jusstyna85 Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 To jedyna szansa dla suni,by nie wróciła na ulice...tam czeka ją śmierć... Quote
erka Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Transport płatny by się znalazł , ale kasa , kasa..... Quote
jusstyna85 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Jaaga jak Ty dasz rade z następnym psem? gdzie go upchasz? Quote
Jaaga Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Nie dam rady. Po prostu suczka pójdzie do mojej mamy na takich zasadach, jak Albinka i Wafelek, a ja będę przy niej pomagać, wyprowadzać na spacery. Od kochanej jkp dostałam na potrzeby DT 200 zł, więc na pierwszy miesiąc będzie. Niko i Jagi nie wymagają na razie wkładów finansowych, czyli za te pieniądze można uratować terierkę, zeby jej tubylcy nie zarąbali. Z Nikiem raczej żaden następny pies nie wchodzi w grę. Cieszę sie, ze chociaz "dogadali" sie z Jagim i skończyły się spięcia. Do tego Sara zaczęła znowu pić i moczyć się, mimo podawanych hormonów, a z Łatki bez przerwy sie leje. Ze spacerów nie chce wracać, na śniegu nie może przesiadywać, gryzie mi ciągle moją maltankę, która ma iść na wystawy, a na razie przez nią wygląda jak ścierka. Nie miałabym ani miejsca, ani sił na kolejnego psa. Quote
jusstyna85 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='Jaaga']Nie dam rady. Po prostu suczka pójdzie do mojej mamy na takich zasadach, jak Albinka i Wafelek, a ja będę przy niej pomagać, wyprowadzać na spacery. Od kochanej jkp dostałam na potrzeby DT 200 zł, więc na pierwszy miesiąc będzie. Niko i Jagi nie wymagają na razie wkładów finansowych, czyli za te pieniądze można uratować terierkę, zeby jej tubylcy nie zarąbali. Z Nikiem raczej żaden następny pies nie wchodzi w grę. Cieszę sie, ze chociaz "dogadali" sie z Jagim i skończyły się spięcia. Do tego Sara zaczęła znowu pić i moczyć się, mimo podawanych hormonów, a z Łatki bez przerwy sie leje. Ze spacerów nie chce wracać, na śniegu nie może przesiadywać, gryzie mi ciągle moją maltankę, która ma iść na wystawy, a na razie przez nią wygląda jak ścierka. Nie miałabym ani miejsca, ani sił na kolejnego psa. Twoją mame też podziwiam :) Może ktoś pomoże terierkowatej po przejściach w drodze do DT? Quote
erka Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 Niestety dalej nie mamy transportu do Katowic:(. Quote
erka Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 Sunia zmienia się w tempie błyskawicznym. Pani Ania mówi,że jest rozkoszna:). Spokojna, mądra, zrównowazona, juz ładnie chodzi na smyczy . Pomyśleć,że była tak wystraszona, że przez prawie rok nie dała sie złapac. To musiala byc domowa sunia, była wywalona z samochodu , przez długi czas koczowała przy drodze i biegła za każdym samochodem. Dalej nie mamy transportu do Katowic:(. Quote
jusstyna85 Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='erka']Sunia zmienia się w tempie błyskawicznym. Pani Ania mówi,że jest rozkoszna:). Spokojna, mądra, zrównowazona, juz ładnie chodzi na smyczy . Pomyśleć,że była tak wystraszona, że przez prawie rok nie dała sie złapac. To musiala byc domowa sunia, była wywalona z samochodu , przez długi czas koczowała przy drodze i biegła za każdym samochodem. Dalej nie mamy transportu do Katowic:(.[/QUOTE] wazne....................... Quote
Jaaga Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Erko, moze Ewelinka zrobiłaby jej takie zdjęcia, jak na ogólnym wątku wstawiła. O Jagiego z Jarmarku miałam dużo telefonów, tylko nikt go nie chciał z powodu niepełnosprawności. Jakby jej zrobić wyróznione allegro w tytule napisać mić mix jagteriera, to moze w ciągu kilku dni znalazłaby własny dom? Quote
ewelinka_m Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 [quote name='Jaaga']Erko, moze Ewelinka zrobiłaby jej takie zdjęcia, jak na ogólnym wątku wstawiła. O Jagiego z Jarmarku miałam dużo telefonów, tylko nikt go nie chciał z powodu niepełnosprawności. Jakby jej zrobić wyróznione allegro w tytule napisać mić mix jagteriera, to moze w ciągu kilku dni znalazłaby własny dom?[/QUOTE] Jaago chciałam jej wczoraj zrobić nowe fotki, ale był straszny tłum obcych ludzi/ja,siostra p.ani +jej syn, Pixi z dwójką właścicieli/ , nie chciałam sunieczki jeszcze stresować dodatkowo bo całym zamieszaniem była już wystarczająco wystraszona :roll: Quote
kika22 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Sunia juz gotowa do adpocji, czeka na domek Quote
Szarotka Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Podniose ten zbiorczy watek suni i Foksika :):) Quote
kika22 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Teri- [FONT=Verdana]sunia w typie jagdteriera, średniej wielkości, idealna do mieszkania, umie chodzic na smyczy,spokojna, cicha, czysta.[/FONT] [FONT=Verdana]Histora suni: zostala prawdopodobnie wywalona z samochodu, od dawna koczowala pod Kielcami. Musiała zaznac wiele złego od ludzi, bo była dzikuską i jakiś czas zajęło jej oswajanie na tyle, aby udało się ją złapać. Obecnie przebywa w DT w Katowicach i szuka spokojnych dorosłych ludzi. [/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana]Szczepienia: tak[/FONT] [FONT=Verdana]Sterylizacja: tak[/FONT] [FONT=Verdana]Stosunek do psów: niekonfliktowa[/FONT] [FONT=Verdana]Stosunek do kotów:niekonfliktowa[/FONT] [FONT=Verdana]Stosunek do dzieci: ze względu na lękliwość nie powinna trafić do domu z dziećmi.[/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT]660124623, [email protected] Jaaga napisz co jeszcze mozna dodac w ogłoszeniach i jak mozesz zrob kilka fotek:roll: Quote
Jaaga Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Duzo zdjęć robiła Ewelinka, więc mozna tamte wykorzystać. Jeszcze można dopisać, że zachowuje czystość, chodzi na smyczy, jest cicha i nie niszczy. Quote
ewelinka_m Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 ...................................... Quote
erka Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 Piękna sunieczka, miła , spokojna czeka na dom! Quote
Szarotka Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Super :):) taka troche niesmiala i malo cialka. Quote
erka Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 Szarotka, ona wygląda akurat:). Nawet, jak sie błąkała przez prawie rok, to była dokarmiana przez jedną panią i nie jest wychudzona. Quote
Szarotka Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 To moze mi sie wydaje :):) popatrz na mojego psa to bedziesz wiedziec dlaczego :):) Quote
kika22 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Na ile latek ocenił ja wet, bo mi gdzies umkneło :-) Quote
erka Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Sunia jet młodziutka , ma ok. 1,5 do 2 lat. Quote
Recommended Posts