Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chyba możemy odetchnąć i powiedzieć UFF.
Rozmawiałam z Magdą.
Czaruś zdecydowanie lepiej się czuje po ustąpieniu środków nasennych. Już się nie zatacza, cieszy się na widok Magdy, chętnie się przytula, apetyt ma ogromny, a także widać już zaokrąglające się boczki.
Doszłyśmy do wniosku, że na wszelki wypadek zrobimy chociaż badanie krwi, ale na dzień dzisiejszy nie widać nic niepokojącego się.
Także na chwilę obecną musimy poznać chłopczyka, jego zachowania, nawyki, a później wykastrować i doszczepić.

Posted

Potwierdzam, że doszła wpłata w kwocie 10zł od NusiaiJa.
Razem więc na koncie Czarusia jest 340zł.

Bardzo serdecznie dziękujemy darczyńcom, dzięki Wam Czaruś dostał szansę na lepsze życie. :loveu::loveu::loveu:

Posted

Ale mi ulżyło , to w końcu ja wpadłam na pomysł ,żeby mu podać sedalin , tyle że nigdy wcześniej żadnego psiaka nie trzymało dłużej niż 5 godzin i to wet mi popradził,żeby podawać .

Posted

Jeszcze nie jest gotowy, ponieważ na razie nie jest wykastrowany ani zaszczepiony.

Co do zachowań Czarusia.
Ciężko na razie nam określić, czy Czaruś będzie łatwo adopcyjny, czy ciężko.
Pewnie ciężko, bo gdyby był łatwo - pewnie właściciel by go nie oddawał do schroniska...

Czaruś na razie ma strasznie nierówne zachowania. Jak byliśmy w czwartek, Czaruś był w swoim świecie, zawieszony, a jak już biegał, to za swoim ogonem.
Dzisiaj na przykład miał dobry dzień i się miział z Magdą, dawał sobie grzebać w misce itp.
Na razie Magda go obserwuje, poznaje.

Posted

Ja Panią odesłałam na stronę Fundacji Ast. Mówiąc, że i sporo innych astów i że jeśli już to o Czarusiu się dowie, ale nadal mam ej numer telefonu.

Przez moment miałam jej zaproponować któregoś naszego, ale powiem tak byłoby to w pewnym sensie egoistyczne zachowanie? Odebranie szansy Czarkowi?
Głupie te moje dylematy chyba.

Posted

Piromanka napisał(a):
ocelot, skoro Czaruś ma tyle ogłoszeń, ale nie jest jeszcze adopcyjny, to zaproponuj Państwu innego psa. Macie chyba jakieś amstaffy gotowe do adopcji?

A co z tym pierwszym telefonem w sprawie Czarka? Zaproponowaliście mu innego psa?

Posted

Jest strasznie dziwny...
ze zmiennymi nastrojami od radości po katatonię,
mało ukazujący swoje emocje,
zmieniający w sekundy swoje zachowania ze skrajności w skrajność,
jakby wycofany, ale zarazem bez typowych oznak.

Ten pies jest straszną zagadką.

Najlepiej by było, aby dziewczyny ze schroniska wydobyły nr tel do właściciela, może on by nam wyjaśnił co było powodem oddania go do schroniska.

Posted

Nie pamiętam czy on był oddamy czy przywieziony z interwencji. Raczej z interwencji, bo nasz kierownik psów dowiezionych do schronu niestety nie przyjmuje, ale... w czwartek się spytam. Może się akurat czegoś dowiem.
W schronisku był wycofany, zrozpaczony, nieobecny? Ale wiecie trudno coś więcej powiedzieć o psiaku, jak się go widzi raz na tydzień.