Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zjadło mi posta, a uciekam do pracy więc robię offa

[url=http://www.dogomania.pl/forum/f1166/sliczna-szarosc-omena-sunia-w-typie-rasy-pon-bardzo-teskni-172983]* * * Śliczna Szarość - OMENA - Sunia w typie rasy PON , Bardzo Tęskni ... - Dogomania Forum[/url]

[url=http://www.dogomania.pl/forum/f1166/okropnie-przestraszony-szczeniak-pilne-dt-dajmy-mu-szanse-zima-w-schronie-172985]OKROPNIE przestraszony szczeniak, *** PILNE DT * DAJMY MU SZANSĘ , zima w schronie !? - Dogomania Forum[/url]

[url=http://www.dogomania.pl/forum/f28/malutka-sunia-z-cmentarza-173281]malutka sunia z cmentarza - Dogomania Forum[/url]

Częstochowa. Potrzebne dt. Jeden doświadczony.

Posted

[quote name='Piromanka']ivette, to co napisalaś powyżej to oczywiście prawda bynajmniej ja temu nie zaprzeczam. W 100% się z tym zgadzam.
Mnie chodziło jedynie o to, żeby nie witać nowych użytkowników forum z odmiennym zdaniem (do którego maja oczywiste prawo) obrażając ich.
Od kilkudziesięciu stron tego wątku nie padło ani jedno zdanie, które nie byłoby wypowiedziane wcześniej. Przez kilkadziesią stron wszyscy nakręcają się pisząc w kółko to samo. To oczywista nagonka.
ivette, wnoś sprawę do sądu i nie nakręcajmy się już ciągle wykrzykując to samo.
Czekam na decyzję sądu.[/QUOTE]

Nie jestem zwolenniczką obrażania kogokolwiek i nie chciałabym też być obrażana.Nie nakręcam się pisaniem kolejnych postów tylko widząc kolejne przykłady wykrzywiania faktów lub ich niedostrzegania, a w to miejsce tworzenia teorii nagonki na FFA,czuję sie wywołana do tzw. odpowiedzi i wskazania jednoznacznych faktów, powołując sie przy tym nie na "oskarżycieli" FFA tylko na wypowiedzi samych tych pań /czy one też chciały zrobić sobie złą opinię wypisując ,co wypisywały?/Gdzie sprostowania? Jaka wreszcie jest prawda?Czy mają zamiar ją ujawnić? Czy wolno nie dociekać tej prawdy ?
Tak się składa ,że nie wszystkie normy określone są w prawie.Istnieje coś takiego, jak normy moralne i dzięki ludziom ,którzy ich przestrzegają przeciętny człowiek może czuć się bezpieczny.....Jeśli jednak społeczność przymyka oko na dozwoloną granicę łamania tych norm,to grzecznie pytam : czy kara wyznaczona przez jakikolwiek sąd coś zmieni? W moim przekonaniu nic.To my jako społeczność wyznaczamy poziom naszego człowieczeństwa i przyzwoitości .Współczuję paniom z FFA nieprzyjemnej atmosfery wokół nich ,ale dokąd one same tej atmosfery nie będą chciały oczyścić ,dotąd jest to równoznaczne z ich nieświadomością co do błędów/lub premedytacją/, a co za tym idzie niebezpieczeństwo powtarzania złych praktyk.Milcząc, pozwalamy na to i narażamy kolejne osoby i zwierzęta na podobne, a może i gorsze doświadczenia...To może powiedzmy wprost : aaaa tam to tylko jakiś przypadkowy człowiek i kilka zwierzaków....niech panie z FFA działają jak potrafią i mylą się pozostając w nieświadomości - My dumni Częstochowianie cieszymy się i tak, bo u nas też jest szyld organizacji pro zwierzęcej i nie o to chodzi po co i jaki ,tylko o fakt ,że MAMY ?!? Eksperymenty na żywym organiźmie ??? hmmmm ....

