Sylwia K Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 jak byłam w Psim Aniele to jej nie widziałam, ale nie pojechałam tam z myślą, aby ją szukać... Zapytam znajomych wolontariuszy z tego schroniska, oni są bardziej zorientowani ode mnie Quote
lilk_a Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 ja myślę że trzeba sprawdzić schroniska w odległości ok 50 km od miejsca zaginięcia albo i 100km , już pisałam pies biegnąc truchtem spokojnym truchtem osiągnie spokojnie ok 10 km na godzinę to miała czas żeby przejść nawet dość sporą odległość, nic jej w Serocku nie trzymało , nie będzie się kręcić w pobliżu jak Miszka w pobliżu domu Roleczki na stronach urzędów miast są zakładki o tym kto odławia psy , czy o okolicznych schroniskach ....można by podzwonić , popytać Quote
lika1771 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Trzeba znalesc to miejsce gdzie jest chleb wysypywany czy na piakacie jest nagroda i ile moze trzeba podwyzszyc Quote
koosiek Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Sylwia K napisał(a):jak byłam w Psim Aniele to jej nie widziałam, ale nie pojechałam tam z myślą, aby ją szukać... Sorry, ale jeśli tak się zabieracie za to szukanie, to równie dobrze mogłybyście nic nie robić :roll: Byłaś w Psim Aniele, ale nie po to, żeby szukać Szurki? To gdzie Ty jej w ogóle szukałaś? Od odwiedzenia schronisk powinnyście zacząć, w okolicy jest kilka, oprócz Falenicy jeden Józefów, drugi Józefów, Chrcynno, Paluch. Bez tego to możecie sobie szukać i szukać :roll: Quote
Agnezia Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Nie komentuj nie czytając co się działo wcześniej. Józefów i Chrcynno są sprawdzone. A jak masz lepsze pomysły na jej szukanie a przy okazji trochę czasu, to zapraszamy do poszukiwań. Quote
Sylwia K Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 a może sobie przeczytasz troszkę więcej niż 1 post wyżej i zauważysz, ze byłyśmy i w Józefowie i w Chrcynnie? A w Psim Anele byłam załatwić inna sprawę.... mieszkasz dużo bliżej Serocka i okolic w których zagineła suka, może pomożesz a nie tylko będziesz oceniać innych na powstawie własnych domysłów? Quote
lilk_a Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 myślę że naprawdę do poszukiwań powinno się włączyć więcej osób , ja niestety jestem daleko , a szkoda mi tego psa , bo wygląda jak kupka nieszczęścia , nie było jej dobrze w schronie , a okazało się że hotel to też było niedobre rozwiązanie , nie mam słów żeby wyrazić swój pogląd na zachowanie opiekunów hotelowych , jak można było zostawić psa , na wybiegu czy w kojcu bez dachu , jeżeli było wiadomo że jest niespokojna i przestraszona , to jednak powinna być lepiej zabezpieczona przed ucieczką ja mogę tylko internetowo szukać , mogę zaglądać na strony schronisk , tylko jakich , nie wiem .... znalazłam na stronie urzędu gminy nieporęt spis schronisk , chyba tych do których trafiają psy z tego terenu .... są tam adersy stron przy niektórych ale częśc odsyła na inne strony , są telefony ... jutro mogę zadzwonic ,bo teraz za późno z Częstochowy nie mogę zrobić zbyt dużo .... zajrzę jeszcze , może serock ma swoją stronę gminną , może tam też coś jest nie upierałabym się już przy tym nieporęcie , nie wiadomo czy była to szurka , a jeżeli nawet to ona to już dawno może jej tam nie być trzeba szukać ....... szkoda psa ..... Quote
Sylwia K Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 najgorsze jest to, ze jeżeli w Nieporęcie to nie ona była to nie ma żadnego punktu zaczepienia Quote
lilk_a Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 wiedząc że pies ma doskonałą orientację w terenie , nawet jeśli przestraszony pies w pierwszej chwili biegnie na oślep to jednak ustala później kierunki , ja byłabym za tym że wraca do jedynego znanego jej miejsca czyli do celestynowa a przynajmniej kieruje się w tamtą stronę , z mapy wynika że jest tam rzeka , nie wiem jak z mostami , być może nie przeszła przez żaden więc do celestynowa nie trafi bo to po drugiej stronie rzeki ...chyba że chciała ją przepłynąć .....:( Quote
Agnezia Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Żeby trafić do Nieporętu te musiałaby przejść dość duży most. Quote
