Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 478
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dogo07 napisał(a):
Greven, no właśnie ja zrozumiałam że dom nie został skontrolowany, i dlatego się zaniepokoiłam.

Właśnie dzwoniłam do Justyny-Cudak, ma wyjaśnić sprawę adopcji z hotelem, w którym przebywa pies, a ja zaoferowałam pomoc w sprawdzeniu tego domu ;)

Posted

[quote name='Greven']Cudak-Cygan jest prawnie własnością Justyny (nick Cudak), która musi wyrazić zgodę na wyadoptowanie psa, dobrze rozumiem? Więc skoro wyraziła zgodę, to chyba nowy dom uprzednio skontrolowała, bo nie wyobrażam sobie, aby zgodziła się na adopcję psa w ciemno, jest na to zbyt odpowiedzialna.

Odpowiedzialna nie jestem, Robaka dałam prawie w ciemno, ale to była jego JEDYNA szansa i nie było nikogo, kto mógłby domek w Świdwinie sprawdzić, choć prosiłam kogo się dało (dla każdego było za daleko...).

[quote name='Greven']Właśnie dzwoniłam do Justyny-Cudak, ma wyjaśnić sprawę adopcji z hotelem, w którym przebywa pies, a ja zaoferowałam pomoc w sprawdzeniu tego domu ;)

Dzięki :loveu:

mariamc czy mogłabym prosić o pw/maila z adresem osoby, która chce adoptować Cudaka? Jeśli jest możliwość sprawdzenia domku (czyli są osoby, które mogłyby to zrobić), wypadałoby go sprawdzić. Wierzę, że domek jest dobry, ale dla pewności chciałabym, żeby sprawdził go ktoś, kto ma doświadczenie w adopcjach. Mam nadzieję, że nie jest to problemem? ;)

Posted

Faktura za pobyt Cudaka w hotelu [nr sz/42/09/2009] jest wystawiona na Mysza1, więc u mnie opiekunką prawną psa jest Mysza1.
W procedurach adopcyjnych , zatwierdzonych przez PIW, nie ma wizyt przedadopcyjnych.
Jest sprawdzenie warunków po.
Nie mogę podać adresu wcześniej.
Jeśli to jest taki problem,do Szczecina pojedzie mój "państwowy pies" a Cudak będzie czekał nadal w hotelu.

Posted

Jak już pisałam do Mariamc na pw, wierzę, że jeśli pisze, że gwarantuje, że jest to dobry dom to tak jest i ja bym była za wydaniem Cudaka.
Zdaję sobie sprawę, że wiele osób płaciło za jego pobyt, Justyna (Cudak) zaangażowała się i ocaliła go z łancucha, Lazy wiozła- zatem napiszcie jakie jest Wasze zdanie.
Wg mnie pies, który całe życie spędził na łańcuchu, energiczny, pewnie potrzebuje trochę tresury i do domu sie nie nadaje, dlatego jeśli ma mieszkać w kojcu, z którego będzie wypuszczany, będzie miał spacery to uważam, że to dobre rozwiązanie.

Posted

Dla mnie np. jest dość istotne, czy Cygan będzie tam miał swojego Pana lub Panią, którzy będą o niego dbali, karmili, a gdy trzeba leczyli itp., czy będzie tylko psem pensjonatowym dokarmianym przez pracowników pensjonatu, bo to na pewno nie byłoby dla niego dobre. On musi mieć swojego człowieka, który go otoczy prawdziwa opieką, a dużo ruchu i czasem boks, to nie jest w tym wszystkim takie złe, skoro on nie nadaje się do mieszkania.

Posted

Mam co do tej adopcji mieszane uczucia, ale chyba bardziej skłaniam się do wydania Cudaka. Jeżeli będzie w okolicach Szczecina to będę go odwiedzać! Jak tylko coś mnie zaniepokoi to będziemy inerweniować.
Mam nadzieję, ze nie będzie pozostawiony sam sobie...Trzymam za to mocno kciuki :kciuki:

Posted

podpisuje sie pod lazy, ale za to nie pojade w okolice szczecina.

może ktoś chce kupon do spa w kołobrzegu? obawiam się, ze nikt nie zna nikogo mieszkającego w kołobrzegu i bazarek sie zmarnuje. a takie piekne miasto, az dziw bierze :eviltong:

Posted

sleepingbyday napisał(a):
podpisuje sie pod lazy, ale za to nie pojade w okolice szczecina.

może ktoś chce kupon do spa w kołobrzegu? obawiam się, ze nikt nie zna nikogo mieszkającego w kołobrzegu i bazarek sie zmarnuje. a takie piekne miasto, az dziw bierze :eviltong:

Sleepingbyday proszę poczekaj, mam znajomego w Kołobrzegu, będę widziała się z nim w poniedziałek lub wtorek, sprubuję namówić go do zakupu tych karnetów.
Podaj proszę cenę:lol:

Posted

Na wątku osoby które miąły bezpośredni kontakt z Cudaczkiem/Cyganem pisały że to cudowny, łagodny i bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem psiak. Myślicie że będzie szczęśliwy w kojcu, pilnując pensjonatu ?

Czy tam będzie tylko psem do pilnowania czy będzie miał swojego cżłowieka, który będzie o niego dbał, przytulał i zabierał na spacery ?

Posted

mariamc napisał(a):
W procedurach adopcyjnych , zatwierdzonych przez PIW, nie ma wizyt przedadopcyjnych.
Jest sprawdzenie warunków po.
Nie mogę podać adresu wcześniej.
Jeśli to jest taki problem,do Szczecina pojedzie mój "państwowy pies" a Cudak będzie czekał nadal w hotelu.

Z przykrością odebrałam ostatnie zdanie, jako wyraźny komunikat dla osób nazbyt dociekliwych: nie interesujcie się, bo przez was Cudak straci szansę na dom.

Mam zaufanie do myszy, dlatego nie będę się wtrącać w jej ustalenia z mariamc, szczególnie jeśli istnieje ryzyko, że przekreśli to szanse psa na dom... być może bardzo dobry :roll: ale niesmak pozostaje.

Posted

A ja nie rozumiem co mają procedury schroniskowe do hoteliku.
Czy to znaczyłoby że jeśli Cudak/Cygan by dalej został w hotelu to nie mógłby być sprawdzony żaden chętny domek na niego czy to raczej chodzi o to że ktoś zgłosił chęć adopcji psiaka do mariamc a ją obowiązują takie a nie inne ustalenia i procedury ?

Posted

katlis napisał(a):
Sleepingbyday proszę poczekaj, mam znajomego w Kołobrzegu, będę widziała się z nim w poniedziałek lub wtorek, sprubuję namówić go do zakupu tych karnetów.
Podaj proszę cenę:lol:

katlis, namawiaj! banerek do bazarku w moim podpisie (możesz zawsze wylicytowac za znajomego). są 3 kupony, każdy wartości 100zł, cenę wywoławczą ustaliłam na głupie 10 zł. oczywiście im więcej, tym lepiej, zwłaszcza, ze bazarek jest na dwa cele. niech kolega rozpowie znajomym w kołobrzegu.
dzięki za inicjatywę!!!

Posted

Ogolnie jak sie psa wydaje do adopcji to jest dobrze jak najwiejcej wiedziec o domku. Nie kazdy pies nadaje sie do kazdej sytuacji. Jest to z korzyscia dla psa i ludzi, ktorzy go biora.

Posted

Czy są jakieś konretne ustalenia w sprawie Cudaka???
Pomimo, ze widziałam go jedynie parę godzin to jednak ta "podróż z przygodami:evil_lol:" mocno mnie do niego zbliżyła... chciałabym dla niego jak najlepiej, a tu taka cisza...:shake:

Posted

Mysza,przepraszam,że dopiero dzisiaj.

Cudak nadal w hotelu.
Przełożona kontrola wet. za Szczecina w schronisku.Lekarz miał go zabierać po kontroli.
Co do procedur.
Obowiązują takie same i w schronisku i w hotelu. Wszystkie , nie tylko adopcyjne.Dzięki temu mogę przyjmować psy chore a nawet z podejrzeniem chorób zakażnych. Tak trafiła Candy ze Szczecina z podejrzeniem drożdżycy.Mogę też dzięki temu psy przemieszczać, czyli asty Candy , Doris ze Swarzędza, Diablo z Wołomina, Lara z Celestnowa i Etna z Krakowa , która przyjedzie do nas po ciężkiej operacji,jeśli nie znajdą domu, spędzą zimę w cieple.
Lazy , byłaś ,widzialaś.
Obowiązuję mnie też ochrona danych osobowych.
Staram się współpracować tylko z ludzmi ,których znam i którzy mnie znają.
Szczególnie po awanturze na wątku Alberta ,który na konie i tak trafił pod opiekę naszego stowarzyszenia.
Cudaka przyjęłam tylko i wyłącznie na prozbę Myszy.
Przyjmując 10 Krzyczkowiaków , w lipcu 2008 , nie byłam nawet zarejestrowana na Dogo.

Posted

W takim razie chyba czekamy na wiesci kiedy psiak pojedzie do domku.

Mariamc a jak Cudak bedzie juz na miejscu to podasz informacje o jego pobycie chociaz jednej osobie, zeby mozna bylo skontrolowac jego warunki?

Posted

mysza 1 napisał(a):
Dziękuję, że mógł przyjechać do hotelu:loveu:
Myślę, że powinien jechac do tego domu, na poadopcyjnej jak się Wam nie spodoba to zabierzecie go i już:diabloti:

Mariamc a bedzie mógł wrócic do Ciebie jakby w nowym domu było kiepsko?:cool3:

Posted

Mnie to wszystko nie pasuje, ale ani to mój pies, ani go sponsorowałam, więc nadal będę tylko obserwować. Pies na zasadach hotelu nie jest psem na zasadach schroniska, chyba że inaczej mówi umowa.

Ochrona danych osobowych obowiązuje PRZED adopcją, a nie obowiązuje już PO adopcji? Czyli dom można sprawdzić dopiero post factum, co jest nielogiczne i proszę nie zasłaniać mi się przepisami, bo przepisy ustanawiają ludzie.

Posted

Będzie mógł wrócić , oczywiście.
Nawet na mój koszt,chociaż, nie sądzę , aby była taka potrzeba.:diabloti:

Greven, przyjedz ,zobacz albo spytaj się Donvita, który znowu do nas przyjeżdża.I wtedy możemy porozmawiać.