Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jak byłam w Psim Aniele to jej nie widziałam, ale nie pojechałam tam z myślą, aby ją szukać...
Zapytam znajomych wolontariuszy z tego schroniska, oni są bardziej zorientowani ode mnie

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja myślę że trzeba sprawdzić schroniska w odległości ok 50 km od miejsca zaginięcia albo i 100km , już pisałam pies biegnąc truchtem spokojnym truchtem osiągnie spokojnie ok 10 km na godzinę to miała czas żeby przejść nawet dość sporą odległość, nic jej w Serocku nie trzymało , nie będzie się kręcić w pobliżu jak Miszka w pobliżu domu Roleczki

na stronach urzędów miast są zakładki o tym kto odławia psy , czy o okolicznych schroniskach ....można
by podzwonić , popytać

Posted

Sylwia K napisał(a):
jak byłam w Psim Aniele to jej nie widziałam, ale nie pojechałam tam z myślą, aby ją szukać...

Sorry, ale jeśli tak się zabieracie za to szukanie, to równie dobrze mogłybyście nic nie robić :roll:

Byłaś w Psim Aniele, ale nie po to, żeby szukać Szurki? To gdzie Ty jej w ogóle szukałaś? Od odwiedzenia schronisk powinnyście zacząć, w okolicy jest kilka, oprócz Falenicy jeden Józefów, drugi Józefów, Chrcynno, Paluch. Bez tego to możecie sobie szukać i szukać :roll:

Posted

Nie komentuj nie czytając co się działo wcześniej. Józefów i Chrcynno są sprawdzone. A jak masz lepsze pomysły na jej szukanie a przy okazji trochę czasu, to zapraszamy do poszukiwań.

Posted

a może sobie przeczytasz troszkę więcej niż 1 post wyżej i zauważysz, ze byłyśmy i w Józefowie i w Chrcynnie?
A w Psim Anele byłam załatwić inna sprawę....

mieszkasz dużo bliżej Serocka i okolic w których zagineła suka, może pomożesz a nie tylko będziesz oceniać innych na powstawie własnych domysłów?

Posted

myślę że naprawdę do poszukiwań powinno się włączyć więcej osób , ja niestety jestem daleko , a szkoda mi tego psa , bo wygląda jak kupka nieszczęścia , nie było jej dobrze w schronie , a okazało się że hotel to też było niedobre rozwiązanie , nie mam słów żeby wyrazić swój pogląd na zachowanie opiekunów hotelowych , jak można było zostawić psa , na wybiegu czy w kojcu bez dachu , jeżeli było wiadomo że jest niespokojna i przestraszona , to jednak powinna być lepiej zabezpieczona przed ucieczką

ja mogę tylko internetowo szukać , mogę zaglądać na strony schronisk , tylko jakich , nie wiem ....
znalazłam na stronie urzędu gminy nieporęt spis schronisk , chyba tych do których trafiają psy z tego terenu .... są tam adersy stron przy niektórych ale częśc odsyła na inne strony , są telefony ... jutro mogę zadzwonic ,bo teraz za późno

z Częstochowy nie mogę zrobić zbyt dużo ....

zajrzę jeszcze , może serock ma swoją stronę gminną , może tam też coś jest
nie upierałabym się już przy tym nieporęcie , nie wiadomo czy była to szurka , a jeżeli nawet to ona to już dawno może jej tam nie być
trzeba szukać ....... szkoda psa .....

Posted

wiedząc że pies ma doskonałą orientację w terenie , nawet jeśli przestraszony pies w pierwszej chwili biegnie na oślep to jednak ustala później kierunki , ja byłabym za tym że wraca do jedynego znanego jej miejsca czyli do celestynowa a przynajmniej kieruje się w tamtą stronę , z mapy wynika że jest tam rzeka , nie wiem jak z mostami , być może nie przeszła przez żaden więc do celestynowa nie trafi bo to po drugiej stronie rzeki ...chyba że chciała ją przepłynąć .....:(

Posted

dziewczyny, proszę podpowiedzcie mi coś
jak mam jej szukać, gdzie?:placz:

każdy pomysł i każda wskazówka jest cenna.

Schroniska okoliczne odwiedzone są. Serock, Nieporęt i jeszcze kilka miejscowości pobliskich było oplakatowane.

Zastanawiam się czy to możliwe, że Szurka wróci w okolice hoteliku... myślę jednak, ze chyba nie, ona była tam krótko i była w szoku...

Z Otwocka, Józefowa (tego koło Otwocka) i dalszych wsi psy idą do Celestynowa do schroniska z twego co wiem.

Posted

ale to nie musi być blisko , przez miesiąc pies może być już na drugim końcu polski

myślę że się nie znajdzie już , albo znajdzie przez przypadek
mam taką cichą nadzieję że jednak ją ktoś przygarnął

nie chcę myśleć że zginęła pod kołami samochodu czy inaczej

Posted

Cioteczko Sywlio, zmień proszę pierwszy post:

ROZLICZENIE NA DZIEŃ 10.12.2009: (deklaracje stałe)

- Lika1771 - 30 zł
- AnnaA - 50 zł
- obraczus87 - 10 zł
- agata51 - 20 zł

RAZEM: 110 ZŁ

Deklaracje jednorazowe:
- bazarek - 45 zł

RAZEM NA MOIM KONCIE: 155,00 ZŁ

Mam pytanie - co robimy z finansami Szureczki?? Na razie jeszcze czekamy ??

Posted

[quote name='Sylwia K']dziewczyny, proszę podpowiedzcie mi coś
jak mam jej szukać, gdzie?:placz:

każdy pomysł i każda wskazówka jest cenna.

Schroniska okoliczne odwiedzone są. Serock, Nieporęt i jeszcze kilka miejscowości pobliskich było oplakatowane.

Zastanawiam się czy to możliwe, że Szurka wróci w okolice hoteliku... myślę jednak, ze chyba nie, ona była tam krótko i była w szoku...

Z Otwocka, Józefowa (tego koło Otwocka) i dalszych wsi psy idą do Celestynowa do schroniska z twego co wiem.[/QUOTE]

Nie mogę patrzeć jak się męczysz i dam ci radę . Weź za głowę kolesia co do tego dopuścił, czyli nie upilnował i jedź do Korabiewic tam jest podobny pies może to Szura .

Posted

[quote name='Punisher']Nie mogę patrzeć jak się męczysz i dam ci radę . Weź za głowę kolesia co do tego dopuścił, czyli nie upilnował i jedź do Korabiewic tam jest podobny pies może to Szura .[/QUOTE]

napisałam maila do Korabiewic jakiś czas temu ale nikt mi nie odpisał :(

ale Wy jesteście bliżej .....

Posted

Ja nie mam blisko do Warszawy i dla mnie to długa podróż i to tylko w weekendy. Natomiast Sylwia K upomina się o radę i pisze że zrobi wszystko więc do dzieła. Zrasztą ona nie widzi nic dziwnego w tym że hotel nie dopilnował psa, rozumiem że konwenanse. Ja je mam gdzieś i uważam że hotel powinien też psa szukać.

Posted

ja niestety mam takie same zdanie co Ty , dla mnie to okrutne niedopilnowanie i beztroska ze strony hoteliku

z Częstochowy też niewiele zdziałam

zapytałam już na paru wątkach o kogoś z okolic , kto mógłby tam pojechać ..... może ktoś mieszka blisko :(