Jump to content
Dogomania

Ubojnia psów na smalec.....okolice częstochowy, potrzebna pomoc!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Wydaje mi się,że nie tylko ja tych informacji oczekuję.Jak by tak każdy miał dzwonić to nikt by się nie dodzwonił.Minął już miesiąc i chyba parę minut mogłaby fundacja poświęcić na jakieś poinformowanie szerszego grona osób.Zresztą jak bym się czegoś dowiedział też by tu na mnie naskoczono,że sieję zamęt.Dlatego wolę by TU się wypowiadał ktoś kompetentnt czyli fundacja.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A wyciągnąłeś jakiegoś psa, albo wpłaciłeś pieniądze, że żądasz informacji?
My możemy się martwic, którzy braliśmy udział w wyciąganiu psów i szukaniu domów, no i teraz stałej opiece...

Posted

Nie bardzo rozumiem.Czy Ty mnie atakujesz?Pomagam zwierzętom.Ale ani domu ani czasu ani portfela z gumy nie mam.Skoro konkretnie nie pomogłem właśnie tym to nie mam już prawa do informacji?Nie obchodzą mnie natomiast absolutnie jakiekolwiek rozliczenia.Bo na te akurat psy nie dałem nic.Opinia publiczna była poinformowana poprzez przeróżne media w tym i internet ,a z nim dogomanię.Jeśli to nie ma wpływu na dobro śledztwa(o tym decyduje prokurator co może taki wpływ mieć) to ja i wielu moich znajomych czytających ten portal moglibyśmy zostać poinformowani.A jak ja od początku zauważyłem pewne nieprawidłowości to jestem be.Policja i prokuratura chyba też bo zauważyli to trochę później niż ja.

Posted

Akurat w jednym Michał ma racje - wszelkie niedopatrzenia i niedociągnięcia podczas akcji zawsze będą wyciagniete przed sądem i wykorzystane przeciwko skarżącym a więc przeciwko zwierzetom w tym przypadku.O takich sprawach warto mówic na forum ( o ile aktualne postepowanie na to pozwala, oczywiscie), choćby po to, by w nastepnych akcjach takich błędów unikac i nie powielać cudzych...

Posted

[quote name='gameta']Gagata, myślę, że o niektórych sprawach jednak lepiej nie mówić na forum. Skąd wiesz, kim jest np. Michał a nie wiedomo, kto czyta i się nie odzywa ;)Gameto, należy przyjąć,że ZAWSZE czytaja wrogowie i tak pisać, by im nie dawać broni do ręki...
Ale gdy już jest "po ptokach" lepiej to gdzies omówic, nawet z wrogami, (choc nie uważam , by Michał był wrogiem - pyta madrze i na temat) po to, by uniknąć wpadek w przyszłości.. Po co za każdym razem kolejna fundacja czy jakas osoba od nowa na własnej skórze doświadczać ma tego samego? Za nasze. ludzkie błedy płacimy nie my a zwierzęta...

Posted

Nie no już przesadzasz.O czym nie mówić na forum ?O tym o czym było w prasie i telewizji?To na cholerę kręcić ten materiał?A kim jestem .Już dojrzałym człowiekiem,który niejedno przeżył i nie podchodzi do wszystkiego patrząc przez różowe okulary.Powiem Ci o czym na tym forum lepiej nie pisać o tym jaka jest prawda.Czy tak?Lepiej w ogóle się tu nie wypowiadać ,bo po co?Po co ostrzegać ,że coś jest nie tak i mogą być kłopoty.Jakbym coś knuł tak jak co tu poniektórzy to już na samym początku bym nie sygnalizował o niebezpieczeństwie.

Posted

I tu kłania się brak współpracy między org.prozwierzęcymi!:-(
Szkoda,że dziewczyny przed tzw.akcją nie zasięgnęły "języka" u Frotki z krakowskiego TOZ!
Ona już kilka smalcowni zlikwidowała,ale jakos inaczej to robiła!
Po co wyważać otwarte drzwi?

Posted

Przepraszam,że dałem bez cytatu ale myślę,że piszę na tyle jasno,że wiadomo komu odpowiedziałem.Masz rację cierpią jedynie zwierzęta,które już cierpieć po takiej akcji nie powinny

Posted

popieram epe
musimy zacząć współpracować między sobą, zamiast licytować kto, kiedy i ile dał
brak współpracy to coś czego ciągle nie rozumiem i nie popieram, bo wiem, że nikt- żadna fundacja ni ma maszynki do robienia pieniędzy, nieograniczonej ilości DT i nie jest alfą i omegą w kwestii prawnej, dlatego współprac może wiele dobrego zdziałać

Posted

Ja bardzo szanuję postawę i działalność Ady-jeje z Pro Animals z Chrzanowa!
Ona nie ma ambicji być gwiazdą,albo uważać,że wszystko wie najlepiej!
To prawdziwa miłośniczka zwierząt,robi wszystko dla ich dobra -jak nie wie,to pyta,dzwoni do różnych org.które mają doświadczenie w danej sprawie itd.
Tak właśnie widzę działanie org.- niestety ambicje osób wielu org.doprowadzaja do waśni,każdy chce być lepszy,ważniejszy,mądrzejszy!:-(
I dlatego wiele spraw w sądach,prokuraturach,sejmie /zmiana ustawy!/ idzie jak po grudzie!
Marzy mi się taka "Solidarność" pro zwierzeca -wierzę,że sprawy miałyby inny obrót!;)
A tak jest,jak jest:placz:

