Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dobra, najpierw as_ko:
1. sunia, bardzo przyjazna, nawet chodziła na smyczy, do psów ok, do ludzi jeszcze bardziej - młoda, nie jestem w stanie określić, ile ma, ale wydaje mi się, że tak do 1,5 roku - 2 lat - idealna do wyciągnięcia moim zdaniem

2. płci ani wieku nie znam, siedziało na kwarantannie, coś w typie pudla mini, bardzo garłate ;)

3. sunia, wieku nie znam, bardzo przyjazna, taka nieśmiała, do ludzi ok, nawet nie pyszczy bardzo, do psów nie wiem, ale pewnie uległa

4. zdaje mi się, ze sunia, taka do kolana, wygląda trochę jak zbyt mały mix goldena ;) młodziutka, jak dla mnie to szczylek tak ok. roku, wesoła, trochę sie boi, ale widać, że chętna do kontaktu z człowiekiem - też idealna do wyciągniecia

5. dwie górne klatki to kolejno od lewej nr 3 i nr 2. tymi na dole się nie interesowałam, może któraś z dziewczyn wie coś wiecej

Ta sunia:

To też mikrosunia, bardzo fajniutka, dąży do kontaktu z człowiekiem, ale jest nieco starsza już

*Gajowa* - to jest bodajże sunia, wiecej fot nie mam, tzn. miałam, ale na większosci widać ogon, a na niektórych kawałek ucha ;) wielkości tak do kolana na wysokość, ale bardzo drobna, raczej młoda. Biegała sobie, poszczekiwała, bardzo zainteresowana i żywa, do ludzi przyjazna, z psami też raczej ok

Ty$ka - to pierwsze białe to ok. roczna sunia husky, bardzo gnojona przez inne - zwróciłam na nią uwage dlatego, ze wyciągnęłyśmy z sąsiedniego schroniska już drugą białą suczkę w tym typie:
to nasza Mauja, obecnie jedzie do hotelu w Krakowie dzięki współpracy z HA:

A to Raaja, która już pojechała do domu:

Suczki mają wątki też na forum.shusky

Ta biała jest bardzo fajna, bardzo dąży do kontaktu z człowiekiem, a jednocześnie reszta stada ją odgania, odsuwa, suczka jest bardzo uległa. Taka ciapa.

To drugie to też suczka - teraz z huskych są same suki - jedna z tych, co to trzęsą boksem. Do ludzi ok, do psów dominująca.

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

matrioszka2 napisał(a):
Kudłacza Czarusia nie ma na 100 procent ?

Tego czarnego? Co był w oddzielnej klatce?
Na terenie boksów go nie widziałam może jest w szpitaliku.

Posted

MaDi napisał(a):
Tego czarnego? Co był w oddzielnej klatce?
Na terenie boksów go nie widziałam może jest w szpitaliku.

Szukam i szukam, i znaleźć nie mogę.

Posted

To w łańcuszku to, z tego mi się wydaje, suczka - dość nisko w hierarchii, bo inne psy ją goniły. Do krat podchodziła, merdała nieco ogonem, ale nie szczekała - stała sobie po prostu.

Posted

Nasza CHOCO w nowym domku od 01.06.2011 - ale pisze dopiero teraz bo dopiero teraz dotarła do mnie informacja...domek z wnuczką i kotkiem - a wiec dokładnie w jej stylu...CHOCO będzie Warszawianką...

Sprostowanie dla Matrioszki: wyadoptowanych Rotek było 2 - jedna to Nikotyna a druga Kredka , RÓŻA pojechała do domku nie pod W-Wę tylko do Mętowa koło Lublina, a HOCIO nie pojechał do W-wy tylko Białej Podlaskiej...tak sie porobiło...te...których losy śledzę to:
:
1.DIUNKA DS BYTOM
2.NIUFEK DS
3.SARA - czarna, uszy jak radary DS LUBLIN
4.NIUNIA-co sie kotów bała -DS LUBLIN
5.SNIEZKA w typie podhalana - DSKAZUŃ/k W_WY
6.NIKOTYNA -DS
7.BAJKA - DS kolo Strzelec Opolskich
8.KREDKA -DS
9. SETERKA DS SOSNOWIEC
10.MEGI -jamniczka krótkowłosa DS BRODNICA
11.CHOCO- jamniczka długowłosa DS WARSZAWA
12.RÓŻA benkowata -DS MĘTÓW
13.HOCIO-mini sznupek- DS BIAŁA PODLASKA
14.GABI - leonbergerka dt KONSTANCIN,ds pod KRAKOWEM
15.RUNA - ruda husky dt
16.MELISSA DS LUBLIN
16.BIANKA

Posted

gryf80 napisał(a):
róża w mętowie?to niedaleko mnie.będę mieć baczenie:diabloti:,a mojej faworyty gabusi leonki nkt nie chce?

GABI zaraz po sterylce trafiła do Konstancina do hoteliku - pod opieką miłośników rasy którzy zajmują sie adopcjami tej rasy. Czekamy na wieści od niej...

Posted

Już przesłałam dalej 2 osobom, daj ogłoszenie na allegro i swoje portale, znajdzie dom w mieście w którym mieszka... a i ty sobie wszystkie sznupki wyadoptujesz na jej ogłoszeniu... halo kancelaria ...

Posted

teresz10 napisał(a):
Już przesłałam dalej 2 osobom, daj ogłoszenie na allegro i swoje portale, znajdzie dom w mieście w którym mieszka... a i ty sobie wszystkie sznupki wyadoptujesz na jej ogłoszeniu... halo kancelaria ...

Zaplułam monitor:evil_lol:

Posted

Madi - prosze podeślij mi jezeli masz info i zdjęcia huskych - umieszcze je na znalezione - zaginione. Jezeli nie poszły ogłoszenia mozemy im zrobic pakiety na woj. lubelskie. Mam wizytę przedadopcyjną dla kudłatej suki... myślę o Lessi, lub tej twojej wielkiej Hasi - zobaczymy czy mają ładny ogródek ??? może od razu chcieliby jakis nowy ekologiczny design gratis? i ekologoczne kury sąsiadów na niedzielny rosół... patrzyłam na zdjęcia - ta duża sunia siedzi już bardzo długo, i ta śpiewajaca tez.