Ada-jeje Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 W tej kwestii powinna sie wypowiedziec sponsorka, chociaz ja mysle ze to splata dlugu ktory pozostawila Stella. :evil_lol: Quote
lucySxy Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 [quote name='Jaaga']Dzis dotarła dopiero karma dla Stelli z pieniędzy lucySxy. W związku z tym, że oprócz Stelli mam jeszcze na tymczasie Łatkę i Fuksika, czy karma może przejść na nich?[/QUOTE] Oczywiscie, mozesz karmę przeznaczyc dla swoich tymczasowiczow:p Zawsze chetnie bede wspierac Twoje psy. Pozdrawiam.L Quote
agnieszka32 Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 [quote name='Jaaga']Czyli tez odpada, bo Pani właśnie ze względu na ogród nie chciała samca. Rozkopane doły byłyby chyba jeszcze gorsze, niż obsikane krzaczki :roll:.[/QUOTE] Ta pani musi się przy suni liczyć z tym, że suczki wypalają trawę sikając - i tak źle i tak niedobrze :roll:. Niestety, trudno jest pogodzić piękny ogród z psem/suką, latającymi po ogródku. Coś wiem na ten temat - Fiodor obsikuje mi wszystkie krzaki i drzewka, a Sara zostawia kręgi w zbożu :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
andzia69 Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Jaaga - czy mogłabym cię prosić o zajrzenie na ten wątek: 9 szczeniaków wywalonych w kartonie.Suka to nędza.Zostawione na śmierć - Strona 11 - Dogomania Forum Kasiaprodex nie bardzo wie co można takim maluchom dawac jeść (choć suka chyba je jeszcze karmi, bo wyglada jak dojna krowa:cool3:), a Ty jesteś na bieżąco z takimi sprawami:loveu: Quote
Jaaga Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Rozmawiałam z Pania od Stelli i nasza sunia zachowuje sie idealnie, kiedy zostaje sama. Już zżyły sie ze sobą i wszystko jest w porządku. lucySxy, jeszcze raz dziekuję za karmę. Szkoda, że nie znalazła się odpowiednia suczka do tego drugiego domu. Ta Pani ma dwie suczki, wiec jakos sobie musi radzić z ich załatwianiem się. Czasem jest tak, że jest pies, a odpowiedniego domu nie ma, a innym razem, jest dom, a konkretnego psa brak ;). Jakby komuś wpadła kiedys podobna sunia w oko, to dajcie znać, zostawie sobie telefon tej Pani na wszelki wypadek. Nigdy nie spodziewałam sie, że bedę miała suczkę w takim typie, jak Stella. Dzisiaj śmiało mogę powiedziec, że to była jedna z czterech najukochańszych moich tymczasowiczek i ani przez moment nie żałowałam, że z nami została przez te dwa miesiące. Przekonałam sie, że nie wszystkie wyglądające tak psy są groźne. Jako właściciel małych psów, przełamałam wewnętrzny opór :razz:. Quote
Ada-jeje Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Tragedia!!! Stella znow szuka domu. Prosimy rozsylac watek i oglaszac sunie. Nie mamy na chwile obecna gdzie ja zabrac. U Jaagi przepelnienie, ma tylko do dyspozycji bude ale i tak dopiero za kilka dni. Wyobrazacie sobie Stelle z kanapy do starej budy? :placz: Jaki okrutny los szykuje jej ktos kogo nazywamy czlowiekiem, :diabloti: a naprawde na to miano nie zasluguje. Kolejna ktora pobawila sie i zabawka sie znudzila wiec wymienila sobie na nowa a stara prosze zabrac bo odwioze do schroniska. To slowa ktore przekazala mi Jaaga po rozmowie z tym babsztylem. :angryy: Quote
MartynaP Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 zmieniłam tytuł masakra jakaś z tymi ludźmi !!! Quote
Ada-jeje Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Nie chce niczego pokrecic, trafia mnie od momentu jak przyczytalam PW od Jaagi. Podobno babsztyl kupil sobie cos rodowodowego.:angryy: Napewno Jaaga wejdzie na watek i co skrobnie. Quote
