agaga21 Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 sowillo napisał(a):Boshe jaki ten BARON jest przepiękny!!! Szczerze przyznam nigdy nie przepadałam za bullowatymi ( wieczne wojny z moim rottkiem ) ale jak widzę jakie są ich losy i do jakich nieodpowiedzialnych ludzi trafiają to aż mi się nóż otwiera! dlatego muszę jakiemuś "nieszczęśnikowi" dać dom! Baron mnie powalił CUUUUUUDO-tylko nie mówić dropsowi bo się obrazi :). ucałuję baronka w nosek od ciebie:evil_lol::evil_lol: (oczywiscie w tajemnicy przed dropsem) Quote
ania z poznania Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Ucałujemy, damy smakołyka, a jeżeli się zgodzicie to poprosimy Marka, żeby zrobił lekcję pokazową, wtedy będziemy wiedziały o Dropsiku więcej. Quote
sowillo Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 już się nie mogę doczekać nowych wieści...oby pogoda wam dopisała. Quote
sowillo Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 hej, a nie orientujecie się może czy są jakieś książki o bullowatych - jakieś sprawdzone przez was oczywiście. Słyszałam o pozycji Daniela Capricorna, czy może jakiś inne? Quote
doddy Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 http://www.amstaff-pitbull.eu/viewforum.php?f=10 Tu masz podklejone fajne pozycje książek. :) Quote
sowillo Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 wielkie dzięki - muszę się dokształcić :) Quote
piechcia15 Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 to może skoro szykuje się wyprawa do Bogatyni to cioteczki nakręciłyby jakiś choć krótki (lub długi) filmik z Dropsikiem i jego umiejętnościami?Myślę że wiele z nas by ucieszył widok "żywego" psa:) To zawsze coś innego niż fotki:) Kurcze też bym z chęcią pojechała:( a może mnie ktoś zabierze:)??...z Łodzi :evil_lol: Kasiu w pierwszym poście właśnie widać kiedy dostaliśmy znak, że pies jest adopcyjny i od tego czasu można powiedzieć nastąpiła przemiana z Dropsiska na Dropsika:) najlepiej by było gdyby każda zna, która znała Dropsa z tamtych czasów:cool3: zapomniała o tym i poznała na nowo obecnego Dropsa, to byłby najprawdziwszy obraz. To jest teraz pies najedzony, wybiegany i kochany a więc normalny....a że lubi biegać :evil_lol: wiele z nich lubi :cool3: a adopcje idą ciężko, bo jednak niestety chyba krąży za nimi taka a nie inna opinia i ciężko wytłumaczyć, ze ten piesek naprawde nie zjada w całości...tylko dzieli na części:evil_lol::evil_lol::diabloti: Quote
oska1983 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 No filmik by się przydał:) a Dropsik ma gdzieś swoją galerię zdjęć? Quote
sowillo Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Filmik, filmik tak tak PROSIEM :loveu::multi::loveu::multi: Obawiam się piechcia, że mój transport to najwyżej pkp bądź pks, także dramat w tej chwili z autkami! Nic się nie składa ostatnio. Quote
sowillo Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 taa pkp min 8 godz. z przesiadkami..i niby jak go mam stamtąd zabrać :placz::placz::placz: Quote
agaga21 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 sowillo napisał(a):taa pkp min 8 godz. z przesiadkami..i niby jak go mam stamtąd zabrać :placz::placz::placz: a dokąd by miał jechać? Quote
sowillo Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 noooo jeśli pytanie dotyczy Dropsiulki to do Łodzi, a jeśli pkp to Łódź - Zgorzelec :) Quote
agaga21 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 sowillo napisał(a):noooo jeśli pytanie dotyczy Dropsiulki to do Łodzi, a jeśli pkp to Łódź - Zgorzelec :) heh...szkoda, że nie uda się skorzystać z okazji, bo właśnie w piątek jedziemy do bogatyni z kierowcą z łodzi, który będzie do łodzi wracał. zawsze jest jednak możliwość zorganizowac odpłatny transport jak juz jest wszystko do końca ustalone :) Quote
piechcia15 Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 no co wyyy z Łodzi jedzie ktoś??a kiedy będzie wracał?kurdeee gdyby nie to że to ten pt to bym pojechała:) mam niestety niewesołe wieści dla Kasi:( odbyłam długą rozmowę z p.Markiem o Dropsiku... Stwierdził, że ten pies sie nie nadaje do siedzenia w domu po 8 godzin i czekania aż pani wróci z pracy:( musi być albo krótko sam w domu, albo zostawiony np. w ogrodzie, bo jego ADHD nie pozwoli mu usiedzieć tyle czasu na pupie.Mimo, że powiedzmy rano by sie wybiegał, to mógłby zrobić demolke na chacie:( Sam stwierdził, że to pies nietypowy pod tym względem i wyjątkowy. Bo większość bullków lubi ruch, ale Drops to odrębna historia:) on nadawałby sie np. dla aktywnych emerytów albo dla młodego aktywnego człowieka, co by go wymęczył codziennie biegając, jeżdżąc na rowerze. To smutne dla nas wieści, bo znacznie zawężają pole manewru:( Do tego stwierdził aby szukać raczej w okolicznym rejonie, aby zawsze mieć możliwość kontroli psa, pomocy w tresurze i początkowych wizytach zapoznawczych. Ponad to Dropsik swoim żywiołem mógłby zrobić krzywdę dziecku, nieświadomie, potrąciłby, przewrócił. A poza tym ma hopla na punkcie jedzenia i nawet jeśli ktoś ma w ręku jedzenie (cokolwiek) to Drops uznaje to za swoje, często dość brutalnie:) no takich ma charakter...:) nawet jak Marek nasypuje mu karmę to nie zdąży mu do końca nasypać a ten już wszystko wymiecie do zera:) jego temperament nie pozwala mu na rozkoszowanie się jedzeniem:) A co do zachowania na ulicy to radzi sobie ok, potrafi ładnie chodzić, jest ciekawski do ludzi, ale stara się to hamować:) p.Marek stwierdził, że adopcja Dropsa przez Kasię, byłaby dużym ryzykiem, ale jak później usłyszał, że jeszcze Baron jej się podoba, to stwierdził że "twarda dziewczyna lubi ryzyko" :) ale ani jeden, ani drugi pies jest raczej nie dla ciebie Katarzyno:( chyba się załamię z tego powodu, bo już widziałam Dropsa na kanapie w Łodzi:( p.Marek poradził, aby poczekać aż trochę sytuacja z powodzią się ustabilizuje, choć 2 tyg. i dać jakieś ogłoszenia do gazety, nie wiem może jakieś plakaty wymyślimy i ponaklejać je gdzieś??nie wiem:( Kasiu, ale na pocieszenie ci powiem, że jak lubi ambitne psy i aktywne to naszego a raczej mojego Kochane Blejka możesz adoptować:) Też mix bullek pręgus kocha bieganie, ruch, aportuje pięknie, no i pływanie, woda...to jego żywioł:)a jest przez ścianę bo w Pabianicach:)nie to że robię mu reklamę, ale też mu sie coś należy jako ofierze rozwodu:( Quote
agaga21 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 tak, jedzie kierowca z łodzi ale miejsc nie będzie bo bedziemy mieć zawalone auto rzeczami dla powodzian, psami i nami:evil_lol: szkoda, że domek dla dropsiastego nie wypali :( może jakaś inna bida chwyci za serce sowillo...może z łódzkiego paskudnego schroniska...? Quote
piechcia15 Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 albo z Pabianickiego mniej paskudnego:) u nas astów nie brakuje. Od wczoraj w końcu po pół roku są do adopcji amstafy zabrane z meliny, które ważyły 16kg:(a teraz piękne cielaki z nich wyrosły:) powiedziałabym że przydałoby sie nawet odchudzanie:) Mamy też Blejka pływaka-bardzo sympatyczny psiak, Roki, który jest już u nas enty raz, gdy pan ląduje w pierdlu:( ruda starsza sunia na którą nikt nie chce nawet patrzeć:( no i kochana Rudzia znaleziona na stacji benzynowej, też staruteńka, omijana przez wszystkich:( jest tego od groma i wczoraj przyjechał podobno nowy jakiś agregat tyle że ciutkę agresywny,ciekawe co to za stwór:( ehh urwanie głowy z tymi amstafami. Quote
agaga21 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 piechcia, może załozycie wątek ttb pabianickich? Quote
oska1983 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Dobrze że pan Marek nie owija w bawełnę, tylko mówi wprost dla kogo się Drops nadaje. Ale szkoda że jeszcze będzie musiał poczekac na domek:( Quote
sowillo Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Muszę sprostować, Ja tylko powiedziałam a raczej napisałam, że Baron jest absolutnie cudnym psem. Natomiast mam jeszcze jakieś instynkty samozachowawcze, i Baronka raczej bym pod swoje skrzydła nie wzięła - chyba jest troszeczke zbyt nieprzewidywalny nawet dla mnie. Co do Dropsa WIELKA SZKODA, ale byłam na to przygotowana dlatego też wolałam dopytać o siedzenie w mieszkaniu jak i kontakt z małym dzieckiem. Tak jak mówiłam tu nie ma miejsca na jakiekolwiek wątpliwośći, musi być 110% pewności (nawet się zrymowało). Szkoda bo lubie charakterne psy, ale nic szukam dalej. Jeszcze jedno wszystkie sunie odpadają w przeddbiegach, niestety w rodzinie są juź ze cztery i wolę unikać dalszych między nimi "awantur". Także z psem facetem będzie bezpieczniej. Quote
sowillo Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Przez to wszystko zapomniałam podziękować za zainteresowanie i odpowiadanie na moje ( jak się niestety okazało ) trafne pytania i wątpliwośći. W dalszych poszukiwaniach, nadal pozwalam sobie prosić o ewentualną pomoc ;) pozdrawiam. Quote
agaga21 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 ja tylko napiszę, że baronek jest bardzo przewidywalny ;) sowillo, czy masz jakieś hmmm...wymagania jesli chodzi o innego psiaka? Quote
piechcia15 Posted August 19, 2010 Author Posted August 19, 2010 zobacz sobie na wątku naszych bullków dodałam teraz wszystkie galerie psów, bo pierwszy post ciut nieaktualny:) http://www.dogomania.pl/threads/62391-Bullowate-z-Pabianic-czekaj%C4%85-na-domy!?p=15220826#post15220826 Quote
Recommended Posts