mortikia Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Owczarek niemiecki - SUKA I SZCZENIĘTA - ODDAM !! (785043872) - Aukcje internetowe Allegro Dodałam kontakt i zdjęcia. Podoba się? ;-) Quote
esperanza Posted October 15, 2009 Author Posted October 15, 2009 :cool2: zmień tylko wiek Otisowi na 6 miesięcy, a Tekilka będzie raczej mini onek Quote
Owieczka Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Jak już jestem to przedstawie sytuację jak wygląda : Mikrus jest w awaryjnym dt i ma się świetnie ( jak narazie), ma do towarzystwa mini yorka ( towarzysz do zabaw) i a'la pudelkę ( babcia - dobra nauczycielka ) Oczywiście do dyspozycji miał całe łóżko ale wybrał ( męskie) spodnie, tam się zwinął i spał prawie całą noc. W domu jest bardzo cieplutko więc chyba mu było za gorąco na kołdrze. Rano zebrało mu się na zabawę i obgryzał nogi Mariusza ( bo wystawały spod kołdry) :evil_lol: Ciocia Krysia ( mama Mariusza) już od rana gotuje i pichci Mikrusiowi, żeby maluch sił nabrał ( chociaz sadełka ma i świetnie wyglada- co cioci Krysi nie przekonuje :eviltong:) A to kopiuje co Mariusz napisał: Wczoraj kurczczek i wcinał suchą karmę ( Royal Canin dla Yorków). Dziś to samo. Wczoraj to sie tak nawcinał ze sie z niego mała okrągła piłeczka zrobiła, ledwo sie toczył. Ale wyjdzie upasiony i rozbebrany od nas, to z tym liczyć sie musisz. Jest poprostu przekomiczny :loveu: I dostałam takiego MMs-a od Mariusza: Zgadnij z kim dzisiaj spię ? Quote
Owieczka Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Niestety co do reszty szczeniat nie mam rewelacyjnych wieści :shake: Wszystkie sunie muszą trafić jak najszybciej do DT lub DS :placz::placz::placz: Dziewczynki przebywają teraz u mnie na chwilowym DT , Ja nie mam jeszcze dobrych warunków dla nich :shake:, dzieciaki są zamknięte w budynku gospodarczym w a'la piwniczce gdzie maja tylko okienko na świat :placz: Sunie boja się człowieka ( bo go nie znają) i mimo, że sie bardzo cieszyły na mój widok, żadna do mnie nie podeszła :shake:... Uciakaja po katach i płaszczą się na ziemi jak placki. Szczególnie Wiki potrzebuje jak najszybciej socjalizacji z człowiekiem !!! :-( Nie dość że jest agresywna do innych szczyli, szczególnie przejawia agresje przy jedzeniu czy zabawkach to jeszcze boi sie cżłowieka :placz: Jeśli dalej będzie miała sporadyczny konatkt z ludźmi to wyrosnie z niej pół dzikus z syndromem agresji lękowej :sad: Ja naprawde zgodziłam sie tylko dlatego , żeby maluchy niczego nie złapały ale sama nie dam rady ze wszystkim :oops: Co z tego , że im na głowe nie pada i maja co jeśc i pić i siebie do towarzystwa... To nie wystarczy :shake: tym bardziej, że nie dam rady długo ich trzymać. Musze poświęcic sporo czasu Guarciowi http://www.dogomania.pl/forum/f1159/wyrzucony-zaglodzony-pogryziony-mix-boksera-prosba-o-pomoc-148364/ mam jeszcze odratowanego konia ( wymagającego opieki) i niekończący sie remont :placz: pomóżcie ... :modla: Quote
Kika9004 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 :-(:-(:-(Ojej chciałabym jakoś pomóc. :-(:-(:-( Quote
jayo Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Tymczasow jak zawsze malo - ale skutki braku kontaktu szczeniakow z ludzmi i otoczeniem zostaja na całe życie psa !!!!!! HELP!!! Quote
esperanza Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 Kika9004 jeśli nie możesz zabrać do siebie na dt, to proszę pomóż reklamując te psiaki na wątkach, gdzie ktoś szuka psa do adopcji i zakładając wątki dla dorosłych psów. Na głównym wątku będę wklejać dziś info i zdjęcia psiaków, które pilnie potrzebują domów. Quote
jayo Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Podnosze !!! Szukamy tymczasow pilnie !!! Prima Gryzia Prima i Wiki Quote
mortikia Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Jak tylko będę miała mniej szczeniąt w domu wezmę któregoś na tymczas. Quote
Kika9004 Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f1161/karat-staruszek-z-kruszewa-149123/#post13173299 Quote
clo Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 zapytam mame..moze sie zgodzi dac jakiemus dt..ktore maluchy najpilniej potrzebuja?nie mam czasu przebrnac przez caly watek dlatego pytam przepraszam.. Quote
Kika9004 Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 clo napisał(a):zapytam mame..moze sie zgodzi dac jakiemus dt..ktore maluchy najpilniej potrzebuja?nie mam czasu przebrnac przez caly watek dlatego pytam przepraszam.. Cztery przedstawione powyżej: Frida, Wiki, Prima i Gryzelda. Quote
jayo Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 clo napisał(a):zapytam mame..moze sie zgodzi dac jakiemus dt..ktore maluchy najpilniej potrzebuja?nie mam czasu przebrnac przez caly watek dlatego pytam przepraszam.. Moze Wiki moglaby wziąc? :oops: Ona chyba najbardziej potrzebujue teraz towarzystwa człowieka, bo jest juz dzikawa - a jest bardzo sliczna i powina szybko domek znaleźć... Quote
