Alicja Posted November 23, 2013 Author Posted November 23, 2013 Izabela124. napisał(a):Dobrze, że się trzymasz, pozytywną energię przesyłam :) Rinuś napisał(a):Alu strasznie mi przykro :-( trzymaj się Kochana mocno! Zahra as-Sahra napisał(a):Ala, jesteśmy z Tobą. :calus: natija napisał(a):trzymaj sie.... dzięki dziewczyny :calus: Nic już się nie zmieni , nic już nie wróci tego czasu który minął , nic już nie będzie jak było . Czas płynie , trzeba żyć dalej . Nic nie zabierze wspomnień . Czasem jak wracam do domu to czasem pozwalam sobie na chwile słabości ale będąc z Mamą buduję nową rzeczywistość , mama uczy się dosłownie żyć na nowo , na miarę swoich możliwości . Dziś jestem pierwszy dzień od 11 listopada w domu , cały dzień , robię 10 rzeczy na raz i zamiast sprzątać to chyba jeszcze bardziej bałaganię ;) Quote
natija Posted November 23, 2013 Posted November 23, 2013 a tam nie sprzataj,balagan nie ucieknie;)wypczywaj.... Quote
maciaszek Posted November 23, 2013 Posted November 23, 2013 natija napisał(a):a tam nie sprzątaj, bałagan nie ucieknie ;) wypoczywaj....Podpisuję się obiema ręcami :) Quote
Asiaczek Posted November 25, 2013 Posted November 25, 2013 Jestem i ja. Tez przez smierc najbliższej osoby przechodziłam i to kilkakrotnie. łzy, , wspominanie... ale zycie na nas wymusza "normalny" jego tok. Nie mozna sie schowac i uciec od codziennosci. dobrze, że mama ma Was:) Pzdr. Quote
Alicja Posted November 25, 2013 Author Posted November 25, 2013 (edited) natija napisał(a):a tam nie sprzataj,balagan nie ucieknie;)wypczywaj....o j tak , bałagan nie ucieknie ...przyprowadził rodzinkę i była balanga bałaganów ... ale już jest lepiej ;) maciaszek napisał(a):Podpisuję się obiema ręcami :) :) Asiaczek napisał(a):Jestem i ja. Tez przez smierc najbliższej osoby przechodziłam i to kilkakrotnie. łzy, , wspominanie... ale zycie na nas wymusza "normalny" jego tok. Nie mozna sie schowac i uciec od codziennosci. dobrze, że mama ma Was:) Pzdr. dokładnie Asiu , życie wymusza wejście na normalny tor , a codzienność nie jest różami usłana więc trzeba przeciskać się i przeć do przodu bałam się , ale dałam radę ...ostatnim etapem , było wejście na cmentarz , musiałam stanąć twarzą w twarz przed tabliczką , gdzie dotychczas było imiona dziadka i babci , teraz dołączył do nich ich syn ... stanęłam , dałam radę ,( Ewciu , udało się :) ) . Zaczynamy na nowo żyć , uczymy innego życia mamę , póki co dużo czasu spędzam z nią ale sukcesywnie bardziej ją angażuję we wszystko . Teraz aby tylko zdrowie mamy trzymało sie na tym poziomie , by jak najdłużej była zdolna sama wyjść , by nie potrzebowała tlenu . Dwa razy nam stracha napędziła jak jej spadł cukier ponizej 40 , ale korekta diety i już jest ok. Nadal jeszcze trochę spraw formalnych , wszelkie umowy itd , ale pomału pomału ... No ale żeby nie było za wesoło , to kuzynki mąż ( mieszkają w Niemczech ) jest po operacji jelita grubego , w ciężkim stanie ...póki co nie dają nadziei 23 października zmarł innej kuzynki małżonek w Norwegii no i na koniec wiadomość która w czwartek zwaliła mnie z nóg ...nasza wspólna znajoma Tengusia leży w szpitalu w bardzo ciężkim stanie :( i nawet nie mam jak pojechać jej odwiedzić , bo jest w Sosnowcu Edited November 25, 2013 by Alicja Quote
natija Posted November 25, 2013 Posted November 25, 2013 ten rok jest bardzo tragiczny,co chwile slyszy sie zle wiadomosc o znajomych,rodzinie....jeszcze miesiac i nowy rak ,mam nadzieje,ze bedzie o wiele wiele lepszy... Quote
Alicja Posted November 25, 2013 Author Posted November 25, 2013 natija napisał(a):ten rok jest bardzo tragiczny,co chwile slyszy sie zle wiadomosc o znajomych,rodzinie....jeszcze miesiac i nowy rak ,mam nadzieje,ze bedzie o wiele wiele lepszy... pozostaje nam w to wierzyć lece na autobus , może dziś uda mi się Ozzulka wrzucić , bo to w końcu jego miejsce tutaj , a i ulubieńcem taty też był ;) Quote
Alicja Posted November 25, 2013 Author Posted November 25, 2013 Izabela124. napisał(a):Witaj Aluś :) :hand: Izunia :) Quote
Asiaczek Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 O, matko.... A co się stało u Tengusi? Nie daj Boshe spadła z konia i sie połamała...? pzdr. Quote
Alicja Posted November 26, 2013 Author Posted November 26, 2013 [quote name='Asiaczek']O, matko.... A co się stało u Tengusi? Nie daj Boshe spadła z konia i sie połamała...? pzdr.[/QUOTE]Asiu , masz PW Quote
zuzolandia Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 Witaj Alusiowa ...się dzieje niedobrze w koncówce tego roku ..oj niedobrze...gdzie nie spojrzysz to jakies mniejsze lub większe tragedie ... Zycie mało co rozpieszcza ...aleee silnym trzeba byc jakoś ... Mam nadzieje ze pomalutku u Ciebie sie jakos wszystko ustabilizuje łącznie ze stanem zdrowia Mamusi ... Boshhh.......Tengusia ??? Poznałam Ją kiedys tam na wystawie w Katowicach ..straszne........ Buziam Cie mocno Kofana ! Quote
Kosmaty Gałganek Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 Teraz aby tylko zdrowie mamy trzymało sie na tym poziomie I tego życzę z całego serca i ... spokoju. Pozdrawiam. Quote
maciaszek Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 Cześć Alu :). Wpadłam powiedzieć, że myślę o Tobie/Was ciepło :)! Quote
Alicja Posted December 11, 2013 Author Posted December 11, 2013 Dzięki za odwiedzinki :loveu: zaglądam tu , ale póki co nie wyrabiam się czasowo , chciałam dać jakieś foty Ozzyego , aby było znów normalnie , ale nie wiem kiedy to zrobię praktycznie co 2 dzień a czasem częściej , jestem u mamy , na dodatek swoje sprawy ogarniam , no i zapisana byłam na rehabilitację kręgosłupa na 14 kwietnia i dziś zadzwonili , że mogę zacząć od jutra , więc znów 2 godzinki zabrane , ale zdązę z rehabilitacją przed operacją nogi , to też duży plus , więc już pokornie znoszę to czasem miłe czasem nie , niespodziewajki dziś byłam ,,u Taty ,, , minął miesiąc od śmierci ... dopiero miesiąc a tak jakby wieczność ... Quote
Kosmaty Gałganek Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 ale zdązę z rehabilitacją przed operacją nogi , to też duży plus Zawsze to jedna rzecz do przodu. Pozdrawiam :calus: Quote
qmu Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 my rowniez witamy i pozdrawiamy :) Alu kuruj sie kuruj :D Quote
Asiaczek Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 Dbaj o siebie, bo teraz to najgorsza pogoda jest... U jas dobra nowina: mamy 5 basków-bobasków:) pzdr. Quote
Asiaczek Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 Alicjo, zapraszam Ciebie i Twoich Gości na mój bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/249552-CZAS-REKALSU!-bazarek-do-20-grudnia-2013-r Może ktoś coś wypatrzy pośród ponad 80 fantów...?:) Pzdr. Quote
Alicja Posted December 17, 2013 Author Posted December 17, 2013 Asiu , zajrzę tutaj bazarek na TTB http://www.dogomania.pl/forum/threads/249611-Express-%C5%9Awi%C4%85teczny-T-SHIRTY-SZANSA-TTB-na-krakowskie-bullowate-do-22-12-13r!?p=21674744#post21674744 Quote
Recommended Posts