LadyS Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Dobra, najpierw as_ko: 1. sunia, bardzo przyjazna, nawet chodziła na smyczy, do psów ok, do ludzi jeszcze bardziej - młoda, nie jestem w stanie określić, ile ma, ale wydaje mi się, że tak do 1,5 roku - 2 lat - idealna do wyciągnięcia moim zdaniem 2. płci ani wieku nie znam, siedziało na kwarantannie, coś w typie pudla mini, bardzo garłate ;) 3. sunia, wieku nie znam, bardzo przyjazna, taka nieśmiała, do ludzi ok, nawet nie pyszczy bardzo, do psów nie wiem, ale pewnie uległa 4. zdaje mi się, ze sunia, taka do kolana, wygląda trochę jak zbyt mały mix goldena ;) młodziutka, jak dla mnie to szczylek tak ok. roku, wesoła, trochę sie boi, ale widać, że chętna do kontaktu z człowiekiem - też idealna do wyciągniecia 5. dwie górne klatki to kolejno od lewej nr 3 i nr 2. tymi na dole się nie interesowałam, może któraś z dziewczyn wie coś wiecej Ta sunia: To też mikrosunia, bardzo fajniutka, dąży do kontaktu z człowiekiem, ale jest nieco starsza już *Gajowa* - to jest bodajże sunia, wiecej fot nie mam, tzn. miałam, ale na większosci widać ogon, a na niektórych kawałek ucha ;) wielkości tak do kolana na wysokość, ale bardzo drobna, raczej młoda. Biegała sobie, poszczekiwała, bardzo zainteresowana i żywa, do ludzi przyjazna, z psami też raczej ok Ty$ka - to pierwsze białe to ok. roczna sunia husky, bardzo gnojona przez inne - zwróciłam na nią uwage dlatego, ze wyciągnęłyśmy z sąsiedniego schroniska już drugą białą suczkę w tym typie: to nasza Mauja, obecnie jedzie do hotelu w Krakowie dzięki współpracy z HA: A to Raaja, która już pojechała do domu: Suczki mają wątki też na forum.shusky Ta biała jest bardzo fajna, bardzo dąży do kontaktu z człowiekiem, a jednocześnie reszta stada ją odgania, odsuwa, suczka jest bardzo uległa. Taka ciapa. To drugie to też suczka - teraz z huskych są same suki - jedna z tych, co to trzęsą boksem. Do ludzi ok, do psów dominująca. Quote
MaDi Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Potwierdzam słowa Lady. Z huskych nowa jest tylko biała do zabrania bo ją zjedzą. Pudel to chłopak podobno w średnim wieku. Quote
Ty$ka Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Mauja ma wątek na shusky, ale te, o które pytam jednak nie mają. Zaraz im założę. Quote
Paulina_mickey Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 https://lh5.googleusercontent.com/-HHWQo2gYZ1A/TeswgiBX9dI/AAAAAAAAFDo/wl7iklSIstU/s512/P6040060.JPG A to w obróżce/kolczatce? A ze szczeniakami siedzi jeszcze ten piesek w szelkach? Quote
matrioszka2 Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 Kudłacza Czarusia nie ma na 100 procent ? Quote
MaDi Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Ty$ka napisał(a):Mauja ma wątek na shusky, ale te, o które pytam jednak nie mają. Zaraz im założę. Są na 100% na malamucim forum. Quote
MaDi Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 [quote name='Paulina_mickey']https://lh5.googleusercontent.com/-HHWQo2gYZ1A/TeswgiBX9dI/AAAAAAAAFDo/wl7iklSIstU/s512/P6040060.JPG A to w obróżce/kolczatce? A ze szczeniakami siedzi jeszcze ten piesek w szelkach? Nie wiem co to jest. Psiak w szelkach nadal u szczeniaków. Quote
MaDi Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 matrioszka2 napisał(a):Kudłacza Czarusia nie ma na 100 procent ? Tego czarnego? Co był w oddzielnej klatce? Na terenie boksów go nie widziałam może jest w szpitaliku. Quote
matrioszka2 Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 http://img94.imageshack.us/img94/3518/img3320resizem.jpg Tak, ten właśnie. No, ale w szpitaliku widzę tylko te 4 klatki.Jest już nowy budyneczek ? Quote
Ty$ka Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 MaDi napisał(a):Tego czarnego? Co był w oddzielnej klatce? Na terenie boksów go nie widziałam może jest w szpitaliku. Szukam i szukam, i znaleźć nie mogę. Quote
Paulina_mickey Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 http://img268.imageshack.us/img268/1672/obraz070k.jpg Tak w ogóle to on ma wydarzenie na FB- tylko nie mogę teraz znaleźć- jakaś dobra duszyczka mu założyła. Wrzuciłam go też do anonsów papierowych, może tam się znajdzie jego właściciel. Quote
LadyS Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 To w łańcuszku to, z tego mi się wydaje, suczka - dość nisko w hierarchii, bo inne psy ją goniły. Do krat podchodziła, merdała nieco ogonem, ale nie szczekała - stała sobie po prostu. Quote
Ty$ka Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 MaDi, komu z FAM wysyłałaś północniaki do adopcji? Quote
MaDi Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Ty$ka napisał(a):MaDi, komu z FAM wysyłałaś północniaki do adopcji? Różnie są porozmieszczane zobaczysz po podpisach wątków. Quote
as_ko Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Zapraszam na bazarek na Nowodwór!! http://www.dogomania.pl/threads/209064-Masz-troch%C4%99-miejsca-w-szafie-ZAJRZYJ!-Ro%C5%BCne-rozmiary-na-Nowodw%C3%B3r!-Do-15.06.ZAPRASZAM?p=17015191#post17015191 Quote
MaDi Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Ty$ka napisał(a):Ale ja wątków znaleźć nie mogę... Ja też, były pod opieką Magdy i Michała z tego co pamiętam. Quote
teresz10 Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Nasza CHOCO w nowym domku od 01.06.2011 - ale pisze dopiero teraz bo dopiero teraz dotarła do mnie informacja...domek z wnuczką i kotkiem - a wiec dokładnie w jej stylu...CHOCO będzie Warszawianką... Sprostowanie dla Matrioszki: wyadoptowanych Rotek było 2 - jedna to Nikotyna a druga Kredka , RÓŻA pojechała do domku nie pod W-Wę tylko do Mętowa koło Lublina, a HOCIO nie pojechał do W-wy tylko Białej Podlaskiej...tak sie porobiło...te...których losy śledzę to: : 1.DIUNKA DS BYTOM 2.NIUFEK DS 3.SARA - czarna, uszy jak radary DS LUBLIN 4.NIUNIA-co sie kotów bała -DS LUBLIN 5.SNIEZKA w typie podhalana - DSKAZUŃ/k W_WY 6.NIKOTYNA -DS 7.BAJKA - DS kolo Strzelec Opolskich 8.KREDKA -DS 9. SETERKA DS SOSNOWIEC 10.MEGI -jamniczka krótkowłosa DS BRODNICA 11.CHOCO- jamniczka długowłosa DS WARSZAWA 12.RÓŻA benkowata -DS MĘTÓW 13.HOCIO-mini sznupek- DS BIAŁA PODLASKA 14.GABI - leonbergerka dt KONSTANCIN,ds pod KRAKOWEM 15.RUNA - ruda husky dt 16.MELISSA DS LUBLIN 16.BIANKA Quote
gryf80 Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 róża w mętowie?to niedaleko mnie.będę mieć baczenie:diabloti:,a mojej faworyty gabusi leonki nkt nie chce? Quote
teresz10 Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 gryf80 napisał(a):róża w mętowie?to niedaleko mnie.będę mieć baczenie:diabloti:,a mojej faworyty gabusi leonki nkt nie chce? GABI zaraz po sterylce trafiła do Konstancina do hoteliku - pod opieką miłośników rasy którzy zajmują sie adopcjami tej rasy. Czekamy na wieści od niej... Quote
teresz10 Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Już przesłałam dalej 2 osobom, daj ogłoszenie na allegro i swoje portale, znajdzie dom w mieście w którym mieszka... a i ty sobie wszystkie sznupki wyadoptujesz na jej ogłoszeniu... halo kancelaria ... Quote
MaDi Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 teresz10 napisał(a):Już przesłałam dalej 2 osobom, daj ogłoszenie na allegro i swoje portale, znajdzie dom w mieście w którym mieszka... a i ty sobie wszystkie sznupki wyadoptujesz na jej ogłoszeniu... halo kancelaria ... Zaplułam monitor:evil_lol: Quote
teresz10 Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Madi - prosze podeślij mi jezeli masz info i zdjęcia huskych - umieszcze je na znalezione - zaginione. Jezeli nie poszły ogłoszenia mozemy im zrobic pakiety na woj. lubelskie. Mam wizytę przedadopcyjną dla kudłatej suki... myślę o Lessi, lub tej twojej wielkiej Hasi - zobaczymy czy mają ładny ogródek ??? może od razu chcieliby jakis nowy ekologiczny design gratis? i ekologoczne kury sąsiadów na niedzielny rosół... patrzyłam na zdjęcia - ta duża sunia siedzi już bardzo długo, i ta śpiewajaca tez. Quote
Recommended Posts