Jump to content
Dogomania

ciągle gryziony Brucio - 13 lat i chore serduszko :( MA DOMEK !!! :))

Recommended Posts

Posted

Witam na wątku towarzysza podróży " mojej " suni Pućki z Rudy . Z tego co wiem Jogi zaoferowała transport bezpłatny do Stalowej Woli ( bardzo dziękuję za to ). Odcinek Stalowa Wola - Janów Lubelski dzielimy na dwa psiaki . Jak Murka określi kwotę to 50% ja płacę .

• Replies 718
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witaj! :loveu: Murka mi napisała, że zrzucamy się po 10 jeszcze z jakimiś szczeniorami w sumie ma być 30 za ten ostatni odcinek.
O jak dobrze, że Jogi to taka dobra dusza! Bardzo dziękujemy!!!

Posted

[quote name='Mysia_']Czyli 10 zł za transport? :razz:
Mureczko to ogarniaj wszystko, a my będziemy tu cierpliwie czekać na kolejne wieści :loveu:[/QUOTE]

Za Murki odcinek 10. Więc jeśli Jogi faktycznie nam zasponsorowała transport, to na leki mamy! :loveu: Ale czy tak jest na 100%, to ja nie wiem... :roll: I nie wiem kto wie... :oops:

Posted

Tak, dla nas za transport 10 zł (1/3 kosztów przejazdu na trasie hotelik - Stalowa Wola), do jogi najlepiej wyślijcie PW z pytaniem.

Koszt hotelowania Brucia to 8zł/doba liczone od dziś (dotarł do hoteliku dziś w nocy). Leki dotarły, z książeczki wiem w jakich dawkach je podawać Bruciowi. Odrobaczyłam już Brucia profilaktycznie i zakropiłam kropelkami na pchełki (koszt wszystkiego 6 zł). Szczepienia ma aktualne, więc wszystko ok.

Brucio miał sporo szczęścia, bo wczoraj pojechał do domu nieco młodszy sobowtór Brucia, który mieszkał w domu. Więc stwierdziliśmy, że jeśli Brucio mieszkał w biurze to nie będziemy go stresować przebywaniem nawet chwilowym w boksie i od razu wprowadził się do domku. Jest bardzo cichy i grzeczny. Mieliśmy dylemat między nim a Kurusiem... ale Kuruś też prawdopodobnie trafi na salony w niedługim czasie, bo boimy się, żeby mu się jakaś infekcja nie wdała w gardziołko... Jest co prawda w boksie wewnętrznym, ale co dom to dom jednak :roll:

Czy ktoś coś wie o uszkach Brucia? Bo jest bardzo wrażliwy na nie, zwłaszcza na prawe. nie pozwala sobie do niego zaglądnąć i ma takie lekko oklapnięte. Chyba go boli...

Na razie tylko takie fotki na szybko

Do towarzystwa Brucio ma podobną urodą bardzo łagodną sunię Szczotkę ;)

Posted

kochana Mureczko dziękuję, że Brucio może być w domu :iloveyou: on naprawdę zasłużył na jak najlepsze warunki, ostatnio jak ciągle go te psiaki atakowały to myślałam, że mi serce pęknie :-( Bidulek juz nie wiedział co z sobą zrobić - chodził z kąta w kąta, a ja za nim, żeby gdzieś go ułożyc, zeby czasem jakiemuś wredziolowi pod nogi nie wpadł :roll:
Co do uszka też własnie jak go wczoraj szykowałam do drogi zauważyłam, że jest cos nie tak z tym uszkiem, ale niestety juz nie było za wiele czasu, (dopiero co wróciłam po chorobie) żeby sprawdzić :-( Może pogryzione ma czy coś... Tak mi się wydaje, bo jak zglądałam to takie ma jakby zadrapanie, zgrubienia, ale ciężko było zobaczyć :oops:
Kochana zorintujesz się za ile u Ciebie w lecznicy vetmedin jest? ;)
Jeśli doba za Brucia kosztuje 8 zł :loveu: to myślę, że damy radę z lekami kochane przy takich deklaracjach jakie mamy :loveu:
Dziękuje cioteczki Wam z całego serca, że Brutus juz bezpieczny u Murki :loveu:

Posted

Ale się ciesze!!!!!!SAme cudne wiadomosci na watku u Brucia..nie dosc- ze domek, to jeszcze taniek niz myslalysmy i mamy z deklaracji na leki!!!!!normalnie szok i szal radosci mnie ogarnia- a dzis mialam ciezki dzien, wiec ten watek jest dla mnie plasterkiem na serduszko obolale lekko:loveu::loveu:DZiękuję Wam wszystkim za Brucia:multi::multi::multi::multi:

Posted

[quote name='Murka']Uszko na pewno wet obejrzy :razz:[/QUOTE]

trzymam kciuki, żeby to nic poważnego nie było i żeby Brucio szybciutko poczuł się jak najlepiej ;) jestem z Wami całym sercem :loveu:

Posted

Napisałam do Jogi z podziękowaniami i pytaniem o koszty benzyny.

