iwona213 Posted October 12, 2009 Author Posted October 12, 2009 wspaniałe wieści, Moria dziekuję :loveu::loveu::loveu: Moria jak tylko bedziesz miała wolne domowe miejsce daj znać, ja Tobie oddałabym wszystkie najbiedniejsze istoty, jesteś wspaniała :loveu::loveu::loveu: Quote
Moria Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Vitka porobi zdjecia to może ktos pojdzie do domku, zobaczymy jak to bedzie, ale fajne jest tez to że Sledzik reaguje na Sledzika no i dziekuje za zaufanie. pozdrawiam. Quote
ihabe Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Psiaki i najwspanialsza ich opiekunko, przepraszam, że dopiero dziś wysłałam obiecane zabawki:-( Dołożyłam troszkę kabanosków i kilka polarów na zimę. Może zrobisz im z nich kubraki na zimę?:evil_lol: Czytanie tak wspaniałych wieści o Śledziku to najwspanialsze uczucie jakie ostatnio mnie nachodzi:loveu: Quote
Moria Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Polarki dobry pomysl dziekuje, skoro Sledzik naprzklad tak chodzi pomimo roj pogody to dla niego pierwszego wdzianko dziękuje bardzo w ich imieniu. Quote
Syla Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Witam.Właśnie zrobiłam przelewik dla Śledzika, zaglądam a tu takie superowe wiadomości.Już zastanawiałam się co zrobię z Lejkiem zimą i tutaj znalazłam odpowiedź.Dziadzio musi każdorazowo być na dworku minimum 20 minut...często pół godziny, inaczej potem mi w domu paskudzi.Musi pochodzić, żeby kupka była i przez ten czas robi średnio 8 razy siku.Już tak myślałam czy nie podawać mu rutinoscorbinu albo witaminy C.Chyba to jest tak samo jak u ludzi, że jej nadmiar jest wydalany z moczem.Nie chcę, żeby mi się przeziębiał i chorował.Dzięki dziewczyny za super pomysł.Poświęcę jeden swój polarek i ślepaczek dostanie ubranko na zimę.Pozdrawiam serdecznie. Quote
bico Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Moria napisał(a):Ja nie wiem czy Sledzik jest taki Slepy, doskonale trafia wszędzie sam, chodzi okropnie duzo daleko, wczoraj po deszczu tez chcial chodzic takie przemierza ogromne obszary że szok ma apetyt dobrze sie czuje i szuka towarzystwa, nie chce byc sam. Śledzik spryciarz i do tego długodystansowiec:evil_lol::loveu::multi: cudowne wieści, miód na serducho:loveu: Quote
Brysio Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Ciotki zapraszam na wątek naszego chorego Diabełka z Gliwic:-( http://www.dogomania.pl/forum/f1166/mlody-kudlaty-diabelek-po-ciezkim-wypadku-czy-zasluzy-na-lesze-zycie-148667/#post13139648 Quote
iwona213 Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 doszły październikowe wpłaty od: baldek2, eski, majuska, syla, ketunia, kasia ze schroniska + kasia ze schroniska wpłata jednorazowa, aktualizacja na 1 stronie Moria nie zalewa Was?? Quote
Moria Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Zalewa całe miasto ponoc jest zalane, tylko że my jestesmy w dolinie i to otoczonej z każdej strony wałami więc mozna powiedziec że mamy szczęście, ale pogoda okropna. Quote
iwona213 Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 Moria napisał(a):Zalewa całe miasto ponoc jest zalane, tylko że my jestesmy w dolinie i to otoczonej z każdej strony wałami więc mozna powiedziec że mamy szczęście, ale pogoda okropna. ufff to dobrze bo nieźle trąbią że Elbląg zalany... Moria poszedł przelew na 300 zł za okres 13.10-12.11 Quote
Moria Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Dziewczyny poprosze was w imieniu Sledzika o kubraczek psi przeciwdeszczowy czy ktoś moze dziadkowi to zalatwic. Quote
