Haniu, fajnie to Ci wyszło :lol: ). Myślę, że na tej focie Szafran nie miał więcej niż 5-6 mc ( już go tu widać: masywny ,,paker" na mocnych łapach i krótki i pięknej nasyconej cynamonowej maści...mmm..uwielbiam takie właśnie ogarze chłopaki :loveu: ) Quote
Hania Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 KUMPELka napisał(a):Haniu, chodzi Ci o ukształtowanie terenu :oops: (miał stać obrócony o 180 stopni ) czy może tylnie łapki są jakoś żle ustawione :roll: Według mnie stoi pięknie ale ja się nie znam zupełnie :shake: Odwrócony - tył zawsze powinno stawiać się niżej jak jest nierówny teren. Quote
KUMPELka Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 Hania napisał(a):Odwrócony - tył zawsze powinno stawiać się niżej jak jest nierówny teren. Dziękuję, miałam nadzieję, że tak odpowiesz bo z Kumplem dopiero się przygotowujemy do pierwszej wystawy i podpatrujemy od mistrzów ile się da :p Quote
bea100 Posted February 17, 2006 Author Posted February 17, 2006 KUMPELka napisał(a):... z Kumplem dopiero się przygotowujemy do pierwszej wystawy... A kiedy będzie ten wielki dzień? :p Ja dowiedziałam się od Puz, że wybiera się w kwietniu na wiosenną O.Legionowo i że ZOBACZĘ swoje ogóreczki :loveu: i Bohuna i Bogdankę (NARESZCIE :multi: ). Będzie tam też Błoga więc spotka się trójka rodzeństwa...!!! (hej Bajanku? hej Bławatku? Będziecie?) Quote
mmbbaj Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 bea100 napisał(a):A kiedy będzie ten wielki dzień? :p Ja dowiedziałam się od Puz, że wybiera się w kwietniu na wiosenną O.Legionowo i że ZOBACZĘ swoje ogóreczki :loveu: i Bohuna i Bogdankę (NARESZCIE :multi: ). Będzie tam też Błoga więc spotka się trójka rodzeństwa...!!! (hej Bajanku? hej Bławatku? Będziecie?) Czy O.Legionowo to to samo co N.Dwór Maz.? I czy w sali czy na powietrzu?:roll: Szczerze mówiąc jeszcze nie planowaliśmy kiedy i gdzie, ale tak blisko moglibyśmy pojechać i bez planowania...Nie wiem tylko czy jeszcze można zgłaszać czy może już po terminie? :cool3: Quote
Hania Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 mmbbaj napisał(a):Czy O.Legionowo to to samo co N.Dwór Maz.? I czy w sali czy na powietrzu?:roll: Szczerze mówiąc jeszcze nie planowaliśmy kiedy i gdzie, ale tak blisko moglibyśmy pojechać i bez planowania...Nie wiem tylko czy jeszcze można zgłaszać czy może już po terminie? :cool3: To samo. Raczej w hali - chyba, ze pogoda będzie super. Zgłoszenia do 13 marca. My chyba też będziemy :multi: Quote
puz Posted February 18, 2006 Posted February 18, 2006 hej potwoierdzam zgłszenie Bohuna I Bogdanki choc zastanawiam sie nad Puzikiem :) zalezy jaki bedzie duzy samochod, jesli rafał bedzie mogl wziasc transportera od taty bedziemy liczna grupa Quote
KUMPELka Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 bea100 napisał(a):A kiedy będzie ten wielki dzień? :p ... Ciiiii - ;) Jak pojedziemy to dopiero damy znać, że bylilśmy :cool3: Quote
bea100 Posted February 20, 2006 Author Posted February 20, 2006 Kochani, na stronie klubowej są już wyniki z Gdańska, ucieszyłam się bardzo że tak pięknie poszło :multi: (wielkie BRAWA i GRATULACJE dla naszych topikowych super ogarków oraz ich wspaniałych hodowców oraz ich dumnych właścicieli !!!!! :multi: ) Kumpelka, Ty nie bądż taka tajemnicza ;) Quote
bea100 Posted March 1, 2006 Author Posted March 1, 2006 Hop hop jest tu kto?:lol: Chyba wszyscy siedzą zafascynowani i ogladają spotkanie ogarów nad morzem :lol: Quote
Sabina1 Posted March 1, 2006 Posted March 1, 2006 bea100 napisał(a):Chyba wszyscy siedzą zafascynowani i ogladają spotkanie ogarów nad morzem :lol: A siedzą, siedzą i tylko mogą powiedzieć: "w życiu mi się nie wiedzie, bom i młodszy się urodził i białkę mam puklatą......."( nie moge sobie przypomnieć z czego to było).....i jeszcze bidną Sabinę1 popiołem dziś posypali...... Quote
bea100 Posted March 1, 2006 Author Posted March 1, 2006 No to ja napiszę, że zrobiłam plan wystawowy (póki co do lipca) i będę z Harmonią-juniorkiem na: krajowej w Legionowie (8-9.04), międz. w Łodzi (06.05), kraj. w Radomiu (21.05), kraj. w Płocku (04.06), kraj. w Lublinie (11.06) oraz w Wwie na międzynarodówce (08-09.07), to na razie tyle zgłoszeń poczyniłam/raczej blisko domu bo zdrowie babcine nadal nie to oj nie to ( a potem...się zobaczy co dalej :cool3: ) Kto i gdzie się wybiera? Spotkamy się? Napiszcie :p No i kochani moi! Z prawdziwą przyjemnością donoszę, że nasz Grajek Olfactus otrzymał status reproduktora :multi: Quote