Posted

epe napisał(a):
Ja bardzo szanuję postawę i działalność Ady-jeje z Pro Animals z Chrzanowa!
Ona nie ma ambicji być gwiazdą,albo uważać,że wszystko wie najlepiej!
To prawdziwa miłośniczka zwierząt,robi wszystko dla ich dobra -jak nie wie,to pyta,dzwoni do różnych org.które mają doświadczenie w danej sprawie itd.
Tak właśnie widzę działanie org.- niestety ambicje osób wielu org.doprowadzaja do waśni,każdy chce być lepszy,ważniejszy,mądrzejszy!:-(
I dlatego wiele spraw w sądach,prokuraturach,sejmie /zmiana ustawy!/ idzie jak po grudzie!
Marzy mi się taka "Solidarność" pro zwierzeca -wierzę,że sprawy miałyby inny obrót!;)
A tak jest,jak jest:placz:

Masz świętą rację.Ja nie należę do żadnej organizacji i aż boję się należeć.Dlaczego bo widzę te wszystkie kłótnie ,te bezsensowne spory,te rozliczenia(nawet jak wpłacam pieniądze nie przyszłoby mi do głowy,że ktoś chce okraść pokrzywdzone zwierzęta).Wstyd i szkoda,że właśnie na tym forum do tego dochodzi.

Posted

Epe, Kuba dziekuje za zaufanie, ale w tym momencienie nie moge nie npisac tego co mysle, Nasza Fundacja jest mloda org. SOS powstala krotko przed nami, For Animals tez prawie w tym samym czasie. Liczylam na to ze od organizacji ktore isnieja juz od lat, majace doswiadczenie, beda nam sluzyc pomoca, i kierowac naszymi krokami w pierwszym etapie. Epe Ty i Kuba wiecie najlepiej ze tak nie bylo i nie jest. To wlasnie organizacje majace doswiadczenie wcale nie tak chetnie udzielaja informacji, za to chetnie wytykaja bledy nowo powstalych org. i to wlasnie nam kaza sie spowiadac z kazdego kroku a sami tego nieczynia. :shake: Ale ja mialam szczescie ze wreszcie na swojej drodze spotkalam p. Wypycha ktorego na dogo nie widac i malo kto mowi o jego dzialalnosci choc w mojej ocenie to wlasnie On robi najwiecej dla zwierzat, to wlasnie jego dzialania moga zaowocowac w najblizszym czasie. Jestesmy juz w kotakcie z Fundacjami ktore wymienilam do tego jeszcze Fioletowy pies, to wlasnie my dzielimy sie informacjami pomagamy sobie wzajemnie i zamierzamy podjac wspolne dzialania. Nie ma wsrod nas konkurencji, i bedziemy sie starac zeby sie podzielic praca jaka nas czeka.

Posted

To właśnie w Waszej działalności kocham - współpraca i chęć do współpracy!:loveu:
Może nadejdzie "dzień opamiętania" dla wszystkich innych - przecież każda org.ma na codzień tyle pracy w swoim terenie- dlaczego inni chcą "błyszczeć"? Komu to potrzebne jest?:crazyeye:
Można być gwiazdą w swoim terenie,a wspierać się w sprawach ogólnopolskich!

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Jestesmy juz w kotakcie z Fundacjami ktore wymienilam do tego jeszcze Fioletowy pies, to wlasnie my dzielimy sie informacjami pomagamy sobie wzajemnie i zamierzamy podjac wspolne dzialania. Nie ma wsrod nas konkurencji, i bedziemy sie starac zeby sie podzielic praca jaka nas czeka.

no i brawo!

choć szkoda, że w sprawie kłobuckiej nasza oferta pomocy została wzgardzona i odrzucona bez podania przyczyn - "nie bo nie"

może koleżanki z Częstochowy powinny się czegoś od Ciebie nauczyć;)

Posted

Kazda z nas ma juz pewne doswiadczenia, i bedziemy sie nimi wspolnie dzielic i wymieniac. Dlaczego Kahoona martwisz sie o Klobuck, pragne Cie uspokoic ze Nefretette jest juz umowiona na spotkanie z mecenasem, ale chetnie skorzystamy i z waszej pomocy jesli jeszcze masz cos w zanadrzu to prosze o kontakt na PW bo sprawa Klobucka poniekad stala sie i nasza sprawa.

Posted

Grazka_belferka napisał(a):
A ja chcę mieć pewność,że wszystkie formalności w Kłobucku zostały dopełnione jak należy abyśmy mogli spać spokojnie.:mad:

Możesz spać spokojnie. Nie traktuj wszystkich wpisów na dogo poważnie a tym bardziej wypowiedzi w prasie policji i prokuratury które wyraźnie się pogubiły i starają się buńczucznie " śmieci" zamieść pod dywan.
Wykiziaj Niunię.;)

Mam nadzieję że w przyszłości współpraca lepiej się ułoży.

Posted

bea_m napisał(a):
I tu masz rację. Już w pierwszych dniach media informowały że wszytskie psy mają nowe domy :roll: A pani chyba raczej skrobnęła zrzeczenie.

No właśnie.Ale kto czyta dalej niż trzy posty wstecz.:roll: