Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 566
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaaga,nie można jej podać żadnego środka jak nie jest w zamknietym terenie, bo pójdzie w las i jeszcze gdzieś zamarznie, albo ja rozjedzie samochód, bo ogrodzenie posesji pani Kazi jest tuż przy bardzo ruchliwej drodze.
Trzeba ją zwabić na podwórko, ale jak była z Fuksikiem, to za nim weszła, a teraz sie boi.

Posted

Cudna, tylko ciągle szuka swojego opiekuna. Fuksik już się całkowicie odblokował psychicznie, sam szuka kontaktu, uwielbia pieszczoty. Jest spokojny i uległy, zero agresji. Same plusy :razz:.

Posted

JEST SUNIA!!!
Pani Kazia zrobiła dziure w płocie i przy niej na swoim terenie dawała suni jeść przez ostatnie dni. Postawiła też budę przy tej dziurze, sunia poczatkowo bała sie tam wejśc, ale dzisiejszą noc spała.
I dzisiaj , jak weszła pani Kazi udało się zatkać dziure i sunia jest w ogrodzie.

Ale co teraz zrobić????
Pani Kazia nie może jej trzymać, bo zamkneła na ten czas swoja agresywna Polę, Borys jest wypuszczony, ale sunia na niego szczerzy zęby.

Sunia troche podchodzi, ale złapć sie bez walki na pewno nie da.

Do hotelu nie można jej dac, bo nie wyprowadzą jej z boksu.

Najlepiej by było od razu zawieźc do Jaagi, ale co z transportem?

Posted

A moze przetrzymac w hotelu pare dni do transportu, niech siedzi w kojcu ( i trudno = dla jej dobra) a potem przed transportem mozna ja nieco znieczulic i już ??

Posted

Sunia troche juz podchodziła do pani Kazi, jak miała możliwośc ucieczki. Teraz jak dziura zamknięta strasznie panikuje, próbuje sie podkopać,żeby tylko nie zwiała,bo będzie się bała potem wejśc.

Posted

Ewo, gdyby znowu udało sie ją złapać, to dajcie ją do hotelu na kilka dni, tak jak napisała Joasia. Ja mam kojec otoczony wkopanymi krawężnikami, wiec bez trudu przy odrobinie pracy, podkopałaby się. Musi sie uspokoić, bo co ja zrobie ze szczerzącym zęby psem? Gdyby u nas uciekła, byłoby jeszcze gorzej.

Andrzej będzie dopiero 15.11 w Kielcach. Gdyby był potrzebny wtedy transport większej ilości psów, to dajcie znać. Kilkoro moich znajomych jedzie tez na wystawę i bedą przejeżdżać przez Katowice, wiec na pewno pomogliby w dowozie.
Jesli więc chcecie, to ogłaszajcie psy na Śląsk, a ludzie mogą sobie odebrać je u mnie.

Posted

erka napisał(a):
Dziewczyny, czy Fuksik jest nadal ogłaszany?:roll:. Może trzeba odnowić .

ja ogłaszałam Fuksika 31.10, ogłoszenia nadal są. poza tymi i allegro u Jaagi chyba nikt więcej go nie ogłaszał

Posted

Nie ma innych ogłoszeń. Ja robię tylko allegro. Ma wyróznione, ale raczej bez efektu. Zrobiłam tez ogłoszenie do jarmarku. Wysyłałam zdjęcia jednej osobie zainteresowanej jeszcze Stellą, ale nie odpowiedziała już wcale, czyli nie spodobał się.

Posted

Jaaga napisał(a):
Nie ma innych ogłoszeń. Ja robię tylko allegro. Ma wyróznione, ale raczej bez efektu. Zrobiłam tez ogłoszenie do jarmarku. Wysyłałam zdjęcia jednej osobie zainteresowanej jeszcze Stellą, ale nie odpowiedziała już wcale, czyli nie spodobał się.

Ty zawsze wyczarowujesz fajne domki :) to pewnie znowu kwestia czasu :)

Fajny mix benka :) :)

Posted

Muszę więc szybko zacząć czarować :eviltong:. Andrzej jedzie w przyszłą sobotę do Kielc i ma zapowiedziane, że jak zobaczy bezdomniaka, to ma zgarniać :razz:.

Posted

Kilkoro moich znajomych jedzie tez na wystawę i bedą przejeżdżać przez Katowice, wiec na pewno pomogliby w dowozie.

a nie znasz może kogoś kto z Wrocławia jedzie? i zabrałby jedną głupią babę do auta?:diabloti:

Posted

będę wdzięczna ;) Ewelinka obiecała mnie przechować w razie czego :lol:

chcemy porobić sesje zdjęciowe wszystkim możliwym Kieleckim psom do adopcji :p a na bilet kasy brak ;)

Posted

no byłoby, było :lol:
tylko,że najbardziej pasuje mi ten wyjazd tydzień później (21-22) po wystawie ale wtedy to już na pewno nikt się nie wybierze.
akurat 14 mamy takie jedno szkolenie na którym bardzo chciałabym być we Wrocławiu.

ale szukam dalej ;)