ihabe Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 [quote name='Moria']Dziewczyny poprosze was w imieniu Sledzika o kubraczek psi przeciwdeszczowy czy ktoś moze dziadkowi to zalatwic. wymierz mi go dokładnie a ja juz to mu załatwię , jest taki fajny: Ubranko wykonane z dwóch warstw: I.Od wewnątrz polar II Na zewnątrz bardzo wytrzymały na rozerwanie ortalion (tkanina oddychająca nie przepuszczajaca wilgoci do środka). Krój ubrania umożliwia regulację zarówno obwodu szyji jak i obwodu klatki piersiowej. Chroni krótkowłose psy przed zmarznięciem i długowłose przed zamoknięciem. Lekkie i wygodne, nie krępuje ruchów, dlatego nadaje się także dla psów biegających dużo. Dostępne w 11 rozmiarach . Przy rozmirze padana jest długość ubranka-odpowiadająca długości psa od kłębu do nasady ogona mierzona w linii prostej (!!!) . Rozmiar: 0-24cm,np.yorkshire terrier, chiuhuahua 1-28cm,np.yorkshire terrier , pinczer mini 2-32cm ,np.duży york, pudel mini 3-36cm,np. westie, terier szkocki 4-40cm,np. jamnik standart, beagle 5-44cm,np. amstaff 6-48cm,np. bokser 7-54cm,owczarek niemiecki, seter 8-61cm,np.wyżeł weimarski 9-69cm,np.dog niemiecki (suka) , rodezjan 10-79cm , np. dog niemiecki, wilczarz irlandzki. Quote
iwona213 Posted October 15, 2009 Author Posted October 15, 2009 o jeee ja nawet nie wiedzialam ze takie cos istnieje jak przeciwdeszczowy kubraczek :) Iwonko Śledzik ma w swojej skarpecie troche pieniędzy na plusie, więc podaj prosze konto to przeleje Ci pieniądze na kubraczek, albo osobiście przekaze w sobote w schronisku ;) Quote
ihabe Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 iwona213 napisał(a):o jeee ja nawet nie wiedzialam ze takie cos istnieje jak przeciwdeszczowy kubraczek :) Iwonko Śledzik ma w swojej skarpecie troche pieniędzy na plusie, więc podaj prosze konto to przeleje Ci pieniądze na kubraczek, albo osobiście przekaze w sobote w schronisku ;) najpierw musimy mieć wymiary:loveu::loveu::loveu: Moria a czy jakaś inna bida przy okazji nie potrzebuje tez kubraczka? Quote
Moria Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Nie chce was nadwerężac ale najkrotsza sierść ma Farcik, ale z kolei w boksie cieplym sle bez budy jest kamien, ale się jeszcze zastanowie i napewno wymierze dzisiaj Sledzika, chyba doszła wplata za śledzika i podejrzewam ż już jest od Iwonki Ihabe za Kladzię. Ja dzisiaj jestem bezsamochodowa bo sie zepsul mam nadzieję ze szybko naprawia ale przy moim trybie zycie jest to tragedia. Quote
Moria Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Sledzika wymiary 75 cm od szyji do ogona na grzbiecie 57 obwod za przednimi łapami 55 cm długość pod brzuchem do ogona. Quote
coronaaj Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 [quote name='Moria']Dziewczyny poprosze was w imieniu Sledzika o kubraczek psi przeciwdeszczowy czy ktoś moze dziadkowi to zalatwic. No wreszcie znalazlam Sledzika:multi::multi:gdzie takie kubraczki mozna dostac??? Sorry za spoznienie ale mam tymczasa Bibi sunie 6 tyg...:cool3::cool3: http://www.dogomania.pl/forum/f28/bibi_5-tyg-sunia_wesoly-autobus-coronaaj-ja-uratowal-pilnie-potrzebne-ogloszenia-147418/#post13165569 Quote
iwona213 Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 no witamy coronaaj u Śledzika :loveu: Quote
ihabe Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 [quote name='Moria']Sledzika wymiary 75 cm od szyji do ogona na grzbiecie 57 obwod za przednimi łapami 55 cm długość pod brzuchem do ogona. czy ten poprzedni był lepszy czy może płaszcz ochronny? :loveu::loveu::loveu: Quote
bico Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 :crazyeye:łooo matko, ale fajowe płaszcze i pelerynki się dla Śledzika szykują!:multi::loveu::multi: dobrze by było, gdyby płaszczyk z wierzchu był nieprzemakalny a pod spodem ocieplony np. polarem:cool3: ale to już Ihabe i Mori wiedzą przecież:oops: Quote
agata51 Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Żółta pelerynka - cudo!!! Będzie się Śledzikowi podobać! :cool1: Cioteczki, zajrzyjcie, proszę: http://www.dogomania.pl/forum/f1166/czasu-niewiele-jest-hotelik-potrzebne-deklaracje-147873/ Quote
Moria Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Bico pisze prawde dobrze aby byl i ciepły i nieprzemakalny, bo jak by zmokł to nic by sie nie stalo, chyba ten pierwszy taki jest. Quote
Syla Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Dzięki Wam dla mojego pana Lejanta znalazłam coś takiego. Co o tym myślicie? Ja się nie znam, ale to moje ulubione kolorki.Zamówię w poniedziałek i szkoda tylko, że tego sam użytkownik nie zobaczy.Legowisko-ponton dostanie pod choinkę.Pozdrawiam i dzięki za te namiary. Quote
Recommended Posts