Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cygan ma ok 5 lat, całe życie spędził na krótkim łańcuchu, nigdy nie wyprowadzany na spacery... teraz szuka domu. Najlepiej byłoby, gdyby ktoś wziął go na DT, bo trzeba go nauczyć chodzenia na smyczy, sprawdzić jak reaguje na dzieci, koty, psy itd Teraz trudno ocenić jego charakter, ale wydaje się być łagodnym psem.
Jest zaniedbany, ma długą sierść, nigdy nie czesaną, ale po wyczesaniu na pewno będzie pięknym psem :)
Podobno jest mixem husky z owczarkiem niemieckim długowłosym.

Już w hotelu!!

Deklaracje comiesięcznych wpłat na hotel dla Cygana:

Dogo07 10 zł

agata51 20 zł (od września)

Randa 40 zł

dorota1 10 zł

li1 20 zł

razem: 100 zł

Wpłaty jednorazowe:

ketunia 50 zł

A.R.S
100 zł

razem: 150 zł

Wpłaty, które doszły:
A.R.S.- 100zł
dorota1- 10zł
Randa- 40zł
ketunia 50 zł
Li1 60 zł (za 3 miesiące)
agat21 30 zł.

50 zł Randa
20 zł agata51
30zł Dogo07 (2 miesiące)
10zł dorota1

Cyganek zmienił imię na Cudak :loveu: i przebywa obecnie w hoteliku pod Szczecinkiem. Tel do hoteliku:

519 102 889

o-94 711 01 00

Jeśli ktoś ma chęć " dołożyć się" do utrzymania Cudaka, podaję konto.

Szczecineckie stowarzyszenie przyjaciół psa, kota i nie tylko
ul. 1-go Maja 4/1
78-400 Szczecinek

nr konta 08 1020 2791 0000 7602 0141 9365

• Replies 478
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale on chudziutki, strasznie zaniedbany.
Jutro porobię mu ogloszenia.

Justynko, zorientujesz się czy w Waszej okolicy nie ma hotelu? Gdyby był niedrogi, zasponsoruję mu. Jak bedzie bezpieczny i bardziej zadbany, poszukamy mu domu na spokojnie.

Posted

Na pewno trzeba go odrobaczyć.

Niedrogi, czyli do ilu zł?
On przede wszystkim potrzebuje ruchu i dobrej karmy, bo teraz jakąś kaszę je, z tego co wiem...

Posted

A w jakiej miejscowości znajduje się psiak ?
On jest chyba dużym psiakiem, więc koszt w takim dogomaniackim hoteliku to byłoby pewnie 400-450zł.
I co teraz z nim będzie ?

Posted

Dogo07 napisał(a):
A w jakiej miejscowości znajduje się psiak ?

Okolice Goleniowa.

Dogo07 napisał(a):
I co teraz z nim będzie ?

Póki co jest, tam gdzie był. Trzeba mu porobić ogłoszenia.

Może ktoś ma zbędny kaganiec na owczarka? Gdyby był kaganiec, mogłabym spróbować wziąć go na spacer. Bez kagańca wolę nie ryzykować, bo nie wiem, czy go utrzymam i jak reaguje na psy, koty itd

Gdyby ktoś zasponsorował mu karmę, mogłabym raz dziennie pójść do niego i mu dać.

Posted

Cudak napisał(a):
Niestety nie mogę go wziąć na DT :(

Kurczę, wielka szkoda:-(
Strasznie mi go żal. A jakieś hotele w Twojej okolicy albo blizej Szczecina?
Muszę zapytac Sandrę, moze ona jakiś kojec postawi.
Szkoda psa:-(

Posted

W okolicach Szczecina jest jakiś hotel, ale z tego, co wyczytałam, to chyba 20 zł za dobę :( i nie wiem, czy akurat są wolne miejsca.

Mi też psa szkoda, choć na wsiach niestety pełno takich. Tu tyle dobrego, że chcą go oddać... bo inni psy na łańcuchach trzymają, nie wiedzą sami po co, ale oddać nie chcą...

Posted

mysza 1 napisał(a):
Tutaj jest 20zł/dzien, to 600 miesięcznie. Gdyby byl hotel- czy ktoś się dołozy? Szukam deklaracji.

Najpierw proponuje pogadac z facetem, moze uda sie zjechac z ceny itp zawsze na dogo bedzie mial reklame, a to duuzo. Moze w TOZ go tez bedzie mozna poreklamowac jesli sie okaze, ze faktycznie hotel super. Sadze, ze wsio jest do uzgodnienia, tylko z glowa i argumentami ;)

Posted

Cudak napisał(a):
W Szczecinku ile za dobę?

Tutaj trzeba by porozmawiac z mariamc, juz u niej jest Candy ze schroniska, moze jest jeszcze miejsce na... wlasnie jak on ma na imie?

Ps ja to juz slepa na starosc sie chyba robie, napisane jak WOL ze Cygan...

Posted

Szkoda biedaka gdyby był w Szczecinie mialabym wiecej mozliwości a i kaganiec by się
może zkąbinowało jak masz możliwośc transportu do DS do Szczecina mo że dodała byś
psiakana poczekalnie tozu Lecznica & TOZ Szczecin tu psy zazwyczaj szybko znajdują nowe domy

Posted

Gdyby znalazł się tymczas w Szczecinie, postarałabym się go przywieźć (choć nie wiem, jak się w samochodzie zachowuje, bo nigdy nigdzie nie jeździł).