agaga21 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 dziewczyny, ważne by kurtka była naprawdę nieprzemakalna. polecam wycieczkę po lumpeksach:cool3: na poszukiwania kurtek i polarów na podszycie Quote
NusiaiJa Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 pszukiwania są mi nie obce:cool3: najpierw papier do szablonu. tak sobie pomyślałam, że z jednej strony bok może być doszyty a z jednej na guziki (prawie jak w szelkach gdzie tylko jedną łąpkę trzeba włożyć do sirodka) chyba, że tak... jest ale na zdjęciach się tego nie dopatrzyłam:p Quote
agaga21 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 zobacz na zdjęcia: http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=11819191&postcount=1180 niektóre właśnie są na guziki. Quote
NusiaiJa Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 tak, tak, widzę widzę tylko nie wiem czy guziki są z dwóch czy tylko z jednej strony, ale to nic zrobimy tak, ze będzie dobrze a jeszcze trochę pomarudzę, czy masz może ubranego psa dokładnie w tą kurtkę na który zrobiony jest szablon i podane na nim wymiary? czy jest na którymś zdjęciu, chciałam wiedzieć tak orientacyjnie na jakiego jest to psa (że asta to wiem, ale są różnych rozmairów) wielkie dzięki Quote
agnieszka24 Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Nad szablonami masz podane wymiary psiaka: "Napisał Vectra Forma kubraka z gumkami , to jest na psa wielkości staffika , o długości ok 40 cm , klatka 65 -67 , szyja jakieś 55 " Quote
NusiaiJa Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 dobra, jakoś sobie damy radę. dzięki zmykam po papier Quote
agnieszka24 Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 NusiaiJa najlepiej, żebyś weszła na wątek kubraczkowy i zapytała dziewczyn, które szyją (arjuna, Vectra, Basia i Barni) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=126514 One udzielą ci praktycznych wskazówek ;) Quote
andzia69 Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Staffik to taki niższy astek:evil_lol: musisz po prostu zmierzyć psiaka i dodać ewentualnie do podanych wymiarów - jak znajdę jakieś zdjęcia, które Vectra wstawiała swoich staffików w kubraczku to wkleję;) Quote
agnieszka24 Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Na stronie 40 masz kilka fasonów kbraczków, min. na guziczki :) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=126514&page=40 Quote
NusiaiJa Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 świetnie, damy radę! dzięki przeogromne :thumbs: Quote
NusiaiJa Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 A GDZIE WSZYSCY????? OD WCZORAJ ZAJMUJĄ NAJLEPSZE MIEJSCE PRZED TELEWIZOREM NA WALKĘ ADAMEK-GOŁOTA???? CZAREK JUTRO CIOTKA OCELOT ZDEJMUJE Z CIEBIE MIARĘ! BĄDŹ GRZECZNYM PIESKIEM.... WIEMY, ŻE JESTEŚ, I BARDZO TĘSKNISZ ABY KTOŚ OKAZAŁ CI CZUŁOŚĆ, DELIKATNY DOTYK.... I WŁASNIE Z TEJ TĘSKNOTY POSTANOWIŁEŚ OD NAS ODEJŚĆ!!!!!!!!!!!!! CZARUŚ NIE RÓB NAM TEGO!!!!!:placz: ....stawiam na Adamka...choć Gołota na doświadczenie Quote
doddy Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Ocelot, a wydadzą Czarka ewentualnie Fundacji? W jakim on jest stanie? Wymaga hospitalizacji? Czy miał robione jakieś badania? Widział go weterynarz? Jak Czarek się zachowuje? Czy macie może jakieś nowe zdjęcia? Myślę, aby go zabrać, ale muszę wiedzieć w jakim jest stanie aby ocenić gdzie ewentualnie szukać mu miejsca. Czy psiak był sprawdzany pod kątem kontaktów z psami? Potrzebne by były deklaracje na hotelik dla niego, ale najpierw musimy wiedzieć czy go nam wydadzą, w jakim jest stanie i znaleźć miejsce. Czekam na wieści. Quote
ocelot Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 Już odpisuję. Czarek bardzo schudł, na dwór nie wychodzi z boksu. Na nasz widok się podniósł, ale to był moment ożywienia. Leży skulony w kulkę cały czas. Nie sądzę, żeby miał robione badania, bo u nas nie bardzo się to praktykuje niestety. Weterynarz go na pewno widział, bo jest w schronisku codziennie. Zresztą zaraz do niego napiszę, żeby mi powiedział, czy to choroba, czy tylko tęsknota. Fundacji na pewno psa wydadzą - nie ma innej opcji. Zaraz poszukam jego dzisiejszego zdjęcia, ale chwilę mi zejdzie. I już tak nie na temat Czarka - dzisiaj na półmetrowym sznurku przywiązany Pitt Bull, policja dzwoniła, kierownik jechał po niego, ale zdjęć na razie brak Quote
doddy Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Ocelot, a wiesz coś może o jego stosunku do ludzi oraz zwierząt? Czy daje wszystko ze sobą robić, czy lubi być dotykany itd.? Quote
ocelot Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 doddy napisał(a):Ocelot, a wiesz coś może o jego stosunku do ludzi oraz zwierząt? Czy daje wszystko ze sobą robić, czy lubi być dotykany itd.? Do innych zwierząt nie wiem, bo od początku jest w pojedynczym boksie. Do ludzi też to tylko obserwacje zza krat. Podchodzi do ręki,głaskany być lubi, ale nie wiem jak przy bliższym kontakcie. Myślę, że weterynarz mi napisze wszystko. No miałyśmy plany, że wejdę dzisiaj do niego do boksu, ale chyba kierownik dostałby piany. Już mnie w boksie kundelków jak zobaczył to była awantura, że odszkodowania nie będzie płacił. Pewne rzeczy są dla nas nie do przeskoczenia:shake: Quote
ocelot Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 Z dzisiaj tylko jedno zdjęcie wyszło Quote
NusiaiJa Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Ja pytałam się pracownika jak się Czaruś sprawuje odpowiedział, że jest trochę nieufny i wycofany ale nie agresywny, daje przy sobie lekarzowi "coś" zrobić gdy jest taka potrzeba. Quote
Alicja Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 [FONT=Arial]dziewczyny próbujcie go karmić z ręki skoro podchodzi do kraty do głaskania Agata czy w tym mailu na allegro nie brakuje @ ??[/FONT] Quote
fioneczka Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 wygląda na dosc młodego psiaka ... poddaje się biedny :-( cholerny świat :angryy: Quote
ocelot Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 Dziewczyny my mamy awantury o karmienie psów. Ale spróbujemy. Czekam na te informacje od weta, ale może trochę zejść. Quote
agaga21 Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Alicja napisał(a):[FONT=Arial] Agata czy w tym mailu na allegro nie brakuje @ ??[/FONT] oczywiście, że brakowało!:oops: dzięki alicja! ale widać, że ja robię aukcje a mało kto czyta i sprawdza czy jest wszystko ok, czy się dane zgadzają.:shake: Quote
ocelot Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 agaga21 napisał(a):oczywiście, że brakowało!:oops: dzięki alicja! ale widać, że ja robię aukcje a mało kto czyta i sprawdza czy jest wszystko ok, czy się dane zgadzają.:shake: Czytałam, ale ja choroba nie zwracam uwagi na literówki. Dane sprawdzałam, a @ mi ucieka gdzieś. Quote
Recommended Posts