LAZY Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Ależ by to były dobre wieści! A macie dla niego transport??? Hihihi...mąż by się chyba załamał jakby miał tego wariata znowu wieść autem:cool3:Ale w razie czego to oczywiście służę:evil_lol: Quote
mysza 1 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 LAZY napisał(a):Ależ by to były dobre wieści! A macie dla niego transport??? Hihihi...mąż by się chyba załamał jakby miał tego wariata znowu wieść autem:cool3:Ale w razie czego to oczywiście służę:evil_lol: Dobre:diabloti:, tak czy inaczej, trzymam kciuki Quote
mariamc Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Cudak wraca na swoje.:loveu::loveu::loveu: Będzie zabierał go lek.wet. z WIW. Więcej jak wrócę. Quote
LAZY Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Wow jakie dobre wieści!!!:multi: Jakieś szczegóły poproszę. Co to za dom, jacy ludzie, kiedy wraca...generalnie wszystko:diabloti: Extra!!!:multi: Quote
mysza 1 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 O kurka, super, musimy więcej psów u Mariamc umieszczać, nie musimy im domów szukać nawet:evil_lol::eviltong: Quote
Cudak Posted October 2, 2009 Author Posted October 2, 2009 Nawet ogłoszenia nie były potrzebne :evil_lol: Cieszę się bardzo i również proszę o więcej szczegółów :loveu: Quote
agat21 Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Rewelacyjna wiadomość! :multi: Ale ma szczęście Cyganuś! choć to fakt, że zasłużył po takim podłym życiu na szybką odmianę Quote
agata51 Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Cyganku, kochanie, nawet nie wiesz, jak się cieszę, że ulżyłeś mojej kieszeni! ;) Quote
mariamc Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Cudak jedzie do domu w tym tygodniu. Zabiera go kolejny wet. z Wiw-u. Adopcja za pośrednictwem moich doktorów z Piwu i Wiwu. Jedzie do pensjonatu.W umowie adopcyjnej jest zapis o inspekcji w miejscu pobytu adoptowanego zwierzęcia i wtedy podam adres do sprawdzenia. Sama jeszcze go nie znam.;) Quote
LAZY Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Do pensjonatu to znaczy to budy i pilnowania posesji??? Będzie w Szczecinie? Quote
mariamc Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Ma być maskotką pensjonatu, doktory mówili,że będzie miał tam dobrze. Cudak nie nadaje się do domu, zdemolowałby wszystko w ciagu godziny. On musi biegac , szaleć , odbija sobie lata na łańcuchu. A poza tym o domy teraz trudno, u nas tez adopcje przyhamowały. Buda i własny wybieg, to mimo wszystko lepiej niż kojec w schronie i czekanie na swoją kojej do latania. Quote
mariamc Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Nie mamy w przepisach sprawdzania domu przed, sprawdzamy tylko domy przed, gdy wydajemy psy z ras uznanych za agrasywne i gdy wydajemy mieszańce z tych ras. Quote
Onaa Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Nie bardzo rozumiem. Skoro pies jest w hoteliku to wiadomo że szukamy dobrego domku a nie jakiegokolwiek domku. I dlatego domki się sprawdza. Quote
Asior Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Dogo, nie martw się.. Mariamc to bardzo odpowiedzialna osoba..... naprawde ręcze za nią.. jeśli mówi,ze domek jest OK to napewno tak jest... Quote
Onaa Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 To w końcu, gdzie jest Cudak, w hoteliku czy w schronie ? Quote
LAZY Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 mariamc napisał(a):Ma być maskotką pensjonatu, doktory mówili,że będzie miał tam dobrze. Cudak nie nadaje się do domu, zdemolowałby wszystko w ciagu godziny. On musi biegac , szaleć , odbija sobie lata na łańcuchu. A poza tym o domy teraz trudno, u nas tez adopcje przyhamowały. Buda i własny wybieg, to mimo wszystko lepiej niż kojec w schronie i czekanie na swoją kojej do latania. Jeżeli to nie będzie łańcuch tak jak u poprzednich właścicieli to ja jestem za. Bardzo bym nie chciała, zeby trafił z deszczu pod rynnę. Ale wierzę, że nie oddałabyś go z czystym sumieniem w kiepskie warunki. Jak będziesz znała szczegóły miejsca pobytu to daj znać. Będziemy go tam nawiedzać:cool3: Quote
mariamc Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Za dom ręczy lekarz z wojewódzkiego inspektoratu weterynaryjnego i mój powiatowy. Co mam jeszce sprawdzać? A Cudak jest w hoteliku przy schronisku i przepisy obowiązują takie same. Zresztą ,gdybym miała wolny bokis schroniskowy , to miałby w nim lepsze warunki niż w hotelu, bo własny wybieg, 27m2. Rozumiem,że schronisko żle się kojarzy, ale czas to zmienić. Quote
Onaa Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Ja rozumiem że może być dobre schronisko, i oby takich najwięcej. Ale jeśli tutaj na dogomanii wyciąga się psa do hotelu to właśnie po to żeby nad nim czuwać i wybrać mu najlepszy dom. Poza tym w hotelu pobyt pieska jest opłacany i piesek jest własnością osoby prywatnej która moze decydować o jego losie, natomiast w schronie nikt za psa nie płaci a piesek jest nazwijmy "państwowy". Ja tak to rozumiem. Na innych wątkach domy dla piesków będących w hotelikach są sprawdzane, i wybierany jest dobry dom. Wg mnie lepiej żeby piesek był dłużej w hoteliku ale trafił do super domku niż żeby trafił gdziekolwiek. Tylko psiaki ze schronisk nie mają wyboru. Jeśli mariamc zna i ufa osobom, które dom polecają to w porządku. Chociaż nie widzę problemu w sprawdzeniu domu. Trochę mnie tylko martwi, że skoro Cudak będzie w budzie to nie będzie miał dużego kontaktu z ludźmi :(, a to taki cudowny psiak. Nie jest typowym psem stróżującym. I ja bym go osobiście widziała w domu z ogrodem i jego ludzką rodziną. Quote
sleepingbyday Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 własnie robię bazarek zachodniopomorski i juz nie wiem, dla cudaka część wpłuwów/ bo widze, ze sie wybiera do domu... Quote
mariamc Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 U mnie psiaki ze schroniska też mają wybór. Nie oddaję psów na łańcuch , sprawdzamy wiochy. Mamy dużo wolontariuszy , z całego miasta i każdy sygnał jest sprawdzany. W regulaminie schroniska mamy pelno zastrzeżeń, gdzie nie oddajemy psów i to jest przestrzegane. A poza tym , u mnie , w schronisku nie ma psów państwowych. WSZYSTKIE PSY SA NASZE. Quote
Greven Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Cudak-Cygan jest prawnie własnością Justyny (nick Cudak), która musi wyrazić zgodę na wyadoptowanie psa, dobrze rozumiem? Więc skoro wyraziła zgodę, to chyba nowy dom uprzednio skontrolowała, bo nie wyobrażam sobie, aby zgodziła się na adopcję psa w ciemno, jest na to zbyt odpowiedzialna. Cudak powinien być zadowolony, jako pies tzw. podwórzowy, on zna takie życie i nie uszczęśliwiajmy go na siłę, byle miał swobodę i kontakt z człowiekiem. Co to za pensjonat w Szczecinie? Bo chyba znana jest jego nazwa, pies nie jedzie przecież w ciemno. Quote
Recommended Posts