Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a Amelia wychodzi teraz tylko na chwilkę, 2 razy dziennie. wszystkie koty w okolicy sie parzą, a ze ona ciachnięta... to chyba jej ostatnio dokuczyły i każdą noc grzeczniutko śpi w domu, dzisiaj spała z Ofem nos w nos :)
a rano dostali świra i sie ganiali w 3 po mieszkaniu :)

Posted

ochłodziło sie i chłopakom odbiło ;) co chwilę wychodzą na balkon i szczekają, wracają do domu, robią trochę bałaganu lub po prostu zamieszania, po czym znowu idą szczekać....

a tak grzecznie odpoczywali kilka dni temu

i Fox, ze swoją ostatnio ulubioną zabawką :evil_lol: wałeczek malarski :)

Posted

Ulka18 napisał(a):
Fajne chlopaki, siedza sobie na podusi, Foxiu jak janiołecek, a potem taki total zrobił :evil_lol:

Zupełnie jak moja Masza. Takie to grzeczne, przychodzi przynosi piłeczki a potem ...pruje pół swojego posłania :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

O wszelkich materiałowych zabawkach nie wspomnę. Uwieeelbia je ...:cool3:

Posted

na szczęście moje chłopaki powoli rozpruwają swoje zabawki, dlatego mają cały kosz ;)
ale Dżek na każdą poświęca 5-20 minut i po zabawce, zostaje skóra i odnóża ;)

Posted

Paweł pyta, co właściwie wycieli Ofikowi w trakcie kastracji :cool3: bo Ofik nadal jest małpą zaczepną i warczącą.
zabiera Foxowi zabawki, nie po to, żeby sie bawić, ale po to, żeby mu zabrać i warczy na niego

postaram sie dzisiaj wrzucić zdjęcia

Posted

Na rezultaty kastracji trzeba poczekac pewnie jeszcze kilka miesiecy, ale znajac Ofika to moze miec w charakterze takie odbieranie zabawek :evil_lol:
moja Casablanka jest identyczna :razz: tez odbiera Kostaryce zabawki, a Kostaryka jej oddaje, bo to takie cielątko jest :eviltong:

Posted

To u mnie jest podobnie. Masza każdą jedną zabawkę zabiera Dotty i zawsze ta rzecz, którą bawi sie ta druga, jest lapsza. Ale są momenty, gdy Dotts mówi :"Stop". Wystarczy wtedy tylko jedno jej spojrzenie na Maszę i ta nie ma prawa podejśc bliżej niż metr. Ale to są tylko epizody :evil_lol:. generalnie Masza "rządzi" :eviltong:.
Takie te kastrowane/sterylizowane potfffory są właśnie...:diabloti:

Posted

wiecie, Ofkors to strasznie inteligentka i pojętna bestia jest.
Ja widzę,z ę on w lot łapie co oznaczają poszczególne komendy. ale jak sobie rozpuściliśmy tak mamy...
jak stwierdziłam, że coś trzeba z tym zrobić, to okazało sie, ze zwyczajnie nie mam na to siły a Pawła nigdy nie ma w domu...

ale na pewno wybiorę sie z chłopakami na kilka spotkań z kimś kto podpowie mi jak ułatwić nam wszystkim życie :)
Ofik doskonale wie co znaczy stój, czekaj, nie wolno, daj,zejdź.
doskonale dopasował sie do zakazu spania w naszym łóżku.
a Fox... to panikarz i histeryk i z tym to ja już zupełnie nie wiem co zrobić.
jedno w czym Fox jest lepszy od Ofika to dawanie łapy. Bo Fox daje łapę a Ofiś kładzie sie na plecach, robi minę małego popaprańca i wystawia brzusio :evil_lol:

i u nas zdarzają sie takie momenty, ze Fox mówi basta i wtedy też jednym spojrzeniem "usadza" Ofika, ale to tak rzadko sie dzieje... :)

Posted

udało mi sie załadować fotki :)
oto Fox w mojej poduszce cudownej- polecam każdej ciężarnej, odkąd ja mam spanie stało się prawdziwą przyjemnością, i Paweł czasem stara sie ją podprowadzić :evil_lol:

nie wiem czemu wlazł do środka, ale wlazł i sie wywinął :)

księciunio na swoim jasieczku....

leniwy deszczowy poniedziałek...

