Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ten Ambulans jakiś z przychodnią w Wołominie to co to takiego ? Może tam też trzeba pytać ?
A wszytskie schroniska w okolicach sprawdzone ? To nie znaczy żeby wszystko samemu objechać, ale popytać wolontariuszy z danego schroniska na dogomanii.

Posted

ja to sobie myślę że w Nieporęcie i okolicach to już jej nie ma ...w dużym mieście mogłaby się zapodziać ale to nie jest duże miasto ...... pewnie pobiegła dalej , albo jest już zupełnie gdzie indziej :(

Posted

Dogo07 napisał(a):
A ten Ambulans jakiś z przychodnią w Wołominie to co to takiego ? Może tam też trzeba pytać ?
A wszytskie schroniska w okolicach sprawdzone ? To nie znaczy żeby wszystko samemu objechać, ale popytać wolontariuszy z danego schroniska na dogomanii.

Dogo masz zapchana skrzynke i to Cie tylko uchronilo przed pw ode mnie :):)

Posted

lilk_a napisał(a):
jest taki wątek na którym ktoś prosi o pomoc w poszukiwaniach psa z Nieporętu ....podobno jest tam miejsce w lesie w którym wysypywany jest chleb dla dzików i tam koczują też psi uciekinierzy ...sprawdźcie to miejsce

Podaj ten watek....gdzie dokladnie jest to miejsce...Nieporetu specjalnie nie znam...

Posted

ROZLICZENIE NA DZIEŃ 04.12.2009: (deklaracje stałe)

- Lika1771 - 30 zł
- AnnaA - 50 zł
- obraczus87 - 10 zł
- agata51 - 20 zł

RAZEM: 110 ZŁ

Deklaracje jednorazowe:
- bazarek - 45 zł

RAZEM NA MOIM KONCIE: 155,00 ZŁ

Posted

Agnezia napisał(a):
To jest właśnie stale miejsce ich żerowania gdzie myśliwi wysypują im ten chleb. Może wyciągnę mojego brata, będzie raźniej.

Czy było sprawdzone to miejsce moze trzeba tam pojsc o roznej porze tak mi jej szkoda

Posted

Agnezia napisał(a):
to miejsce o którym pisałam zostało albo gdzieś przeniesione, albo zlikwidowane :( Pracownik lasu nie potrafił wskazać gdzie może być takie miejsce:(

No to pech ale moze gdzies przeniesli...gdzie jestes Szurko

Posted

sprawdzone są 2 najbliższe schroniska (Józefów i Chrcynno) .
w psim aniele jej raczej nie ma -jakby tam była to bym ją zauważyła.

nie byłam na paluchu.

W Łomiankach jest chyba jakieś przytulisko -widział kiedyś wątek na dogo. Ktoś kojarzy?

najbliższe miasta i miasteczka to:

Nowy Dwór Mazowiecki (psy z tego miasteczka trafiają do Józefowa z tego co wiem)
Nasielsk
Legionowo
Radzymin
Wołomin
Pułtusk
Wyszków

Posted

ha ... pisałyśmy to samo tylko dogo się zawiesiło

ja napisałam taki post a że kopiuję bo nigdy nic nie wiadomo to brzmiał on tak :
tak sobie myślę że ona wracała do Celestynowa zróbmy domniemaną trasę jej "powrotu " i może wyślijmy meila z pytaniem o nią do ...no właśnie do kogo ...do kogoś kto z urzędu zajmuje się wyłapywaniem psów w każdym mieście na jej "drodze"....