Posted

[quote name='ivette3']/... Jaka wreszcie jest prawda?Czy mają zamiar ją ujawnić? Czy wolno nie dociekać tej prawdy ?
Tak się składa ,że nie wszystkie normy określone są w prawie.
.<....Jeśli jednak społeczność przymyka oko na dozwoloną granicę łamania tych norm,to grzecznie pytam : czy kara wyznaczona przez jakikolwiek sąd coś zmieni?
<.....To my jako społeczność wyznaczamy poziom naszego człowieczeństwa i przyzwoitości .
<..... dokąd one same tej atmosfery nie będą chciały oczyścić
<.........Milcząc, pozwalamy na to i narażamy kolejne osoby i zwierzęta na podobne, a może i gorsze doświadczenia...
<..........My dumni Częstochowianie cieszymy się i tak, bo u nas też jest szyld organizacji pro zwierzęcej i nie o to chodzi po co i jaki ,tylko o fakt ,że MAMY ?!?
....[/QUOTE]

Rzadko tu bywam ,bo nie jestem fanem działania w dużych grupach.Wolę raczej robić swoje i za swoje brać od życia po tyłku.Jednak widząc co się w moim mieście dzieje wokół kolejnej sprawy (czyli próby zawrzeszczenia prawdy bo ktoś ośmielił się ruszyć święte krówki i ich ciemne sprawki)to jako Częstochowianin mówię wyraźnie NIE !!!Tu wyjaśnię -> niejaki nikolas na forum częstochowskim w swoim ataku nienawistnej akcji przeciwko jakiemuś emirowi ,którego u nas o ile wiem nie ma, zniechęcił do wchodzenia na wątek o Partyzancie forumowiczów.Aktualnie dobrał się do innego wątku ,ale też demaskującego FFA w Częstochowie i znów zaczyna antyemirową akcję.Tu z tego co widzę też single kilkoma krytycznymi uwagami spacyfikowały waszą dyskusję i wprowadziły mylne przeświadczenie ,że w Częstochowie FFA jest pod ochroną.Otórz jest wiele osób ,które chcą znać prawdę i w moim przekonaniu w dojściu do niej konieczne jest drążenie tematu do skutku.W każdym razie nie wolno pozwolić przyschnąć sprawie bo wtedy nikt już jej nie wskrzesi.Będę więc tu zaglądał i was też o to proszę.
Ivette zrobiła swoje i czekamy na ile to będzie skuteczne,ale my jeszcze mamy do roboty swoje ,czyli jako społeczność zadbać aby zło było napiętnowane i wykluczone a nie przysuszone .
Pozdrawiam ja, niedogomaniak ale miłośnik wszystkiego co żywe.

Posted

Każdy śledzi wątek. Niestety wielu z nas ma po kilkanaście lub kilkadziesiąt wątków i ciężko jest skupić się tylko na jednym. Na pewno każda nowa informacja zostanie tu przedstawiona. Doceniamy każdą pomoc.

