Bjuta Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Pozwoliłam sobie skubnąć 12 zł na wyróżnione allegro, dla Brucia. Quote
marysia55 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Bjuta napisał(a):Pozwoliłam sobie skubnąć 12 zł na wyróżnione allegro, dla Brucia. jak jest zapasik to 'skubaj' do woli :evil_lol: a następnym razem krzyk na wątku na pewno dorzucimy na takie wyróżnione allegro :lol::lol:. Przecież najważniejsze aby Brutosław w końcu zaczął grzać dupinkę we własnych piernatach :loveu: Quote
Bjuta Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Melduję, że 12-go lutego dotarło 20 od Malawaszki :loveu: Quote
marysia55 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Btutus, przystojny brunecik dalej czeka na swoją wielką miłość :-) Quote
Murka Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Ktoś tu pytał o obecną fryzurę Brucia? :roll: W sumie to nie ma się czym chwalić, grzywkę próbowałam podciąć, ale uczepiłam się tego, co tu któraś z cioteczek napisała, że kudłate psiaki i tak przez taką grzywkę widzą i już nic nie majstrowałam, zwłaszcza, że Brucio jest bardzo wrażliwy na punkcie swojego wyglądu i nie bardzo sobie chwalił te moje podstrzyżyny :razz: Jak cioteczki pozwolą to w marcu-kwietniu zrobimy fryz wiosenno-letni Bruciowi - u fachowca :cool3: Jeśli chodzi o podawanie leków, to ostatnio Brucio dwa razy niechcący rozgryzł kapsułkę Vetmedinu i od razu wszystko wypluwał (musi to być paskudne niesamowicie, bo nawet nasz wszystkożerny kot i łakomczuch pies Pepe nie chciały się zabrać za salceson obsypany białym proszkiem). Na szczęście większość proszku połknął, inne tabletki też. Ale teraz jest bardziej ostrożny w braniu tego co mu daję, więc znów czeka mnie przeprawa w szukaniu odpowiednich smakołyków... Będę musiała dokupić Furosemid (zostało mi ostatnie dwie tabletki) i od razu Anarenal, bo już ostatni listek został. Vetmedinu mamy jeszcze spory zapas. Brucio ma trochę matową sierść; mam w zapasach hotelikowych witaminy poprawiające zdrowotność skóry i sierści, ale nie wiem czy Brucio zniesie dodatkowe tabletki :roll: spróbuję mu podawać w wieczornej dawce razem z drugą dawką Anarenala. Brucio na swoim ulubionym miejscu Tutaj z Pepem z Krężela - hotelowiczem z najdłuższym stażem u nas Brucio z kotem, na którego w ogóle nie zwraca uwagi (jak zresztą na wszystkie zwierzaki) Czas na spacerek :) Odpoczynek Quote
Mysia_ Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 śliczny Brucio! :) Brutek nie kombinuj z tabletkami! Quote
Bjuta Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 dodałam śliczne fotki do allegro i zmieniłam namiary z Mysi na Murkę i woj. ze śląskiego na lubelskie. Jest ponad 700 wejść - co wyróżnione, to wyróżnione. Mureczko, Brutusek jest dosyć dzianym staruszkiem - daj cynk ile przesłać na leki i na gabinet odnowy. Ja do fryzurki też się chętnie dołożę - może coś uszczkniemy z jego kasy, a resztę się dorzuci ekstra? Ale to - jak rozumiem - decyzja na wiosnę. Quote
weszka Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Ale słodko Brutek wygląda. Widać że mu dobrze :) Może na futerko lepiej dodawać coś w kropelkach? Bardzo fajny i niedrogi tran jest na bazarku http://www.dogomania.pl/threads/179696-Ryby-suszone-i-olej-rybi-tran-dla-starych-chorych-gA-odnych-suk-i-klaczy-do-17-02 - gdyby Brutek chciał wydać troszkę swojego kieszonkowego ;) Quote
marysia55 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Bjuta napisał(a):Ja jestem za! Kto się jeszcze wypowie? też jestem ZA :-) Quote
malawaszka Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 brać brać i Brutkowi nie załować :lol: Quote
weszka Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Ktoś już zamówił ten tran dla Brutosława? Bo ja będę odbierać paczkę dla siebie to przy okazji mogłabym też dla Brucia i wysłać później (gratis oczywiście) do Murki :) Quote
Bjuta Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Zamówiłam pół litra - jeśli za mało - to mnie skorygujcie, zmienię. Quote
Mysia_ Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 chyba starczy? :) Brucio, ale Ty będziesz piękny tzn. juz jesteś, ale będziesz jeszcze piękniejszy :) Quote
Murka Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Brucio pozdrawia ze swojej ulubionej pozycji, którą w końcu udało mi się uwiecznić zanim podniósł głowę :) Quote
malawaszka Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 cudnie patrzeć, że w ciepełku chłopaczek jest :) Quote
Bjuta Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 weszka napisał(a):Ktoś już zamówił ten tran dla Brutosława? Bo ja będę odbierać paczkę dla siebie to przy okazji mogłabym też dla Brucia i wysłać później (gratis oczywiście) do Murki :) Weszko zamówiłam i zapłaciłam, ale było już po okresie bazarku, jeszcze mi biafra nie odpisała, czy zostało pół litra tranu dla naszego przystojniaczka... Quote
Murka Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Ale nas dzisiaj nasz Brucio nastraszył. Nad ranem przed piątą zbudził nas straszliwy jazgot, od razu wiedziałam, że to Brucio, bo szczek był zupełnie obco brzmiący, Brucio u nas nigdy nie szczekał! Brzmiało to jakby pies coś atakował. Zerwaliśmy się na równe nogi, TZ pierwszy wypadł z pokoju. Brucio leżał na swoim posłaniu na boku, TZ próbowal go postawić, ale Bruciowi się łapy rozjeżdżały. Po chwili podniósł głowę i już było ok. Ale raju... myśleliśmy już, że Brucio ma zamiar odejść na drugą stronę Mostu Tęczowego... Ręce mi drżały jak go głaskałam i tuliłam. Nie wiem - chyba musiało mu się coś przyśnić :roll: Już nie usnęliśmy do rana. Brucio teraz już ok, tupta sobie, pije, je. Ale zauważyłam niestety, że posikuje, chyba nie trzyma moczu, bo jego kocyk był trochę zasiusiany. Już wcześniej zauważyłam, że często sobie podlizuje męską część ciała, ale nie zwracałam na to szczególnej uwagi. Mokry kocyk wyjaśnia sprawę. Położyłam mu świeże posłanie i zobaczymy. W sobotę będzie u nas wet i poproszę go, aby rzucił okiem na Brucia. Quote
Bjuta Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Murko, Dziękujemy Wam za serce!!! Brutku, trzymaj się chłopie! Quote
Ra_dunia Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Jej... mam nadzieję, że to tylko zły sen... Zdjęcie Burcia z łepkiem między łapciami - rozczulające :) Quote
Recommended Posts