Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

OKI to trzeba ja jakos inaczej rozleklamowac:mad: Fotka psa przy budzie nieco zniechęca potencjalne domki w typie mieszkanie w bloku ,bo buda sugeruje nietrzymanie czystosci itd . Sama bym tak pomyslała przegladajac pobieznie ogłoszenia .

• Replies 500
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobrze byłoby, aby darczyńcy wypowiedzieli sie na temat funduszy Fredki. Może nie wszyscy akceptują moja propozycje, abym pomóc w utrzymaniu Fredzi i sfinansować sterylkę? Należałoby tez zaszczepić ja na wirusówki, żeby dziewczyna czegos nie złapała. Co o tym myslicie???

Posted

Na wizytę do tej rodziny może pojedzie Enzo Admin z labradory.info ale to jeszcze nic pewnego pewnie wyklaruje się dziś w dzień :)

Z dziewczyną , która czasem bywa u tej rodziny co ma Fredzie mam kontakt poprzez labradory,info i gg ponieważ to na labradory,info "zrodził" się temat potrzebującej fredzi .

Ludzie , którzy obecnie opiekują się sunią to normalna rodzina , któa obecnie znalazła się dość trudnej sytuacji finansowej , jest im ciężko choć są zaradni i starają się jak mogą . Fredzi do domu nie mogą zabrać bo ich sunia nie akcpetuje Fredulcowej w związku z tym póki było ciepło to sunia miała takie prowizoryczne schronienie , teraz kiedy jest zmino Fredzia ma cieplejszą budę . Jeżeli ktoś by tam jechał to raczej na wizyte przyjacielską , żeby wesprzeć jakoś ludzi , któzy bardzo chcą suni pomóc dlatego też jest na łańcuchu by nie zwiała , cieczki nie będzie bo dostała zastrzyk więc póki co jest OK . Trzeba zapytać tymczasowych opiekunów czy są w satnie zając się sunią po sterylce , czy potrzebuja wsparcia w postaci karmy , ałomy do budy i szczepień.

Posted

Szarotka napisał(a):
No wlasnie moze ich trzeba troche wesprzec finansowo??

w sensie utrzymania psa - na pewno; to mile z ich strony, ze sie nim zajmuja, można kupić karmę dla Fredzi, żeby ich dodatkowo nie obciazać;

Posted

kakadu napisał(a):
w sensie utrzymania psa - na pewno; to mile z ich strony, ze sie nim zajmuja, można kupić karmę dla Fredzi, żeby ich dodatkowo nie obciazać;

Dziewczyny jestem za:lol:

Posted

ala123 napisał(a):
Jeżeli jest taka potrzeba to jasne,że trzeba i ludzi i sunię wspomóc . A co z bezpłatną sterylką , na którą Fredzia była zapisana?

jest 4. w kolejce...:roll:

Posted

Wiem że sterylka jest bardzo ważna ale przynajmniej na razie nie jest priorytetem. Tak jak pisałam ta cieczka jest zabezpieczona a do następnej wierzę że sunia znajdzie już swój kochający domek i w odpowiednich warunkach zostanie zrobiony zabieg. Pomimo że Fredka ma dobre warunki to jednak mieszka w budzie a to nie jest miejsce do dochodzenia do siebie po zabiegu. Najważniejsze jest znaleźć dom dla suni. Pytałam czy potrzebne będzie wsparcie finansowe czy karma jak tylko dostanę odpowiedź to zaraz dam znać.
Doszedł przelew za bazarek 51zł. Na koncie jest 291zł

Posted

Tak DS na już ale psów dużo więc i z domkiem ciężko , dobrze że Feredzia ma ciepłą budę i ludzi , którzy do niej zaglądają ona nie jest tam zupełnie na wygnaniu , że raz na dwa dni widzi człwoieka więc spokojnie suzkamy domku myślę , że tzreba się skupić na ogłoszeniach duuuużo ogłsozeń to jedyne co na chwilę obecną jest najważniejsze a no i podrzucić karmę ja myślę , że ludzie się zgodzą ale poczkemay na wiadomości :)

a tymczasem wybaczcie offa ale muszę sunia pod chmurką Kielce , mało kto sie tam nie interesuje ja dostałam info od osoby , która nie jest na Dogo . Pomóżcie!!! Zaraz będzie cieczka i szczeniaki , zaraz będą mrozy i snieg :-(:shake:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=172216

