Od-Nowa Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 byli dla siebie jedynymi bliskimi istotami :-( proszę tam kozom do słuchu nagadać!! Eruane zawsze mówi,że kozy mądre i wszystko rozumieją :p Fuksik - malutki szczęściarz :cool3: Quote
Jaaga Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 No to nasze kozy są wyjątkiem, bo są tylko cwane, za to bardzo :evil_lol:. Przemówić do rozsądku im sie nie da. Fuksik jest ich wielkości, a one konkurencji nie lubią. Poza tym on panicznie sie ich boi, więc to dla nich woda na młyn. Benie, owszem mogą być :razz:. Przypilnują, zaopiekują się, powygłupiać też sie z nimi da. Fuksik tęskni i smutno zawodzi. Chciałam wziąć go do domu, ale boi się wejść. Trzeba by mu jak najszybciej jego przyjaciółkę dostarczyć. Tylko, jak to zrobić? Tyle pieniędzy poszło na paliwo, że chyba drugi raz się nie uzbiera. Do tego znowu sterylka :roll:. Jedzenie jest, bo zrobiłam zapas na wielkopsa. Ona zginie sama w lesie. Nie poradzi sobie zimą, bo jest mała. Może zmienić jakoś tytuł, ze pies bezpieczny, ale suni trzeba pomóc? Erko, czy masz jakis pomysł na dziewczynę? To co Cioteczki, robimy kolejną telenowelę :cool3:? Mamy nawet wątek miłosny :loveu:. Quote
Jo37 Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Sunieczkę trzeba łapać a forsę na transport się jakoś zorganizuje. Jak zwykle z resztą ..... Quote
Pliszka Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Smutna historia rozłąki :-( Oby zakończenie było szczęśliwe... Quote
_ogonek_ Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Pliszka napisał(a):Smutna historia rozłąki :-( Oby zakończenie było szczęśliwe... witam wpadlam przypadkiem na watek. ciocia Paulina juz powiadomiona. Quote
LadyS Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Nie mam jak czytać całego wątku - ile poszło na paliwo, ile poszłoby na transport suczki oraz jakie ogólnie finanse miałyby pójść na tę dwójkę? Quote
kika22 Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Bardzo sie ciesze, ze Fuksik bezpieczny. W najlepszym DT:lol: U kofanej Jaagi:multi: Teraz trzeba tylko pomoc suni:-( Quote
erka Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 ladySwallow napisał(a):Nie mam jak czytać całego wątku - ile poszło na paliwo, ile poszłoby na transport suczki oraz jakie ogólnie finanse miałyby pójść na tę dwójkę? LadySwallow, za transport Fuksia dio Katowic zapłaciłysmy 180 zł. PObyt w hotelu w Kielcach 40 zł. Pewnie tyle samo kosztowałby transport suni. Jaaga ma pieniądze, które wpłaciła jkp, starczą one na szczepienie Fuksa , jedzenie i może kastrację. Sunię trzeba by było koniecznie wysterylizować. Ale na razie trzeba ja złapać, Dzisiaj leżała pod bramą pani Kazi, bo szuka caly czas Fuksa, ale już na podwórko nie chciała wejść. Ale pani Kazia zrobi wszysto,żeby ją złapć, nie może przecież na zimę zostać w lesie.. Quote
LadyS Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Dobrze, w takim razie zrobię dziś bazarek ogłoszeniowy - była do niego kolejka, ale póki co za sterylkę jednej suni zapłaci fundacja, a w przypadku drugiego psa nie wiadomo, czy nie przejdą na niego pieniądze z poprzedniego bazarku. Niewiele z niego będzie, bo 70 zł - ale pewnie się przyda. Cioteczki, po 5, po 10 zł - to naprawdę jest ratujące życie, a dla nas to naprawdę niewiele! Quote
_ogonek_ Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 kurcze wszystko na małą czeka nawet jej "mąż" , malenka daj sie!!! wiem jak ciezko jest dotrzec do takiego psa... samam to przezywalam i moja ulubienica nadal czeka... :( Quote
