ewelinka_m Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 obrobiłam ciutkę kilka zdjęć Terri do ogłoszeń... Quote
rita60 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Dziewczyny czy panienka ma jakies ogloszenia ? Jesli nie,to gdzie szukac teksciku do ogłoszen,dane do kontaktu,miejscowosc,wiek. Boje sie tylko,zeby nie wpadła w lapy jakiegos mysliwego :roll:czy jest wysterylizowana ? Quote
Jaaga Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Nie wiem, czy Ewelinka nie zrobiła jej już czasem zdjęć. Myśliwy żaden jej nie chciałby, bo to strachulec. Na co komu do polowań pies, który wszystkiego się boi? O Jagiego przyjechał już jeden pan, który na miejscu okazał się myśliwym. Też go przekonałam, że jaki z Jagiego pies myśliwski, skoro śpi z kotami i wszystko wkoło kocha. Powiedział, że ma za mało w sobie cech teriera i pojechał. Quote
erka Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Rita60, byłybysmy wdzięczne za ogłoszenia:), podam w skrócie historię suni. Teri była wyrzucona z samochodu pod Kielcami ok. 10 mies. temu. Przez długi czas koczowała przy bardzo ruchliwej drodze, biegając do każdego przejeżdząjącego samochodu i czekając na swojego "pana". Później przeniosła sie do pobliskiego lasu. To naprawdę cud, że samochód jej tam nie potrącił. Była bardzo przerażona , nie dała wogóle do siebie podejśc , do jedzenia podchodziła dopiero wtedy, kiedy pani Kazia odeszłą na kilkadziesiąt metrów. I to tylko dzięki tej pani sunia przeżyła, bo reszta mieszkańców okolicznych domów przeganiała ją , rzucała kamieniami. To wszystko spowodowało , ze i tak przerażona sunia stała sie jeszcze bardziej nieufna. Kiedy pani Kazia powiedziała nam o suni, robiłysmy kilka prób złapania jej , ale bezskutecznie. Udało sie nawet złapać jej towarzysza, też bardzo wystraszonego,beniowatego psa, ale jej nie , mimo podania Sedalinu. Udało sie to dopiero pani Kazi po kilku misiącach, kiedy sunia była już w zaawansowanej ciązy. Zrobiłysmy wtedy sterylkę aborcyjną i sunia jest teraz wdt u Jaagi. Teri okazała sie przemiła sunią , łagodną , spokojną , ale ten okres tułaczki z pewnościa spowodował,że ma jeszcze lęki, boi sie gwałtownych ruchów, hałasów. Ale bardzo ładnie chodzi na smyczy, jest czysta w domu, dobrze dgaduje sie z innymi psiakami, jest młoda, ma ok. 1,5 do 2 lat, waży 20 kg. Może Jaaga jeszcz cos doda na temat zachowania Teri:). Quote
rita60 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Dzieki Jaaga,ale czy ktos mi odpowie na zadane pytania w poprzednim poscie:roll: Quote
erka Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Rita60, podałam info, może jeszcze coś Jaaga dopisze:). A kontakt do Jaagi, podam Ci na pw. Quote
divia_gg Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Tak sunia jest u Jaagi w Katowicach. jeszcze znalazlam takie posdumowanie 2 str wczesniej od kiki;) Teri- [FONT=Verdana]sunia w typie jagdteriera, średniej wielkości, idealna do mieszkania, umie chodzic na smyczy,spokojna, cicha, czysta.[/FONT] Zachowuje czystość i nie niszczy. [FONT=Verdana]Histora suni: zostala prawdopodobnie wywalona z samochodu, od dawna koczowala pod Kielcami. Musiała zaznac wiele złego od ludzi, bo była dzikuską i jakiś czas zajęło jej oswajanie na tyle, aby udało się ją złapać. Obecnie przebywa w DT w Katowicach i szuka spokojnych dorosłych ludzi. [/FONT] [FONT=Verdana]Szczepienia: tak[/FONT] [FONT=Verdana]Sterylizacja: tak[/FONT] [FONT=Verdana]Stosunek do psów: niekonfliktowa[/FONT] [FONT=Verdana]Stosunek do kotów:niekonfliktowa[/FONT] [FONT=Verdana]Stosunek do dzieci: ze względu na lękliwość nie powinna trafić do domu z dziećmi.[/FONT] [FONT=Verdana] Kontakt w sprawie suni: [/FONT]660124623, [email protected] Quote
