zonia Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Oto założony wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f402/ubojnia-psow-na-smalec-sprawa-umorzona-wszystkich-oburzonych-zpraszamy-do-akcji-148885/#post13155428 Różne pomysły itd. będę dodawać do pierwszego psotu;) Quote
malawaszka Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 a nie ma tam żadnej wzmianki o ustawie o ochronie zwierząt? o tym jak były mordowane te psy? NIC???!!!! jestem skłonna pomysleć, że sędzia,k tóry taki wyrok wydał sam taki smalec wsuwa "dla zdrowotności" :shake: Quote
Soema Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Kahoona, co można zrobić? Będzie odwołanie? Quote
kahoona Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Soema napisał(a):Kahoona, co można zrobić? Będzie odwołanie? Sądzę, że tak. To sprawa Krakowskiego TOZ. One są mądre i nie odpuszczają. Quote
Soema Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 [quote name='kahoona']Sądzę, że tak. To sprawa Krakowskiego TOZ. One są mądre i nie odpuszczają. I akurat w tym cała nadzieja... Quote
Monday Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Akurat wczoraj widziałam to w tv, tragedia - takiej interpretacji przepisów się nie spodziewałam. Psy do zwierzęta gospodarskie:angryy: (tyle, że na liście tych zwierząt psów nie ma !!!) Co za Polska. Myślę, że tylko prawnie to się załatwi. Może rozgłos w mediach też pomoże, będzie pewnego rodzaju naciskiem. Quote
Asior Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Psa można zabić, byle "humanitarnie" :crazyeye: .... Onet.pl Wiadomości Quote
florida_blue Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 przepraszam za offtop, ale sprawa jest naprawdę pilna , szczegóły podam na PW cioteczki - czy znacie kogoś z Wrocławia i okolic (30 km od wrocławia na północ, okolice Trzebnicy, Żmigrodu) bardzo potrzebna interwencja, zamknięta i porzucona sunia ze szczeniakami (podobno od tygodnia nikt się tam nie pojawia, maluchy wciąż słychać jak piszczą, więc JESZCZE nie jest za późno!!!!!) - bardzo bardzo PILNE Quote
malawaszka Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Edi100 w Żmigrodzie albo niedaleko mieszka Quote
florida_blue Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 najlepiej gdyby podjeła sie tej interwencji jakas organizacja , juz piszę do Edi100, Elza Milicz juz wie Quote
Neris Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Z Trzebnicy jest Kikou, ale chyba jest za granicą w tej chwili... Quote
florida_blue Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 zeby tylko nie było już za pózno .... Quote
LILUtosi Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Demi z Wrocławia jest z tych co ma uprawnienia, jak się zgodzi to po 16 mogę ją tam zawieść. Bo biedne zwyczajne żuczki nic nie zdziałają. Quote
coronaaj Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 michal_sm napisał(a):Takie jest prawo.Nie wiem dlaczego was to tak oburza.Sama konsumpcja czy to świni,kury czy psa to nic złego.Mnie oburza ten wyrok z powodu warunków tzw uboju.Bo te psy umierały w sposób okrutny i na tej podstawie powinna być apelacja i w efekcie wyrok skazujący. No wlasnie polskie prawo to koszmar az sie wierzyc nie chce , ze Polska jest czescia Unii Europejskiej ...:angryy::angryy:ale to wina politykow ktorzy tworza ustawy nie majac pojecia, jedna przeczy drugiej, etc...mozna elaboraty pisac ale wystarczy otworzyc TV:crazyeye::crazyeye:mam nadzieje, ze bedzie apelacja na tej podstawie...:razz::razz: Quote
nefretette Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Myślę, żeby zebrać cały materiał, z tego co dzieje się w Polsce ze zwierzętami i wysłać to do Brukseli i do innych organizacji w Unii. Quote
malagos Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Straszna sprawa, żeby tylko nie za póżno było.............:shake: Quote
_ogonek_ Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 florida_blue napisał(a):przepraszam za offtop, ale sprawa jest naprawdę pilna , szczegóły podam na PW cioteczki - czy znacie kogoś z Wrocławia i okolic (30 km od wrocławia na północ, okolice Trzebnicy, Żmigrodu) bardzo potrzebna interwencja, zamknięta i porzucona sunia ze szczeniakami (podobno od tygodnia nikt się tam nie pojawia, maluchy wciąż słychać jak piszczą, więc JESZCZE nie jest za późno!!!!!) - bardzo bardzo PILNE a kikou? ona czasem stamtad nie byla ? Quote
malagos Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Neris napisał(a):Z Trzebnicy jest Kikou, ale chyba jest za granicą w tej chwili... ogonku, poczytaj wyzej... ;) a co z tą interwencją? Quote
_ogonek_ Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 malagos napisał(a):ogonku, poczytaj wyzej... ;) a co z tą interwencją? ouć, faktycznie :oops: Quote
bela51 Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Napiszcie do ElzaMilicz myśle, że pomoże. Milicz jest odległości 20 km od Trzebnicy i Żmigrodu ( tylko z drugiej strony). O jaką miejscowośc dokładnie chodzi? Quote
Isiak Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Podejrzewam, że jak sprawa ucichnie, to umorzą :shake: Quote
coronaaj Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Isiak napisał(a):Podejrzewam, że jak sprawa ucichnie, to umorzą :shake: Czy cos nowego w tej sprawie??? Oby nie umorzyli... Quote
ANETTTA Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 ............................jakies inf ??? Quote
Recommended Posts