Hania Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Dziękli Pawłowi Rozkowemu oświeciło mnie dzisiaj gdzie mam zdjęcie Egera :lol: Oto Eger Galicyjska Sfora: Quote
bea100 Posted February 9, 2006 Author Posted February 9, 2006 :lol: zdjęcie Egera, hahaha, że tak powiem, mało dostojne; jakiś taki mało przystojny i ,,styrany życiem" wyszedł na tej fotce ;) Quote
KUMPELka Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 bea100 napisał(a)::lol: zdjęcie Egera, hahaha, że tak powiem, mało dostojne; jakiś taki mało przystojny i ,,styrany życiem" wyszedł na tej fotce ;) Zgadzam się z Bea100 niestety :razz: ale dziękuję Haniu, że pamiętałaś :kiss_2: Trudno powiedzieć czy Kumpel jest do Egera podobny...chyba tak samo się uśmiechają i ogon mają taki sam ale reszta :roll: zresztą ...zdjęcie nie odzwierciedla dobrze rzeczywistości ;) Skoro Hania i Ilona piszą, że psiaki są podobne to widocznie są :p Pozdrawiam. Bea jak tam Twoje maleństwo :cool3: Haniu, Irga jest słodziutka :loveu: Mogę prosić o jeszcze parę zdjęć Quote
Hania Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 [quote name='KUMPELka']Zgadzam się z Bea100 niestety :razz: Niestety Eger w tym roku w Krakowie tak wygladał :shake:. Na innych fotkach wygląda jeszcze gorzej - widocznie obecność w domu suczki przysparza mu dużo zmartwień :cool3: Trudno powiedzieć czy Kumpel jest do Egera podobny...chyba tak samo się uśmiechają i ogon mają taki sam ale reszta :roll: zresztą ...zdjęcie nie odzwierciedla dobrze rzeczywistości ;) Skoro Hania i Ilona piszą, że psiaki są podobne to widocznie są :p Ja nie napisałam :diabloti:. Dla mnie nie sa jakoś wybitnie podobne - ot tak jak jeden ogar do drugiego. Jakbym się doszukiwała piodobieństw to dla mnie Kumpel jest bardziej podobny do swojego dziadka. Tym bardziej, ze pamiętam Egera jak był w wieku Kumpla i jego głowa wygladała trochę inaczej. Kumpel ma fajniejszą - szerszą. Ale Ilona, która to napisała cześciej pewnie widuje Egera z racji miejsca zamieszkania. Haniu, Irga jest słodziutka :loveu: Mogę prosić o jeszcze parę zdjęć Jak tylko pogoda się trochę poprawi. Za tydzień pierwsza wystawa - może tam coś pstryknę. Quote
bea100 Posted February 10, 2006 Author Posted February 10, 2006 Hania napisał(a):Niestety Eger w tym roku w Krakowie tak wygladał :shake:. Na innych fotkach wygląda jeszcze gorzej... ... Dla mnie nie sa jakoś wybitnie podobne - ot tak jak jeden ogar do drugiego. ... pamiętam Egera jak był w wieku Kumpla i jego głowa wygladała trochę inaczej. Kumpel ma fajniejszą - szerszą... Hmmm, no nie wiem co się dzieje z Egerkiem :-( , ja go pamiętam jako ładnego psa ale (widać) Opole 2004=było w okresie jego świetności :roll: Quote
KUMPELka Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 [quote name='Hania']Niestety Eger w tym roku w Krakowie tak wygladał :shake:. Na innych fotkach wygląda jeszcze gorzej - widocznie obecność w domu suczki przysparza mu dużo zmartwień :cool3: [/guote] To przykre, bo naprawdę wygląda jak po ciężkiej pracy :puppydog: W jakim on teraz jest wieku - chyba jeszcze nie jest takim struszkiem na jakiego wygląda :roll: [guote=Hania] Ja nie napisałam :diabloti:. ...[/guote] Oj, to przepraszam :oops: Czekam więc na zdjęcia z wystawy :grins: Quote
bea100 Posted February 10, 2006 Author Posted February 10, 2006 KUMPELka napisał(a):...Czekam więc na zdjęcia z wystawy :grins: Ja też :p Z katalogu reproduktorów 2003: INT CH (7*CWC, 8*CACIB, 2*Res CACIB,5*ZW Rasy, ZW Niemiec, ZW Europy, ZW Grupy, ZW Ras Pl) Eger Galicyjska Sfora ur 30.01.1999 (po o.Akcencie Z Wszystkich Skoków i m.Dacie Z Gończaków) Quote
KUMPELka Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 bea100 napisał(a):Ja też :p Z katalogu reproduktorów 2003: INT CH (7*CWC, 8*CACIB, 2*Res CACIB,5*ZW Rasy, ZW Niemiec, ZW Europy, ZW Grupy, ZW Ras Pl) Eger Galicyjska Sfora ur 30.01.1999 (po o.Akcencie Z Wszystkich Skoków i m.Dacie Z Gończaków) :crazyeye: Niezłe osiągnięcia :-o Toż jak by nie liczyć on ma dopiero 7 lat :roll: To może pytanie na temat: ile przeciętnie lat żyją ogarki i od których urodzin zaczynają im tak pięknie siwieć mordki :p Quote
