Hania Posted April 2, 2006 Posted April 2, 2006 Jeszcze parę fotek z dzisiaj: Irga: Jażwiec: Hultaj: Quote
bea100 Posted April 2, 2006 Author Posted April 2, 2006 Haniu, oj Haniu, jak Ty wspaniale robisz te fotki :loveu: Co do nóg Hultaja, faktycznie jakby ich ma więcej :lol: ...Monia siostrzyczka też sprawia wrażenie jakby miała więcej niż cztery łapy (no a zębów ma na bank więcej niz powinna :diabloti: ) Wcale się nie dziwię, że Kumpelka nie nadążyła w tym Spodku za Wami :evil_lol: Ale największą frajdę mi zrobiły zdjęcia Jażwca, jak on bardzo urósł i jaki robi się z niego fajny ogarek :multi: Quote
Hania Posted April 2, 2006 Posted April 2, 2006 bea100 napisał(a): Ale największą frajdę mi zrobiły zdjęcia Jażwca, jak on bardzo urósł i jaki robi się z niego fajny ogarek :multi: Zobaczysz go w sobotę. Ja przeżyłam dzisiaj lekki szok jak go zobaczyłam. MA łapy dużo potężniejsze niż Hultaj mimo, ze są podobnej wysokości. Szkoda tylko, ze masę też ma dużo potężniejszą :shake: Quote
KUMPELka Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Haniu, zdjęcia bardzo ładne ale zauważyłam, że Hultaj nie tylko łapy ma dodatkowe ale także uszy :evil_lol: Quote
Hania Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 KUMPELka napisał(a):Haniu, zdjęcia bardzo ładne ale zauważyłam, że Hultaj nie tylko łapy ma dodatkowe ale także uszy :evil_lol: Bo on musi nie tylko szybko biegac, ale jeszcze dobrze słyszeć :p Quote
KUMPELka Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Hania napisał(a):Bo on musi nie tylko szybko biegac, ale jeszcze dobrze słyszeć :p To prawda i wydała się kolejna tajemnica Waszego sukcesu :lol: , Waszej współpracy :p Podwójne nogi i uszy nastawione tylko na częstotliwość Swojej pańci :diabloti: Quote
Sabina1 Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Ja bym bardzo chciała wiedzieć, jak to jest z naukowego punktu widzenia. Haniu, jaki miałaś nastawiony czas(ile sek), że w tym czasie Hultaj zdążył załapać sie dwa razy. Mnie sie zdaje , że to są ułamki sekund, czyli ten straszny pies potrafi mknąć z prędk. światła :lol: Quote
Hania Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Sabina1 napisał(a):Ja bym bardzo chciała wiedzieć, jak to jest z naukowego punktu widzenia. Haniu, jaki miałaś nastawiony czas(ile sek), że w tym czasie Hultaj zdążył załapać sie dwa razy. Mnie sie zdaje , że to są ułamki sekund, czyli ten straszny pies potrafi mknąć z prędk. światła :lol: Hmmm. Parametry zdjęcia: przysłona-4 czas-1/750 s iso 100 Quote
Sabina1 Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Hania napisał(a):Hmmm. Parametry zdjęcia: przysłona-4 czas-1/750 s iso 100 No widzisz KUMPELko, czarno na białym. Na przyszłość, pamiętaj po prostu, żeby mięc krótszy czas niż 1/750 s i z łatwością przegonicie oboje Hultaja. Nie ma to, jak staranne, nukowe opracowanie wszystkich parametrów :multi: :multi: :multi: Quote
bea100 Posted April 3, 2006 Author Posted April 3, 2006 Sabina1 napisał(a):....czyli ten straszny pies potrafi mknąć z prędk. światła :lol: A ja goopia opowiadam ludziom przez telefon jaki to ogar jest zrównoważony, spokojny i stateczny pies :evil_lol: Quote
KUMPELka Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Sabina1 napisał(a):No widzisz KUMPELko, czarno na białym. Na przyszłość, pamiętaj po prostu, żeby mięc krótszy czas niż 1/750 s i z łatwością przegonicie oboje Hultaja. Nie ma to, jak staranne, nukowe opracowanie wszystkich parametrów :multi: :multi: :multi: Łomatko :evil_lol: :lol: Od dzisiaj przed spacerem , kalkulator w rękę :cool3: Quote
Sabina1 Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Wiem, bo jak się przeszło rok temu wypytywałam na dogo o ogary, to właśnie w tym stylu ktoś się szeroko rozpisał, ale mnie się zdaje, z kolei,że opisywanie kolejnych szczątków wyposażenia mieszkania (np kable, mebelki) jest słuszne, bo właścicielem powinien być ten, kto stawia na psa, a nie na martwe sprzęty. Quote
KUMPELka Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 bea100 napisał(a):A ja goopia opowiadam ludziom przez telefon jaki to ogar jest zrównoważony, spokojny i stateczny pies :evil_lol: A propos ogarów to napiszę, że Kumpel to prawdziwy żywioł ale...przychodzi taki czas, że wyglada i zachowuje się jak dziadek :diabloti: To jest poprostu rozczulające :lol: Quote
Hania Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Sabina1 napisał(a):No widzisz KUMPELko, czarno na białym. Na przyszłość, pamiętaj po prostu, żeby mięc krótszy czas niż 1/750 s i z łatwością przegonicie oboje Hultaja. Nie ma to, jak staranne, nukowe opracowanie wszystkich parametrów :multi: :multi: :multi: :roflt:Sabina jesteś rewelacyjna Quote
KUMPELka Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Sabina1 napisał(a):...bo właścicielem powinien być ten, kto stawia na psa, a nie na martwe sprzęty. Święte słowa :mad: Ile ja razy groziłam Kumplowi: jeszcze jeden pogryziony but :angryy: a osobiście zawiozę Cię do azylu :diabloti: a przecież to tylko martwe sprzęty (tylko czasem troszkę kosztują ;) ) Miłość jednak zwycięża :multi: Quote
Hania Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 A ja miałam jakieś wielkie szczęśie bo z moich ogarków żaden niczego nie zniszczył. W przeciwieństwie do gończych. :diabloti: Quote
Marysia_i_gończy Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Sabina1 napisał(a):No widzisz KUMPELko, czarno na białym. Na przyszłość, pamiętaj po prostu, żeby mięc krótszy czas niż 1/750 s i z łatwością przegonicie oboje Hultaja. Nie ma to, jak staranne, nukowe opracowanie wszystkich parametrów :multi: :multi: :multi: Sabino, ale to jest nieprecyzyjne! :eviltong: Bo czas 1/750 s zawsze można mieć, pytanie tylko na jakim dystansie i z jakim przyspieszeniem? Zakładając, że podczas wykonywania rzeczonego zdjęcia Hultaj poruszał się ruchem jednostajnym prostoliniowym, wystarczy znajomość drogi, którą przebył w owym czasie, aby ustalić prosty parametr - prędkość. Prędkość, która prowadzi do rozdwojenia Hultaja :cool1: Kiedy będziemy znali tą prędkość, wtedy dopiero Kumpelka będzie miała czarno na białym (w zasadzie to na niebieskim) jak przegonić Hultaja :cool1: W praktyce jednak może się okazać to nie takie proste - zdjęcie jest ostre, zatem z dużą dozą prawdopodobieństwa stwierdzić można, że droga przebyta przez psa w czasie 1/750 s jest infinitezymalna, zatem jakikolwiek pomiar prędkości w tym czasie jest niewykonalny - należałoby więc dokonać zmierzyć czas na nieco dłuższym dystansie... Jeśli natomiast Hultaj poruszał się ruchem przyspieszonym, to... :cool1: Pozdrawiam :evil_lol: Marysia i Una Quote
Sabina1 Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Marysiu. znamy droge, będzie ona < lub równa obwodowi ringu.:lol: . natomiast Hultaj z cała pewnościa bedzie sie poruszł po niej ruchem jedn. przyspieszonym. Quote
KUMPELka Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Marysiu :crazyeye: :placz: nic nie jarzę Chyba poprostu muszę się wziąć za ostry trening w tempie jednostajnie przyśpieszonym :evil_lol: Quote
agag22 Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 A jesli chodzi o psy w charakterze niszczarki to Jocia jest w tym świetna- ma na koncie koc, poduszkę z ogrodowej huśtawki, niezliczoną ilość butów i Natusinych zabawek do piasku- było 6 kompletów nie ma ni jednego... Quote
bea100 Posted April 3, 2006 Author Posted April 3, 2006 agag22 napisał(a):A jesli chodzi o psy w charakterze niszczarki to Jocia jest w tym świetna- ... ... poduszkę z ogrodowej huśtawki, ... i Natusinych zabawek do piasku- było 6 kompletów nie ma ni jednego... Ale huśtawka i piaskownica jeszcze są? Tak tylko pytam/ z perspektywy tego co potrafi Mońka :razz: Marysia mnie powaliła (bom ja gamoń z fizyki teraz i zawsze i na wieki wieków amen) :oops: ale BRAWO za wykład, jestem pod wrażeniem :p Quote
agag22 Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Huśtawka i piaskownica jeszcze są, ale przypomniałam sobie, że zeżarła też moje służbowe gumiaki :angryy: Quote
KUMPELka Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 agag22 napisał(a):Huśtawka i piaskownica jeszcze są, ale przypomniałam sobie, że zeżarła też moje służbowe gumiaki :angryy: Nawet nic nie piszcie o butach bo...:angryy: a Kumpel uwielbia też inhalatory wziewne Gabi (zżarł już 4 :placz: ) - może zapach lekarstw go rajcuje :cool1: Quote
bea100 Posted April 4, 2006 Author Posted April 4, 2006 KUMPELka napisał(a):Nawet nic nie piszcie o butach bo...:angryy: a Kumpel uwielbia też inhalatory wziewne Gabi (zżarł już 4 :placz: ) - może zapach lekarstw go rajcuje :cool1: :eviltong: ...a Jocię widać rajcuje zapach...służbowych gumiaków Agi :evil_lol: To ja w tym miejscu znalazłam niejaki plus dla Moni :lol: Pośród zeżartych różnych różności ze stolikiem włącznie, to ona nie zjadła mi ani jednej pary butów (tzn póki co...chyba :cool3: ) Puz: Jaki plan masz? Czy Ty się wybierasz wprost na wystawę i tam się spotkamy? Czy Rafał też będzie? Ja czekam na Jolę i Błogą ok 8 rano (one biedne przyjadą z Grodziska pociągiem/chyba) i popełnimy jakąś kafkę i wyjeżdżamy do N.Dworu razem :p UWAGA: Zapraszam potem po wystawie do siebie na słynne babcine domowe flaki (wszystkich chętnych i Puz i Hanię i Jurka i Anię.W i Sabinę i Pawła i wszystkich...oczywiście zapraszam z pieskami :p ). I co Wy kochani na to? Martwi mnie tylko zapadana pogoda i błoto na psim ogrodzie :roll: Quote
Recommended Posts