Jaaga Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Kupiła sobie hodowlaną sukę, której Stella nie toleruje od jej cieczki. Próbuje ją dominować i zaczęła niszczyć. Proponowałam sterylizację tej drugiej, bo dla mnie to byłoby najrozsądniejsze, majac tylko dwa psy, ale oczywiście tu Stella została bez szans. Tamta ma rodzić, a Stella wylot. Jesli już musi rozmnażać tamtą sukę, to mogła Stelle ogłaszać i szukac jej domu. Jednak po co, jak w umowie jest zapis, że ma ją tu odwieźć lub mnie poinformować. tylko dla mnie to dotyczy zwrotu z adopcji np. po 1-2 tyg., a nie po 1,5 roku. Wystarczyło uprzedzić o ewentualnej mozliwości porwotu Stelli i w międzyczasie ją ogłaszać. Przez swoją lekkomyslną decyzję o adopcji zabrała jej szansę na normalne zycie. Nie wiem, kto weźmie teraz amstaffkę po zwrocie z adopcji w wieku, który dla wielu chętnych na psa jest już nieadopcyjny. Pies, który żył w luksusie, spał w łózku i kocha ogromnie swoją włascicielke, teraz ma wylądować w budzie. Miałam Stellę u siebie na przedostatniego sylwestra, to wiem, jak reagowała. Dla niej to bedzie przeogromny cios. Quote
Kana Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 O mamo :( Powalony babsztyl! Czy masz jakieś aktualne zdjęcia suni ? Quote
Jaaga Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Dzięki, ze zaglądacie. Bardzo boję się, co będzie ze Stellą. Tu Stella sprzed dwóch lat: Quote
fioneczka Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 babsko ma coś z deklem ... co za ścei*wo :angryy: i co ze Stellką teraz ? Quote
MartynaP Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 podniose bo sunia chyba niema gdzie sie podzac :( kiedy ma byc zabrana ? Quote
Ada-jeje Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 MartynaP napisał(a):podniose bo sunia chyba niema gdzie sie podzac :( kiedy ma byc zabrana ? A gdzie? Jaaga prosi o oglaszenie suni, i to jak najszybciej, moze zdarzy sie cud i Stella od razu znajdzie dom. Podnoszeniem watku nie pomaga w szukaniu domu. Kto pomoze Jaadze w problemie i zacznie sunie oglaszac? Quote
MartynaP Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Ada-jeje napisał(a):A gdzie? Jaaga prosi o oglaszenie suni, i to jak najszybciej, moze zdarzy sie cud i Stella od razu znajdzie dom. Podnoszeniem watku nie pomaga w szukaniu domu. Kto pomoze Jaadze w problemie i zacznie sunie oglaszac? no masz racje to w sumie niepodnosmy watku przeciez nikt niemusi widziec ze Stella ma problem Quote
Jaaga Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Podnosimy, ogłaszamy i domu szukamy :cool3:. Stellę wezmę, żeby nie wylądowała w tym wiejskim schronie z etykietką agresywnego psa, bo taki przecież bedzie podany powód jej oddania. Wiadomo, jaki los czeka "agresywne" mieszańce amstaffa w schronisku :-(. Jednak mam tylko wolną byle jaką zagródkę i starą budę, a ona jest domowym, rozpieszczonym, przyzwyczajonym do luksusów psem. Bardzo proszę takze o ogłoszenia, rozsyłanie wątku i deklaracje na karmę:modla:. Nie wiem, co z nią zrobić. Tyle psów teraz mamy i wszystkie z problemami :shake:. Quote
andzia69 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Jaaga...nie napisałaś, ze babsko chce j ą dać do schronu...niekoniecznie przyjaznego bullowatym:( ja bym w tytule dała cos w stylu, ze kupili sukę z rodowodem do rodzenia, a ta jest zbędna... no i dobrze byłoby opisać w 1 poście ta sytuację... Quote
Alicja Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 ja jednak podniosę , bo z doświadczenia wiem zenie zagląda sie na 154 stronę a co najwyżej od 1 do 4 ..potem już brak sił Quote
Ada-jeje Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Dzwonilam do babsztyla, ale jest na urodzinach i mam zadzwonic jutro okolo poludnia. Oczywiscie trzeba Stelle odebrac, a ja postaram sie babsku krwi napsuc a jak sie uda to nawet przed temide postawic. Quote
Recommended Posts