Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sledzik był dzisiaj u lekarza. Serce ma dobre, dostał tabletki:
Karsivan 50mg
Ma podwyższony mocznik, dwa miesiące temu miał 130 teraz po badaniach ma 150. Może miec chore nerki prawdopodobnie ma.
Sledzik potrzebuje karmę niskobiałkową, potem po kilku dniach takiej diety mam złapać jego mocz i dać na badanie i dopiero po badaniu bedzie miał swoją własną dietę, która będzie obowiązywać go do końca życia. Oprocz tego dostal jeszcze dzisiaj zastrzyki na wzmocnienie.
Koszt cały 60zł, jeszcze badanie i nastepna wizyta i myslę że w 100 zł sie zamknie.
Najgorzej bedzie z tą dietą, na razie potrzeba trochę karmy niskobialkowej aby go wyprowadzić do badań.

• Replies 463
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moria napisał(a):
Sledzik był dzisiaj u lekarza. Serce ma dobre, dostał tabletki:
Karsivan 50mg
Ma podwyższony mocznik, dwa miesiące temu miał 130 teraz po badaniach ma 150. Może miec chore nerki prawdopodobnie ma.
Sledzik potrzebuje karmę niskobiałkową, potem po kilku dniach takiej diety mam złapać jego mocz i dać na badanie i dopiero po badaniu bedzie miał swoją własną dietę, która będzie obowiązywać go do końca życia. Oprocz tego dostal jeszcze dzisiaj zastrzyki na wzmocnienie.
Koszt cały 60zł, jeszcze badanie i nastepna wizyta i myslę że w 100 zł sie zamknie.
Najgorzej bedzie z tą dietą, na razie potrzeba trochę karmy niskobialkowej aby go wyprowadzić do badań.

ups.......no tak...w zasadzie mozna sie bylo tego spodziewac....to jednak staruszek....Sledziku..Ty si e tam trzymaj dzielnie bo masz przed soba szczesliwe lata u boku Morii...nie chcemy slyszec o zadnych chorobach....
Ihabe..czy aby Sledzim to da rade suchej karmie..??On ma w ogole zabki jeszcze???czy ja sie miesza z mokrym i ona mieknie??Bo ja to sie na tym kompletnie nie znam...:oops::oops::oops:

Posted

Kochani
Pilnie potrzebujemy dołożyć śledzikowi stałe deklaracje.... około 50 zł
Nasz dziadziuś bedzie już musiał zażywać tabletki, a one nie należą do taniutkich. Bazarkami coś dołożymy ale jeśli zdecydowaliśmy Śledzikowi zapewnic spokojną starość musimy iść za ciosem i sprawić aby była jak najdłuższa i aby zażywał leki.

Proszę rozsyłajcie wątek i spróbujmy zebrać choć kilka dodatkowych złotóweczek dla dziadziusia.:loveu::loveu::loveu:

Posted

Fakt, Sledzik wydaje sie starym dziaduniem ktoremu niewiele potrzeba. Jednak karmie go dzieki Ihabe najlepszymi puszeczkami i kupuje mu najlepsza sucha karmę, zjada ja znakomicie ponieważ jest dużym psem i zęby ma dobre. Sledzik uwielbia wędrować, aby zapewnic mu te jego wędrowki zakupiliscie mu kubraczek. Dzisiaj po dwoch miesiacach pobytu Sledzik potrafi nas obszczekać, warknąć na konkurenta, ktory zaglada do jego miski, jest towarzyski i potrafi sprobowac merdać ogonem gdy cokolwiek sie przy nim robi.
Jest cięzkim psem, nie ma z nim takiego kontaktu jak z każdym innym psem, to tak jakby byl psi autystyk żyjący w swoim wlasnym świecie, ale pomalu wraca do nas.
Napewno nie starczy mu czasu w zyciu aby wrocić calkowicie i stac sie normalnym psem, nie wiem co stalo sie przyczyna że Sledzik jest taki jaki jest, nie znam jego przeszlości.
Przeczytalam sklad carny animondy i ciesze sie, bo byl karmiony karma gdzie jest 10% bialka, podczas gdy większość karm ma 20-29% bialka, oznacza to iż jesli ma chore nerki to tylko dzi eki Iwonce Ihabe choroba ta nie postepuje tak szybko, poniewaz od początku dostaje karme ze zmniejszona ilościa bialka.
Sledzik bedzie potrzebowal tabletek jak i specjalnej diety i od tego zalezy jak dlugo bedzie sie cieszyl życiem.

Posted

agata51 napisał(a):
Będę na dniach robić przelew za listopad, postaram się dorzucić dyszkę. Więcej nie mogę - Marcel wrócił z adopcji :placz:

TŻ się pomylił i wysłał tylko dyszkę. Dosłać teraz czy dorzucić do grudniowej wpłaty?

