ala123 Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Skoro miejsce u Megi jest od piątku, to pewnie nie ma co kombinować z tym dt. Zrozumiałam,że jeszcze 3 sunie są przed nią. Jeżeli chodzi o odpłatność w dt to byłoby 10zł za dobę. Quote
Glorien Posted October 24, 2009 Author Posted October 24, 2009 Doszły kolejne wpłaty dla Fredzi, teraz mamy na koncie 240zł: bela51 - 20 zł - deklaracja stała madziq - 10 zł - deklaracja stała Lucyna - 20 zł - deklaracja stała AgusiaP - 30 zł - deklaracja stała jkp - 50 zł - jednorazowo ala1233 - 50 zł -jednorazowo al-ka - 30 zł - jednorazowo fizia - 10 zł - jednorazowo Odi - 20 zł - jednorazowo Quote
bela51 Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 To chyba jestesmy gotowi do przeprowadzki? A jak z transportem? Quote
Cantadorra Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Milo jest czytac dobre newsy. Nie bede jednak zapeszac! Quote
bela51 Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Wiadomości są dobre, to fakt. Ale.. martwi mnie, że nie wszyscy, którzy obiecali pomoc, wywiązali sie.:-( Nie wiem co w ten sytuacji robić. Czy dalej rozsyłac wątek z prośba o pomoc??? Czy jeszcze czekac? Quote
kakadu Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 skonczyl sie bazarek telefoniczny z ktorego mamy 51 zlotych; jak mi glorien prześle nr rach to szybciutko te pieniązki beda na koncie Fredki; czy to ma isc do glorien w ogole czy do kogo innego bo sie pogubilam; w kazdym razie kolejne pieniażki dla małej są; Quote
bela51 Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Czy nikt nie zagląda do Fredzi??? Przypominamy sie, że do hoteliku ciągle brakuje pieniędzy.:-( Quote
Cantadorra Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Fredzia witaj w poniedzialkowy pozny ranek. Quote
AgusiaP Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Fredziu już niedługo będzie lepiej.Trzymaj się. Quote
kakadu Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 to juz mamy na miesiac na hotel, bo 240 plus 51 za telefon to bedzie 291, plus na pewno 100 zlotych za bazarek z pierscionkiem wiec prawie 400 zlotych, a moze bedzie wiecej :loveu: bazarek konczy sie pojutrze; szkoda ze nie mozna malej wysterylizowac za te pieniazki... Quote
Glorien Posted October 26, 2009 Author Posted October 26, 2009 Przez te problemy z dogo mało kto zagląda do pięknej Fredzi. Ale wspaniałe ciotki nie zawiodły :loveu: Będą pieniądze na pierwszy miesiąc więc jeśli uda nam się zorganizować transport to mała niedługo pojedzie. Przyjdzie czas i na sterylke. Najważniejsze to znaleźć Fredzi dom. Odnawiam ogłoszenia ale niestety nadal cisza, nikt nie dzwoni, nikt nie pisze :placz: Quote
chita Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Glorien napisał(a):Przez te problemy z dogo mało kto zagląda do pięknej Fredzi. Ale wspaniałe ciotki nie zawiodły :loveu: Będą pieniądze na pierwszy miesiąc więc jeśli uda nam się zorganizować transport to mała niedługo pojedzie. Przyjdzie czas i na sterylke. Najważniejsze to znaleźć Fredzi dom. Odnawiam ogłoszenia ale niestety nadal cisza, nikt nie dzwoni, nikt nie pisze :placz: Glorien moze jak sie ja uda wyciagnac to bedziemy probowac z nowymi fotkami i bedzie mozna o niej wiecej napisac, to fajna psina musi sie udac! Quote
kakadu Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 chita napisał(a):Glorien moze jak sie ja uda wyciagnac to bedziemy probowac z nowymi fotkami i bedzie mozna o niej wiecej napisac, to fajna psina musi sie udac! no pewnie i bedzie blizej wawy to sie do niej bedzie latwiej dostac :) chita ty jestes dobra w ogloszeniach moze bys mi pomogla z małą luną? :roll: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=171783 Quote
chita Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 kakadu napisał(a):no pewnie i bedzie blizej wawy to sie do niej bedzie latwiej dostac :) chita ty jestes dobra w ogloszeniach moze bys mi pomogla z małą luną? :roll: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=171783 no w tej wawie to sie kiedys musimy spotakc z Fredzia najlepiej:cool3: do luny juz lecem;) Quote
bela51 Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Moja znajoma Ewa z Bytomia, wpłaci w tym tygodniu 10 zł dla Fredzi.:loveu: Quote
Odi Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Moje 20 zł jest deklaracją stałą. Przykro mi, ale do tej pory nikt z moich znajomych oraz krewnych:oops: nie odpowiedział na moją mailową prośbę w sprawie Fredzi:-( Quote
