jayo Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 beka napisał(a):W sobotę nie mogę :( a kiedy mozesz? :-) nastepnym razem sie dopasujemy :-) Czy dom w Przasnyszu dalej do sprawdzenia? Podeslalas Here moze? Quote
beka Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Zadzwońcie do mnie jak bedziecie w schronie. Bije sie z myślami...... Quote
jayo Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 beka napisał(a):Zadzwońcie do mnie jak bedziecie w schronie. Bije sie z myślami...... zadzwonimy, masz jak w banku... i worek karmy tez... a moze jednak dasz rade pojechac...? Quote
esperanza Posted October 12, 2009 Author Posted October 12, 2009 W sobotę do nowego domu pojechała Fiona. Do towarzystwa sunieczka ma rocznego Ice'a kupionego na Krupówkach z kartonu, jako szczenię labradora, który okazał się niedużym kundelkiem, ale o temperamencie labka :razz: Wczoraj po krótkim pobycie u beam6 do domu pojechała również Pixi. Niestety na ich miejsce weszły kolejne maluchy: drobniutki szczeniaczek- prawdziwy mikrus http://farm3.static.flickr.com/2671/4002154889_cf8d127dd7.jpg 3 maluchy- podrzucone w kartonie pod schronisko (są praktycznie identyczne) będą średniego wzrostu http://farm4.static.flickr.com/3483/4002915816_c666deb83f.jpg 2 maluchy z ADHD, które zgodziła się przyjąć do siebie beka :loveu: psiaki będą średnie/duże Demo http://farm4.static.flickr.com/3471/4002102879_1500e67fa0.jpg imienia drugiego w tej chwili nie pamiętam :oops: http://farm4.static.flickr.com/3452/4002105913_1a470d70d6.jpg oraz wspomniana wcześniej matka z 4 maluchami- będą małe- mają obecnie niecałe 4 tygodnie mama http://farm4.static.flickr.com/3474/4002916556_a31c6724ae.jpg jeden z maluchów http://farm3.static.flickr.com/2533/4002156251_739e0ac2ed.jpg Quote
Owieczka Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 esperanza - ostatni link otwiera mi sie ten sam psiak z ADHD którego imienia nie pamietasz :oops: Quote
esperanza Posted October 12, 2009 Author Posted October 12, 2009 Poprawiłam Pixi ma babeszjozę, nie wiadomo czy przeżyje :placz: Quote
Soema Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 W nowym domu złapała...?:-( biedactwo...:-( Quote
esperanza Posted October 12, 2009 Author Posted October 12, 2009 Nie, złapała w schronisku :-( uznałyśmy, że jej apatyczność wynika ze stresu spowodowanego opuszczeniem znanego jej miejsca, a to choroba zaczęła się rozwijać Oby transfuzja uratowała jej życie. Quote
Bejotka Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 [quote name='esperanza'] 4-miesięczny, owczarkowaty Otis Wyjątkowe cudo z Otiska. Może warto oddzielnie go ogłosić? Jest wyjątkowo piękny... Trzymam mocno kciuki za niego i inne Dzieciaki też :) Quote
esperanza Posted October 12, 2009 Author Posted October 12, 2009 Pewnie, że warto :p Czy ktoś może pomóc w ogłoszeniach? Na wątku ogólnym zamieszczę dziś zdjęcia nowych, dorosłych psów. Quote
Kika9004 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Ja chętnie zajmę się założeniem wątków na dogo psiakom :multi: [email protected] - prześlij któregoś zdjęcia i opisik a ja wstawię :) Quote
Owieczka Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Piękności z tych dzieciaków :loveu: beka, pewnie Ci broją troche :diabloti: Quote
beka Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Owieczka napisał(a):Piękności z tych dzieciaków :loveu: beka, pewnie Ci broją troche :diabloti: Taaaa, trochę :evil_lol: Demo ma iscie demo-niczny charakterek. Gryzie moje suki, warczy szczeka i do spółki z bratem zeżarł kołdrę na której spali :mad:. Ale słodziaki z nich straszne :) Quote
andzia69 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 [quote name='beka']Moje piekne tymczasy: Demo i Denis Beka - śliczniaste te tymczasy:loveu:...tylko takie mało onkowate:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
beka Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 No co Ty Andzia, wiesz że ja to tylko onki uważam :evil_lol:. To są onki konstancińskie :) Quote
esperanza Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 Onki konstancińskie gładko-szorstkowłose :eviltong: Komu malucha? :cool3: Quote
andzia69 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 esperanza napisał(a):Onki konstancińskie gładko-szorstkowłose :eviltong: Komu malucha? :cool3: Onki kruszewsko-konstancińskie gładko-szorstkowłose!:lol::evil_lol::evil_lol: moze im kto jakiś rodowód dogomaniacki wyrobi?:diabloti: Quote
tanitka Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 eee tam, beka za długo ze mną sie koleguje to na wyżły zeszła!;) śliczne maluchy Quote
Kika9004 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Ojej jakie słodziaki :loveu: Chciałabym tego spod sklepu na tymczas, ale raczej chyba to niemożliwe. :-( A ha jeszcze takie dodatkowe pytanko: Jeśli ktoś decyduje się na tymczas to czy schronisko może w jakiś sposób pomóc? Można oczekiwać tej pomocy? Co jeśli np. pies potrzebuje specjalistycznej diagnostyki lekarskiej, a wiadomo wet nie zrobi tego za darmo? Czy mogłabym szukać pieniędzy np. w "Kundelkowej Skarbonce"?? Quote
jayo Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 [quote name='tanitka']eee tam, beka za długo ze mną sie koleguje to na wyżły zeszła!;) śliczne maluchy tak wlasnie pomyslalam, ze tu zajrzysz :-) beka ubiegla Cie z DT - a juz mialam je wiezc na Twoje włości :diabloti: Maluchy maja ze dwa miechy, a juz takie dużaste :lol: Kika - jesli bierzesz psiaka na DT, to jesli bedzie potrzebowal jakiejs specjalnej pomocy weterynaryjnej - bedziemy pomagac. Szczepienie i odrobaczanie na pewno moze zrobic schronisko (oczywiscie z pomoca swojego weta) :p Ale jakichs specjalnych zbiegow nie da rady na miejscu tam zrobic. Zakladam, ze szczeniaki, ktore sa szczepione, nie beda wymagac jakiejs specjalnej opieki - tak nalezaloby sobie zyczyc. Maluch Mikrus vel Drops akurat nie ma teraz tak zle, bo zajal miejsce Demo i Denisa w biurze, wiec nie jest najgorzej. Ale na przyklad Fidze bardzo przydalby sie DT, bo zahukana ledwo ma szanse skorzystac z miski, bo Wiki ja przepedza.... Figa teraz: a tu Wiki z mama Czatą i Gryzia, która korzysta z dokarmiania. Patrzyłyśmy z podziwem, że Czata pozwala każdemu szczeniakowi dossać się do cycuchów. A matka Figi stała obok i stwierdziła, ze ma wolne :cool3: A tu podrostek znaleziony przez Bebcik, Dyzio : Quote
Lilmo Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Dziewczyny,bo ja już się pogubiłam. Czy sunia ze zdjęć powyżej to nie czasami Figa, a nie Gryzia? Poza tym znalazłam jeszcze jedną niezgodność. Oto post z 21.09: [quote name='esperanza']Tak, to Blue został adoptowany :p Zerknijcie prosze do pierwszego postu- 3 szczeniaki zostały adoptowane: Fart, Figa i Pix. W schronisku nadal jest 17 szczeniąt :-( W związku z tym ja odświeżałam ogłoszenia Fridzie, a teraz widzę na pierwszej stronie oraz po zdjęciach powyżej, że to jednak Figa wciąż czeka na dom, prawda? Quote
jayo Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Lilmo napisał(a):Dziewczyny,bo ja już się pogubiłam. Czy sunia ze zdjęć powyżej to nie czasami Figa, a nie Gryzia? Poza tym znalazłam jeszcze jedną niezgodność. Oto post z 21.09: W związku z tym ja odświeżałam ogłoszenia Fridzie, a teraz widzę na pierwszej stronie oraz po zdjęciach powyżej, że to jednak Figa wciąż czeka na dom, prawda? Masz racje, pomylilam imiona... juz poprawiam :-) Quote
Recommended Posts