Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Haniu, oj Haniu, jak Ty wspaniale robisz te fotki :loveu:

Co do nóg Hultaja, faktycznie jakby ich ma więcej :lol: ...Monia siostrzyczka też sprawia wrażenie jakby miała więcej niż cztery łapy (no a zębów ma na bank więcej niz powinna :diabloti: )
Wcale się nie dziwię, że Kumpelka nie nadążyła w tym Spodku za Wami :evil_lol:
Ale największą frajdę mi zrobiły zdjęcia Jażwca, jak on bardzo urósł i jaki robi się z niego fajny ogarek :multi:

Posted

bea100 napisał(a):

Ale największą frajdę mi zrobiły zdjęcia Jażwca, jak on bardzo urósł i jaki robi się z niego fajny ogarek :multi:

Zobaczysz go w sobotę. Ja przeżyłam dzisiaj lekki szok jak go zobaczyłam. MA łapy dużo potężniejsze niż Hultaj mimo, ze są podobnej wysokości. Szkoda tylko, ze masę też ma dużo potężniejszą :shake:

Posted

KUMPELka napisał(a):
Haniu, zdjęcia bardzo ładne ale zauważyłam, że Hultaj nie tylko łapy ma dodatkowe ale także uszy :evil_lol:

Bo on musi nie tylko szybko biegac, ale jeszcze dobrze słyszeć :p

Posted

Hania napisał(a):
Bo on musi nie tylko szybko biegac, ale jeszcze dobrze słyszeć :p

To prawda i wydała się kolejna tajemnica Waszego sukcesu :lol: , Waszej współpracy :p
Podwójne nogi i uszy nastawione tylko na częstotliwość Swojej pańci :diabloti:

Posted

Ja bym bardzo chciała wiedzieć, jak to jest z naukowego punktu widzenia. Haniu, jaki miałaś nastawiony czas(ile sek), że w tym czasie Hultaj zdążył załapać sie dwa razy. Mnie sie zdaje , że to są ułamki sekund, czyli ten straszny pies potrafi mknąć z prędk. światła :lol:

Posted

Sabina1 napisał(a):
Ja bym bardzo chciała wiedzieć, jak to jest z naukowego punktu widzenia. Haniu, jaki miałaś nastawiony czas(ile sek), że w tym czasie Hultaj zdążył załapać sie dwa razy. Mnie sie zdaje , że to są ułamki sekund, czyli ten straszny pies potrafi mknąć z prędk. światła :lol:

Hmmm. Parametry zdjęcia:

przysłona-4
czas-1/750 s
iso 100

Posted

Hania napisał(a):
Hmmm. Parametry zdjęcia:

przysłona-4
czas-1/750 s
iso 100

No widzisz KUMPELko, czarno na białym. Na przyszłość, pamiętaj po prostu, żeby mięc krótszy czas niż 1/750 s i z łatwością przegonicie oboje Hultaja. Nie ma to, jak staranne, nukowe opracowanie wszystkich parametrów :multi: :multi: :multi:

Posted

Sabina1 napisał(a):
....czyli ten straszny pies potrafi mknąć z prędk. światła :lol:

A ja goopia opowiadam ludziom przez telefon jaki to ogar jest zrównoważony, spokojny i stateczny pies :evil_lol:

Posted

Sabina1 napisał(a):
No widzisz KUMPELko, czarno na białym. Na przyszłość, pamiętaj po prostu, żeby mięc krótszy czas niż 1/750 s i z łatwością przegonicie oboje Hultaja. Nie ma to, jak staranne, nukowe opracowanie wszystkich parametrów :multi: :multi: :multi:

Łomatko :evil_lol: :lol: Od dzisiaj przed spacerem , kalkulator w rękę :cool3:

Posted

Wiem, bo jak się przeszło rok temu wypytywałam na dogo o ogary, to właśnie w tym stylu ktoś się szeroko rozpisał, ale mnie się zdaje, z kolei,że opisywanie kolejnych szczątków wyposażenia mieszkania (np kable, mebelki) jest słuszne, bo właścicielem powinien być ten, kto stawia na psa, a nie na martwe sprzęty.

Posted

bea100 napisał(a):
A ja goopia opowiadam ludziom przez telefon jaki to ogar jest zrównoważony, spokojny i stateczny pies :evil_lol:

A propos ogarów to napiszę, że Kumpel to prawdziwy żywioł ale...przychodzi taki czas, że wyglada i zachowuje się jak dziadek :diabloti: To jest poprostu rozczulające :lol:

Posted

Sabina1 napisał(a):

:roflt:Sabina jesteś rewelacyjna

Posted

Sabina1 napisał(a):
...bo właścicielem powinien być ten, kto stawia na psa, a nie na martwe sprzęty.

