Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

No widzę, że sama znalazłaś :p

Nie można tej suni tam zostawić, absolutnie nie można (szkoda tylko, że ona tam przebywa już niemal 2 lata a dopiero teraz jej sprawa ,,wypłynęła", to wielka szkoda :placz: ). To bardzo nieszczęśliwa suczka. Będzie trudno o dom dla niej, tym bardziej, że sunia nie zna prawidłowych relacji z człowiekiem :shake: bo co to za relacja jeśli podają jej miskę w ona od 3 go miesiąca jest przykuta do budy na łańcuchu, no rozpacz :-(

Posted

Sabina1 napisał(a):
Oczywiście, że straszne. Wszystkim nam strasznie żal....... No to kto zabiera suczkę ze schroniska ?:angryy: :angryy: :angryy:

Oj, wierzcie mi gdyby mmieszkała w domku z ogrodem zaraz bym brałą ale niestety mieszkam w małym M4 z jednym łobuzem i z już prawie 2 dzieciakami - wystarczy :cool3:
Ale puszczę oczywiście wici tu i tam :roll:

Posted

KUMPELka napisał(a):
Oj, wierzcie mi gdyby mmieszkała w domku z ogrodem zaraz bym brałą ...

To może być mieszkanie, i tak ta sunia musi być uczona wszystkiego od podstaw i na spacery tylko na smyczy/lince itd (ogród tu odpada luzem bo zwieje/ona skacze przez ogrodzenie). Chodzi o to żeby cały czas nowy Pan/Pani był przy niej i pokazywał świat i uczył podstaw zachowania subtelnie/ sercem i miał morze cierpliwości by odbudować prawidłowe relacje pies-człowiek i by zyskać suczki zaufanie (potem z czasem miłość i oddanie)...i to wszystko może potrwać długo, więc to nie powinien być nikt przypadkowy lecz z ,,psim doświadczeniem" najlepiej by było...itd itd itd
Bosze, czemu ja nie mam zdrowia...:shake:

Posted

Hop hop...czy ktos mi tu może opsać DOKŁADNIE wyniki ogarków z Katowic?
Dzwoniła Puz a ja byłam na przystanku autobusowym na gwarnej ulicy i poprzez gwar wystawowy tyle ją zrozumiałam, że Hultaj szedł jak burza (BOG?) a moja Bogdanka zdobyła pierwsze dorosłe CWC (?) a Irga też coś (co?) zdobyła chyba NSwR (?)...no i nie wiem dalej, czy ktoś mi tutaj może napisać jak poszło naszym ogarkom?!? :cool3:

A jak Kumpel a jak Jasmin...hop hop piszcie

No i fotki, fotki plizzzzzzzzzzzzz :p

Posted

Na szybciutko przekazuję wieści:
Irga - wo
Jaśmin - wo, najlepsze szczenie w rasie
Hultaj - Zw. Mł. (skończył Mł.Ch.Pl. :multi: :multi: ), Zw. Rasy, BOG III :klacz:
Bogdanka - CWC
Puzon - CWC w klasie championów
Remiz - 1 CWC, CACIB, NPwR
Rożek - 2 Res. CACIB

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

Dziękuję Marysiu.

Hip hip Hurra :multi: :multi: :multi:
Jestem pod wrażeniem!!! To jest dopiero OTWARCIE SEZONU :p

Puz, Aga, Paweł, Haniu (Hurra, Hurra, Hurra!!!), kochani hodowcy i właściciele, bardzo bardzo GRATULUJĘ :multi:

Zwłaszcza ślę całusy i gratulacje dla naszych maluchów, dla Irgi i Jaśminka

Ja bardzo dziękuję Puz za wystawienie Bogdaneczki (:angel: ) a nawet nie wiesz kochana jaka jestem z Was dumna :loveu:
Sabina1: miałaś rację...zobacz, same sukcesy mamy :multi:

Kumpelka, hop, hop, a jak tam pierwsze Kumpla ,,koty za płoty"?

Posted

Zaczne bardzo egoistycznie, ale mam nadzieję, ze mi wybaczycie - najpierw fotki Hultaja:
z grupy:

Porównanie z Remizem:

Zw. Rasy:

Wielkie dzięki dla Pwlkpsnk za zrobienie zdjęć ;)

