musia Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 No to ja mam chyba w domu półanioła gończego.:angel: W pierwszym tyg. u nas naostrzył raz ząbki na nodze fotela, zrugany poprzestał na tym , aż do naszego nagłego wyjazdu do szpitala z Witkiem. Andrzej przyjeżdżał do podrostka co kilka godzin, ale stało się to dla niego szokiem (ze mną 24h/24h). 1 dzień zaowocował:evil: zdrapanymi na wysokość 30 cm drzwiami. A może i zabkami zachaczył. Pikanterii temu dodaje fakt , że drzwi są na czarno, więc teraz mamy ślady do żywego. Z drugiej strony to przestroga:evil_lol: :nono: dla odwiedzajacych nas pracownik firm różnych - "pies wkurzył się na gazownika, listonosza... (wpisz odpowiednie) za drzwiami." I to wszystko. Żadnych, butów, żadnych ubrań, papierów, książek, kwiatków itd. Quote
KUMPELka Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 musia napisał(a):No to ja mam chyba w domu półanioła gończego.:angel: I to wszystko. Żadnych, butów, żadnych ubrań, papierów, książek, kwiatków itd. To ja Ci bardzo zazdroszczę :p Apropos akwizytorów itd., już dawno ich nie było (ciekawe dlaczego :eviltong: ) czyżby bali się "delikatnego" szczekania mojego Kumpelka :evil_lol: Quote
Ania W Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 bea 100: Dziękuję za zaproszenie. Jeżeli tylko Bard będzie grzeczny i pogoda dopisze to pewnie skorzystamy :-) Quote
Hania Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 Bea my bysmy bardzo chcieli wpaść, ale trudno mi się w tej chwili deklarować. Ogary kończą się po 12, ale ja mam jeszcze Lotkę a gończe zaczynają się dopiero o 12.55 a kończą po 14. To zanim dotrzemy Wy już wszyscy będziecie objedzeni i wybiegani. Quote
Sabina1 Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 Bea 100 - bardzo serdecznie dziękuję za zaproszenie, ale poniewaz Hania zabirze mnie moze do ND, to też nie wiem, jak potem bedzie. Czy mogę na razie jeszcze byc zaproszona 'rezerwowo" ? Quote
bea100 Posted April 6, 2006 Author Posted April 6, 2006 Oczywiście! Wszystkich za potwierdzeniem oraz rezerwowych :lol: serdecznie powitam w swoich skromnych progach ( mam nadzieję, że Hania z Sabiną również ,,dotrą" i nie wyobrażam sobie inaczej a garnek gorących flaków też poczeka na gazie i herbatka również Haniu/Twoja ulubiona :p ) Oby tylko pogoda dopisała to sobie pieski powystawowo pobiegają już na luziku i wspólnie a my sobie pogadamy i wogóle /na co bardzo się cieszę ;) Puz: czemu milczysz kochana? PS. Mam pytanie :evil_lol: . Czy ktoś zgadnie co to za rasa (cyt.) POLOWACZ POLSKI ? Quote
Sabina1 Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 bea100 napisał(a): PS. Mam pytanie :evil_lol: . Czy ktoś zgadnie co to za rasa (cyt.) POLOWACZ POLSKI ? Chiński grzywacz, ubrany w koszulkę "polo" - jak nic Quote
puz Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Witam ja sledze wasze posciki ukradkiem w pracy ale nie mam czasu odpisywac , mam smutne wiesci Bogdaneczka (Sonia) ma cieczke ......uchhhhh po ostatnich rozmowach z Rafałem byla w trakcie przygotowań tzn organizm sie przygotowywał i bach. Tzn ja sie ciesze ze jest z nia ok ze ale zaskoaczyla nas bo ostatnia byla latem ale coz natura. Miałam szalony weekend spedzilismy go w Kolbuszowej razem z Amberkiem z Doliny Bystrej. Puzon i Amber sie dogadali i nie bylo walk o Haste wrecz wspolpraca przy wymiennej zabawie. jestem dumna z mojego chłopczyka ze tfu tfu nie pogryzl sie z Amberkiem. Oczywiscie gratulacje dla Dominiki i Wojtka ze tak wychowali chłopczyka. Momnetami rozbrajała nas Liwia ich córeczka. W niedziele byla zagroda dzicza 4 dziki 1 odyniec, locha i dwa młode. Amber szalał bo to we krwi gonczego, Puzon znalazł dwa razy szczekał i tyle stracil bakcyla a Hasta ooooooo mamy ambitna dzieczynke nie wiedziała ze jak sie wchodzi do zagrody po znalezieniu dzika trzeba obszczekac w koncu wpuscilismy ja z Amberkiem i latała za nim po błocie kałuzach i otwarła sie na oszczekiwanie. Podobało mi sie ze pracowała z dystansem i załapała o co chodzi. W ostatecznosci zapedzila z Amebrem stado w kozi róg i Mirek razem z Wojtkiem odwołali psy. Powiem ze wyszła kulka błota ale potem ciagneła i piszczała za dzikami ......przed zagroda Mam ostatniop duzo pracy i zajec poza domowych . Teraz nie dysponuje autem po pracy i z moimi psiakami wedruje na błonia krakowskie pieszo ok 3 km od domu stad moja nieobecnosc na forum po takim spacerze mam poprostu dosc , jak złapie kondycje bedzie lepiej. Z niecierpliwoscia oczekuje miotu w Beskidzkich Wyspach wczoraj rozmawiałam z Jurkiem jeszcze sie nie urodziły , miałam wczoraj tam jechac ale pogoda byla niesprzyjajaca do jazdy autem. W hodowli Ogarusy oczekuje miotu po Kaji Ogarusy i beda małe Puzonki :evil_lol: . Pozdrawiam Quote