Święte słowa :mad: Ile ja razy groziłam Kumplowi: jeszcze jeden pogryziony but :angryy: a osobiście zawiozę Cię do azylu :diabloti: a przecież to tylko martwe sprzęty (tylko czasem troszkę kosztują ;) )
Miłość jednak zwycięża :multi:

Posted

Sabina1 napisał(a):

Sabino, ale to jest nieprecyzyjne! :eviltong:
Bo czas 1/750 s zawsze można mieć, pytanie tylko na jakim dystansie i z jakim przyspieszeniem? Zakładając, że podczas wykonywania rzeczonego zdjęcia Hultaj poruszał się ruchem jednostajnym prostoliniowym, wystarczy znajomość drogi, którą przebył w owym czasie, aby ustalić prosty parametr - prędkość. Prędkość, która prowadzi do rozdwojenia Hultaja :cool1: Kiedy będziemy znali tą prędkość, wtedy dopiero Kumpelka będzie miała czarno na białym (w zasadzie to na niebieskim) jak przegonić Hultaja :cool1:
W praktyce jednak może się okazać to nie takie proste - zdjęcie jest ostre, zatem z dużą dozą prawdopodobieństwa stwierdzić można, że droga przebyta przez psa w czasie 1/750 s jest infinitezymalna, zatem jakikolwiek pomiar prędkości w tym czasie jest niewykonalny - należałoby więc dokonać zmierzyć czas na nieco dłuższym dystansie...
Jeśli natomiast Hultaj poruszał się ruchem przyspieszonym, to... :cool1:

Pozdrawiam :evil_lol:
Marysia i Una

Posted

Marysiu. znamy droge, będzie ona < lub równa obwodowi ringu.:lol: . natomiast Hultaj z cała pewnościa bedzie sie poruszł po niej ruchem jedn. przyspieszonym.

Posted

A jesli chodzi o psy w charakterze niszczarki to Jocia jest w tym świetna- ma na koncie koc, poduszkę z ogrodowej huśtawki, niezliczoną ilość butów i Natusinych zabawek do piasku- było 6 kompletów nie ma ni jednego...

Posted

agag22 napisał(a):
A jesli chodzi o psy w charakterze niszczarki to Jocia jest w tym świetna- ...
...
poduszkę z ogrodowej huśtawki,
...
i Natusinych zabawek do piasku- było 6 kompletów nie ma ni jednego...

Ale huśtawka i piaskownica jeszcze są? Tak tylko pytam/ z perspektywy tego co potrafi Mońka :razz:

Marysia mnie powaliła (bom ja gamoń z fizyki teraz i zawsze i na wieki wieków amen) :oops: ale BRAWO za wykład, jestem pod wrażeniem :p

Posted

agag22 napisał(a):
Huśtawka i piaskownica jeszcze są, ale przypomniałam sobie, że zeżarła też moje służbowe gumiaki :angryy:

Nawet nic nie piszcie o butach bo...:angryy: a Kumpel uwielbia też inhalatory wziewne Gabi (zżarł już 4 :placz: ) - może zapach lekarstw go rajcuje :cool1:

Posted

KUMPELka napisał(a):
Nawet nic nie piszcie o butach bo...:angryy: a Kumpel uwielbia też inhalatory wziewne Gabi (zżarł już 4 :placz: ) - może zapach lekarstw go rajcuje :cool1:

:eviltong: ...a Jocię widać rajcuje zapach...służbowych gumiaków Agi :evil_lol:
To ja w tym miejscu znalazłam niejaki plus dla Moni :lol: Pośród zeżartych różnych różności ze stolikiem włącznie, to ona nie zjadła mi ani jednej pary butów (tzn póki co...chyba :cool3: )

Puz: Jaki plan masz? Czy Ty się wybierasz wprost na wystawę i tam się spotkamy? Czy Rafał też będzie? Ja czekam na Jolę i Błogą ok 8 rano (one biedne przyjadą z Grodziska pociągiem/chyba) i popełnimy jakąś kafkę i wyjeżdżamy do N.Dworu razem :p

UWAGA: Zapraszam potem po wystawie do siebie na słynne babcine domowe flaki (wszystkich chętnych i Puz i Hanię i Jurka i Anię.W i Sabinę i Pawła i wszystkich...oczywiście zapraszam z pieskami :p ). I co Wy kochani na to?
Martwi mnie tylko zapadana pogoda i błoto na psim ogrodzie :roll: