Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Też słyszałam, że sterydy przyspieszają wzrost guza:shake:. Dobrze by było, żeby badania hormonalne wskazały na jakąś mniej paskudną chorobę i do wyleczenia.
Amiga, co będzie z tą kulą-smakulą dla Haśko? Stoi na szafce i straszy jak wyrzut sumienia:evil_lol:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki Ockhama :Rose:

Już mi PESTKA trucie przekazała :lol: :Rose:

I plan jest taki, że Haśko będzie miał badania u Dra Ingardena w Myślenicach, tam poleciła go badać Pani Wet prowadząca, więc tego się trzymamy - teraz pozostaje czekać na info na kiedy uda się umówić i dalej :kciuki:

Posted

Popytałam o te sterydy i nie jest to tak dokońca,że one powodują rośnięcie guza.
Pod wpływem sterydów następuje szybkie powiększenie guza wtedy gdy guz jest o podłożu hormonalnym np.guz przysadki mózgowej.
Natomiast sterydy stosuje się np. żeby zmniejszyć obrzęk mózgu.

Posted

dzięki Margi!!!

Haśko jest umówiony z PESTKĄ i AMIGĄ na wycieczkę do Theriosa do Myślenic w środę rano - zaciskamy :kciuki: no i z takich wstępnych wyliczeń to koszty badań też będą niemałe :roll: no ale mam nadzieję, że coś nam powiedzą i że nie będzie trzeba robić TK :shake:

Posted

malawaszka napisał(a):
nooo trzeba klikać - ja już dwa dni klikam :lol: oni chyba sobie nie zdają sprawy z mocy dogomanii i muszą mieć duuużo tych worków karmy

Już porozsyłałam na Gadu moim znajomym linka:) Mam nadzieję, że to nie pic na wodę:)

Posted

nikt nie zagląda do Hasiulca?:(

A to napiszemy jakieś bzdetki:)

Przetrwaliśmy upały, chociaż było ciężko:) I sobie żyjemy nawet w miarę spokojnie:) Od dwóch dni nie szczeka jak wychodzę, co prawda zawsze daję mu coś do spałaszowania, ale wcześniej nawet to nie pomagało. Był u mnie ostatnio mój brat i przeżył:)

Posted

PESTKA bój się boga :mdleje: Ty wiesz co u mnie się działo ostatnio jak pochwaliłam moje psy, że od trzech dni nie było napadów na koty???? zaraz się zaczęło od nowa :shake: ich NIE WOLNO chwalić :nono:

;)

trzymam :kciuki: żeby tak zostało!

Posted

malawaszka napisał(a):
PESTKA bój się boga :mdleje: Ty wiesz co u mnie się działo ostatnio jak pochwaliłam moje psy, że od trzech dni nie było napadów na koty???? zaraz się zaczęło od nowa :shake: ich NIE WOLNO chwalić :nono:

;)

trzymam :kciuki: żeby tak zostało!

A tam:) Z nim nigdy nie wiadomo, więc muszę go chwalić czasem, co by nie było, że ciągle mam złego psa:) A przecież chłopak fajny, tylko ma odpały:)

Posted

Pewnie, że eee tam, Haśko jest super, a że czasem palma mu odwali, no cóż, chłopak miał smutne dzieciństwo, jeszcze gorszą młodość, do szkoły pod górkę i to niejedną, nie widzi biedak, koty rozsiewają zapachy, że chciałoby się zapolować :evil_lol:i jeszcze w głowinie porobiło się coś nie tak:shake:. Ja mam wielką nadzieję, że w końcu będzie diagnoza trafna i wcale nie dramatyczna i będziemy świętować.:lol::loveu:

Posted

sybisia napisał(a):
Pewnie, że eee tam, Haśko jest super, a że czasem palma mu odwali, no cóż, chłopak miał smutne dzieciństwo, jeszcze gorszą młodość, do szkoły pod górkę i to niejedną, nie widzi biedak, koty rozsiewają zapachy, że chciałoby się zapolować :evil_lol:i jeszcze w głowinie porobiło się coś nie tak:shake:. Ja mam wielką nadzieję, że w końcu będzie diagnoza trafna i wcale nie dramatyczna i będziemy świętować.:lol::loveu:

A powiem Ci, że nawet z kotami jakoś w miarę:) Co prawda przez to, że je izoluję, ale nie nakręca się na nie tak jak miesiąc temu. Wpuszczam go do pokoju, tylko w kagańcu, bo nie chcemy mieć dodatkowych atrakcji i co prawda zaczyna popiskiwać i szukać na siłę tych kocich zapachów, ale jak wychodzi, to się prawie od razu uspokaja. Gorzej z odgłosami na spacerach - wszystko jest złe i trzeba to zagryźć. I nic nie pomaga, ale zobaczymy - może po spotkaniu w Therionie w środę coś się wyjaśni, albo przynajmniej można będzie wykluczyć jakieś opcje

Posted

Mam pomysł - na ogłoszenie w Dzienniku o Korze - mixa onka, która obcego potrafi capnąć, zglosił się pan, ktory szuka ostrego psa do pilnowania posesji. Może Haśko by się nadał? :evil_lol:;)

Posted

wpłynęła deklaracja zerduszka 30 zł, kkanarekk wpłaciła w maju za czerwiec 20 zł, wpłynęła też wpłata od Czarne Gwiazdy 100 zł i Pani Magdaleny K z Pawłowa 50 zł

Prosimy o jeszcze bo zbliżają się poważne wydatki Haśkowe :( które mocno uszczuplą jego budżet :shake:

Prosiłabym o info czy elik i Elitesse podtrzymują swoje deklaracje dla Haśka? ja nie cieprię się upominac, ale co zrobić... musimy wiedzieć na czym stoimy, bo tych stałych deklaracji przecież i tak była tylko garsteczka

Posted

Klinika w Myślenicach ma dobrych specjalistów więc wierzę ze coś rozsądnego wymyślą. Niestety mam przykre skojarzenia bo aż za dobrze zdiagnozowali Sympę
[*] :( i wszystko sie sprawdziło a wyglądało nieźle...