Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękuję WAM serdecznie ...lżej jest kiedy mamy się z kim podzielić smutkami i radościami
Trzymamy się, jakoś się trzymamy ...teraz musimy , dla MAMY , bo tylko my jej zostaliśmy

Mama i tato byli ze sobą 55 lat , stworzyli Rodzinę i przekazali nam największe wartości , miłość i szacunek do tego co nas otacza , do istot żywych wszelkiego rodzaju ,kocham ich za to i chociaż Tato jest nieobecny ciałem ... nadal jest wśród nas

Posted

I Ty tez? :-(

Wiem co czujesz.... Zbudujesz nową rzeczywistość. Ty i mama. Ja buduję choć może mi ciężej, bo nagle straciłam nie tylko tate, ale i swoje życie. Teraz już nie jestem sobą ale opiekunką niepełnosprawnej mamy.... I już NIC nie jest takie samo. Ale też potrafię być szczęśliwa. Inaczej i może ciężej, ale potrafię ;)
Trzymaj się!

Posted

Pysia napisał(a):
I Ty tez? :-(

Wiem co czujesz.... Zbudujesz nową rzeczywistość. Ty i mama. Ja buduję choć może mi ciężej, bo nagle straciłam nie tylko tate, ale i swoje życie. Teraz już nie jestem sobą ale opiekunką niepełnosprawnej mamy.... I już NIC nie jest takie samo. Ale też potrafię być szczęśliwa. Inaczej i może ciężej, ale potrafię ;)
Trzymaj się!

niestety Pysiu , i ja :(
Ja też muszę zbudować wszystko od nowa , dla niej , dla nas , dla siebie .
Moja Mama też jest bardzo ciężko chora , ta nowa rzeczywistość będzie bardzo trudna , a każdy nadchodzący dzień witany z obawami , a każda noc ze strachem .
Dziękuję

Posted

Dacie radę !!! jesteście cudowną rodziną i nie ma innej opcji :buzi:

zmienię Ci trochę temat , tak trochę .. wiesz ;)

otworzyli mi biedronkę :grins: zaraz jadę na zakupy ... a potem zrobie halo halo

Posted

Vectra napisał(a):
Dacie radę !!! jesteście cudowną rodziną i nie ma innej opcji :buzi:

zmienię Ci trochę temat , tak trochę .. wiesz ;)

otworzyli mi biedronkę :grins: zaraz jadę na zakupy ... a potem zrobie halo halo

Tylko kup coś smacznego :)

Damy radę ,musimy ...tylko zawalił się ten poukładany świat

Dziś składając rzeczy które tata zabierze ze sobą , Cezar spytał czy plecak mu dajemy bo za chwilę to się wszystko nie zmieści ... kurcze no i fakt , jak mój tata wyjeżdżał zawsze miał duży bagaż ... jakże może byc ze na tamten świat by poszedł z pustym . Kocham go bardzo , kto go zna rozumie , każdemu życzę takich Rodziców jakich ja mam .

Aha ...no i mama wczoraj zobaczyła moje tattoo ....zrobione 5 lat temu i teraz żałuję , ze nie pokazałam Tacie , bo Mama była zachwycona ...sama zauważyła , jak poprawiałam sobie bluzkę ... Kocham Ją

Posted

też nie umiem wyjechać na weekend , z jedną torbą ... tak więc Twojego Tatę rozumiem.
Wszystko jest potrzebne i wszystko może się przydać.

Biedronka wypaśna ;)

Posted

Vectra napisał(a):
też nie umiem wyjechać na weekend , z jedną torbą ... tak więc Twojego Tatę rozumiem.
Wszystko jest potrzebne i wszystko może się przydać.