Posted

małpy skaczące po oparciu kanapy jak kury po żerdzi :evil_lol:

zrobiliśmy w domu małe przemeblowanie i chłopakom bardzo pasuje ustawianie kanapy- pod oknem balkonowym, bo mają widok niezasłonięty nawet balustradą

a to śpiąca królewna- na podusi usłanej włosiem księcia Ofika (on gubi sierść cały rok! niezależnie od czesania i ilości kąpieli)

trudno, dla dziecka musimy kupić nowy :lol:

Posted

Sliczne zdjecia cudnych zwierzakow i Panci :loveu: I Foksik takie dobre serce ma , daje Panci wlasny waleczek, jaki kochany z niego pies :p
Wózek rzeczywiscie bedziecie musieli kupic dla dzidziusia kolejny, chyba ze Amelia znajdzie sobie inne miejsce do spania.

Posted

[quote name='eloise']
trudno, dla dziecka musimy kupić nowy :lol:

Nasz Sherman też pakuje się do wózka i śpi tam jakby to specjalnie dla niego było :cool3:
Dobrze, że mamy dwa wózki, jeden nowy, a drugi używany zapasowy - dla kota :p
Ech te koty :eviltong:

Posted

Murka napisał(a):
...
Dobrze, że mamy dwa wózki, jeden nowy, a drugi używany zapasowy - dla kota :p
Ech te koty :eviltong:

Ooo, i to jest rozwiązanie :evil_lol::evil_lol::evil_lol:!

Posted

ciekawe co będzie jak rozstawimy łóżeczko :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
a póki co, nie jest rozłożone, bo wymyśliłam sobie cyklinowanie i malowanie podłogi w sypialni a mój postrzelony mąż sie ochoczo zgodził i zabrał do pracy... szkoda tylko, że czas ma tylko w weekendy, mam nadzieję, ze w ten weekend skończy, bo to już najwyższy czas :)

Posted

wczoraj zmoczyłam psy, żeby im sie trochę chłodniej zrobiło... to był błąd ;)
tzn, psy niby nie miały nic przeciwko, Ofik ochoczo i ze śpiewem na pysku tarzał się po trawie, ale co sie portem działo... sierść zaczęła z niego wychodzić, sama, od wiatru, póki to sie działo na dworze to nic, ale w domu... sierść była wszędzie! a na dodatek jak zaczęłam go czesać to chciał mnie chapnąć zębami! chyba go irytowało to czesanie. 3 szczotkami go czesałam a sierść cały czas wyłaziła.
a teraz jak sobie spokojnie śpi to wcale nie widać, żeby miał na sobie takie pokłady starej wyłażącej sierści.
no i wcześniej kochał czesanie. tak samo Fox a też mi kłapnął wczoraj zębami.

Ofik poza tym zrobił sie rozszczekanym burkiem! wychodzi na balkon i szczeka bez powodu i nie chce przestać. w domu 4 psy a tylko on szczeka, reszta często idzie sprawdzić na co on szczeka, nie znajduje powodu i wraca do swoich zajęć a Ofik sie drze i drze...

a jak już uda mi się go czasem przekonać, żeby nie szczekał, to siedzi i burczy, bu bu bu bu bu....

Posted

aha, podłoga nadal nie skończona, choć plan zakłada malowanie jutro i w środę i do końca tygodnia meble maja stać na swoich miejscach....

a dzięki temperaturze, mam stopy i nogi jak balony i nie mogę chodzić!!!
a żeby gdziekolwiek pojechać, muszę mieć kierowce, jeszcze tylko 2 tygodnie, albo aż....

Posted

Eloise, nie wiem czy Ty powinnas byc przy cyklinowaniu i malowaniu podlogi :??? To chyba niezbyt zdrowe dla Ciebie i Malucha.

Wytrzymaj kochana jeszcze te 2 tygodnie :p
Jak bedzie Maluch na swiecie to tez bedziesz zmeczona, tylko nie z powodu spuchnietych nóg, ale nieprzespanych nocy...chyba, ze Dziecinka uda sie grzeczna i bedzie lubila spanko.