Brucio w koszyku z barankiem - jest po prostu słodki!!!! :loveu: Eh! Na prawdę oczy się pocą!

Posted

Jogi :loveu: pozdrawia i odmawia przyjęcia składki za benzynę! ;)

Bruciu! Już nie jesteś gołodupcem! Masz swój koszyczek, swoją Murkę i comiesięczną dogomaniacką emeryturkę (pewniejszą niż ZUS)! No staruszku... ŻYCIE BYWA PIĘKNE!!!!

Posted

Ja proponuję tak.

Za każdy miesiąc płacimy z góry (pierwszego listopada za cały listopad itd).
Za leki płacimy po miesiącu - Murka 30 listopada wysyła info ile w listopadzie wynosi wet, leki i inne atrakcje i pokrywamy.

Dobrze mówię, czy to zbyt skomplikowane?

Jeśli chodzi o hotelikowanie, to dzięki temu, że kochana MURKA uznała, że Brutus jest pieskiem mikroskopijnym za 8 zł. Musimy pomnożyć 8 zł razy ilość dni. Proponuję, żebyśmy uznali, że każdy miesiąc liczy 30 i pół dnia. To mnożymy 30,5 razy 8 i wychodzi, że comiesięczne hotelikowanie to 244 złote.

Proponuję, że ja ustawię comiesięczne zlecenie na 1-go każdego miesiąca na 104 zł, zaś Murka każdego 1-go wystawii Weszce fakturę na 140
I Weszka będzie wysyłać brakujące 140 Murce. W ten sposób załatwione jest hotelikowanie.

Jeśli chodzi o leki - jak już się ustali, że leki każdego miesiąca wynoszą tyle a tyle, to można oczywiście też je przesyłać na początku miesiąca.

Jest jeszcze łatwiejsze rozwiązanie... - zmienić księgową na Weszkę :evil_lol:
Ja przesyłam Weszce co do mnie wpłynęło, wpłacamy jej i Weszka wysyła i prowadzi księgowość.

A i jeszcze za październik liczymy 2 dni razy 8 = 16 zł, + 10 za transport czyli 26 zł. Wysyłam i zapominamy o październiku.

Na listopad dosyłam brakujące 4 zł (bo już 100 posłałam). A Weszka wysyła 140 zł, po wystawieniu faktury przez Murkę. I zapominamy o hoteliku za listopad. Czekamy na listopadowe info lekowe.

:crazyeye: Czy to co napisałam ma jakikolwiek sens? :-o:crazyeye:

Posted

[quote name='weszka']Bjuta pięknie to ujęłaś :) Ale ze mnie księgowa nie będzie! Ty się na to świetnie nadajesz ;)
Murka wysyłam PW w sprawie fakturki.[/QUOTE]
Bardzo jasno i czytelnie Bjutko- tak uwazam..teraz sprawa hoteliku...na listopad juz mamy to co wplacalismy tak????teraz na koniec miesiaca przysylamy na grudzien??Czy się myle????muse to wiedzec zeby sobie zapisac(wiecie..watek nowy jest o tych, co deklaruja i nie płacą:eviltong::eviltong::eviltong:)...

Posted

Słuchajcie, po zapłaceniu hoteliku (tej części bez fakturowej :evil_lol:) na koncie Brutka jest 305 zł. Czyli naprawdę spory zapas. Tak lubię! ;) :eviltong:, bo to oznacza, że każdy ustala kompletnie dowolnie jedną wpłatę w miesiącu. Może to być całkiem ostatniego dnia miesiąca - a ja i tak zawsze mam, żeby pierwszego wysłać Murce, i jest stałe zabezpieczenie na comiesięczne leki i na jakieś (tfu, tfu) medyczne atrakcje.

Buziaki dla wszystkich! :loveu::loveu::loveu: Ciekawe, jak się Brutosław miewa?

Posted

Nie jestem w stanie przelać wszystkich deklaracji jednego dnia. Mam rozpiskę i tego się trzymam. Przyznaję, czasami mam lekki poślizg, ale żeby od razu na czarne kwiatki trafić?!