Posted

agata51 napisał(a):
Będę na dniach robić przelew za listopad, postaram się dorzucić dyszkę. Więcej nie mogę - Marcel wrócił z adopcji :placz:

TŻ się pomylił i wysłał tylko dyszkę. Zróbmy tak - dopiszcie 5zł do mojej deklaracji. Od grudnia. Może być?

Posted

Moje kochane, niestety nie mam na dzisiaj dobrych wieści. Dzisiaj w nocy we snie odszedl nasz Sledzik. Spokojnie, po prostu nie obudzil się.
Nie lubie pisać takich wiadomości, dałyscie mu dwa miesiace spokojnego życia.

Posted

Co?????????????????????:crazyeye::crazyeye::crazyeye:CZytalam post Morii kilka razy...:shake::shake::shake:jak to???Przeciez dobrze się czuł....nic mu nie było...odszedł??????naprawdę odszedł nasz Kochany Dziadziuś?????Nie wierze.....:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:

Posted

Malgoniu Sledzik mial swoje dobre i złe dni. ogolnie czul sie dobrze, ale czasmi mial takie dni, że ciezko chodzil, nie chcial jeść. Tydzien temu byl u weta, to dla nas też nieoczekiwanie. podejrzewamy że mial może chore nerki ponieważ Sledzik odszedl naprawde nie cierpiąc, czasmi po takim złym dniu przychodzil dobry, kiedy duzo chodzil, mial apetyt, teraz po prostu, chyba przyszedl jego czas.

Posted

Moria napisał(a):
Malgoniu Sledzik mial swoje dobre i złe dni. ogolnie czul sie dobrze, ale czasmi mial takie dni, że ciezko chodzil, nie chcial jeść. Tydzien temu byl u weta, to dla nas też nieoczekiwanie. podejrzewamy że mial może chore nerki ponieważ Sledzik odszedl naprawde nie cierpiąc, czasmi po takim złym dniu przychodzil dobry, kiedy duzo chodzil, mial apetyt, teraz po prostu, chyba przyszedl jego czas.

Nic tego wczoraj nawet nie zapowiadało?????:placz::placz:I jak to było??rano znalazłyście Go..??Gdzie?????Jezuuu...nie umiem sie z tym pogodzic, bo bylam na ten fakt nieprzygotowana....:placz::placz::placz:Napisz więcje...prosze.....

Posted

Moria napisał(a):
W domu z rana się nie obudził.. Wczoraj miał gorszy dzień ...

Ale co???Gorzej sie czul??Bylo cos widac po nim????Gdzie go znalazlyscie rano????spal u siebie na poslanku czy gdzies sie ukrył przed światem????:placz::placz::placz:

Posted

O mój słodki Śledziku, nie moge w to uwierzyć, nie mogę:-(:-(:-(

Nie spodziewaliśmy się , że tak szybko to nastąpi:-(:-(:-(
Każda z nas liczyła na to, że Śledziki, który tyle wycierpiał teraz będzie się cieszył na swój niepowtarzalny sposób ze swojej emerytury:-(:-(

Nawet nie nacieszył się swoim kubraczkiem:placz::placz::placz:

To nie może być prawda.......

Posted

Żegnaj Śledziku...

na dzień dzisiejszy doszły wpłaty od majuska, baldek2, eski i syla

prosze o informacje ile mam wpłacic (przepraszam ale jeszcze nie zrobiłam przelewu) ile za weterynarza oraz za ile dni pobytu (chyba do 12 czy 13 listopada było zapłacone)

prosze też Was kochane ciotki o decyzje co z pieniążkami które zostały, ja nie dam rady zająć się teraz psiakami, więc proszę o info komu przelać kase i decydujcie co dalej

Posted

O mój Boże!!!:crazyeye::-(:-(:-(:-(:-(
przez tego koma nic nie wiedziałam - co za koszmarna wiadomość!:placz::placz::placz:

nie mogę w to jeszcze uwierzyć:-(:-(:-(:-( choć wiem, że Śledzik był stary i chory - dla mnie najważniejsze, że odszedł sam we śnie i nie cierpiał, a u Mori zaznał dobra i opieki...

Żegnaj Śledziku kochany...na prawdę poruszyłeś moje serce
[*]:-(

Posted

Tego się nie spodziewałam wchodząc tutaj.Najpierw Jeżyk a teraz Śledzik.Pocieszeniem jest to, że na koniec zaznał tyle dobroci a i smierć miał lekką...po prostu się nie obudził.Żegnaj kochany Śledziku.Syla.