Jaaga Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Jakie zainteresowanie naszą parą :multi:. Wczoraj nie miałam, jak wejść, żeby zdać relację. Fuksik jest prawdopodobnie miastowym psiakiem, wyrzuconym w lesie. Pięknie chodzi na smyczy po lewej stronie, najpewniej poczuł się na chodniku przy drodze. Ludzie, auta, ogólnie odgłosy miasta nie robią na nim żadnego wrażenia. Za to boi się chodzić po łakach, miedzy krzaczkami czy trawami. Załatwia się tylko na zewnątrz, nie brudzi w kojcu. Polubili się ze Stellą, tylko Fuksik ciągle usiłuje jej robic dzieci :oops:. Jednak Stella nie da się. Są tej samej wielkości, więc sobie poradzą. W tej sytuacji kastracja jest priorytetem. Po porannym spacerze Stella poszła sama z nim do kojca :-o i siedzą tam razem. Pięknie bawią się i ganiają, niestety przez kozy nie moga być puszczone luzem. Mam zdjęcia, tylko moje psy zjadły mi nocą kabelek :mad: i muszę czekać na naprawę. Jak bedzie działać, to wstawię fotki. Trzymam kciuki za złapanie suni. Fuksik ma się dobrze, a ona bidulka szuka go. Tak, jak Erka pisała, są pieniądze na jedzenie, odrobaczenie i kastrację Fuksika. Na suni transport i sterylkę trzeba nazbierać :roll:. Quote
Pliszka Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Ale kochliwy ten Fuksik :loveu: Długo nie rozpaczał po rozłące ;) Quote
Jaaga Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 No i kobieta okazała się wierniejsza ;). Fuksik ma już wyróznione allegro. Zrobiłam mu jako mixowi szpica. Nie mam pojęcia, jako co go ogłaszać, a psy wystawione w typie rasy, mają wieksze zainteresowanie. Umaszczenie benkowe, a wygląd trochę szpica, trochę collie. Włosy ma dł 8-10 cm, tylko przetłuszczone i skołtunione. Próbowałam mu je wczoraj częściowo wyczesać, ale samemu trudno. Zdjęcia wyszły prawie wszystkie rozmazane, bo tak szaleli ze Stellą. Te są wyraźniejsze: Quote
Paulina_mickey Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 http://photos01.allegroimg.pl/photos/400x300/796/33/49/796334901_2 :crazyeye: on rzeczywiście zwłaszcza na tym zdjęciu wygląda jak mix benia z collie :loveu: Quote
_ogonek_ Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Wiesz , może go ogłaszać jako mixa collie i beniucha? Quote
Jaaga Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Nic nie wiem, musi napisać Erka, ale nie miała wczoraj czasu przez rodzinne sprawy i pewnie dziś dopiero nas oświeci, co do sytuacji suni. Fuksik jednak jest wierny. Jak sie nie dało nic ze Stellą zdziałać, to już nie zwraca na nią uwagi. Dziś znowu szukał wyjścia z ogrodu, a nad ranem płakał. Nawet na imie reaguje :lol:. Jeszcze boi sie wyciągnietej ręki, ale to pewnie tylko kwestia czasu. Quote
erka Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 Ewelinka_m, czy mogłabyś porobić ogłoszenia Fuksikowi:p, może na katowickim Gumtree, bo z niego dosyć duży odzew. Towarzyszki Fuksia na razie nie udało się złapać, przychodzi na jedzenie, ale nie da się zbliżyć i nie chce wejść na podwórko. Pani Kazia ma teraz gorący okres, bo żeby dorobić do renty sprzedaje lampki na groby, więc pewnie już po 1 listopada będzie miała czas na jakieś łapanki suni. Quote
Jaaga Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Fuksik właśnie pojechał na kastrację. Ewelinko, gdybys mu robiła ogłoszenia, to możesz też Stelluni? Mają allegro, wiec tekst i fotki sa tam do skopiowania. http://www.allegro.pl/item796334901_szpic_collie_mix_mlody_sliczny_puchaty_pies.html Quote
Od-Nowa Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 zrobiłam Fuxikowi gumtree na Katowice http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Fuksik-mix-bernardyna-i-collie-szuka-domu-W0QQAdIdZ165115756 Quote
ewelinka_m Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 dzięki erko za pw, ostatnio nie mam wiele czasu więc nie na wszystkie wątki zagladam :oops: nad ogłoszeniami siądę w weekend :p Quote
Recommended Posts