Jump to content
Dogomania

Amstaffka Stella wraca z adopcji-niema dla niej miejsca!!!POMOCY DT/DS PILNIE!!!!

Recommended Posts

• Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Jaaga']Dzis dotarła dopiero karma dla Stelli z pieniędzy lucySxy. W związku z tym, że oprócz Stelli mam jeszcze na tymczasie Łatkę i Fuksika, czy karma może przejść na nich?[/QUOTE]

Oczywiscie, mozesz karmę przeznaczyc dla swoich tymczasowiczow:p
Zawsze chetnie bede wspierac Twoje psy.
Pozdrawiam.L

Posted

[quote name='Jaaga']Czyli tez odpada, bo Pani właśnie ze względu na ogród nie chciała samca. Rozkopane doły byłyby chyba jeszcze gorsze, niż obsikane krzaczki :roll:.[/QUOTE]

Ta pani musi się przy suni liczyć z tym, że suczki wypalają trawę sikając - i tak źle i tak niedobrze :roll:.
Niestety, trudno jest pogodzić piękny ogród z psem/suką, latającymi po ogródku. Coś wiem na ten temat - Fiodor obsikuje mi wszystkie krzaki i drzewka, a Sara zostawia kręgi w zbożu :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Rozmawiałam z Pania od Stelli i nasza sunia zachowuje sie idealnie, kiedy zostaje sama. Już zżyły sie ze sobą i wszystko jest w porządku.

lucySxy, jeszcze raz dziekuję za karmę.

Szkoda, że nie znalazła się odpowiednia suczka do tego drugiego domu. Ta Pani ma dwie suczki, wiec jakos sobie musi radzić z ich załatwianiem się. Czasem jest tak, że jest pies, a odpowiedniego domu nie ma, a innym razem, jest dom, a konkretnego psa brak ;). Jakby komuś wpadła kiedys podobna sunia w oko, to dajcie znać, zostawie sobie telefon tej Pani na wszelki wypadek.

Nigdy nie spodziewałam sie, że bedę miała suczkę w takim typie, jak Stella. Dzisiaj śmiało mogę powiedziec, że to była jedna z czterech najukochańszych moich tymczasowiczek i ani przez moment nie żałowałam, że z nami została przez te dwa miesiące. Przekonałam sie, że nie wszystkie wyglądające tak psy są groźne. Jako właściciel małych psów, przełamałam wewnętrzny opór :razz:.

• 1 year later...
Posted

Tragedia!!! Stella znow szuka domu. Prosimy rozsylac watek i oglaszac sunie. Nie mamy na chwile obecna gdzie ja zabrac. U Jaagi przepelnienie, ma tylko do dyspozycji bude ale i tak dopiero za kilka dni. Wyobrazacie sobie Stelle z kanapy do starej budy? :placz:
Jaki okrutny los szykuje jej ktos kogo nazywamy czlowiekiem, :diabloti: a naprawde na to miano nie zasluguje. Kolejna ktora pobawila sie i zabawka sie znudzila wiec wymienila sobie na nowa a stara prosze zabrac bo odwioze do schroniska. To slowa ktore przekazala mi Jaaga po rozmowie z tym babsztylem. :angryy:

Posted

Nie chce niczego pokrecic, trafia mnie od momentu jak przyczytalam PW od Jaagi. Podobno babsztyl kupil sobie cos rodowodowego.:angryy:
Napewno Jaaga wejdzie na watek i co skrobnie.

Posted

Kupiła sobie hodowlaną sukę, której Stella nie toleruje od jej cieczki. Próbuje ją dominować i zaczęła niszczyć. Proponowałam sterylizację tej drugiej, bo dla mnie to byłoby najrozsądniejsze, majac tylko dwa psy, ale oczywiście tu Stella została bez szans. Tamta ma rodzić, a Stella wylot.
Jesli już musi rozmnażać tamtą sukę, to mogła Stelle ogłaszać i szukac jej domu. Jednak po co, jak w umowie jest zapis, że ma ją tu odwieźć lub mnie poinformować. tylko dla mnie to dotyczy zwrotu z adopcji np. po 1-2 tyg., a nie po 1,5 roku. Wystarczyło uprzedzić o ewentualnej mozliwości porwotu Stelli i w międzyczasie ją ogłaszać.

Przez swoją lekkomyslną decyzję o adopcji zabrała jej szansę na normalne zycie. Nie wiem, kto weźmie teraz amstaffkę po zwrocie z adopcji w wieku, który dla wielu chętnych na psa jest już nieadopcyjny.

Pies, który żył w luksusie, spał w łózku i kocha ogromnie swoją włascicielke, teraz ma wylądować w budzie.
Miałam Stellę u siebie na przedostatniego sylwestra, to wiem, jak reagowała. Dla niej to bedzie przeogromny cios.

Posted

MartynaP napisał(a):
podniose bo sunia chyba niema gdzie sie podzac :(
kiedy ma byc zabrana ?

A gdzie? Jaaga prosi o oglaszenie suni, i to jak najszybciej, moze zdarzy sie cud i Stella od razu znajdzie dom. Podnoszeniem watku nie pomaga w szukaniu domu. Kto pomoze Jaadze w problemie i zacznie sunie oglaszac?

Posted

Ada-jeje napisał(a):
A gdzie? Jaaga prosi o oglaszenie suni, i to jak najszybciej, moze zdarzy sie cud i Stella od razu znajdzie dom. Podnoszeniem watku nie pomaga w szukaniu domu. Kto pomoze Jaadze w problemie i zacznie sunie oglaszac?

no masz racje to w sumie niepodnosmy watku przeciez nikt niemusi widziec ze Stella ma problem

Posted

Podnosimy, ogłaszamy i domu szukamy :cool3:.
Stellę wezmę, żeby nie wylądowała w tym wiejskim schronie z etykietką agresywnego psa, bo taki przecież bedzie podany powód jej oddania. Wiadomo, jaki los czeka "agresywne" mieszańce amstaffa w schronisku :-(. Jednak mam tylko wolną byle jaką zagródkę i starą budę, a ona jest domowym, rozpieszczonym, przyzwyczajonym do luksusów psem.

Bardzo proszę takze o ogłoszenia, rozsyłanie wątku i deklaracje na karmę:modla:. Nie wiem, co z nią zrobić. Tyle psów teraz mamy i wszystkie z problemami :shake:.

Posted

Jaaga...nie napisałaś, ze babsko chce j ą dać do schronu...niekoniecznie przyjaznego bullowatym:(

ja bym w tytule dała cos w stylu, ze kupili sukę z rodowodem do rodzenia, a ta jest zbędna...

no i dobrze byłoby opisać w 1 poście ta sytuację...

Posted

Dzwonilam do babsztyla, ale jest na urodzinach i mam zadzwonic jutro okolo poludnia. Oczywiscie trzeba Stelle odebrac, a ja postaram sie babsku krwi napsuc a jak sie uda to nawet przed temide postawic.