Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czaruś dzięki doddy i Fundacji Ast został zabrany do hoteliku.
Za każdą złotówkę będziemy wdzięczni.

Czaruś

Czaruś, bo czarujący, piękny, dostojny opanowany Ast. Trafił do tomaszowskiego schroniska trzy tygodnie temu.
Przepiękny, majestatyczny, spokojny, silny...., czarujący po prostu.

Jednak ta siła i opanowanie była pozorna. Bo Czaruś się poddał, nie chce być w schronisku, nie chce być bez swojego Pana.
Czaruś niknie w oczach, chudnie...
Przestaje jeść.
Nie mamy pomysłu, żeby mu pomóc...
Czaruś chyba chce się zagłodzić.
Porażające jest to, że ta jego siła była pozorna.
A może właśnie nie? Może miłość do Pana, który go oddał, zdradził, zostawił jest większa niż chęć życia?
Czaruś nie ma motywacji.....

Czaruś to młody pies, ma około dwóch lat, piękny, zadbany, cąłe życie teoretycznie przed nim.

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

andzia69 napisał(a):
róbcie mu jak najwięcej ogłoszeń...nie czekajcie, aż ktoś na dogo go wypatrzy, bo bullowatych tutaj są setki:-(

Problemem jest to, że ja ogłoszeń robić nie umiem.

Posted

napiszcie do jenny19 prośbę o ogłoszenia. jeśli jeszcze nie ma to zrobię mu allegro tylko proszę o gotowy tekst. może ktoś opłaci wyróżnienie?
biedny psiak, widać że taki zrezygnowany:-(

Posted

dopiszcie w tytule, ze potrzebujecie pomocy w ogłoszeniach...inaczej to ten psiak nigdy ze schronu nie wyjdzie:shake:

Tylko ty jesteś z Tomaszowa? przeciez jest GrubbaRyba, było wiecej dziewczyn...naprawdę tam nikogo nie ma co robi psiakom ogłoszenia???

Posted

andzia69 napisał(a):
dopiszcie w tytule, ze potrzebujecie pomocy w ogłoszeniach...inaczej to ten psiak nigdy ze schronu nie wyjdzie:shake:

Tylko ty jesteś z Tomaszowa? przeciez jest GrubbaRyba, było wiecej dziewczyn...naprawdę tam nikogo nie ma co robi psiakom ogłoszenia???

Nie nie tylko, ale chyba za bardzo z tymi ogłoszeniami wszyscy na bakier.
U mnie niestety brak czasu.
Zaraz napiszę w tytule.

Posted

kurtka do przerobienia to nie był by problem-zawsze się jakaś znajdzie i byśmy wówczas ją przesłały. a mając jedem wzór mogłabym go powielić na inne psiaki (ja jeszcze umiem szyć:oops:)...tak mi się przynajmniej wydaje:roll: jeśli to nie jest skomplikowana sprawa?...

Posted

Kopiuję obrazkowy kurs szycia kubraków dla piesków z wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=126514&page=103

[quote name='Vectra']Forma kubraka z gumkami , to jest na psa wielkości staffika , o długości ok 40 cm , klatka 65 -67 , szyja jakieś 55

pelerynka

spodnia część

zszyte i odwrócone na prawą strone wygląda tak (miejsca na gumy robie po przewróceniu na prawą stronę) nie zaszywam tych cienkich części okolic szyi ;)
przez te otworki przewracam z lewej na prawą

tak wyglada zagumowany

potem odwracam na lewą stronę , zszywam najpierw boki pelerynki i spodu , następnie zszywam te wąskie paski ze sobą i gotowe

z takiej formy dopasowuje do psa ... te boczki w pelerynce i spodzie , ich szerokość i długość zależna jest od wymiarów psa ... wsio trzeba dostosować do obwodu klatki piersiowej , gdyż przez łeb się to wciska .... dla samców krótsze , dla suczek dłuższe ..
To samo te cienkie paski koło szyi , ich długość szerokość do psa się dostosowuje .. ale takie wymiary jak podałam są uniwersalne ......
długość pelerynki zależna od długości psa
Wszywam gumki szerokości 2 cm , robi tunele ok 23-24mm ... są dwa miejsca gdzie nie ma otworów na gumkę na wylot , by ją przewlec ... ja mam drucik i wpycham gumkę , jak dojdzie do końca tunelu , przytrzymuje paluchem i przeszywam
Nie wszywam gumki dookoła szyi , pod szyją jest bez gumki , co by psa nie przydusiło , to samo koło łapek , tylko nad łapkami , by pach nie obcierało ....
ale to już wola twórców kubraków , jak im wygodnie :)

PS to się nazywa idę spać wcześnie :evilbat:

Posted

napoczątku miałam problem z orientacją...:roll: ale już widzę, że cała trudność polegać będzie na tym, że on jest zakładany przez łeb psa, tak? no chyba ta.
agnieszka dzięki, kupię najpierw papier na formę, przeniosę podane wymiary i będziemy dalej kombinować.
zupełnie nie wiem ile nasz Czaruś może mieć w obwodzie?
ocelot wejdzie do boksu i zmierzy.......:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:.