Posted

[quote name='doogo-60']Rzadko tu bywam ,bo nie jestem fanem działania w dużych grupach.Wolę raczej robić swoje i za swoje brać od życia po tyłku.Jednak widząc co się w moim mieście dzieje wokół kolejnej sprawy (czyli próby zawrzeszczenia prawdy bo ktoś ośmielił się ruszyć święte krówki i ich ciemne sprawki)to jako Częstochowianin mówię wyraźnie NIE !!!Tu wyjaśnię -> niejaki nikolas na forum częstochowskim w swoim ataku nienawistnej akcji przeciwko jakiemuś emirowi ,którego u nas o ile wiem nie ma, zniechęcił do wchodzenia na wątek o Partyzancie forumowiczów.Aktualnie dobrał się do innego wątku ,ale też demaskującego FFA w Częstochowie i znów zaczyna antyemirową akcję.Tu z tego co widzę też single kilkoma krytycznymi uwagami spacyfikowały waszą dyskusję i wprowadziły mylne przeświadczenie ,że w Częstochowie FFA jest pod ochroną.Otórz jest wiele osób ,które chcą znać prawdę i w moim przekonaniu w dojściu do niej konieczne jest drążenie tematu do skutku.W każdym razie nie wolno pozwolić przyschnąć sprawie bo wtedy nikt już jej nie wskrzesi.Będę więc tu zaglądał i was też o to proszę.
Ivette zrobiła swoje i czekamy na ile to będzie skuteczne,ale my jeszcze mamy do roboty swoje ,czyli jako społeczność zadbać aby zło było napiętnowane i wykluczone a nie przysuszone .
Pozdrawiam ja, niedogomaniak ale miłośnik wszystkiego co żywe.[/QUOTE]Dogo ma sluszną rację niestety..jak mowi przysłowie- NAJLEPSZA OBRONA JEST ATAK..w tym przypadku też sie sprawdza....tak najlepiej..zaatakowac, zakrzyczec..zatrzec slady i wspomnienie, po co sie w ogole tu było....to straszne ale jakze prawdziwe....wątek ucichl, bo co tu pisac jeszcze??teraz trzeba czekac..ale i tak nie mozemy pozwolic zeby poszedl w zapomnienie, bo cos mi sie zdaje ze z nami graja na czas...Cajus ma racje..mamy po kilkadziesiat watkow dziennie do "obskloczenia" i nie sposob na dluzej zatrzymac sie przy jednej sprawie..i na tym bazuja chyba panie...z FFA..przeczekac...cichutko, spokojnie....wszystko "umrze śmiercią naturalną".....mam jednak nadzieje ze nie damy sie tym razem...trzeba wpisywac sie tu i "podnosic" watek, zeby nie poszedł w zapomnienie zbyt szybko..zeby byl przestroga to raz i zeby byl droga do uzyskania prawdy- to dwa(kolejnośc chyba powinna byc odwrotna)....:razz:

Posted

Na szczęście nie da się wymazać tego z pamięci. Fakt, że nie piszemy (jak słusznie zauważyłaś nie bardzo jest co tu dodać) nie oznacza, że nie pamiętamy. Tu nic nie przyschnie.

Posted

[quote name='doogo-60']jako Częstochowianin mówię wyraźnie NIE !!! Tu wyjaśnię -> niejaki nikolas na forum częstochowskim w swoim ataku nienawistnej akcji przeciwko jakiemuś emirowi ,którego u nas o ile wiem nie ma, zniechęcił do wchodzenia na wątek o Partyzancie forumowiczów.Aktualnie dobrał się do innego wątku ,ale też demaskującego FFA w Częstochowie i znów zaczyna antyemirową akcję.[B]Tu z tego co widzę też single kilkoma krytycznymi uwagami spacyfikowały waszą dyskusję i wprowadziły mylne przeświadczenie ,że w Częstochowie FFA jest pod ochroną.[/B]Otórz jest wiele osób ,które chcą znać prawdę i w moim przekonaniu w dojściu do niej konieczne jest drążenie tematu do skutku.[B]W każdym razie nie wolno pozwolić przyschnąć sprawie bo wtedy nikt już jej nie wskrzesi.Będę więc tu zaglądał i was też o to proszę.[/B]
Pozdrawiam ja, niedogomaniak ale miłośnik wszystkiego co żywe.[/QUOTE]
doogo-60, możesz byc pewny że będziemy trwać na tym wątku do końca wyjaśnienia tej sprawy i "panie " z FFA/O Częstochowa nie mogą liczyć na przysuszenie tej sprawy. Zdaje sobie sprawę, że Partyzant prawdopodobnie jest już za TM i nie mogę sie pogodzić że w dobrej wierze te psy są przekazywane osobom, które pod sztandarem 'pomocy zwierzętom' czynią im taką krzywdę. Do dzisiaj sie zastanawiam jaki obraz był ostatnim obrazem w oczach Partyzanta.
Niestety, ale moja wyobraźnia podpowiada mi najgorszą z mozliwych wersji.

