mortikia Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Kurcze, właśnie korci mnie... Ale odpowiedź dam dziś w nocy lub jutro. To zależy od tego, kiedy do adopcji pójdzie Masza, która teraz jest u mnie na DT:) i właśnie smacznie śpi w moim łóżku ;-) Masz może więcej jej zdjęć??? Quote
esperanza Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 Mam same niespecjalne, bo w biurze było dosyć ciemno, wstawię, jak imageshack zacznie działać :angryy: Quote
mortikia Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 OK, to czekam na więcej zdjęć :) A na Twoje oko to będzie raczej duży, średni czy mały pies? Quote
esperanza Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 Stawiam na średniego psa, mniejszego niż onek. :p Quote
Kika9004 Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 esperanza napisał(a): W sumie jest 29 psiaków pomiędzy 4 tygodniem i 8 miesiącem życia :-( To przeogromna liczba :o :o :o Quote
mortikia Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 esperanza napisał(a):Stawiam na średniego psa, mniejszego niż onek. :p Super. Nie mogę doczekać się zdjęć. ;) Quote
esperanza Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 Dostałam :p Jutro zadzwonię do schroniska, by małą zarezerwować i dowiem się, jak się miewa. Quote
Lilmo Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Założyłam dzisiaj wreszcie konto na alegratka.pl, więc zrobię za chwilkę również w tym serwisie ogłoszenia Fidze i Gryzi. Wyróżnię dziewczynom ogłoszenia jednak mogę pozwolić sobie tylko na 1 punkt, gdyby ktoś był chętny dorzucić od siebie sms'a to mogę podać szczegóły. Quote
*Monia* Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Wysyłam Wiki jakimś ludziom zainteresowanym moją małą. Trzymajcie kciuki. Quote
esperanza Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 Trzymam mocno :razz: Na razie nikt sensowny niestety nie dzwoni, a maluchów jest tak dużo. Za chwilę trzeba będzie zabierać kolejne ze schroniska, by nie dziczały, a nie ma gdzie. :-( Quote
*Monia* Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Mój tata ogłaszał Shinę w pracy i teraz chętni zaczynają się zgłaszać. Powiedziałam jakie są wymagania i będę czekać czy ktoś się zdecyduje. Quote
Kika9004 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Widziałam, gdzieś wątek fundacji "Niczyje" chyba założony przez Ciebie esperanza i poprosiłam o zrobienie dla niego banerka: wstaw go do odpowiedniego tematu, bo nie mogę znaleźć linku :shake: Quote
esperanza Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 Kika9004 jest błąd, bo my jesteśmy stowarzyszeniem, nie fundacją, tutaj jest nasza strona: www.niczyje.org.pl a tutaj jest wątek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=128920 Quote
maja602 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Deska ma ogłoszenia w Necie. Zrobiłam także dla kilku innych. Nie mogłam doczekać się na imiona nadałam własne. Dolly to jedna z suczek zabranych z obwodnicy. Są prawie identyczne więc zrobiłam jedno ogłoszenie dla imienia Dolly. Czworaczki : czarny chłopaczek to Dark, suczki kolejno to: Dasza, Doris, Doxa. Czekam na zdjęcia ósemki szczylków i ich mamy. Czy któregoś przeoczyłam? Quote
aganela Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Dziewczyny,mogę zrobić "dzieciaczkom":loveu:;)bez wypasu niestety,allegro zbiorowe,jest potrzebne? Tylko kontakcik,by pasował i może pomóc w drodze jak dojechać? Quote
Kika9004 Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 [quote name='aganela']Dziewczyny,mogę zrobić "dzieciaczkom":loveu:;)bez wypasu niestety,allegro zbiorowe,jest potrzebne? Tylko kontakcik,by pasował i może pomóc w drodze jak dojechać? Myślę, że allegro by nie zaszkodziło :) Kontakt: [email protected] Justyna - 607-077-350 Quote
Lilmo Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Otrzymałam dzisiaj maila od pani zainteresowanej adopcją Figi. Esperanza ma zapchaną skrzynkę i nie mogę przesłać PW ze szczegółami. Czy w związku z tym mam podesłać treść tej wiadomości komuś innemu czy czekamy na wyczyszczenie skrzynki? A może najlepiej poprosić panią o kontakt telefoniczny z Esperanzą ? Quote
Owieczka Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 [quote name='Lilmo']Otrzymałam dzisiaj maila od pani zainteresowanej adopcją Figi. Esperanza ma zapchaną skrzynkę i nie mogę przesłać PW ze szczegółami. Czy w związku z tym mam podesłać treść tej wiadomości komuś innemu czy czekamy na wyczyszczenie skrzynki? A może najlepiej poprosić panią o kontakt telefoniczny z Esperanzą ?[/QUOTE] Tak, najlepiej żeby zadzwoniła do esperanzy bezpośrednio lub do Jayo. A moze podaj mi wszystko na pw ja się skontaktuje z panią lub z którąś z dziewczyn. Quote
Kika9004 Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Trzymam kciuki za adopcję Fridy :multi::multi::multi: Spytajcie się proszę pani skąd dowiedziała się o suczce. Dobrze wiedzieć na jakie ogłoszenia stawiać :D Quote
Lilmo Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 [quote name='Kika9004']Trzymam kciuki za adopcję Fridy :multi::multi::multi: Spytajcie się proszę pani skąd dowiedziała się o suczce. Dobrze wiedzieć na jakie ogłoszenia stawiać :D[/QUOTE] Odpowiedź była ze strony oxl.pl :) Wiem, bo Pani napisała wiadomość używając formularza kontaktowego na tej stronie ;) Quote
Kika9004 Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 [quote name='Lilmo']Odpowiedź była ze strony oxl.pl :) Wiem, bo Pani napisała wiadomość używając formularza kontaktowego na tej stronie ;)[/QUOTE] Dzięki. Super. Widać, że takie ogłoszenia dają odzew :multi:. Cały czas trzymam kciuki :) Quote
esperanza Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 Prosimy o więcej ogłoszeń dla psiaków. Nikt nie dzwoni, a one rosną :-( U Owieczki miały być tylko przez chwilę i tak zostały... Quote
Owieczka Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Wiki i Figa juz całkiem nieźle utrzymuja czystość w domku :p w ciągu dnia nic nie zrobią, zdarza im się sporadycznie w nocy. Wiki nadaje sie tylko do domu z ogrodem bo strasznie źle reaguje na zamknięcie gdziekowliek :shake: ani kojec ani w mieszkaniu. Tragedia. Musi widzieć człowieka i koniec. Za to nie pcha się na łóżko, kocyk w kaciku domu całkowicie jej wystarcza. Jest straszna pieszczocha ale lubi mieć zajęcie ( lubi prace z człowiekiem ) Figa-Frida za to najchętniej na łóżeczku i na kolankach, typowy kanapowiec i pieszczoch. Taka damesa z niej trochę :eviltong: jak dostanie reprymende od kogokolwiek ( czy to ja , czy któreś z psiaków lub kotów) to się obraża. Idzie w kącik, odwraca sie tyłkiem i trzeba dać jej chwile zanim wróci do zabawy ;) jest bardzo delikatna i wrażliwa ale to mała złodziejka i szkodnik. Wyciaga z torby co tylko uda jej się złapać i chodu na podwórko ( ostatnio powyciagała mi gruszki z reklamówki). Kapciami czy skarpetkami treż nie pogardzi :evil_lol: Quote
Recommended Posts