Sabina1 Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 No i dlaczego wszyscy krzywią sie nagle na biednego Egera :evil_lol: :lol: On ma otwarty pyszczek, może było gorąco, chyba biegnie. przecież to piękny pies, jaki sterany ? Swoją drogą, Kumpel, to najbardziej jest podobny do swojego pra-, pradziadka (może na szczęście nikt nie ma fotki). :lol: :lol: :lol: Quote
Hania Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Sabina1 napisał(a): Swoją drogą, Kumpel, to najbardziej jest podobny do swojego pra-, pradziadka (może na szczęście nikt nie ma fotki). :lol: :lol: :lol: Którego?? :evil_lol: Quote
bea100 Posted February 10, 2006 Author Posted February 10, 2006 Sabina1 napisał(a):No i dlaczego wszyscy krzywią sie nagle na biednego Egera ...:lol: :lol: :lol: E tam, nikt się nie ,,krzywi" :lol: Ja też nie jestem zawsze fotogieniczna, najczęsciej wogóle nie jestem ;) Co do pra...Egerka to jest parę opcji: Łogosz Z Machalasów, Syriusz Z Gończaków, Myszowaty Z Gończaków, Ferst Z Gończaków...a żebyś się nie zdziwiła bo jak znam Hanię...to jest szansa, że ma takie fotki o jakich nam się nie śniło :evil_lol: Quote
bea100 Posted February 10, 2006 Author Posted February 10, 2006 KUMPELka napisał(a):...To może pytanie na temat: ile przeciętnie lat żyją ogarki i od których urodzin zaczynają im tak pięknie siwieć mordki :p Ogary zyją tak jak żyja rasy średnie (rekordzista żył ok 16 lat...Haniu, sprostuj jesli się mylę ?) a co do siwizny to bywa z tym różnie ( niektóre linie poniosły stosunkowo wczesną siwiznę w genach inne nie). Ja osobiście uwielbiam te białe pyszczki...popatrzcie na Dumkę ( moją miłość :loveu: ) jak pięknie wygladają jej mądre oczy o barwie mlecznej-czekolady na tle bieli :p (Haniu, wklej proszę jakiś portrecik Dumeczki :loveu:) Kumpelka: Zwróć uwagę, że we wzorcu mamy m in dopuszczalną: białą strzałkę na pysku ( na nosie)...apropos, czy ktoś widział zdjęcie tak umaszczonego ogara? Ja nie, a myslę, że byłby piękny ! Quote
Sabina1 Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Zastanawiam sie i zastanawiam, o co by się założyć? I czy Hania przyjmie wyzwanie? Zaryzykuję : Haniu, zakładam się albo o dużego pluszaka, albo o któreś z akcesoriów pielęgnacyjnych, że nie masz czterech fotek: Fersta, Syriusza, Myszowatego z Gończaków i Łogosza z Machalasów :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
PIKA Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 Witam wszystkich dawno mnie tu nie bylo :oops: ale jak juz wpadlam to mam zdjęcia "laseczek Bei" :razz: Troszke się dziewczyny pospaly ;) Quote
PIKA Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 A potem wybuziakowaly :lol: Pogapily :lol: Popily Pojadly Co się gapisz? Nawet zjeśc nie mozna spokojnie :shake: No dobra popozuje ;) Quote
bea100 Posted February 12, 2006 Author Posted February 12, 2006 Dziękujemy cioci Pice za taki wyczerpujący psi reportaż :lol: Długo Cię nie było kochana, ale jak juz wpadłaś...to z przytupem :loveu: (dopisuję; Moniak ma czarno-niebieską obróżkę a Duńcia występuje w czerwieni ) Quote
mmbbaj Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 [quote name='PIKA'] Miło zobaczyć obie dziewczynki! Monia to już prawie dorosła panna ;) A na tym zdjęciu to Bajan wydaje mi się bardzo do Duni podobny :roll: Quote
