Moria Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Sledzik dzisiaj sobie pomyslal a co bede sam siedzial i poszedl do bramy pilnować gospodarstwa razem z innymi psami. co prawda nie szczeka ale pilnuje lezy i wstaje i przeszedl dzisiaj naprawdę kawal drogi. Quote
eski Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Moria napisał(a):Sledzik dzisiaj sobie pomyslal a co bede sam siedzial i poszedl do bramy pilnować gospodarstwa razem z innymi psami. co prawda nie szczeka ale pilnuje lezy i wstaje i przeszedl dzisiaj naprawdę kawal drogi. Ho ho, jakie sukcesy ! Cieszę się ogromnie :) Quote
bico Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Moria napisał(a):Sledzik dzisiaj sobie pomyslal a co bede sam siedzial i poszedl do bramy pilnować gospodarstwa razem z innymi psami. co prawda nie szczeka ale pilnuje lezy i wstaje i przeszedl dzisiaj naprawdę kawal drogi. hehe, no proszę jak stróż się zrobił:cool3: i do tego towarzyski:multi: Quote
ala Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 [quote name='bico']wiadomo, że schronisko dla psa, obojętnie czy młodego czy starego, to w większości wyrok dożywocia:-( i dobrze, jeżeli nie trafi do takich obozów zagłady jak np. Olkusz itp:-( najgorzej mają psy stare lub chore, nikt się z nimi nie "cacka", przy tabunie innych psów, dobrze, że by każdy z nich miskę raz dziennie dostał:-(:placz: Najlepsze dla bezdomniaków są hotele, domowe DT i przytulne azyle - można tam psa podleczyć, diagnozować, poznać i wtedy ogłaszać, jednocześnie cały czas trwa socjalizacja i praca z psem, bo ograniczyć powroty z adopcji. Bardzo mało jest takich miejsc, mimo, że są barzdo potrzebne:-( ale to Polska - wiadomo jak jest - schroniska molochy i bywa, że czasem przemieniają się nawet w ubojnie:-(:angryy::-( Bardzo prosze zaglądnijcie na ten wątek http://www.dogomania.pl/forum/f28/lunak-ponad-11-lat-na-polamanych-lapach-zbieramy-na-wozek-133772/index18.html Tym razem to ja Was proszę o pomoc:-( Tytuł dzisiaj będzie zmieniony bo w tej chwili najważniejsze jest to aby wyciągnąć Lunaka ze schroniska.Tylko z jego kalectwem trudno znaleźć Dom,DT płatny czy jakiekolwiek inne miejce ,bo nikt go nie może przyjąć:-( Quote
ihabe Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 [quote name='Moria']Sledzik dzisiaj sobie pomyslal a co bede sam siedzial i poszedl do bramy pilnować gospodarstwa razem z innymi psami. co prawda nie szczeka ale pilnuje lezy i wstaje i przeszedl dzisiaj naprawdę kawal drogi. jesteś moją boginią:loveu: każda taka Twoja wiadomość to dla mnie dodatkowe dni życia :loveu: To dla mnie nadzieja i wiara, że to co robimy ma sens:loveu: Quote
ihabe Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Nikt nie powiedział dziś psince dzień dobry:-( Ale twoja ciotka ihabe powie ci dobranoc i zaśpiewa kołysankę: [FONT=Arial] Jestem głosem tych, które nie mówią. Dzięki mnie będą mogły przemówić. Aż uszy głuchego świata usłyszą. O krzywdzie, jaka się dzieje słabym, którzy nie znają słów. To ja jestem obrońcą mych braci. I będę za nich walczyć. I wymawiać słowa w imieniu zwierząt i ptaków. Aż świat naprawi ten stan rzeczy. (Ella Wheeler Wilcox) [/FONT] Quote
bico Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 ihabe...kołysanka dla Śledzika...taka prawdziwa... Quote
gonia66 Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 I cioteczka gonia też mowi kochanemu Sledzikowi- dobranoc:loveu::loveu::loveu: Quote
ihabe Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Wstawać!!!!!! Już południe:loveu::loveu::loveu: A oto piosenka na powitanie: FRASZKA NA PSA Za twoje oczy bursztynowe Za lapę lewą i prawą Za twe pomysły ciągle nowe w pogoni za zabawą Za twój nos wyczulony na zapachy pól i lasów Za słuch wrażliwy na wszystkie tony Za odruch na każdy nastrój Za to, ze patrzysz tak, Nic więcej Za to, że jesteż przy mnie blisko Dziękuję ci piesku, jak w piosence Dziękuję ci za wszystko ( Kazimierz Winkler ) Quote
