pinkmoon Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Czaruś, nie wygłupiaj się... :shake: Mam nadzieję, że to tylko stan przejściowy, trzymam kciuki cały czas za niego! czy ktoś zajrzy do kolejnego amstaffa w potrzebie? Mamy dwa tygodnie żeby pomóc Trollowi, potem czeka go eutanazja... http://www.dogomania.pl/forum/f28/amstaff-troll-mamy-2-tygodnie-potem-eutanazja-172501/ Quote
doddy Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Ponieważ jak wiecie, potrzebujemy funduszy na ratowanie kolejnych psiaków (takich jak Czaruś), zapraszamy Was do zakupu kalendarza ściennego na rok 2010 - specjalnej edycji przygotowanej dla Fundacji AST. [Fundacja AST] KALENDARZ ŚCIENNY 2010 - special ast edition do 31.12. - Dogomania Forum Quote
doddy Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Chyba możemy odetchnąć i powiedzieć UFF. Rozmawiałam z Magdą. Czaruś zdecydowanie lepiej się czuje po ustąpieniu środków nasennych. Już się nie zatacza, cieszy się na widok Magdy, chętnie się przytula, apetyt ma ogromny, a także widać już zaokrąglające się boczki. Doszłyśmy do wniosku, że na wszelki wypadek zrobimy chociaż badanie krwi, ale na dzień dzisiejszy nie widać nic niepokojącego się. Także na chwilę obecną musimy poznać chłopczyka, jego zachowania, nawyki, a później wykastrować i doszczepić. Quote
doddy Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Potwierdzam, że doszła wpłata w kwocie 10zł od NusiaiJa. Razem więc na koncie Czarusia jest 340zł. Bardzo serdecznie dziękujemy darczyńcom, dzięki Wam Czaruś dostał szansę na lepsze życie. :loveu::loveu::loveu: Quote
pinkmoon Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 no to UFF :) teraz ma być tylko lepiej i koniec kropka :mad: Quote
kardoe Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 zapraszam na bazarek dla psiaków z fundacji AST: http://www.dogomania.pl/forum/f99/wyprzedaz-dvd-cd-fundacja-ast-09-11-09-a-172672/ Quote
Tymonka Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Ale mi ulżyło , to w końcu ja wpadłam na pomysł ,żeby mu podać sedalin , tyle że nigdy wcześniej żadnego psiaka nie trzymało dłużej niż 5 godzin i to wet mi popradził,żeby podawać . Quote
fioneczka Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 czyli chłopak śpiąco wkroczył w nowe życie ... oj nastraszył wszystkich... nastraszył Quote
doddy Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Napiszę jutro więcej albo we wtorek. Byliśmy u Czarka w czw, będziemy też jutro. Quote
ocelot Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 Był telefon w sprawie Czarka, odesłałam Panią na stronę Fundacji. Nie wiem czy Czaruś jest już do adopcji? Quote
doddy Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Jeszcze nie jest gotowy, ponieważ na razie nie jest wykastrowany ani zaszczepiony. Co do zachowań Czarusia. Ciężko na razie nam określić, czy Czaruś będzie łatwo adopcyjny, czy ciężko. Pewnie ciężko, bo gdyby był łatwo - pewnie właściciel by go nie oddawał do schroniska... Czaruś na razie ma strasznie nierówne zachowania. Jak byliśmy w czwartek, Czaruś był w swoim świecie, zawieszony, a jak już biegał, to za swoim ogonem. Dzisiaj na przykład miał dobry dzień i się miział z Magdą, dawał sobie grzebać w misce itp. Na razie Magda go obserwuje, poznaje. Quote
Piromanka Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 ocelot, skoro Czaruś ma tyle ogłoszeń, ale nie jest jeszcze adopcyjny, to zaproponuj Państwu innego psa. Macie chyba jakieś amstaffy gotowe do adopcji? Quote
doddy Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Jest sporo psiaków, więc z reguły możemy zaproponować innego psiaka. Quote
ocelot Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 Ja Panią odesłałam na stronę Fundacji Ast. Mówiąc, że i sporo innych astów i że jeśli już to o Czarusiu się dowie, ale nadal mam ej numer telefonu. Przez moment miałam jej zaproponować któregoś naszego, ale powiem tak byłoby to w pewnym sensie egoistyczne zachowanie? Odebranie szansy Czarkowi? Głupie te moje dylematy chyba. Quote
kardoe Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 BAZAREK NA FUNDACJĘ: Świąteczne woreczki z orzechami i cukierkami - FUNDACJA AST - do 30-11-09 - Dogomania Forum http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13491856#post13491856 Zapraszam :p Quote
ocelot Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 Dzisiaj odebrałam telefon kolejny w sprawie Czarka. Niestety telefon od debila, więc nie ma co zawracać sobie nim głowy. Pół psa bym mu nie dała. Quote
Piromanka Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Piromanka napisał(a):ocelot, skoro Czaruś ma tyle ogłoszeń, ale nie jest jeszcze adopcyjny, to zaproponuj Państwu innego psa. Macie chyba jakieś amstaffy gotowe do adopcji? A co z tym pierwszym telefonem w sprawie Czarka? Zaproponowaliście mu innego psa? Quote
andzia69 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 łon taki...pulpecik się robi:evil_lol: Quote
pinkmoon Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 fajny chłoptaś z poczciwą mordką, na taką pierdołkę wygląda trochę :loveu: jaki jest? Quote
doddy Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Jest strasznie dziwny... ze zmiennymi nastrojami od radości po katatonię, mało ukazujący swoje emocje, zmieniający w sekundy swoje zachowania ze skrajności w skrajność, jakby wycofany, ale zarazem bez typowych oznak. Ten pies jest straszną zagadką. Najlepiej by było, aby dziewczyny ze schroniska wydobyły nr tel do właściciela, może on by nam wyjaśnił co było powodem oddania go do schroniska. Quote
ocelot Posted November 17, 2009 Author Posted November 17, 2009 Nie pamiętam czy on był oddamy czy przywieziony z interwencji. Raczej z interwencji, bo nasz kierownik psów dowiezionych do schronu niestety nie przyjmuje, ale... w czwartek się spytam. Może się akurat czegoś dowiem. W schronisku był wycofany, zrozpaczony, nieobecny? Ale wiecie trudno coś więcej powiedzieć o psiaku, jak się go widzi raz na tydzień. Quote
Recommended Posts