Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Izabela124. napisał(a):
Dobrze, że się trzymasz, pozytywną energię przesyłam :)

Rinuś napisał(a):
Alu strasznie mi przykro :-( trzymaj się Kochana mocno!

Zahra as-Sahra napisał(a):
Ala, jesteśmy z Tobą. :calus:

natija napisał(a):
trzymaj sie....

dzięki dziewczyny :calus:

Nic już się nie zmieni , nic już nie wróci tego czasu który minął , nic już nie będzie jak było . Czas płynie , trzeba żyć dalej . Nic nie zabierze wspomnień .
Czasem jak wracam do domu to czasem pozwalam sobie na chwile słabości ale będąc z Mamą buduję nową rzeczywistość , mama uczy się dosłownie żyć na nowo , na miarę swoich możliwości .

Dziś jestem pierwszy dzień od 11 listopada w domu , cały dzień , robię 10 rzeczy na raz i zamiast sprzątać to chyba jeszcze bardziej bałaganię ;)

Posted

Jestem i ja.
Tez przez smierc najbliższej osoby przechodziłam i to kilkakrotnie. łzy, , wspominanie... ale zycie na nas wymusza "normalny" jego tok. Nie mozna sie schowac i uciec od codziennosci. dobrze, że mama ma Was:)

Pzdr.

Posted (edited)

natija napisał(a):
a tam nie sprzataj,balagan nie ucieknie;)wypczywaj....
o

j tak , bałagan nie ucieknie ...przyprowadził rodzinkę i była balanga bałaganów ... ale już jest lepiej ;)

maciaszek napisał(a):
Podpisuję się obiema ręcami :)

:)

Asiaczek napisał(a):
Jestem i ja.
Tez przez smierc najbliższej osoby przechodziłam i to kilkakrotnie. łzy, , wspominanie... ale zycie na nas wymusza "normalny" jego tok. Nie mozna sie schowac i uciec od codziennosci. dobrze, że mama ma Was:)

Pzdr.

dokładnie Asiu , życie wymusza wejście na normalny tor , a codzienność nie jest różami usłana więc trzeba przeciskać się i przeć do przodu
bałam się , ale dałam radę ...ostatnim etapem , było wejście na cmentarz , musiałam stanąć twarzą w twarz przed tabliczką , gdzie dotychczas było imiona dziadka i babci , teraz dołączył do nich ich syn ... stanęłam , dałam radę ,( Ewciu , udało się :) ) . Zaczynamy na nowo żyć , uczymy innego życia mamę , póki co dużo czasu spędzam z nią ale sukcesywnie bardziej ją angażuję we wszystko . Teraz aby tylko zdrowie mamy trzymało sie na tym poziomie , by jak najdłużej była zdolna sama wyjść , by nie potrzebowała tlenu . Dwa razy nam stracha napędziła jak jej spadł cukier ponizej 40 , ale korekta diety i już jest ok. Nadal jeszcze trochę spraw formalnych , wszelkie umowy itd , ale pomału pomału ...

No ale żeby nie było za wesoło , to kuzynki mąż ( mieszkają w Niemczech ) jest po operacji jelita grubego , w ciężkim stanie ...póki co nie dają nadziei
23 października zmarł innej kuzynki małżonek w Norwegii

no i na koniec wiadomość która w czwartek zwaliła mnie z nóg ...nasza wspólna znajoma Tengusia leży w szpitalu w bardzo ciężkim stanie :( i nawet nie mam jak pojechać jej odwiedzić , bo jest w Sosnowcu

Edited by Alicja
Posted

natija napisał(a):
ten rok jest bardzo tragiczny,co chwile slyszy sie zle wiadomosc o znajomych,rodzinie....jeszcze miesiac i nowy rak ,mam nadzieje,ze bedzie o wiele wiele lepszy...

pozostaje nam w to wierzyć

lece na autobus , może dziś uda mi się Ozzulka wrzucić , bo to w końcu jego miejsce tutaj , a i ulubieńcem taty też był ;)

Posted

Witaj Alusiowa ...się dzieje niedobrze w koncówce tego roku ..oj niedobrze...gdzie nie spojrzysz to jakies mniejsze lub większe tragedie ...
Zycie mało co rozpieszcza ...aleee silnym trzeba byc jakoś ...
Mam nadzieje ze pomalutku u Ciebie sie jakos wszystko ustabilizuje łącznie ze stanem zdrowia Mamusi ...
Boshhh.......Tengusia ??? Poznałam Ją kiedys tam na wystawie w Katowicach ..straszne........

Buziam Cie mocno Kofana !

• 2 weeks later...
Posted

Dzięki za odwiedzinki :loveu:
zaglądam tu , ale póki co nie wyrabiam się czasowo , chciałam dać jakieś foty Ozzyego , aby było znów normalnie , ale nie wiem kiedy to zrobię
praktycznie co 2 dzień a czasem częściej , jestem u mamy , na dodatek swoje sprawy ogarniam , no i zapisana byłam na rehabilitację kręgosłupa na 14 kwietnia i dziś zadzwonili , że mogę zacząć od jutra , więc znów 2 godzinki zabrane , ale zdązę z rehabilitacją przed operacją nogi , to też duży plus , więc już pokornie znoszę to czasem miłe czasem nie , niespodziewajki
dziś byłam ,,u Taty ,, , minął miesiąc od śmierci ... dopiero miesiąc a tak jakby wieczność ...