Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Behemot napisał(a):
Pamiętacie godzinę policyjną? W tamtym okresie miałam swojego pierwszego psa i kiedy czasami w środku nocy rozbolał go brzuch, mój tata z duszą na ramieniu wyprowadzał go na spacer, bo wszędzie chodzii ZOMOW-cy :cool1:

A mój tata w pierwszy dzień stanu wojennego nie wrócił do domu....Umierałyśmy z mamą ze strachu o niego bo kilka lat wczesniej powiedział na zebraniu partyjnym że chcą sprzedać Polske za kromke chleba i był 48 godzin przesłuchiwany....
Witaj Alu :multi:

Posted

Pysia napisał(a):
A mój tata w pierwszy dzień stanu wojennego nie wrócił do domu....Umierałyśmy z mamą ze strachu o niego bo kilka lat wczesniej powiedział na zebraniu partyjnym że chcą sprzedać Polske za kromke chleba i był 48 godzin przesłuchiwany....

O kurczę..... :cool1:

Posted

Mojej mamie ZOMOwcy pomagali pochować naszego psa który odszedł na tyfus :( było to grupo po godzinie policyjnej.
Złapali ją pod lecznicą dla psów gdy wychodziła z martwym psem na rękach zaproponowali pomoc w zakopaniu jak i bezpieczne odstawienie do domu.

Posted

Behemot napisał(a):
Na co Ty? Sprawiłam Ci przykrość? :oops:

eee tam ja tak tylko... żeby Cię sumienie trochę ruszyło :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: a ćwierć wieku to poważny wiek!!!!

Posted

alive napisał(a):
eee tam ja tak tylko... żeby Cię sumienie trochę ruszyło

To dobrze... Bo się wzięłam i przestraszyłam, że Cię czymś uraziłam :oops:
(Nawet nie czuję, jak rymuję :evil_lol:).

Posted

[quote name='aga1215']Witaj Alu

znalazłam rysunek Mleczki w jego autorskiej galerii ;) :evil_lol: :multi:

hahahaha idealnie pasujacy do sytuacji... hahaha

Alu pamietaj zabrac jakis kapelusz albo cos na drobne:evil_lol:
dziendoberek :)

Posted

[quote name='evaxon']hahahaha idealnie pasujacy do sytuacji... hahaha

:megagrin: :megagrin: :megagrin:
a wracając do stanu wojennego, to mojasiostra w nocy szła rodzić swego pierworodnego( na piechotę, bo szpital po sąsiedzku:cool3: ) i zomowcy chcieli ją i szwagra podwieźć :evil_lol: , czyli nie wszyscy byli bleeee...:mad:

Posted

[quote name='alive']a ja nic nie pamiętam bo urodziłam się 10 dni przed stanem wojennym :oops::razz:oj to spóźnione urodzinkowe życzonka:p

[quote name='Behemot']Smarkula :eviltong::evil_lol:

[quote name='zuzolandia']Dziendoberek kochaniutka ;-)
Widze ze wspomnien nadszedł czas....
BUZIACZKI
siakoś nam tak zeszło

[quote name='Tina.Sara']Dzień dobry Aludobry wieczór

[quote name='LAZY']Taki spacer nalezaloby pod sporty ekstremalne podciągnąć:)

Witaj Alu!Witaj Paulinko!!!!!!!!!

[quote name='Vectra']o kuna ,ale tematy hihihi
kartki :) pamiętam jak moi rodzice na bazarze różyckiego kupowali te kartoniki :D

mamuska ,a Ty gdzie ??
aaaa ćwiczysz śpiew dla mnie ;)nio kochaniutka toż to kawałek naszej historii

[quote name='Agga']Droga PANI ALicjo. Kuruj gardziołko. A to ja nie wiedziałam, że z dziećmi pod kośćiół. CO wy tam robić będziecie - spiewać?

Tomeczek pierwszy to przeczytał i szanownie mi doniósł. Jakoś się nie boje:lol: . Ja nie krzycze:diabloti: taaaa czyli Tomuś pod pantoflem:evil_lol:
Agguniu śpiwać będziemy a jakże ...może przyjedziesz posłuchać:evil_lol:

[quote name='g_o_n_i_a']Dzien dobry Ozzulkowa Rodzinko! :multi:dobry wieczór Azulkowo -edziowa Goniu

[quote name='Pysia']A mój tata w pierwszy dzień stanu wojennego nie wrócił do domu....Umierałyśmy z mamą ze strachu o niego bo kilka lat wczesniej powiedział na zebraniu partyjnym że chcą sprzedać Polske za kromke chleba i był 48 godzin przesłuchiwany....
Witaj Alu :multi:Witaj , to wam tatko narobił stracha

[quote name='gogunia']dobry wieczór:multi: :multi: :multi:

Vectra bardzo mi przykro:-(witaj goguniu

[quote name='aga1215']Witaj Alu

znalazłam rysunek Mleczki w jego autorskiej galerii ;) :evil_lol: :multi:
Aga myślisz ze aż tak źle będzie ...ja sie obawiam ze jeszcze troche to ja po wypłacie tak będe wygladać;)