Posted

[quote name='doogo-60']Rzadko tu bywam ,bo nie jestem fanem działania w dużych grupach.Wolę raczej robić swoje i za swoje brać od życia po tyłku.Jednak widząc co się w moim mieście dzieje wokół kolejnej sprawy (czyli próby zawrzeszczenia prawdy bo ktoś ośmielił się ruszyć święte krówki i ich ciemne sprawki)to jako Częstochowianin mówię wyraźnie NIE !!!Tu wyjaśnię -> niejaki nikolas na forum częstochowskim w swoim ataku nienawistnej akcji przeciwko jakiemuś emirowi ,którego u nas o ile wiem nie ma, zniechęcił do wchodzenia na wątek o Partyzancie forumowiczów.Aktualnie dobrał się do innego wątku ,ale też demaskującego FFA w Częstochowie i znów zaczyna antyemirową akcję.[/QUOTE]

[url=http://forum.gazeta.pl/forum/w,55,102963454,102963454,Czy_smalec_byl_psi_I_dlaczego_zdechl_ratlerek_.html]Czy smalec był psi? I dlaczego zdechł ratlerek? - Częstochowa - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl[/url]

Posted

He he ! Typowe dla Polaków jest nabieranie wody w usta ,jak widzą ,że mogą się narazić komuś z pozycją .To co nazywasz pieniactwem, ja nazwę jednak słusznym napiętnowaniem patologii,próbą eliminowania ze środowiska tych,którzy pod zasłoną szlachetnych działań,dopuszczają się świństw i są nietykalni.Tych,którzy szlachetne działania wielu ludzi zamieniają w nieetyczny biznes dla siebie.Uważam ,że w ten sposób pomagam uratowanym np.przez ciebie zwierzakom,aby nie trafiały do złych ludzi.
Ty z tego co widzę wolisz jednak, jedna ręką szlachetnie pomagać ,a drugą zasłaniasz oczy i usta na to, co dalej z tym uratowanym się dzieje? Godzisz się na to ,by w twoich szeregach były oszustki,które krzywdzą uratowane stworzenia?To po co ta pomoc? dla dobra zwierząt? czy dla dowartościowania swojego ego i zabicia nudy?
Nie musisz zgadzać się z tym co napisałem ale masz wybór : nie czytaj,nie zauważaj ,milcząc udawaj ,że nie ma tematu.Tak ,jak to robisz wobec działań tych kłamczuszek z FFA.Chyba ,że dla nich masz więcej tolerancji ,niż dla poszukiwaczy sprawiedliwości i prawdy?

Posted

[quote name='doogo-60']niejaki nikolas na forum częstochowskim w swoim ataku nienawistnej akcji przeciwko jakiemuś emirowi ,którego u nas o ile wiem nie ma, zniechęcił do wchodzenia na wątek o Partyzancie forumowiczów.Aktualnie dobrał się do innego wątku ,ale też demaskującego FFA w Częstochowie i znów zaczyna antyemirową akcję.Tu z tego co widzę też single kilkoma krytycznymi uwagami spacyfikowały waszą dyskusję i wprowadziły mylne przeświadczenie ,że w Częstochowie FFA jest pod ochroną.[/QUOTE]

Wyjaśnię Ci o co chodzi. Emir sprzeciwiał się działaniom panienek z FFA przy okazji smalcowni. Na tyle wyraźnie, że moderator miał co robić. Już wtedy twierdziliśmy, że to marni obrońcy zwierząt. Od jakiegoś czasu funkcjonujemy więc jako etatowy wróg panienek. I z tym się zgadzamy.

Sądzę, że ta żenada zwana Nikolas to jedna z dogomaniaczek, ona wie, że my wiemy. Na dogomanii zajmuje się głównie sianiem fermentu, parę razy zbanowana, bo ani kultury ani porażającej wiedzy toto nie ma.
Nie przejmuj się pierdołami. Dziewczyna robi co może, bo niespełniona. I oczywiście jej wypowierdzi nie dotyczą omawianego tematu - to też typowe dla niej.

FFA to zła organizacja, robiąca zwierzętom krzywdę, przynajmniej w kilku znanych mi przypadkach. Mam nadzieję, że znajdzie się w Częstochowie ktoś kto zadba o wasze zwierzaki. Na panienki nie ma co liczyć, one sie na tym nie bardzo znają.