Posted

Witajcie ,
Po wystawie...trochę rozczarowani, wyobrażaliśmy sobie to troszkę inaczej :roll:
Kumpel trochę pokazał na co go stać...m/yinnymi zwiał na ring gp :cool3: pozatym było dobrze chociaż...biegliśmy za Hultajem i Hania nadała takie tempo, że :crazyeye: poprostu wybiło mnie to totalnie z rytmu i próbowałam ją poprostu gonić :eviltong:
W moim stanie tym bardziej leciałam na złamanie karku :mad: W Opolu będzie biegł z Kumplem mój mąż chociaż bardziej jestem zgrana z Kumplem ja ale ...tak się życie ułożyło :evil_lol:
Tak na przyszłośc ...czy biegnące psy muszą dostosować swój bieg do pierwszego psa ?? Biegałam przed wystawą z Kumplem po parku ale znacznie wolniej i wydawało mi się, że Kumpel prezentuje się bardzo ładnie i ładnie razem byliśmy zgrani ;)
Kumpel był bardzo poniecony taką ilością psów, koniecznie chciał się pobawić :placz:
Ogólnie mogę być zadowolona z pierwszej wystawy Kumpla - odrazu po zejściu z ringu dostał wielką bułę z serem - jego przysmak :multi:
Dyplom z oceną doskonałą i srebro w zupełności nas zadowala (musimy trochę popracować nad kontowaniem nóg)
To byłoby na tyle :cool3:
Gratulujemy wszystkim zwycięzcą :BIG: :laola: :terazpol: a przede wszystkim Ani i Jaśminkowi - bardzo ładna parka :razz:

Posted

Też mamy parę zdjęć - wieczorkiem wkleję bo teraz już siedzenia mam dość :oops:
Haniu - Wielkie gratulacje dla Hultaja - piękny pies :sweetCyb: Konkurencja nie do pobicia :evil_lol:

Posted

Jaśmin na BIS-ie Szczeniąt. Niestety ta klatka stała tak nieszczęśliwie, że nie miałam szansy zrobić go całego :placz:

Porównanie psów - Remiz Nadburzańskie Granie, z tyłu Rago Galicyjska Sfora

Leśna z Matecznika Ogara:

Posted

[quote name='KUMPELka']Witajcie ,
...biegliśmy za Hultajem i Hania nadała takie tempo, że :crazyeye: poprostu wybiło mnie to totalnie z rytmu i próbowałam ją poprostu gonić :eviltong:

Tak na przyszłośc ...czy biegnące psy muszą dostosować swój bieg do pierwszego psa ??

Jest niestety tak, ze psy maja bardzo różne tampo w jakim dobrze wyglądają. Nie wiem dlaczego, ale moje ogary biegają bardzo szybkim kłusem. Irga na ringu biegałą w miarę wolno, ale jak ćwiczymy zasuwa tak, że czasem za nią nie nadążam - a cały czas kłusuje.
Metoda jest taka, że jeżeli biegnie się z psem szybkim robi się na ringu duże koła, tuż przy taśmie a jak z wolniejszym to po mniejszym kole. W ten sposób psy biegną swoim rytmem i na ringu nie ma zamieszania, a przesunięcie dosłownie o 50 cm i ścianie rogów pozwala bardzo zmienić tempo biegu.

Posted

Ufff, no to debiut mamy za sobą :multi:
Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków i gratulacje :multi: :lol: :multi: :lol:

Mnie się wystawa podobała bardzo, psu najbardziej przypadło do gustu podgryzanie Rożka :diabloti:

Jestem dumna z Jaśminka :lol: i cieszę się, że nic nie nawywijał :evil_lol:

...musimy jeszcze poćwiczyć pozycję wystawową (dziękuję Haniu za wskazówki i trening ;) )... i na kolejne ringi ....:razz:

Posted

Aneek napisał(a):
Mnie się wystawa podobała bardzo, psu najbardziej przypadło do gustu podgryzanie Rożka :diabloti:

Służymy uprzejmie:-P . Nam też się bardzo podobało.
Spotkaliśmy Braciszka:sweetCyb: . Pozdrawiam Mateusz:popcorn:
Zobaczyliśmy jaka piękna ogarza młodzież nam rośnie:loveu:
I myślimy o przejściu na emeryturę:cool3: .
Sciskamy mocno i do zobaczenia wkrótce:bye:

Posted

[quote name='KUMPELka']Też mamy parę zdjęć - wieczorkiem wkleję bo teraz już siedzenia mam dość :oops:
Haniu - Wielkie gratulacje dla Hultaja - piękny pies :sweetCyb: Konkurencja nie do pobicia :evil_lol:Madziu , chętnie spojrzę na fotki , bo nie zdążyłam na wasze wejscie :placz:, jechałam na doczepkę ze znajomymi wiec oni dyktowali warunki wyjazdu :-(doczytałam tylko na tablicy że doskonała :multi:Ogromne Gratulacje i głaski dla Kumpla

Posted

Nie było mnie wczoraj więc dopiero dziś wszystkim składam serdeczne gratulacje i ślę dodatkowe głasiania dla ogoniastych! Tak trzymać ogarki!

Posted

agag22 napisał(a):
Nie było mnie wczoraj więc dopiero dziś wszystkim składam serdeczne gratulacje...