puz Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 Witam Dziewczyny po dłuższej nieobecności zamieszczam zdjęcia Hasty i Puzona. Niedawno moja sunia a dokładnie 6 lutego skończyła razem z Hultajem i Harmonią okrągły roczek-przegapiłyśmy to na topicu ( nie wiem jak to sie stało ale coż) Prezntuje urodzinoy prezent Hasty i oczywiscie Puzonowi tez sie dostało a teraz wklejam zdjecia zrobione kilka minut temu tadaaaaa Regularnie wymieniaja sie miejscami i kradna sobie zabawki Haniu co do Egera mi sie wrzucił w oczy podczas wystawy w Kielcach i tak go sobie zapamietałam a co do widzenia to widuje go tyle co TY okazjonalnie , nie napisałam ze jest wybitnie podobny do Kumpla ale mi sie wydawalo ze przypomina z lat mlodzienczych gdzies w necie bylo zdjecia niestety teraz nie ma :( moge sie oczywiscie myslic ze swoim stwierdzeniem i jeslikogos wprowadziłam w blad to przepraszam Quote
puz Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 Adziewczynki jeszcze jedno strona adopcyjan chwilowo zawieszona bo nie zdazylam z oplata za domene przed czasem waznosci i jest zmieniona wiec jesli platnosc dojedzie do jutra i uda mi sie aktualizacje wkleic na serwer to bedzie super. Wyjasniam zeby nie bylo uwag ze juz o nia nie dbam i nie działa ......oczywiscie ze od grudnia ja zaniedbałam ale juz mam czas na wiele rzeczy i to sie zmieni pozdrawiam Quote
KUMPELka Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 Wczoraj były pierwsze urodzinki Kumpla i nie mielismy już sił wczoraj cokolwiek wkleić po szampańskiej:BIG: za to dziś krótka relacja fotograficzna: Na początku były życzenia urodzinowe na uszko potem odspiewano już tradycyjne "sto lat" później nastąpiły wspólne zabawy przeciąganie liny....<oops> kapcia :] wzajemne podgryzanie łapek, zabawy ciągnęły się do późnego wieczora... ... po czym nasz solenizant....ziewnął i zasnął. A sniły mu się sny tak kolorowe, ze pojękiwał i popłakiwał przez sen - chyba był zadowolony :) Quote
puz Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 TO SPOŹNIONE ZYCZENIA URODZINOWOWE :loveu: DLA KUMPLA :). zapomniałam ze miedzy nimi jest tydzien roznicy :p No nic lece do pracy bede wieczorem, a mama Kumpla znowu spodziewa sie dzieci ,a w okolicach wieliczki mieszka siostra Kumpla Hancza z pierwszego miotu Juty w hodowli z Tymbarku to byla dla mnie nowina mam nadzieje ze uda mi sie ja spotkac i cyknac fotki Quote
bea100 Posted February 13, 2006 Author Posted February 13, 2006 No tak, przegapiłyśmy urodzinki Hasty i Harmoszki i Hultaja na tym forum, ale to nic, to teraz: dla nich i dla Kumpla HAPPY BIRTHDAY :new-bday: i niech nam psiaki zdrowo i szczęśliwie rosną :loveu: :bday: :multi: Mamy fotki trójeczki ... Haniu, a ja poproszę do tej galerii rocznych jubilatów o aktualne-urodzinowe fotki Hultaja :p :tort: Puz: ale zrobiłaś prezenty, fiu fiu :p I mama Kumpla i jeszcze 5 innych suczek mam nadzieję ,,przy nadziei" :multi: Bardzo bardzo trzymam kciuki za ,,ogórkowy wysyp" maluchów :loveu: Czekam na zdjęcia Hańczy ( bardzo jestem ciekawa), a ja Ci wysyłam dwa zdjęcia syna Dumki i Azyii CH Szafrana Olfactus, które zrobiłam wczoraj z prosbą o zamieszczenie w ogarzej galerii :p Quote
KUMPELka Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 Bardzo, bardzo dziękujemy w imieniu naszego już nie maleńkiego pupilka :smilecol: Hastce, Hultajkowi i Harmoszce duże głaski za uszkiem :tort: :new-bday: :knajpa: :crazyeye: to zapowiada się super wysyp ogarków :cool3: Do mamusi Kumpla się wybieramy jak tylko urodzą się maluszki - już przygotowujemy aparacik :razz: Quote
Sabina1 Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 Strasznie się cieszę, bo jakos tak zaroiło się od ogarów. Puziku, z trudnością hamuję w sobie okrutną zazdrość :oops: :oops:(w sensie pozytywnym) : mieć jednego ogara, to szczęście, ale dwa takie śliczne , to po prostu jest....................brak mi słowa. ale życzę im i Tobie wielu lat razem, pełnych ogarzych przygód w lasach . przy okazji życzenia urodzinkowe dla Hasty. Kumpelko, spóźnione życzenia z mnóstwem serdeczności Kumplowi przesyłam.. Z przyjaciółką dalmasią wyglądaja na bardzo szczęsliwych. Zdjęcia jak zwykle oglądam z zachwytem. Quote
Recommended Posts