Posted

Kahoona sama wiesz jak trudno jest znalezsc osoby do pomocy zwierzetom, zgadzam sie z Toba czytajac ten watek ze dziewczyny z FFA byly zle przygotowane, maja za malo wiedzy. Tylko ze ja nie tylko ich winie za takie dzialania a przede wszystkim zarzad glowny (centarale). Emir ma kilka odzialow na terenie Polski ale najpierw wyszkolila ludzi, jest z nimi w ciaglym kontakcie, sluzy im zawsze rada i wsparciem a zgnile jablka eliminuje ze swojego kregu.
Czy to samo mozna powiedziec o zarzadzie For Animals z Katowic. :crazyeye: Moim zdaniem tu tkwi sedno zlego dzialania FFA z Czestochowy.

Posted

[B]prośba o zajrzenie i porozsyłanie dalej[/B] Takie PW dostałam .... Przeczytałam. Uważam, że warto.

[I][url=http://www.dogomania.pl/forum/f1129/tarnow-4-psiaki-kon-rodzina-potrzebuja-pomocy-bieda-az-piszczy-173765-post13515101/]TARNÓW - 4 psiaki, koń i rodzina potrzebują pomocy, bieda aż piszczy.. - Dogomania Forum[/url]

wątek rodziny spod tarnowa, której wraz z Fundacją Zwierze nie jest rzeczą chcemy pomóc...
zbieramy dla nich dary , bo żyją w dość dużym ubóstwie.....
Ujęła nas przede wszystkim tym, że nie uśpiła umierającej klaczki, mimo iż te pieniądze bardzo by im się przydały.... Pani wychowuje samotnie 4 dzieci z 500 zł renty, oraz ma na utrzymaniu konia i 4 psy....
Proszę choć o rozesłanie wątku..... Niech chociaż te święta mają "normalne"......
Bardzo Was proszę o rozsyłanie wątku.....
Potrzeba im wszystkiego... przede wszystkim środków czystości, ręczników, pościeli, butów, oraz karmy dla psów i kotka :smile:[/I]

Posted

byl juz taki watek- tez biedni ludzie, dogomaniacy wiele pomogli! wiem,ze nadal byli chetni, ale rodzina zajela sie juz pomoc spoleczna + dostali szanse, meble, i teraz podnosza sie powolutku...mozna by to wrzucic na ich watek, juz poszukam i podesle linka!

Posted

o juz mam!! zaraz wrzuce na tamten watek wasza prozbe!!

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f935/skrajna-bieda-serce-dla-zwierzat-prosimy-o-pomoc-109965/[/url]

Posted

[quote name='kaLOlina']o juz mam!! zaraz wrzuce na tamten watek wasza prozbe!!

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f935/skrajna-bieda-serce-dla-zwierzat-prosimy-o-pomoc-109965/[/URL][/QUOTE]

Wielkie dzięki.

Posted

[quote name='Piromanka']Typowy obraz Polaków: [U]pieniactwo[/U], a zero konkretnych działań :roll:[/QUOTE]
żeby dotrzymać słowa i nie zawieść tych co konkretni są melduję posłusznie,że pamiętamy i czekamy
Z szacunem dla "sprawiedliwych" Pieniacz :)

Posted

[quote name='marlenka']szkoda ze psa nie widac . Ciekawe co z nim się stało ??:([/QUOTE]
Oby było dane nam się dowiedzieć jaki jest/był los Partyzanta.

Posted

[quote name='Cajus JB']Też się boję, że tak będzie.[/QUOTE]
Ja niestety również nic nowego dodać nie jestem w stanie :( Panie z FFA, jak zwykle nie odpisały na moje oficjalne do nich pismo z prośbą o wyjaśnienia.
Co do innych informacji - trzeba jeszcze trochę czasu i cierpliwości.

Posted

[quote name='ivette3']Ja niestety również nic nowego dodać nie jestem w stanie :( Panie z FFA, jak zwykle nie odpisały na moje oficjalne do nich pismo z prośbą o wyjaśnienia.
Co do innych informacji - trzeba jeszcze trochę czasu i cierpliwości.[/QUOTE]:mad::mad::mad::mad:no nic...zaczekamy- jak trza, to trza...damy radę:razz::razz::razz::razz:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...