Owieczka Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 jayo napisał(a):Moze Wiki moglaby wziąc? :oops: Ona chyba najbardziej potrzebujue teraz towarzystwa człowieka, bo jest juz dzikawa - a jest bardzo sliczna i powina szybko domek znaleźć... Jak dla mnie to wszytkie potrzebują takiej samej uwagi :oops: Ja nie jestem w stanie im tyle poświęcić :shake: 7 psów to stanowczo za dużo jak na mnie jedną :-( Pomóżcie... Jak tylko obrobie zdjęcia to wstawię i opisze każde z psiaków. Co do Wiki , moge tylko powiedziec że nie jest dzika a tylko bardzo nieśmiała :p i bardzo ale to bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem :placz: Quote
Owieczka Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Dzięki pomocy sąsiadki i jej dzieciaków mogliśmy troche porozpieszczać maluchy :eviltong: niech się oswajają z domostwem i ludziami ;) Wiki i Frida dwie najbardziej nieśmiałe dziewczynki z towarzystwa. Obie spragnione człowieka i jakiegokolwiek kontaktu z nim. Quote
Owieczka Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 gryzia i Prima Dwie rozrabiary :evil_lol: wszędzie ich pełno i wszedzie pierwsze. Quote
maja602 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Istotnie nieśmiałe dziewczynki. Po prostu Lilie Wodne. :loveu: Grzeczne, kiedy śpią. Quote
Owieczka Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Wiki Subtelna, nieśmiała sunia , która dostaje paniki jak jej znikam z pola widzenia :shake: ( będzie problem zostawania w domu jesli już teraz ktos nie zacznie z nią ćwiczyć) :placz: Wyje, piszczy i płacze. Zamknieta w kojcu stoi na dwóch łapkach i łapie zebami siatkę płacząc i skowycząc mimo towarzystwa reszty maluchów... Nie jest dominantką w stadzie, wręcz przeciwnie to ona potrafi ustapić ale... przejawia agresje przy jedzeniu :shake: ( bardzo często walczy z Primką ) odgania inne maluchy od miski. Wikusia jest pieszczochą do potęgi , najchętniej na kolanach lub gdziekolwiek oby dotykać ( czuć) opiekuna. Szybko się uczy i jest ciekawa świata ( oby u boku czowieka) Ona koniecznie musi iśc na tymczas gdzie ktoś poświęci jej chociaż odrobinę czasu :placz: Quote
Owieczka Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Frida Najbardziej nieśmiała z towarzystwa, coś w stylu "chciałabym ale sie boje" intersuje ją wszystko, potrafi znaleźć sobie jakiś papierek i sama się w kąciku bawić. Cichutka chociaz bardzo czujna. Jak dla mnie to będzie taki piesek- maskotka w domu. Mała pieszczocha. Psina- przylepka chyba do niej bardziej pasuje :loveu: Ja nie mam czasu jej tak niańczyć :shake: a ona potrzebuje zainteresowania bo sie troche "wycofuje" przy całym stadku... Quote
Owieczka Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Primka To rozrabiara i wścibska panienka :evil_lol: wszedzie piersza się wepchnie, szczeka na koty, łobuzuje, mała dominantka rośnie. To ona zaczyna pierwsza szczekać ( aferzystka ) I smiesznie marszczy czoło jak podnosi uszy :lol: Na widok człowieka bardzo się cieszy, skacze, liże i stara się zwrócić jak największa uwagę na siebie, jednak na wyciagnieta rekę reaguje spłaszczeniem sie na ziemi i pokazaniam brzusia :shake: Brakuje jej odpowiednich relacji czlowiek-pies i troszke szkolenia... Jest bardzo czujna i bardzo odważna. Niewiele rzeczy jest w stanie ją zniechęcić lub wystraszyć. Tłucze wszystkie psiaki głównie przy jedzeniu ( szczególnie ścina się z Wiki) primka to słodziak ale jeśli pójdzie w złym kierunku , może z niej wyrosnąć agresorka :-( ... Quote
Owieczka Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Gryzia To radosna i bardzo energiczna sunieczka ( troche jak by miała ADHD) Wszedzie jej pełno i wszedzie wlezie a z racji tego że jest największa i najsilniejsza na dużo sobie pozwala. Gryzia to taki słodki głupol który wymaga dobrego wychowania ( im szybciej tym lepiej ) Gryzia jak nikt nie zwraca na nia uwagi to skacze na człowieka( trzeba ja tego oduczyć bo skacze coraz wyżej i nachalniej :shake: ) Tam gdzie coś się dzieje, jest i Gryzia :evil_lol: Żadnych pieszczot i zabawy sobie nie odmówi Gryzia musi zacząć uczyc sie czegokolwiek :placz: a jak ja mam to zrobić przy takie liczbie psiaków i tak małej ilości czasu ... Quote
Owieczka Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 maja602 napisał(a):Istotnie nieśmiałe dziewczynki. Po prostu Lilie Wodne. :loveu: Grzeczne, kiedy śpią. Niestety one większość czasu spędzają w a'la piwniczce w budynku gospodarczym :shake: Nie wiem nawet jakie one są jak śpią :-(, bo maja tylko siebie do przytulania.. Ja jestem tylko przez 1/3 dnia i niewiele moge poświęcić czasu dla takiej ilości. Tym bardziej, że Guaro wymaga sporej ilości zabiegów ( i czasu) Zlitujcie się :placz: niech by chociaż jedna wyszła na tymczas było by mi lżej a i psiaki by na tym skorzystały... Quote
Recommended Posts