Biedronka wypaśna ;)

to u nas to pakowanie rodzinne

Teraz na poważnie ....proszę o ciepłe myśli i dodanie mi siły na JUTRO .... boję sie ze pęknę i się rozsypię

Posted

Dziękuję Wam za ciepłe słowa i myśli

Dopiero wróciłam do domu , na dzień , dwa ... teraz będę dużo u Mamy , to Ona musi nauczyć się żyć na nowo , byli ze sobą od 55 lat .
Dałam radę , daliśmy wszyscy , bo inaczej nie można . Nie wiem , skąd w Człowieku tyle siły , by przedrzeć się przez te urzędowe sprawy .Teraz nadszedł czas wspominania ... łez i uśmiechu .
Brakuje go bardzo ...

Posted

Dziękuję za pamięć , ciepłe myśli i słowa , to pomaga bardzo.

Pomaleńku wracamy do rzeczywistości , choćbyśmy nawet nie chcieli nie da się zamknąć w kokonie i przetrwać .
Załatwiamy urzędowe sprawy i te codzienne , lekarzy , szpitale , badania , bo mama sama nie dała by rady . Najważniejsze , ze sparwy emerytalne już załatwione , teraz jeszcze umowy o były na tatę trzeba na nowo zawiązać . Praktycznie jestem od rana u mamy i całe szczęście , że Kuba na L4 bo pies nie jest sam i ma kto z nim wyjść , bo TZ w pracy . Oczywiście jak coś się wali to na całego , w dniu pogrzebu wysiadły lampy cofania i samochód u elektryka stacjonuje aktualnie .

Posted

Dziękuję za pamięć , ciepłe myśli i słowa , to pomaga bardzo.

Pomaleńku wracamy do rzeczywistości , choćbyśmy nawet nie chcieli nie da się zamknąć w kokonie i przetrwać .
Załatwiamy urzędowe sprawy i te codzienne , lekarzy , szpitale , badania , bo mama sama nie dała by rady . Najważniejsze , ze sparwy emerytalne już załatwione , teraz jeszcze umowy o były na tatę trzeba na nowo zawiązać . Praktycznie jestem od rana u mamy i całe szczęście , że Kuba na L4 bo pies nie jest sam i ma kto z nim wyjść , bo TZ w pracy . Oczywiście jak coś się wali to na całego , w dniu pogrzebu wysiadły lampy cofania i samochód u elektryka stacjonuje aktualnie .

Posted

Może to i dobrze, kiedy w takiej sytuacji człowiek musi się zmobilizować i skupić się też na czymś innym.
Ściskam Was i jeszcze raz, bardzo współczuję.

Posted

Ania! napisał(a):
Może to i dobrze, kiedy w takiej sytuacji człowiek musi się zmobilizować i skupić się też na czymś innym.
Ściskam Was i jeszcze raz, bardzo współczuję.

Nigdy nie pogodzimy się ze stratą , z koleją życia , mimo , ze wiemy iż tak to funkcjonuje , ale trzeba się zmobilizować , żyć dalej , pamięci nikt gumką nie wytrze , a rozpamiętywanie i płacz nic nie da ...póki co są momenty ze łezka poleci , szczególnie , że teraz jest czas urodzin ( siostrzeńca - miałam z tatą jechac do niego , moje ) i świąt ,są też moment kiedy wspominamy i robimy to z uśmiechem , a śmierć myślę , ze żaden czas nie byłby dobry gdybyśmy mogli wybrać go sami .

Miłości w sercu pozostanie , pamięć , zdjęcia i przedmioty .

Ozzy też szuka dziadka jak jest u mamy w mieszkaniu .Po pogrzebie czekał biedny pod drzwiami w domu i dostał rozstroju żołądka , ale w domu nie napaskudził . Jedynie spacery szybkie i krótkie , bo ja cały czas praktycznie poza domem , jak wychodzę o 9 wracam czasem o 16 /18 , Kuba wprawdzie ma L4 ale chory biegać z psem nie może a TZ w pracy , ktoś pracować musi . Mam nadzieję , ze pogoda będzie łaskawa w weekend i jakiś długi spacer zaliczymy .

Mam zaległe foty , chyba jeszcze z września , nie ma komu pozmniejszać