kika22 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Teri- [FONT=Verdana]sunia w typie jagdteriera, młodziutka ma ok 1,5 roku, średniej wielkości (waży ok 20 kg), idealna do mieszkania, umie chodzic na smyczy,spokojna, cicha, czysta.[/FONT] Zachowuje czystość i nie niszczy. [FONT=Verdana]Histora suni: zostala prawdopodobnie wywalona z samochodu, od dawna koczowala pod Kielcami. Musiała zaznac wiele złego od ludzi, bo była dzikuską i jakiś czas zajęło jej oswajanie na tyle, aby udało się ją złapać. Obecnie przebywa w DT w Katowicach i szuka spokojnych dorosłych ludzi. [/FONT] [FONT=Verdana]Szczepienia: tak[/FONT] [FONT=Verdana]Sterylizacja: tak[/FONT] [FONT=Verdana]Stosunek do psów: niekonfliktowa[/FONT] [FONT=Verdana]Stosunek do kotów:niekonfliktowa[/FONT] [FONT=Verdana]Stosunek do dzieci: ze względu na lękliwość nie powinna trafić do domu z dziećmi.[/FONT] [FONT=Verdana] Kontakt w sprawie suni: [/FONT]660124623, [email protected] Quote
kika22 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Do tekstu dorzuciłam wiek niuni i wielkosc. Erka wrzuc ten tekscik do 1 postu, bedzie idealny do ogloszen. Quote
rita60 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Na dobry poczatek:razz: alegratka.pl eoferty.pl mojpupil kupiepsa gumtree katowice e-zwierzak.pl przygarnijzwierzaka kokosy.pl dwukropek.pl ofertka.pl Powodzenia malenka:loveu: Ja juz polecialam z tamtym tekstem i telefonem,chyba dobrze:roll: Quote
kika22 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Poprosiłam elizke o alegro dla suni ;-) Quote
rita60 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Dodałam jeszcze na :lol: adopcjeorg/akceptacja/ nasipupile Neeon.pl CafeAnimal Quote
andzia69 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 rita60 napisał(a):Dodałam jeszcze na :lol: adopcjeorg/akceptacja/ nasipupile Neeon.pl CafeAnimal slicznie dziękujemy!:) Quote
Jaaga Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Również dziekuje. Nie wiem, co będzie z Teri, bo to okropny straszek. Na mój widok podskakuje, jak widzi Minię, to dostaje głupawki ze strachu. Im starszy człowiek, tym Teri jest spokojniejsza. Najlepiej czuje sie w domu, jak nie musi niczego i nikogo nowego oglądać. Quote
erka Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Jej bliźniaczy braciszek dzisiaj pojechał do domu, to i dla Teri też się coś znajdzie.:) Przydałby sie dom bez dzieci w spokojnej okolicy. Quote
erka Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 Niestety , jak na razie nie ma żadnego odzewu na ogłoszenia.:( Quote
erka Posted February 27, 2010 Author Posted February 27, 2010 Nikt nawet juz nie zagląda do Teri:(. A sunieczka z takim trudem złapana, uratowana od smierci, teraz juz gotowa do adopcji czeka :(. Quote
Jaaga Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 O Teri jeszcze ani jedna osoba nie pytała się. Bardzo przywiązała się do Albinki. Przeważnie śpią razem w jedny legowisku. Jak połozy sie jedna, to zaraz wciska się druga obok. Quote
divia_gg Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 ZAPRASZAM NA MEGA RóżNOśCIOWY BAZAR NA KIELECKIE PSIAKI. http://www.dogomania.pl/threads/180871-MEGa-bazar-rA-A-noA-ci-na-Kielce-Do-22-03-10-ZAPRASZAM-Otwarte?p=14206787#post14206787 Quote
erka Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 Teri miała tydzień temu robione ogłoszenia na róznych portalach, ale zero odzdewu. Nie wiem, czy juz powtarzac ogłoszenia? Wrazie czego, to jej historia w skrócie jest na str. 21, jeżeli ktos może pomóc, bardzo prosimy.:) Quote
Recommended Posts