Posted

[quote name='evaxon']hahahaha idealnie pasujacy do sytuacji... hahaha

kapelutek przygotowany;)
[quote name='leemonca']:megagrin: :megagrin: :megagrin:
a wracając do stanu wojennego, to mojasiostra w nocy szła rodzić swego pierworodnego( na piechotę, bo szpital po sąsiedzku:cool3: ) i zomowcy chcieli ją i szwagra podwieźć :evil_lol: , czyli nie wszyscy byli bleeee...:mad:wiesz nie wszyscy tam byli z własnej woli :cool3:

[quote name='sota36']Nam zrobili przeglad mieszkania w nocy - mamula produkowala bibule!!:)to już wiem skąd sentyment do mundurowych;)

Posted

Kochana Alicjo. Przeczytałam OSTATNIĄ STRONĘ waszej galerii. :p
Teraz zaraz idę spać :p
Więc chciałam wam powiedzieć, że za wami tęsknię. I wkrótce przeczytam całą resztę stron :eek2: powstałych od czasu mojego niebytu u was . :p

Posted

Alicja napisała:

taaaa czyli Tomuś pod pantoflem:evil_lol:
Agguniu śpiwać będziemy a jakże ...może przyjedziesz posłuchać
:evil_lol:

Alicjo Tomuś nie jest pod pantoflem. Mam na niego inne sposoby:cool3: :p

Posted

Dobrywieczrek:cool3:

Kilka stron wcześniej... piękne fotki paszczy Ozzulka:loveu::evil_lol:

Stan wojenny... mnie to nawet wtedy jeszcze w brzuszku nie było:roll::cool3:
Ale w domu mamy gdzieś pamiątki z tego okresu, kartki i jakieś przepustki, a ile się o sławnych kolejkach nasłuchałam opowieści...:cool3:
Ale mam też dobre wspomnienia-w stanie wojennym poznali się moi rodzice;)

Posted

HankaRupczewska napisał(a):
Kochana Alicjo. Przeczytałam OSTATNIĄ STRONĘ waszej galerii. :p
Więc chciałam wam powiedzieć, że za wami tęsknię. I wkrótce przeczytam całą resztę stron :eek2: powstałych od czasu mojego niebytu u was . :p

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: no jest co czytać :cool3:

Posted

[quote name='HankaRupczewska']Kochana Alicjo. Przeczytałam OSTATNIĄ STRONĘ waszej galerii. :p
Więc chciałam wam powiedzieć, że za wami tęsknię. I wkrótce przeczytam całą resztę stron :eek2: powstałych od czasu mojego niebytu u was . :p:loveu:Haniu koffanie cieszkam ze byłaś i wrócisz

[quote name='Agga']Alicja napisała:

Alicjo Tomuś nie jest pod pantoflem. Mam na niego inne sposoby:cool3: :p
a jakie?????????

[quote name='Tina.Sara']żeś się jak zawsze nacytowała :cool3:jakoś mi tak wychodzi:p

[quote name='Dobcia']Dobrywieczrek:cool3:

Kilka stron wcześniej... piękne fotki paszczy Ozzulka:loveu::evil_lol:

Stan wojenny... mnie to nawet wtedy jeszcze w brzuszku nie było:roll::cool3:
Ale w domu mamy gdzieś pamiątki z tego okresu, kartki i jakieś przepustki, a ile się o sławnych kolejkach nasłuchałam opowieści...:cool3:
Ale mam też dobre wspomnienia-w stanie wojennym poznali się moi rodzice;)no widzisz to im stan wojenny na dobre wyszedł ;)

[quote name='Vectra']:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: no jest co czytać :cool3:mowa ;)

Posted

Czesc Alus :loveu:
[quote name='samograj']

Ja pamietam kartki, jak sie rodzice wymieniali z takim jednym menelkiem, za pol litra oddawal cala; kolejki kilometrowe po papier toaletowy tez pamietam, stanu wojennego nie pamietam, ale moja sis pamieta czolg przejezdzajacy nasza ulica :shake: I pamietam jeszcze Walese w telewizorze, nagle przerwany program i Lechu mowil jakies wazne rzeczy, ale nie pamietam co :oops: ale zapamietalam, ze mowil, zeby Ci co ogladaja wylaczyli i wlaczyli swiatlo. To wszystko jak przez mgle pamietam. A, i jeszcze pamietam, ze mama nie dostala awansu, bo nosila znaczek z napisem "bezpartyjny" i jakies tam nieprzyjemnosci miala (pracowala w administracji osiedlowej), bo nie chciala sie do partii zapisac :roll:

Posted

a ja pamiętam jak w stanie wojennym byłąm z mamą w sklepie i ktoś wrzucił świecę dymną i wszyscy uciekali w panice, a co do późniejszych wydarzeń to na WOSie musiałąm wyglosić i zachęciś do głosowania na określonego kandydata - właśnie wtedy dgy wybory wygrał Wałęsa, mi przypadł w udziale Leszek Moczulski (niezły oszołom). Kartki też świetnie pamiętam szczególnie jak chciałam coś słodkiego i Babcia wyskrobywała te na cukier chcąc wnusi jakieś ciasto upiec :)

Posted

Aga myślisz ze aż tak źle będzie ...ja sie obawiam ze jeszcze troche to ja po wypłacie tak będe wygladać;-)

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Troszkę to smutne i przerażajace...