Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

do Józefowa trafił bardzo podobny piesek, ale to nie ona.
Podałam swój numer personelowi i jeśli tam go ktoś przywiezie, to zadzwonią do mnie.

w Nieporęcie znowu ktoś widział podobnego psiaka w czerwonej obroży (Szurka miała założoną brązową z adresówką w hoteliku przez Darka z ich namiarami).
Z ustaleń wynika że w Nieporęcie mieszka podobnie wyglądający pies, ale czy to on czy to nasza Szurka się tam czasem pokazuje tego nie wiadomo niestety.
Trzeba chyba będzie odnaleźć w końcu tego podobnego psa i jego właścicielkę i zapytac, czy jej pies udaje się na przechadzki samopas po tej miejscowości (nie będzie to jednak takie proste....)

Jeśli ktoś przygarnął Szurkę to nie ma zamiaru jej oddawać, gdyż mógłby zadzwonić na numer tel. zamieszczony na jej adresówce...

Megi codziennie przejeżdża przez Nieporęt w drodze do pracy i z pracy, nigdy nie udało się jej jednak spotkać ani Szurki ani jej sobowtóra...

Posted

to myślę że teraz to tylko przypadek albo odnajdzie się w którymś z okolicznych schronisk , może wogóle nie było jej w Nieporęcie , może to ten drugi pies bo obroża brązowa to nie czerwona .... oj Szurka Szurka ale miałaś plan ...uciec tak bez ostrzeżenia i zatrzeć ślady za sobą :(

Posted

A to "schronisko" czy coś takiego w Wołominie ?

No i jeszcze może te plakaty z nagrodą.
Zeby tylko Szureczke odnaleźć albo żeby wiedzieć że jest bezpieczna :(.

Posted

to w Wołominie co Klamczyński prowadził ponoć jest zamknięte już (tak mi ktoś niedawno powiedział)
jeszcze jest jedno schronisko bardzo blisko Serocka, jakoś na dniach się tam wybierzemy

Posted

razem z Sylwią K wysłałyśmy na nk z profilu Szurki ok 1600 wiadomości do użytkowników nk z okolic Nieporętu i prawie nic to nie dało , było kilka informacji, nic nie dały , nie wiem , może jakieś grupy poszukiwawcze ... plakaty dobra rzecz ,ale już były rozwieszane od razu po zaginięciu .... nie wiem co jeszcze można wymyślić ....

Posted

sprawdzimy je osobiście na dniach...

lilka nie złość się, ja mieszkam troszkę daleko od Serocka, nie mam prawa jazdy i mam prawie 10 miesięczne dziecko i nie mogę być tam codziennie...

w Nieporęcie nikt nie wie gdzie mieszka ta pani z jej sobowtórem, nie udało się też namierzyć pani od labka...

wbrew pozorom namierzenie jej i dowiedzenie się czegoś więcej nie jest takie łatwe niestety

Posted

wiem ... :) wysłałyśmy tyle wiadomości ... i to mnie najbardziej dziwi , do różnych grup wiekowych i ile było odpowiedzi ? parę .... tylko jedna dziewczyna odnalazła wątek i pomogła ... no cóż , czekać trzeba , może wyjdzie z ukrycia ..jeżeli ją ktoś ma to kiedyś musi trafić do lecznicy na szczepienie np.....
Może przydały by się ogłoszenia w lecznicach w Nieporęcie ? może Agnezja to zrobiła już ...nie pamiętam ....

Posted

Mi sie wydaje ze ona jest w lesie nie wiem czy dobrze zrozumiałam ze tam jest las to nie mozliwe zeby nikt jej nie widział przeciesz to nie duze miasteczko a Szurka nie jest taka mala ktos napewno by ja zobaczył a w to ze ktos ja wzioł nie chce mi sie wiezyc boje sie najgorszego ze wpadła w sidła albo jakis doł przepraszam ale nie wiem co myslec

Posted

Ja stawiam na to, że jednak ktoś ja przygarnął, a przecież ta osoba wcale nie musi korzystać z usług miejscowego weta. Ludzie z regionu korzystają też z lecznic w Legionowie i w Warszawie. Nawet jeśli ktoś ja przygarnął to idąc do weta zapewne prowadzi już tam innego psa - być może wykąpanego i z ładną sierścią. Przez to może być ciężko ją rozpoznać ze zdjęcia, ale tylko możemy mieć nadzieję, że ktoś o nią tak zadbał...

Posted

faktycznie po wykąpaniu , ostrzyżeniu to byłby inny pies , ja mam właśnie taką cichą nadzieję że ją ktoś przygarnął i że jest bezpieczna i szczęśliwa .....:(