esperanza Posted September 2, 2009 Author Posted September 2, 2009 mortikia napisał(a):Ta ostatnia mamuśka wygląda jak papillon :) Dokładnie mi to samo przyszło na myśl. Jest bardzo kolorowa. W Kruszewie usypia się ślepe mioty- 3 maluchy czarnej suki zostały uśpione i wszyscy myśleli, że to cały miot, niestety okazało się, że suka 3 maluchy zaniosła do jamy pod budynkiem i dopiero niedawno maluchy stamtąd wyszły :-( Matka jest psem płochliwym, trzymającym się na uboczy, dlatego nikt nie zauważył, że karmi. Quote
maja602 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Do ogłoszeń nadałam następujące imiona: dwie w koszyczku - od lewej Moli i Megi. Później kolejno Pipi, Pixi, Prima i mamusia Petra. Śliczny owczarkowaty to Otis. Dla reszty ogłoszenia zrobie jutro lub w weekend. One są jeszcze takie maleńkie, że muszą być z mamusią. Quote
esperanza Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 Maja602 serdeczne dzięki :p W pierwszych postach jest aktualna lista szczeniąt do adopcji. Niestety doszła kolejna suka z 2 maluchami :placz: Jak tylko uda nam się pojechać do schroniska, zrobimy zdjęcia. A tymczasem nowe foty miotu F. Quote
esperanza Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 Tak, zrobiłam im, tylko nowych fotek jeszcze nie wstawiłam. Dziś się kończy, więc podmienię. Zapomniałam o jeszcze jednym szczeniaku- małej suczce. Jej matka jest półdzikuskiem. Małej przydałaby się socjalizacja, inaczej będzie taka sama jak matka :-( Quote
maja602 Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Małą zapomnianą suczkę w ogłoszeniach nazwałam Dafne. Mamusi zrobię ogłoszenie jak będą lepsze zdjecia. Quote
esperanza Posted September 5, 2009 Author Posted September 5, 2009 Mam fotki suni, ale wstawię po wekendzie, bo tutaj nie mam do nich dostępu. Quote
esperanza Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 Pomocy! Maluchy rosną i dziczeją! :placz: Matka czarnej-podpalanej: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 porobilabym im ogloszenia, ale kurde dawajcie jakies robocze imiona bo jak ktos zadzwoni to nie bedzie wiadomo o jakiego psa chodzi Quote
esperanza Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 W pierwszych postach tego wątku są imiona szczeniąt :p Quote
maja602 Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Mama małej Dafne ma juz ogłoszenia. Ma na imię Dorcia. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 wrzuccie jeszcze raz tel. kontaktowy, bo nie moge znalezc :roll: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2147775_piekny_kolorowy_szczeniaczek_fart_szuka.html http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2147781_szczeniorka_fiona_czeka_na_ciebie_w.html Quote
maja602 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 W ten weekend zrobie ogłoszenia dla najmłodszej trójki i ich mamy. Poproszę o lepsze zdjęcie suczki. Czy szczylki to same chłopaki Quote
esperanza Posted September 11, 2009 Author Posted September 11, 2009 Tak, to same chłopaki. Postaramy się o nowe zdjęcia. Quote
esperanza Posted September 13, 2009 Author Posted September 13, 2009 Na pierwszej stronie zaktualizowałam informacje i niektóre zdjęcia. Siostry Megi i Moli poszły do nowych domów. Jedno z czarno-białych szczeniąt okazało się psem- zmieniłam imię na Pix. Pojawiły się 2 nowe szczeniaki- będą raczej średnie-duże. Quote
maja602 Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 W moich ogłoszeniach trzy szczeniaczki to: pierwszy z lewej - Nugat, w środku Nemo, najmniejszy Negro. Mamusia ma na imię Nelly. Nowe pieski to : suczka - Wiki, piesek Wolf, matka Wega Quote
maja602 Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Podajcie, które z piesków, nowych i tych starszych, znalazły dom. Robi się gęsto w moich ogłoszeniach. Quote
esperanza Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 Jeśli chodzi o szczenięta, nic więcej nie poszło do adopcji. Co do dorosłych- jutro prawdopodobnie pójdzie do adopcji Lupi. Do nowego domu poszła Bryza i Bej (razem), Kora, Lolka, Dymna i Szorstek. Quote
maja602 Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 To wspaniałe wiadomości. Mam nadzieję, że dobrze trafiły. Quote
esperanza Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 Ja również :p Psiaki poszły do adopcji bezpośrednio ze schroniska. Quote
jayo Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Bryza i Bej poszly niedaleko Kruszewa, do sprawdzonego domu. Do adopcji poszla tez Celinka, sunia po sterylce aborcyjnej - w schronisku byla raptem dwa tygodnie :razz: Quote
dorobella Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 esperanza a jaka duża ta "papillonka" ? Quote
jayo Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Ona jest nieduza, do pół łydki najwyżej. Na zdjęciach nie widać, bo tak pilnowała maluchów, że ledwo dało sie zrobić fotki: Quote
Recommended Posts