Posted

Laura1108 napisał(a):
że raz na dwa dni widzi człowieka

o boże jak to raz na dwa dni ? a jedzenie ? też raz na dwa dni w takim razie ?:-o:-o:-o:-o:-o:crazyeye::crazyeye:

Posted

[quote name='Laura1108']ona nie jest tam zupełnie na wygnaniu , że raz na dwa dni widzi człwoieka [/QUOTE]
tu chodziło o to że ma codzinną opiekę a nie raz na jakiś czas :roll:

Posted

Rozmawiałam dziś przez tel z ta panią.
Pani chętnie by wzięła Fredke, ale obecnie błąka się po jej osiedlu młody psiak. Chciałaby go przygarnąć, tylko boi się, że jej pies go nie zaakceptuje.
Psiak nocuje u jakiejś pani na tarasie, jest karmiony.
Pani wyjeżdża teraz na 3 tygodnie, jak wróci jeszcze raz się z nią skontaktuje.
Jeśli nie adoptuje tego błąkającego się psiaka to być może przygarnie Fredke.

Posted

Nasza Glorien pewnie zapomniała napisac , że kasa wpłynęła albo zapomniała sprawdzić konto :evil_lol:

Talia niech ta Pani bierze tego psa z ulicy co się błąka , Fredzia jakby nie było ma choć budę i jedzenie a ten biedak pewnie tam chodzi głodny i marznie a zaraz mróz i snieg najdzie . Dla Fredzie znajdziemy domek na 100 % a jak słysze , że jakiś biedak się błąka to łzy mi stają w oczach ale sama koło siebie mam tych sierot pełno nie nadązyłby rolbić zdjęć i zakłądać wątków ... niestety ...

Posted

[quote name='Laura1108']

Talia niech ta Pani bierze tego psa z ulicy co się błąka , Fredzia jakby nie było ma choć budę i jedzenie a ten biedak pewnie tam chodzi głodny i marznie a zaraz mróz i snieg najdzie . Dla Fredzie znajdziemy domek na 100 % a jak słysze , że jakiś biedak się błąka to łzy mi stają w oczach ale sama koło siebie mam tych sierot pełno nie nadązyłby rolbić zdjęć i zakłądać wątków ... niestety ...[/QUOTE]
Pies ten jest dokarmiany, śpi u jakiejś sąsiadki, u której byc może już zostanie. Problem jest w tym, że to samiec i psiak tej Pani raczej go nie zaakceptuje.
Pani bardzo spodobała się Fredka. Powiedziała, że porozmawia z mężem i jeszcze skontaktuje się ze mną przed wyjazdem.
Gdyby Fredka trafiła do niej to naprawdę miałaby super życie.:loveu:

Posted

[quote name='Talia']Pies ten jest dokarmiany, śpi u jakiejś sąsiadki, u której byc może już zostanie. Problem jest w tym, że to samiec i psiak tej Pani raczej go nie zaakceptuje.
Pani bardzo spodobała się Fredka. Powiedziała, że porozmawia z mężem i jeszcze skontaktuje się ze mną przed wyjazdem.
Gdyby Fredka trafiła do niej to naprawdę miałaby super życie.:loveu:[/QUOTE]
pewnie, tylko trzeba by ja ciachnąc koniecznie jak juz bedzie w domku - mam nadzieje, ze ta pani nie ma nic przeciwko zabiegowi?

Posted

z dobrych wiadomosci od rana:

bazarek zakonczony i dalo sie uzbierac

110,00 zl za pierscionek od Isiak :loveu:
30,00 zl za jaspisowego kota od kakadu ;)
20,00 zl za kwarcowego koty tyż od kakadu :evil_lol:

czyli razem: 160,00 zlotych jesli dobrze licze w pamieci :eviltong:

jeszcze raz serdecznie dziekujemy dogo07 za przedmioty podarowane na bazarek