bea100 Posted March 2, 2006 Author Posted March 2, 2006 Mońka własnie wcięła cały pojemniczek maści nagietkowej (który ukradła cichaczem ze stołu nie wiedziec kiedy i jak i dlaczego...:-o ). To pyszne danko było na glicerynie....mam nadzieje, że jej nie zaszkodzi...:eviltong: Quote
musia Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 KUMPELka napisał(a):Ciiiii - ;) Jak pojedziemy to dopiero damy znać, że bylilśmy :cool3: No teraz to już chyba nie tajemnica. Czekamy na was z nierpliwością. Mam nadzieję na spotkanie kumpelka, choć zakęcona pewnie będę nieziemsko. Szczególnie przy tym sędzim. Ale ja i tak wczesniej czy później na ogarki zajrzę. Quote
Hania Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 Ja nie będę miała możliwości nie spotkać się z Kumplem :eviltong: Quote
KUMPELka Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 No i się wydało :p Tak, jedziemy tylko...troszkę się obawiam :cool1: Są u nas 2 psy z którymi Kumpel wprost się nie cierpi, to Malamut i amstaf - akurat w piątek będą też jedne i drugie :cool1: Mam nadzieję, że nie uprzedził się do rasy i będzie dobrze :placz: Tak wogóle czy Wasze psy mimo socjalizacji tolerują każdego psa :roll: Quote
mmbbaj Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 KUMPELka napisał(a):No i się wydało :p Tak, jedziemy tylko...troszkę się obawiam :cool1: Są u nas 2 psy z którymi Kumpel wprost się nie cierpi, to Malamut i amstaf - akurat w piątek będą też jedne i drugie :cool1: Mam nadzieję, że nie uprzedził się do rasy i będzie dobrze :placz: Magda, nie martw się na zapas :calus: Może ringi są daleko od siebie i nawet ich nie spotkacie! Jeśli chodzi o malamuty to jest to taka ich cecha, że są niestety zaczepne do innych samców :p Aż pokusiłam się i przeczytałam o nich bo w moim bloku mieszka taki i jest bardzo agresywny! A co do uprzedzeń...myślę, że bez względu na rasę samiec z samcem nie musi się koniecznie polubić, choć oczywiście nie muszą się od razu brać za łby KUMPELka napisał(a): Tak wogóle czy Wasze psy mimo socjalizacji tolerują każdego psa :roll: Bajan nie lubi się z tym malamutem! Ale zaczął malamut. Na sam widok Bajana (tak samo zresztą jak i innych psów) rzucał się z groznym charkotem, a Bajan patrzył ze zdziwieniem i nie reagował, aż w końcu nie zdzierżył i odpowiedział tak samo! Oczywiście oba były na smyczach i generalnie unikam tych spotkań jak ognia:p Ale nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby Bajan zareagował wrogością na sam widok jakiegoś psa A za wasz debiut trzymam oczywiście :kciuki::kciuki:, z całych sił :multi::lol: Quote
KUMPELka Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 mmbbaj napisał(a):...A za wasz debiut trzymam oczywiście :kciuki::kciuki:, z całych sił :multi::lol: Gosiu - dziękuję za słowa wsparcia :buzi: A kciuki napewno się przydadzą :cool1: Quote
Aneek Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Kumpelko! To będziemy miały okazję się spotkać. :multi: Ja wybieram się na wystawę z Jaśminem. Niech się szczeniak przyzwyczaja do psich zgormadzeń :razz: Quote
KUMPELka Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Aneek napisał(a):Kumpelko! To będziemy miały okazję się spotkać. :multi: Ja wybieram się na wystawę z Jaśminem. Niech się szczeniak przyzwyczaja do psich zgormadzeń :razz: Wiem, wiem - będziemy czekać z niecierpliwością :multi: a po wystawie trzeba się ugadać na spacerek :cool3: Quote
bea100 Posted March 20, 2006 Author Posted March 20, 2006 UWAGA! WAŻNE!!!! Kochani na tutejszych psach w potrzebie jest temat ,,Żanetka-ogar polski??" ( z dnia 23.02.06), są też fotki, młoda spolegliwa i nieszczęśliwa sunia w typie OP przebywa w schronisku w Węgrowie, trzeba koniecznie jej pomóc....Puz uważam, że powinna się znależć na stronie o adopcjach, jak myślisz? No i cały czas w Wwie i okolicach (lasy w okolicach Piaseczna) od 4 tyg szukamy ogarki/rocznej ROTY Z Rodu Udry (nr tatuażu;005M) Quote
Recommended Posts