Glorien Posted October 26, 2009 Author Posted October 26, 2009 Sytuacja suni wygląda tak: teraz jest tymczasowo u rodziny w Aleksandrowie Kujawskim. Ma tam zrobiona teraz ciepłą bude, zapewnione jedzieni i wodę. Jest przywiązana ponieważ próbowała uciec a ogrodzenie ich domów jest zbyt słabe żeby ją zatrzymać więc jest to dla jej bezpieczeństwa choć wygląda okrutnie. Sunia ma opiekę weterynarza, została odrobaczona, zaszczepiona przeciw wściekliźnie i teraz będzie jeszcze odpchlona. Fredka będzie mogła tam zostać tyle ile będzie potrzeba do czasu znalezienia jej domu. Wcześniej baliśmy się co będzie jak przyjdą mrozy ale jak już ma zrobioną lepszą budę to już nie jest takie straszne. I teraz się zastanawiam czy jest sens zabierać sunie do hoteliku, płacić i zajmować miejsce skoro Fredka ma zapewnione jako takie warunki w dt? Co o tym sądzicie? Mamy już zebrane pieniądze prawie na cały miesiąc, transport do Warszawy też by był. A teraz trochę o samej Fredzi: jest niesamowicie uległa zarówno do ludzi jak i innych psów. Chce się bawić. Uwielbia wszystko co się rusza, dzieci, psy, dorosłych. Jest cicha i na pewno nie nadaje się na psa pilnującego czy do budy. Za bardzo jest zabawowa i potrzebuje ciągłego kontaktu z ludźmi. Quote
Piromanka Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Glorien, myślę, że masz rację - skoro ma zapewnione jako takie warunki, to bez sensu płacić za hotel. Ciągle myślę i zachodzę w głowę, co by jeszcze można było zrobić, żeby znalazła dom. Może warto byłoby zrobić jej wszystkie możliwe płatne wyróżnienia? Quote
bela51 Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Glorien, jesli sytuacja wygląda tak, jak opisałaś, to wg mnie Fredzia mogłaby zostać w tym DT. Można ewentualnie płacic cos tym ludziom na karmę dla niej, a reszte pieniędzy proponowałabym zostawić na sterylkę.Jednak byłabym spokojniejsza, jeśli ktoś na miejscu sprawdziłby te warunki, bo z tego co pisałaś, to wiesz to na podstawie rozmów telefonicznych. Proszę, aby reszta darczyńców wypowiedziała sie na ten temat, bo nie można Megii trzymać w niepewności i blokowac miejsca w hoteliku. Quote
jkp Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 jestem za sprawdzeniem warunkow na miejscu to po pierwsze ,a po drugie w takich warunkach chyba niemozliwa jest sterylka a jej zrobienie to koniecznosc ( ona jest przywiazana do budy wiec o amanta nietrudno jjak bedzie miała cieczke ) Quote
kakadu Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 ja bym wolala miec ja gdzies tutaj pod reka... mozna by bylo porobic zdjecia , ale z drugiej strony troche sie napracowalismy, zeby uzbierac te 400 zlotych, a to raptem miesiac w hoteliku... jesli ona ma tam w miare dobre warunki (to do sprawdzenia jak pisaly dziewczyny) to faktycznie szkoda tych pieniedzy bo za nie mozna ja wysterylizowac (bardzo mi to lezy na watrobie), ale z trzeciej strony tam nie mozna jej wysterylizowac bo nie ma warunkow, nikt sie nia nie zajmie jak trzeba i to sie moze zle skonczyc... jak nie spojrzec d...pa z tyłu :-( klasyczny pat :cool1: Quote
bela51 Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Glorien musi rozeznac sprawe dokładnie. My tutaj tylko "gdybamy". Czy nie ma nikogo z dogomaniaków , kto mieszkałby w okolicy Aleksandrowa? To daleko od Torunia? Ale smutna prawda jest taka,ze deklaracji na hotelik nie mamy. Na pierwszy miesiąc złozyły sie dobre bazarki i wplaty jednorazowe.:-( W hoteliku za to odpadłaby obawa przed amantami. Quote
Glorien Posted October 26, 2009 Author Posted October 26, 2009 No właśnie deklaracji nie ma, ten miesiąc byłby w hotelu a co będzie jak okaże się że domu nie będzie, trafi do schroniska? Moim zdaniem ma teraz zapewnione dobre warunki, ludzie zaopiekowali się nią bezinteresownie, dbają o nią i gdyby nie to że sunia zupełnie nie nadaje się do mieszkania w budzi mogłaby pewnie tam zostać. Sunie odwiedza kobieta nie zalogowana na dogo ale udzielająca się na forum labradorów więc nie widzę powodów żeby jej nie zaufać. Tak jak już wcześniej pisałam sunia została zabezpieczona przed cieczką zastrzykami. Ja nie wiem jak to działa ale ciąża jej chyba nie grozi. A sterylke będzie można wykonać w domowych warunkach już w DS. Quote
Recommended Posts