Ania W Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Mam pytanie : Czy wszyscy otrzymali już potwierdzenia do Nowego Dworu? Ja jeszcze nie i nie wiem jak się nastawiać. Spróbuję się tam dodzwonić ale na dwa dni przed wystawą może to być niemożliwe... Quote
puz Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 W Beskidzkich Wyspach dzis rano przyszły na swiat 3 suczki i jeden piesek Tango Olfactus został tata a mama Juma Galicyjska Sfora vel Delta Quote
bea100 Posted April 6, 2006 Author Posted April 6, 2006 Ania W napisał(a):Mam pytanie : Czy wszyscy otrzymali już potwierdzenia do Nowego Dworu? Ja jeszcze nie i nie wiem jak się nastawiać. Spróbuję się tam dodzwonić ale na dwa dni przed wystawą może to być niemożliwe... Ja dostałam i Jola też, spróbuj zadzwonić ale psa masz przecież zgłoszonego/ jest 1 w weteranach (Bard?), jak się nie dodzwonisz to ja bym jechała i zgłosiła się wcześniej do sekretariatu przed wystawą po numer i bon na katalog :p Puz: czekamy, czekamy aż Ty zostaniesz ,,babcią" :multi: boć to lada chwila! Puzon ma super charakter, cieszę się, że zostanie tatą:p A ja nie zobaczę ani Ilony ani Bogdanki...ale pech...:shake: Quote
Hania Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Gawęda też ma cieczkę :placz:. Czyli Błoga zostaje sama w klasie. Quote
Ania W Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 Dodzwoniłam się ale łatwo nie było. Jestem wśród zgłoszonych więc jadę z Bardem. Gdybym miała jechać w ciemno to bym odpuściła i pojechała sama. Fromalności rzeczywiście załatwię w sekretariacie... Quote
puz Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 :lol: Od 5 kwietnia zostałam Babcia 7 ogurasków 5 chłopców i 2 dziewczynki miot bardzo wyrównany ciemne szczenieta wszystko jest ok 29-04-06 do 03 -05-2006 jade z wizyta do moich maluchów i porobic zdjecia Quote
Marysia_i_gończy Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 puz napisał(a)::lol: Od 5 kwietnia zostałam Babcia 7 ogurasków 5 chłopców i 2 dziewczynki GRATULACJE :klacz: :klacz: :klacz: :BIG: Niech się zdrowo chowają!! :kciuki: Pozdrawiam Marysia i Una Quote
puz Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 dzieki Marysiu jeszcze hoho a Ty bedziesz Babunia Quote
bea100 Posted April 7, 2006 Author Posted April 7, 2006 puz napisał(a)::lol: Od 5 kwietnia zostałam Babcia 7 ogurasków 5 chłopców i 2 dziewczynki miot bardzo wyrównany ciemne szczenieta... Tzn czarne a nie brązowe? Hura hura hura...Puzon ZUCH :multi: ...witamy z wszelkimi szykanami krakowską babcię Puz ;) Haniu: aale wieści :-( Co te pannice wyprawiają? I Bogdanka i Gawęda. Cieczka na samą wystawę to już pech :shake: A tutaj mama chrzestna czyli Pika tak się szykowała by zobaczyć ,,swoją" Bogdaneczkę ( że o sobie nie wspomnę :placz: ). Kochani to do jutra...DARZ BÓR wszystkim wystawiającym :p Quote
bea100 Posted April 8, 2006 Author Posted April 8, 2006 No i po wystawie a ja tylko na momencik :p Tak w skrócie to: najbardziej cieszy mnie BIS szczeniąt dla Irgi Olfactus :multi: i wogóle wspaniele poszło ,,naszym" ogarom i Rożkowi i Hultajkowi i Jażwcowi i Bardowi (z babcinej półki: Błoga zdobyła NSwR oraz pierwsze dorosłe CWC a Mońka ZW Mł czyli mamy u dziewczyn pierwszy krajowy malutki ,,klocek" do CH oraz Mł CH :multi: ). Dziękuję Sabinko1 za wszystko, czekam na fotki, fotki, fotki...:terazpol: Hania jak wróci myślę to zamieści dokładne wyniki (czekamy), a ja się oddalam bo właśnie kończymy z Jolą rozpijać flaszeczkę przedniego czerwonego winka ! Darz Bór kochani :knajpa: Nie mogę tylko odżałować, że nie był nas więcej, nie mogę odżałować braku i Bogdanki i Gawędy i... Bajana...:-( Quote
Sabina1 Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 Kochani ! Dziękuję jeszcze raz Hani za dostarczenie mnie do Nowego dworu, Bei za serdeczność (jak zwykle) i ciepło. Gratuluję wszystkim serdecznie !!!!!!!!!! A teraz gorące jeszcze fotki: Quote
Sabina1 Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 Może To zdjęcie powinnam skasować, ale to jest zagadka: czyj ciekawski noseczek mi wlazł w obiektyw ? Jestem taka malutka przy tych ogarach, ale nie martwię się, Bo Pani powiedziała, ze też mnie kocha . Quote
Ania W Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 Po 18 był na TVP 3 materiał z wystawy. Nareszcie dużo miejsca poświęcili rasom polskim,a zwłaszcza ogarom i gończym. Można nawet powiedzieć że gończe były gwiazdami tego materiału...:-) Quote
Recommended Posts