Moria Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Dziękujemy za fraszki i olysanki piekne.U nas na nic nie ma czasu oprócz codziennych obowiązków ostatnio walczymy z zapasami na zimę owies sloma siano drewno itp. Sledzik mysle że się czuje dobrze chodzi sobie swoim rytmem jużnie tak blisko przy ziemi a na smyczne teżidzie nie tak jak bylo na początku że padal. Tabletki pomału się kończą może w nieziele zapytamy się co dalej. Zjada i puszeczki i kurze lapki zgotowane i suszone skrzydełka i ogonki. Pogoda okropna dzisiaj pada. Chyba poproszęcorkeaby wyslala zdjęcia albo do Iwonki poproszemaila albo do Ihabe i możektoraś zwas wstawi. Quote
iwona213 Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 jak tylko dostane od razu wstawie :loveu: [email protected] lub [email protected] Quote
Moria Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Będzie to raczej wieczorem ale dziekuję zamaila Quote
ihabe Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Hej Śledziku:loveu::loveu::loveu: Wyjrzał śledzik ze słoika: -Cóż to znowu za muzyka?! Proszę skończyć już to granie! Drogi panie-marcepanie! Por nie zdzierżył!- o tej porze Każdy się zabawić może! Też się przytul do cebuli Która leży bez koszuli! Przytaknęła i marchewka Różowiutka, świeża, krewka; To ostatnie nasze chwile- Nie słuchajmy go i tyle!- Do rodzynek stu, w pierniku Weź, zastanów się śledziku! On ma feler, rzeknie seler- Myśli, że jest Rockefeller… Lecz go szczypie ocet w oczy, Jeszcze chwilka-nie podskoczy! -Oczywiście, oczywiście!- Szumią od pietruszki liście; Zanim Nowy Rok nastanie, Nic po nas nie pozostanie…! Śmieją się też pomidory Nawet ten zielony-chory… Ze śledzika w marynacie, Co próbował rządzić w chacie! Quote
gonia66 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Myslalam, ze juz foteczki sa:roll:..no to czekam cierpliwie:loveu: Quote
iwona213 Posted October 2, 2009 Author Posted October 2, 2009 dobranoc śledziku... jak zwykle sie powtarzam ale ciesze się ze jutro Cie nie zobacze w schronie... tak w ogóle Kasia mówiła że wołała na Śledzika Misiu, więc namieszaliśmy Śledziowi w głowie troche :roll: Quote
ihabe Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 YouTube - Ocalmy Azyl "Cichy Kąt" w Tarnowskich Górach Quote
bico Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Ihabe umila nam tu czas i Śledzikowi również:loveu::loveu::loveu: u nas w Lublinie tez pogoda okropna - leje i zimno:mad: lato odeszło:-( Quote
Moria Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Ponoć na chwilę lato ma jeszcze wrocic takie oszukane ale lato. Sledzik reaguje na Sledzika podnosi glowę i sie patrzy dzisiaj sobota zrobie troche zdjęć. Misiu bo taki z niego troche niedzwiedz. Quote
Syla Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Witam serdecznie.Podziwiam (słucham po raz niezliczony już) prezentację zamieszczoną przez ihabe, choć temat bardzo smutny.Kurcze, jak tak sobie popłaczę to mnie samej też jakoś ulży.To taka moja dogo-terapia.Porozsyłałam linka do znajomych, niech też coś ich wzruszy.Fajnie, że jesteście, że te psinki dzięki Wam mają jakąś szansę na nowe życie.Jak syn wróci że szpitala to będę zaglądać częściej i będę bardziej na bieżąco.Pozdrowienia i kusiolki dla wszystkich.Dla Śledzika-Misia mnizanko za uszkiem...w wykonaniu Morii oczywiście...hihi. Quote
agata51 Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Matko, jak to się stało, że nie mam numeru konta Śledzika? Niech mi ktoś prześle, proszę! Quote
gonia66 Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 agata51 napisał(a):Matko, jak to się stało, że nie mam numeru konta Śledzika? Niech mi ktoś prześle, proszę! Agaciu- to konto Iwonki, Ona dziś chyba nie wchodziła- byla jak zawsze w sobotę w schronie, pewnie przyszla niezywa....ale jutro na bank Ci przesle:loveu::loveu:Fajnie ze jestes z nami u Sledzika Kochana cioteczko:loveu::loveu::loveu: Quote
Brysio Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 wspaniale, ze Sledzik ma się coraz lepiej;) kochany dziadunio:loveu::loveu::loveu: Quote
ihabe Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 No.. dzięęędobry. Jestem Śledziem, Całkiem nieźle mi sie wiedzie. Siedzę sobie tu, w hoteliku, W pięknym mieście Elblągiku. mizianko od ihabe do utraty tchu...:loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts