Jump to content
Dogomania

**Amstaf Drops po szkoleniu w Bogatynii gotowy do adopcji, POSZUKIWANY DS

Recommended Posts

Posted

Ja jestem zdecydowana na 110%! Już prawie podjęłam decyzję o adoptowaniu Arno ( Abadon) z naszego łódzkiego schroniska, ale chwilowo skomplikowała mi się sytuacja w rodzinie i muszę się wstrzymać... niestety. Natomiast mam nadzieję, że lada chwila wszystko się unormuje i przed zimą dam radę któregoś byczka ze schroniska wyciągnąć. Nie chce zapeszać i napalać na jakiegoś konkretnego psa ( bo Arno już widziałam na swojej kanapie ) i potem będę musiała odchorować...jak mi go ktoś "skubnie " sprzed nosa, ale sprawy domowe już są na finiszu,:multi: więc powoli i nieśmiało się rozglądam ;)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='piechcia15']to lepiej się spiesz, bo słyszałam, że mają uśpić łódzkie asty i wszystkie bullowate:( nie wiem na ile to pogróżki a na ile wprowadzą w życie, aż ciarki mam na samą myśl:(
COOOOOOOOOO??????????????????
skąd takie informacje?????:crazyeye::crazyeye:

Posted

piechcia15 napisał(a):
to lepiej się spiesz, bo słyszałam, że mają uśpić łódzkie asty i wszystkie bullowate:( nie wiem na ile to pogróżki a na ile wprowadzą w życie, aż ciarki mam na samą myśl:(

jeeeeso skąd takie info ???

Posted

słyszałam od kilku zaufanych bullowatych psiarzy. Jedni mówią że to całkiem serio pogróżki wiszące na ostrzu noża, a inny mówią że schron tak straszy już od dawna, ale prawdy się nie dowiemy...tylko jak będzie już po fakcie, a fakt jest taki że mają chyba ponad 20 bullków (żeby nie skłamać) a wiadomo, każdy potrzebuje osobnego bosku, a przy ich przepełnieniu każdy boks na wagę złota. Ale nie chcę siać paniki, bo nie widziałam tego ani na papierze ani na własne oczy. Należałoby zapytać bardzie wtajemniczonych.

Posted

spróbuję podpytać gł. lek.vet nóż widelec sie uda i coś wie...bo aż mnie zmroziła ta inf. Chociaż po ostatnim uśpiewniu 10 miesięcznego BOLDA, już mnie nic nie zdziwi!

Posted

piechcia15 napisał(a):
to lepiej się spiesz, bo słyszałam, że mają uśpić łódzkie asty i wszystkie bullowate:( nie wiem na ile to pogróżki a na ile wprowadzą w życie, aż ciarki mam na samą myśl:(

Że co ? :crazyeye::angryy:
Bym pozabijała skur... :angryy::angryy::angryy:
Nie no ,to pojęcie ludzkie przechodzi - tam dobry psychiatra do ludzi się przyda ,bo z psami to raczej wszystko ok ! :angryy:

Posted

jezuu chyba żałuję że to napisałam:( bo jeśli się to okaże nieprawdą to mnie zlinczują, ale ja naprawdę tak słyszałam, a nawet pytano mnie czy nie można nic z tym zrobić:( a co ja mogę, zwykły szary człowiek:(

zanim zacznie się na tym wątku debata czy to prawda czy nie to byłoby dobrze zapytać kogoś ze źródła, a napewno są tu dogomaniacy z łódzkiego schronu:D

Posted

Bardzo dobrze, że o tym napisałaś i nie ma tu czego żałowac trzeba takie rzeczy nagłaśniać! Lek. vet. mówi ( podobno, bo osobiście z nim nie rozmawiałam) że absolutnie o takim pomyśle nie słyszał, ale nawet gdyby takowy był nie ma na takie procedury zgody. Zdrowe młode nieagresywne psy nie są i nie będą usypiane tylko dlatego, że są podobne do jakiejś konkretnej rasy. Inna sprawa, że "przepsienie " w Łodzi jest ogromne i każdy czeka na zbawienie w postaci drugiego schronu. Problem jest gigantyczny i "oficjalnie" jest zakaz przyjmowania nowych psiaków, ale każdy wie że następnego też się gdzieś "upchnie" bo przecież nie wyrzuci się na śmietnik jak rzecz.

Posted

RACJA, RACJĄ, ALE ZAWSZE TRZEBA MYŚLEĆ OPTYMISTYCZNIE! Bądźmy dobrej myśli nikomu krzywda się nie stanie. Nie wolno wysyłać złych energii, Ja szaman wam to mówię, żadnego biadolenia, użalania się i wysyłania złych energii bo te cholery zawsze się materializują. Także uśmiech na twarz i będzie good :cool1:

Posted

sowillo napisał(a):
RACJA, RACJĄ, ALE ZAWSZE TRZEBA MYŚLEĆ OPTYMISTYCZNIE! Bądźmy dobrej myśli nikomu krzywda się nie stanie. Nie wolno wysyłać złych energii, Ja szaman wam to mówię, żadnego biadolenia, użalania się i wysyłania złych energii bo te cholery zawsze się materializują. Także uśmiech na twarz i będzie good :cool1:

Nooo :)

BE HAPPY , DON'T WORRY !!! :)

Posted

NO I TAK TRZYMAĆ!!! niech każdy pomaga jak potrafi i będzie dobrze, świata nie zbawimy i wszystkim sie nie pomoże ale każdy niech orze jak może...POWODZENIA I ZDRÓWKA DLA WAS WSZYSTKICH :)

Posted

iiii oto mamy kolejne światełko w tunelu:) od kilku dni sms-uje z pewną Panią zainteresowaną Dropsikiem:) dziś zadzwoniła i brzmi obiecująco:) Ma co prawda dziecko ale nie skreślajmy jej:D chłopczyk ma 6 lat i doskonale wie jak obsługiwać amstafa:)bo miesiąc temu pożegnali swojego bullowatego staruszka. Jeszcze teraz mieszka w bloku, ale za 3 miesiące przeprowadza się do domu z ogrodem. Nie pracuje. Ma jeszcze 4-letnie dziecko siostry,ale tylko na miesiąc,nie na stałe. Wie że Drops jest wymagający i potrzebuje dużooo ruchu i twierdzi, że zna ten typ:) i podejmuje się wyzwania:) mieszka gdzieś pod Zgorzelcem, Bolesławiec czy coś od Bolka:) dałam namiary na pana Marka i będą się ugadywać:) powiedziałam o obowiązkowych wizytach u psa i absolutnie się z tym zgodziła...a więc trzymajmy kciuki,aby Dropsik nie zaprzepaścił jeśli Pani się zdecyduje

Posted

[quote name='piechcia15']iiii oto mamy kolejne światełko w tunelu:) od kilku dni sms-uje z pewną Panią zainteresowaną Dropsikiem:) dziś zadzwoniła i brzmi obiecująco:) Ma co prawda dziecko ale nie skreślajmy jej:D chłopczyk ma 6 lat i doskonale wie jak obsługiwać amstafa:)bo miesiąc temu pożegnali swojego bullowatego staruszka. Jeszcze teraz mieszka w bloku, ale za 3 miesiące przeprowadza się do domu z ogrodem. Nie pracuje. Ma jeszcze 4-letnie dziecko siostry,ale tylko na miesiąc,nie na stałe. Wie że Drops jest wymagający i potrzebuje dużooo ruchu i twierdzi, że zna ten typ:) i podejmuje się wyzwania:) mieszka gdzieś pod Zgorzelcem, Bolesławiec czy coś od Bolka:) dałam namiary na pana Marka i będą się ugadywać:) powiedziałam o obowiązkowych wizytach u psa i absolutnie się z tym zgodziła...a więc trzymajmy kciuki,aby Dropsik nie zaprzepaścił jeśli Pani się zdecyduje[/QUOTE]

przykro mi to pisać dziewczyny ale czarno to widzę. widziałam dropsa. to żywioł. żona marka dopiero od niedawna "jakoś" sobie radzi gdy zabierają go do domu. on wszystko traktuje jak zabawę. wszystko chce wyrywać i zabierać. dziecko 6-letnie nie będzie miało przy nim szans na to by utrzymać się w pionie. tak było ze 2 miesiące temu...no chyba, że się w tym czasie coś zmieniło. ponoć i tak zrobił kolosalne postępy ale myślę, że dom z dzieckiem to zbyt duża odpowiedzialność. to bardzo silny pies z adhd.

Posted

Całkowicie zgadzam się z Agatą! Od 6-latka chyba za wiele jeszcze nie można wymagać, żeby przestrzegał określonych zasad przy psie, a Drops jest psem, który takich wymaga. Jest psem dominującym, dziecko będzie sobie chciał ustawić niżej od siebie w hierarchii. Praca z psem- jak najbardziej, ale myślę, że tutaj byłaby za bardzo stresowa sytuacja. Na Waszym miejscu zaproponowała bym Państwu łatwiejszego psa.

Posted

[quote name='piechcia15']musiałyście zgasić mi światełko :-(
to takiego domu nie ma nigdzie:(:( :placz::placz:

zerknijcie proszę na tego biedaka PITbull WRÓCIŁ Z ADOPCJI I OD DZIŚ MIESZKA U NAS W LECZNICY:(:-(:placz::placz:
http://www.dogomania.pl/threads/195853-*Pabianice*-%C5%82agodny-pitbull-red-nose-wr%C3%B3ci%C5%82-z-adopcji-hotel-uratowa%C5%82-go-od-u%C5%9Bpienia!?p=15673606#post15673606

nie martw się...my też szukamy WYJĄTKOWEGO domu dla barona...trzeba wierzyć, że się taki znajdzie, inaczej to co robimy, nie miało by najmniejszego sensu.

a pitek to już chyba znalazł dom ;)

Posted

tak i podobno rozmawiała z Markiem i nadal jest zainetersowana mimo wszystko. Tylko że pojechać do niego może dopiero 25.11 ale lepiej póxno niż wcale, no chyba że znajdzie sie ktoś lepszy i odpowiedniejszy. Najważniejsze że ona się nie zraża,ale napisałam jej aby to jeszcze raz przemyślała pod kątem dzieci.