sybil Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Też słyszałam, że sterydy przyspieszają wzrost guza:shake:. Dobrze by było, żeby badania hormonalne wskazały na jakąś mniej paskudną chorobę i do wyleczenia. Amiga, co będzie z tą kulą-smakulą dla Haśko? Stoi na szafce i straszy jak wyrzut sumienia:evil_lol: Quote
AMIGA Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Oj o już chyba po niedzieli się musimy umówić, bo jutro jedziemy na działkę i wracamy dopiero w niedzielę wieczorem Quote
ockhama Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Potrułam u Doktoressy... potrułam Beci... Becia wszystko wie i potruje/przekaże dalej. Quote
malawaszka Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Dzięki Ockhama :Rose: Już mi PESTKA trucie przekazała :lol: :Rose: I plan jest taki, że Haśko będzie miał badania u Dra Ingardena w Myślenicach, tam poleciła go badać Pani Wet prowadząca, więc tego się trzymamy - teraz pozostaje czekać na info na kiedy uda się umówić i dalej :kciuki: Quote
AMIGA Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Mnie już Pestka tez potrula/przekazala i jak widzę szykuje mi się kilka podróży do Myślenic? Quote
malawaszka Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 AMIGA napisał(a):Mnie już Pestka tez potrula/przekazala i jak widzę szykuje mi się kilka podróży do Myślenic? może... może "tylko" dwie, trzy... Quote
Margi Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Popytałam o te sterydy i nie jest to tak dokońca,że one powodują rośnięcie guza. Pod wpływem sterydów następuje szybkie powiększenie guza wtedy gdy guz jest o podłożu hormonalnym np.guz przysadki mózgowej. Natomiast sterydy stosuje się np. żeby zmniejszyć obrzęk mózgu. Quote
malawaszka Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 dzięki Margi!!! Haśko jest umówiony z PESTKĄ i AMIGĄ na wycieczkę do Theriosa do Myślenic w środę rano - zaciskamy :kciuki: no i z takich wstępnych wyliczeń to koszty badań też będą niemałe :roll: no ale mam nadzieję, że coś nam powiedzą i że nie będzie trzeba robić TK :shake: Quote
PESTKA. Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 słuchajcie, wyczytałam coś takiego, niezwiązanego z naszym Hasiulcem. "pomozcie w akcji wystarczy tylko przycisnac" http://szerlok.pl/nakarm_psa/ Quote
malawaszka Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 nooo trzeba klikać - ja już dwa dni klikam :lol: oni chyba sobie nie zdają sprawy z mocy dogomanii i muszą mieć duuużo tych worków karmy Quote
PESTKA. Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 malawaszka napisał(a):nooo trzeba klikać - ja już dwa dni klikam :lol: oni chyba sobie nie zdają sprawy z mocy dogomanii i muszą mieć duuużo tych worków karmy Już porozsyłałam na Gadu moim znajomym linka:) Mam nadzieję, że to nie pic na wodę:) Quote
PESTKA. Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 nikt nie zagląda do Hasiulca?:( A to napiszemy jakieś bzdetki:) Przetrwaliśmy upały, chociaż było ciężko:) I sobie żyjemy nawet w miarę spokojnie:) Od dwóch dni nie szczeka jak wychodzę, co prawda zawsze daję mu coś do spałaszowania, ale wcześniej nawet to nie pomagało. Był u mnie ostatnio mój brat i przeżył:) Quote
malawaszka Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 PESTKA bój się boga :mdleje: Ty wiesz co u mnie się działo ostatnio jak pochwaliłam moje psy, że od trzech dni nie było napadów na koty???? zaraz się zaczęło od nowa :shake: ich NIE WOLNO chwalić :nono: ;) trzymam :kciuki: żeby tak zostało! Quote
PESTKA. Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 malawaszka napisał(a):PESTKA bój się boga :mdleje: Ty wiesz co u mnie się działo ostatnio jak pochwaliłam moje psy, że od trzech dni nie było napadów na koty???? zaraz się zaczęło od nowa :shake: ich NIE WOLNO chwalić :nono: ;) trzymam :kciuki: żeby tak zostało! A tam:) Z nim nigdy nie wiadomo, więc muszę go chwalić czasem, co by nie było, że ciągle mam złego psa:) A przecież chłopak fajny, tylko ma odpały:) Quote
sybil Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Pewnie, że eee tam, Haśko jest super, a że czasem palma mu odwali, no cóż, chłopak miał smutne dzieciństwo, jeszcze gorszą młodość, do szkoły pod górkę i to niejedną, nie widzi biedak, koty rozsiewają zapachy, że chciałoby się zapolować :evil_lol:i jeszcze w głowinie porobiło się coś nie tak:shake:. Ja mam wielką nadzieję, że w końcu będzie diagnoza trafna i wcale nie dramatyczna i będziemy świętować.:lol::loveu: Quote
zerduszko Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Tysz mam nadzieję, że neibawem wszystko się uspokoi i wypchniemy go do nowego domku :) Quote
PESTKA. Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 sybisia napisał(a):Pewnie, że eee tam, Haśko jest super, a że czasem palma mu odwali, no cóż, chłopak miał smutne dzieciństwo, jeszcze gorszą młodość, do szkoły pod górkę i to niejedną, nie widzi biedak, koty rozsiewają zapachy, że chciałoby się zapolować :evil_lol:i jeszcze w głowinie porobiło się coś nie tak:shake:. Ja mam wielką nadzieję, że w końcu będzie diagnoza trafna i wcale nie dramatyczna i będziemy świętować.:lol::loveu: A powiem Ci, że nawet z kotami jakoś w miarę:) Co prawda przez to, że je izoluję, ale nie nakręca się na nie tak jak miesiąc temu. Wpuszczam go do pokoju, tylko w kagańcu, bo nie chcemy mieć dodatkowych atrakcji i co prawda zaczyna popiskiwać i szukać na siłę tych kocich zapachów, ale jak wychodzi, to się prawie od razu uspokaja. Gorzej z odgłosami na spacerach - wszystko jest złe i trzeba to zagryźć. I nic nie pomaga, ale zobaczymy - może po spotkaniu w Therionie w środę coś się wyjaśni, albo przynajmniej można będzie wykluczyć jakieś opcje Quote
AMIGA Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Mam pomysł - na ogłoszenie w Dzienniku o Korze - mixa onka, która obcego potrafi capnąć, zglosił się pan, ktory szuka ostrego psa do pilnowania posesji. Może Haśko by się nadał? :evil_lol:;) Quote
malawaszka Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 żartownisia się znalazła :evil_lol: Quote
malawaszka Posted June 14, 2010 Author Posted June 14, 2010 wpłynęła deklaracja zerduszka 30 zł, kkanarekk wpłaciła w maju za czerwiec 20 zł, wpłynęła też wpłata od Czarne Gwiazdy 100 zł i Pani Magdaleny K z Pawłowa 50 zł Prosimy o jeszcze bo zbliżają się poważne wydatki Haśkowe :( które mocno uszczuplą jego budżet :shake: Prosiłabym o info czy elik i Elitesse podtrzymują swoje deklaracje dla Haśka? ja nie cieprię się upominac, ale co zrobić... musimy wiedzieć na czym stoimy, bo tych stałych deklaracji przecież i tak była tylko garsteczka Quote
weszka Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Klinika w Myślenicach ma dobrych specjalistów więc wierzę ze coś rozsądnego wymyślą. Niestety mam przykre skojarzenia bo aż za dobrze zdiagnozowali Sympę [*] :( i wszystko sie sprawdziło a wyglądało nieźle... Quote
Margi Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Ja wpłacę 30 zł na Haśko i 30 zł na Julkę. Wpłacić na konto sznupkowe? Quote
malawaszka Posted June 14, 2010 Author Posted June 14, 2010 Margi tak - bardzo dziękujemy! :Rose: Quote
Recommended Posts