Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 940
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

modliszka84 napisał(a):
trzeba sobie jakoś radzić :D
a poza tym skorpiony są wredne ;)

a lwy zawzięte. Podobno :D

Oj misie, kiedy domek dla was? Kurde, trzeba coś znaleźć dla szczeniaków, bo im starsze tym będzie trudniej:(

Posted

dziś dzwoniła do mnie baldek2 i w przyszłą sobotę jedzie do psiaczków więc zrobi im fotki:) dowiedziałam sie także że sunia juz od dawna jest odseparowana od maluchów i jest w kojcu a one w domu, ale niestety jeszcze nie wróciła do formy po ciąży i nadal jest chuda i ma rzadkie futro:(

Posted

rozmawiałam z Wiosna, mówiła wlasnie, że Sarunia po ciąży nie wyglada jeszcze za dobrze, chuda no i właśnie siersc gdzie nie gdzie wychodzi, Wiosna mowila, ze zamowila jakies witaminy dla Niej na wzmocnienie....szczeniakom Wiosna wywiesila ogloszenia u siebie, tez narazie poki co nie ma odzewu...piechcia a jak z allegro maja jeszcze?? szczeniaki oprocz allegro maja jakies ogloszenia?

Posted

Dopiero dzisiaj udało mi się tutaj dotrzeć, chociaż słuchy doszły mnie już wcześniej, że pojawić się powinnam.
Przez długi czas byłam pewna, że poprzednie zdjęcia spełniły oczekiwania i nadają się do ogłoszeń, dlatego ich nie robiłam. Ale przepraszam, bo istotnie powinnam zrobić to już wcześniej.

Żadnych informacji o Sarze ani maluchach nie ukrywam, po prostu nie wchodziłam na dogo od dawna, weszłam dziś po telefonicznej wczorajszej rozmowie.

Nie wyobrażam sobie, aby Sara mieszkała razem z maluchami do dzisiaj. One są już duże, mają niespożytą energię i męczyłyby ją potwornie. Sara uciekała od nich i trzeba było prawie na siłę zaprowadzać ją do kennelu, dlatego dawno już przenieśliśmy ją do kojca, gdzie ma święty spokój. Na wybiegu czas spędza z Elzą i dwoma naszymi haszczakami.
Jakiś czas temu wyleciało z niej sporo sierści, co jest chyba dość normalne po szczeniakach, jeśli nie była dobrze żywiona. Była potwornie chuda, teraz jest "tylko" chuda i powoli, ale stale przybiera na masie. Na szczęście ma apetyt zawsze i na wszystko. Dostaje witaminy, dodatek mineralny z algami, dostaje siemię lniane i olej.

Szczeniaki zostały już kilkukrotnie odrobaczone. Dostają do jedzenia Pro Plana - Profilum okazało się im bardzo nie służyć. Mieszkają w domu, nauczyły się już ładnie zachowywać czystość, siadać i przychodzić wołane. Są bardzo energiczne, łobuzują, ale są grzeczne. Łapka Torina jest już zagojona i malec bryka jakby nic się nie stało, na szczęście obyło się na strachu.

Czy coś jeszcze?

Bardzo Was proszę - jeśli są jakieś pytania, jakieś sprawy czy cokolwiek do mnie - proszę o telefon, a nie o domysły tutaj, bo tutaj mnie nie ma. Opiekuję się psami najlepiej jak mogę, ale tutaj nie zaglądam.

Zdjęcia:

Posted

matko jak ona wygląda!:( pies nie do poznania:( strasznie ta ciąża ją wyniszczyła:( gdzie ta piękna długa sierść?ehh a mówią że ciąża to stan błogosławiony:)
ależ maluchy urosły:) one będą wielkie:)

Posted

:evil_lol::evil_lol:Namiary są na Wiosnę, pani będzie dzwonić w sprawie adopcji ale chciała się ładnie właściwym imieniem o niego zapytać a nie tak - brązowy szczeniak:eviltong:

Posted

no jutro ma przyjechać pani po brązowego maluszka:) i jeśli okaże się godna zaufania to mały znajdzie nowy domek:) Pod Opolem,domek z podwórkiem, pani straciła psiaka i dojrzała do drugiego.

Posted

dziewczęta musimy chyba znowuż nagłośnić watek suni bo kasy mało, a nie zapowiada się na rychłą adopcję, tym bardziej że maluchy podrosły i w sumie to należałoby płacić chyba więcej bo to już 3 psy a nie matka z dziećmi. Takie jest moje zdanie (nie wiosny).
a poza tym musimy kupić kolejny wór karmy gdyż tamten co kupiliśmy był niedobry i maluchy dostały biegunki po niej, zresztą cała reszta psów także, czyli coś nie tak chyba z nia było. Nie wiem czy można to reklamowac czy co, w kazdym razie czeka nas kolejny wydatek rzędu 170zł:(

czy ktoś pomoże nam finansowo???
każda złotówka się liczy
nr konta w 1 poście