Nieporęt
Aleksandrów
Kąty Węgierskie
Rembelszczyzna
Marki
Ząbków
Białołęka
Warszawa
Józefów
Otwock
Karczew
Pogorzel
Stara Wieś koło Celestynowa
Dąbrówka koło Celestynowa
Celestynów
.............................................................

coś przecież trzeba zrobić ...... można też zamknąć ten wątek i spisać Szurkę na straty :(

Posted

Nikt nie ośmiela się spisac Szurki na straty z tym, że odnalezienie jej graniczy z cudem. Z Miszką było o tyle łatwiej, że zagubiła się wśród ludzi w mieście a Szurka przepadła w terenie słabo zabudowanym a mocno zalesionym. Nie sądzę, że nie zrobiono wszystkiego co było możliwe do zrobienia ale to sprawa chyba beznadziejna. Psy potrafią tak niestety zniknąc.

Posted

Aniu pisałąm do Ciebie pw ale chyba nie docierają ...czy doszła do Ciebie przesyłka z mojego bazarku ? :)

Szkanie Szurki od początku było spisane na straty ponieważ nie była szukana bezpośrednio po ucieczce tylko po jakimś czasie ....chyba długim ...to tak się psa nie znajdzie ....

Posted

Pisałam już kilkakrotnie na Twoje PW, pewnie nie dochodzi a wątku o bazarku obrazkowym nie mogę znalezc. Przesyłka doszła, obrazki są bardzo, bardzo ładne. Mają w sobie to coś co poprostu jest Twoim niewątpliwym talentem. Malujesz piękni z olbrzymim wyczuciem. DZIĘKUJĘ! Co do Szurki to mam bolak bo to ja podchwyciłam propozycję wyciągnięcia jej ze schronu. Ona od urodzenia w schronie, miała pewnie olbrzymi stress który pognał ją przed siebie i pewnie żadne poszukiwania nie miały szans.

Posted

Teraz jedyna mozliwościa moim zdaniem jest wykonanie plakatu dla Szurki i rozklejenie np w Serocku, Legionowie, Pułtusku, łomiankach, Nasielsku i tych pozostalych miejscowościach. Trzeba by znaleźć chociaż po 1 osobie z tych miejscowości, które zechcą pomóc w rozwieszaniu plakatów.

Posted

obraczus87 napisał(a):
Teraz jedyna mozliwościa moim zdaniem jest wykonanie plakatu dla Szurki i rozklejenie np w Serocku, Legionowie, Pułtusku, łomiankach, Nasielsku i tych pozostalych miejscowościach. Trzeba by znaleźć chociaż po 1 osobie z tych miejscowości, które zechcą pomóc w rozwieszaniu plakatów.
W Serocku i Nieporęcie plakaty były rozwieszane. Łomianki to strasznie daleko od nas i zupełnie nie po drodze do Celestynowa.

Posted

[quote name='AnnaA']Pisałam już kilkakrotnie na Twoje PW, pewnie nie dochodzi a wątku o bazarku obrazkowym nie mogę znalezc. Przesyłka doszła, obrazki są bardzo, bardzo ładne. Mają w sobie to coś co poprostu jest Twoim niewątpliwym talentem. Malujesz piękni z olbrzymim wyczuciem. DZIĘKUJĘ! Co do Szurki to mam bolak bo to ja podchwyciłam propozycję wyciągnięcia jej ze schronu. Ona od urodzenia w schronie, miała pewnie olbrzymi stress który pognał ją przed siebie i pewnie żadne poszukiwania nie miały szans.

Aniu masz tu link do bazarku http://www.dogomania.pl/threads/173710-DZISIAJ-KONIEC-obrazkowy-dla-Herkulesa-dwa-dni-stojAE-cego-w-mule-23-XI-godz-23-oo?p=13570212#post13570212

Posted

Sprawdzałyście w Psim Aniele? Ostatnio widziałam tam dwa razy bardzo podobnego psa, dużego, kudłatego, srebrnego. Tylko nie wiem, czy to jakiś nowy, czy Wera (która w Azylu jest od daaawna i na pewno nie jest Szurką), bo Werę słabo znam. W każdym razie warto by sie zapytać, czy w ostatnim czasie doszedł taki psiak.