lilk_a Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 też tak myślę ...a te informacje z nieporętu był niejednoznaczne :( Quote
Agnezia Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 A może warto jeszcze raz spróbować skontaktować się z tą kobietą z Nieporętu, która podobno widziała Szurkę ? Quote
lilk_a Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 a kto był przy tym spotkaniu ? trzeba odszukać na wątku ..... Quote
Sylwia K Posted December 9, 2009 Author Posted December 9, 2009 dziewczyny, proszę podpowiedzcie mi coś jak mam jej szukać, gdzie?:placz: każdy pomysł i każda wskazówka jest cenna. Schroniska okoliczne odwiedzone są. Serock, Nieporęt i jeszcze kilka miejscowości pobliskich było oplakatowane. Zastanawiam się czy to możliwe, że Szurka wróci w okolice hoteliku... myślę jednak, ze chyba nie, ona była tam krótko i była w szoku... Z Otwocka, Józefowa (tego koło Otwocka) i dalszych wsi psy idą do Celestynowa do schroniska z twego co wiem. Quote
lilk_a Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 ale to nie musi być blisko , przez miesiąc pies może być już na drugim końcu polski myślę że się nie znajdzie już , albo znajdzie przez przypadek mam taką cichą nadzieję że jednak ją ktoś przygarnął nie chcę myśleć że zginęła pod kołami samochodu czy inaczej Quote
Szarotka Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Teraz to juz tylko czekac, Sylwio zrobilas co bylo w ludzkiej mocy. Quote
obraczus87 Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Cioteczko Sywlio, zmień proszę pierwszy post: ROZLICZENIE NA DZIEŃ 10.12.2009: (deklaracje stałe) - Lika1771 - 30 zł - AnnaA - 50 zł - obraczus87 - 10 zł - agata51 - 20 zł RAZEM: 110 ZŁ Deklaracje jednorazowe: - bazarek - 45 zł RAZEM NA MOIM KONCIE: 155,00 ZŁ Mam pytanie - co robimy z finansami Szureczki?? Na razie jeszcze czekamy ?? Quote
mala_czarna Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Bardzo przepraszam za ofa, ale pomoc potrzebna na już! http://www.dogomania.pl/threads/175316-Nie-wiem-czy-dotrwa-do-rana-KonajAE-cy-owczarek-z-ulicy Quote
Punisher Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 [quote name='Sylwia K']dziewczyny, proszę podpowiedzcie mi coś jak mam jej szukać, gdzie?:placz: każdy pomysł i każda wskazówka jest cenna. Schroniska okoliczne odwiedzone są. Serock, Nieporęt i jeszcze kilka miejscowości pobliskich było oplakatowane. Zastanawiam się czy to możliwe, że Szurka wróci w okolice hoteliku... myślę jednak, ze chyba nie, ona była tam krótko i była w szoku... Z Otwocka, Józefowa (tego koło Otwocka) i dalszych wsi psy idą do Celestynowa do schroniska z twego co wiem.[/QUOTE] Nie mogę patrzeć jak się męczysz i dam ci radę . Weź za głowę kolesia co do tego dopuścił, czyli nie upilnował i jedź do Korabiewic tam jest podobny pies może to Szura . Quote
Agnezia Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 A Ty jesteś może z okolic, lub bywasz w schronisku? Jeśli tak może mógłbyś pstryknąć fotkę i wrzucić na forum? Quote
lilk_a Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 [quote name='Punisher']Nie mogę patrzeć jak się męczysz i dam ci radę . Weź za głowę kolesia co do tego dopuścił, czyli nie upilnował i jedź do Korabiewic tam jest podobny pies może to Szura .[/QUOTE] napisałam maila do Korabiewic jakiś czas temu ale nikt mi nie odpisał :( ale Wy jesteście bliżej ..... Quote
Punisher Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Ja nie mam blisko do Warszawy i dla mnie to długa podróż i to tylko w weekendy. Natomiast Sylwia K upomina się o radę i pisze że zrobi wszystko więc do dzieła. Zrasztą ona nie widzi nic dziwnego w tym że hotel nie dopilnował psa, rozumiem że konwenanse. Ja je mam gdzieś i uważam że hotel powinien też psa szukać. Quote
lilk_a Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 ja niestety mam takie same zdanie co Ty , dla mnie to okrutne niedopilnowanie i beztroska ze strony hoteliku z Częstochowy też niewiele zdziałam zapytałam już na paru wątkach o kogoś z okolic , kto mógłby tam pojechać ..... może ktoś mieszka blisko :( Quote
Recommended Posts