No to ja chylę czoła Aga, przed zwycięskimi hodowcami (wszystkimi :p ), i Tobą i Hanią i nieobecną tu Kasią (Z Południowej Kniei), to był super dzień dla Was wszystkich kochane dziewczyny :multi:

Nieśmiało zapytowywuję, czy ktoś ma może zdjęcia Bogdanki? Bardzo na nie czeka...stęskniona babcia :razz:

Posted

bea100 napisał(a):
Nieśmiało zapytowywuję, czy ktoś ma może zdjęcia Bogdanki? Bardzo na nie czeka...stęskniona babcia :razz:

Ja mam i zaraz zabieram się za wklejanie, obiecuję, że do 9 godziny będą :oops:

Posted

KUMPELka napisał(a):
... Wielkie gratulacje dla Hultaja - piękny pies :sweetCyb: Konkurencja nie do pobicia :evil_lol:

No tak to nie myśl (nie pisz), sędziowie mają swoje gusta, jeden lubi OGÓRKI (;) ) a drugi badylarza córki :lol: a Kumpel jest super psem (ocena doskonała to wspaniała rzecz i najlepsza z możliwych :multi: )
Zawsze pierwsze koty są za płoty i zawsze trzeba pierwszą wystawę przeanalizować i wyciagnąć z niej wnioski.
Może za pózno przyjechaliście i Kumpel był rozproszony bo nie zdążył poznać kumpli wokoło (trzeba mieć czas dla psa i dużo z nim spacerować i niech powącha i się przywita itd itd to wtedy wszystko wyda mu się spokojne i OK i to przełoży się na jego zachowanie). Przed wejściem na ring najlepiej psa wyciszyć tzn usiąść gdzieś z boczku spokojnie i dać mu się połozyć na jego kocyku i go pogłaskać i pogadać do niego łagodnie itd itd. Oczywiście to tylko takie moje rady z kapelusza, bo nie wiem jak było z Kumplem w tym przypadku. No i piesek jest wszak jeszcze młodzieńcem pełnym werwy i energii..:lol:
Bardzo GRATULUJĘ Kumpelko na pierwszy raz tej oceny doskonałej, wszak nie ma lepszej :p

No i czekam na obiecane fotki mojej dziewczynki :p

Posted

bea100 napisał(a):
No i piesek jest wszak jeszcze młodzieńcem pełnym werwy i energii..:lol:
Bardzo GRATULUJĘ Kumpelko na pierwszy raz tej oceny doskonałej, wszak nie ma lepszej :p

No i czekam na obiecane fotki mojej dziewczynki :p

Zdjęcia już lecą tylko bocian gdzieś zaspał :cool3:
Z Kumplem to było tak, że przyjechaliśmy dosyć wcześnie bo już o 8 30 byliśmy na ringu, przebiegłam siez nim kilka razy i dałam mu obwąchać kąty bo bez tego to sobie nie wyobrażam wogóle wystawiania się :diabloti:
Napisałaś dosłownie, młody, pełny energii i najgorsze jest to, że ona tak bardzo chciał się pobawić ale...przecież nie było warunków :shake: a pozatym ja trochę czułam się wyobcowana :cool1: i chyba trochę zestresowana :oops:
Następnym razem będzie dobrze :mad: :eviltong:
Dziękujemy za wszystkie kciuki :multi:
Idę pogonić boćka :lol:

Posted

FCI 84 - BLOODHOUND SUKI Klasa Otwarta 2291 ROSEMARY Famous Alhavant
Piękna hubertusowa sunia , w tle znane nam wszystkim ogarki ;)

Ooo, tu widać, że trochę się stresowałam ;) :mad:

Ładna parka czyli Ania i Jaśminek (zgrana parka z długasnymi nóżkami;)) :evil_lol:

FCI 52 - OGAR POLSKI PSY Klasa Szczeniąt 2342 JAŚMIN Olfactus

A tu już widać rosnącą odległośc m/y Hultajem a nami :lol:

FCI 52 - OGAR POLSKI PSY 2343 HULTAJ z Południowej Kniei
FCI 52 - OGAR POLSKI PSY 2344 KUMPEL z Beskidzkich Wysp
Kumpel wpatrzony w Pana - nudno trochę ;)

Krótkie przywitanie się piesków, szkoda bo Kumplowi było mało :roll:

Posted

FCI 52 - OGAR POLSKI PSY Klasa Pośrednia 2346 REMIZ Nadbużańskie Granie
FCI 52 - OGAR POLSKI PSY Klasa Pośrednia 2347 RÓG Nadbużańskie Granie

FCI 52 - OGAR POLSKI PSY Klasa Otwarta 2348 PIASTUN z Południowej Kniei
FCI 52 - OGAR POLSKI PSY Klasa Otwarta 2349 Mł.Ch.PL. RAGO Galicyjska Sfora